• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli olmamak

o tiplerle konuşurken beklentilerinin dışında verdiğiniz her cevap için hayırlısı olsun diyecek, çok takmayın.

mesela: ne okuyorsun?
dr, avukat ya da öğretmenlik değilse "hayırlısı"
çocuk var mı? yok "hayırlısı"
yeni taşındığın apartmanın asansöründe yeni komşunla karşılaşırsın, ev sizin mi diye sorar, kira dersin "hayırlısı"

hayat senin, onun zaman çizelgesine uymak zarunda da değilsin.

Nur içinde yatsın canım anneanem kızım olduğunu her duyduğunda olsun derdi ..bende gülerdim sadece ... çünkü onlardaki kültür o kadar ..fazlasını bekleyemeyiz...
Ama bunu gençler yapıyorsa lafı yapıştır geç yani bu devirde bu cahillik ürünü sözler kabul edilemez...

İdrakyollarinin dediği gibi bekarlarda bir insan olsun guzum kavga etmen :D

Gerçekten doğru bir kişi ile evlilik yaptığınızda hayattaki yükünüz biraz olsun hafifliyor. Her şeyi siz düşünmek zorunda kalmıyorsunuz. Ben erken evlendim, uzun zamandır ilişkim vardı cünkü. Darısı başına bile demeye çekindim bana tuhaf geldi ama arkadaşlarım kızım darısı başına desene mutlusun işte diyerek bu konuda beni yumuşatmışlardı. Şimdi evlenmeyi isteyen herkesin gönlüne göre birini bulmasını çok isterim, bir hayat arkadaşı. Bunun dışında hayırlısı deyip evlendiğinizde sizi insan yerine koyan bir kesim var. Evlenip eziyet çekmeyi, bekar olmaya tercih eden bir kesim. Bence bunları da takmayın, size hayat ortağı olmayacak birinin çoraplarını toplayacağınıza eşleyeceğinize bir bölüm daha dizi izlersiniz huzurla.

Nur içinde yatsın canım anneanem kızım olduğunu her duyduğunda olsun derdi ..bende gülerdim sadece ... çünkü onlardaki kültür o kadar ..fazlasını bekleyemeyiz...
Ama bunu gençler yapıyorsa lafı yapıştır geç yani bu devirde bu cahillik ürünü sözler kabul edilemez...

İdrakyollarinin dediği gibi bekarlarda bir insan olsun guzum kavga etmen :KK70:
işte öyle bir laf bulmalıym ki bi daha kimseye demesin .. ama nasıl kibar yollu derim çünkü aynı yerde çalışıyorz

Ben evleneli bir sene olacak yeni evliyim yani. Yaş olarakta otuz dan sonra evlenmiş birisi olarak evlilik için hiç bir zaman kendimi paralamadım. Çevremde yıllarca küçük yaşta adeta evlilik için doğmuş arkadaşlarım vardı ve hepside erkenden evlendi neredeyse ve sonrasında evlenmemiş olmamı kusur görecek bir çok söze maruz kaldığımıda bilirim. Ama ısrarla ben yirnde anlaşabileceğim birisi olursa evlenirim yoksa olmaz diyordum. Eşimle tanıştım sevdim evlendim güzel giden de bir evliliğin var çok şükür. Ama evlenmemiş olan arkadaşlarım var çevremde bırakın böyle saçma imalar yapmayı aklımdan bile geçmiyor onların evlilik durumu. Ben onların kendilerine bu hayatta neler kattıklarına bakıyorum yani hayatı nasıl yaşadıklarına, kollarına desinler adı altında yakacakları kocaya değil. Evlilik bir gönül meselesi bence. Tabikide bir hayatı paylaşmak bir insanı sevmek sevilmek anlayışlı uyumlu bir eşle el ele bu yolda yürümek güzel. Ama toplumda sırf etiket olsun adı evli olsun diye o kadar olumsuz şeyin üstünü kapatan kadın var ki saymakla bitmez. Emin olun bu cümleleri kuran insanlar siz evlenip mutsuz olsanız yine aynı ayarda sinir bozucu cümleler kuracaklar. Çünkü hep mutsuz hep huzursuz olan onlar. Kendi mutsuzluklarını başkalarının eksikliklerine (onlara göre eksiklik) bakarak gidermeye çalışıyorlar hepsi o. Onların sonu hiç gelmeyecek malesef o yüzden takmamaya bakın.

işte öyle bir laf bulmalıym ki bi daha kimseye demesin .. ama nasıl kibar yollu derim çünkü aynı yerde çalışıyorz
Benim hayallerim var ideallerim var bu yolda ilerliyorum yani tek amacı evlilik olan kişilerede saygım sonsuz tabiki ama ben onlardan değilim .. güzel dualarin için Allah razı olsun kuzum desen olur mu :)

Hiç oyle yapani gormedim. 😁 Belki nineler yapiyordur. Hayirlisi olsun derken size aciyorlarmiş gibi geliyor olmasin.

İnsanlar kadınların evli olmadığını öğrendiğinde neden acıyarak hayırlısı olsun der ki?​

Evlenmeyi marifet sanarlar çünkü bir insan olarak ne kalplerini ne ruhlarını ne de zihinlerini doldurabilmiş insanlar değiller. Bekarlık sultanlıktır 😄 (not: yazan evli biri 😅)

Çekemeyenlerin, boş şeylerle uğraşan kişilerin işi bu.Umursamayın.Evli degilsiniz diye acırlar, evlenirsin, çocuk yapmak istemedigine inanmaz, çocugu olmuyor diye acırlar, çalışırsın, çocugun küçük kocanın parası yetmiyor mu çocugunu bakıcılarda büyütüyorsun der acırlar... Bunları yapan farkındaysanız hep kadın...

Ve hep birilerini eksik bırakmak, eksik kaldıgına inandırmak için çabalarlar. Böyle kişilere inat bildiginiz dogrudan düzenden şaşmayın.Hayırlı ne ise o olsun. Gerisinin bir önemi yok..

Çünkü hayatın doğal akışında doğar, büyür, eğitim alır, işe girer, evlenir, çoluk çocuğa karışır, yaşlanır ve ölürüz.
bu sistemde evliliği gerçekleştirememek sanki bir eksiklik gibi algılanıyor. İster zengin olun, ister fakir, ister ünlü olun, ister sıradan bekar biri hep ne zaman evleneceksin sorusuyla karşılaşır. Evlenince de ne zaman çocuk sahibi olacaksınıza bırakır.
Sadece bize özel değil. Kadın ve erkek bir elmanın yarısı ve birbirini tamamlıyor gibi. Senden çiftini bulman isteniliyor.

Back
X