Evli tecrübeli bayanlar :)

Yepyenihayat

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
482
498
18
34
Evli bayanlar çeyiz diziyorum.karaca mı? Bernardo mu? Hem uygun hem kaliteli çeyiz setlerinden bahseder misiniz. Ya da ayrı ayrı mı almak mantıklı

Benimki schafer
Ve takım aldım, tek tek uğraşamazdım. Porselenleri, tencereleri, kaçık çatal bıçak takımı beraberdi

Ayrıca
Su takımımı ne diyolar hani ( kuğu seti benimki ) , 12 kişilik aldım çok rahat ettim
İftarda birebir
12 dombili uzun bardak var onlara su koyuyorum kana kana içiyo millet zırt pırt bitmiyo böylece
12 kısalarına da içecek koyuyorum ( kısa dediğimde normal su bardağı kadar var )

Ben nisanli iken nisanlimla bir karaca dukkanina girdik.
Kemik karaca 12 kisilik yemek takimi, catal bicak takimi, hediye olarak 1-2 iyilerinden yeni nesil tencere, kahvalti takimi 2100 tl anlasmistik.
Gidip alacaktik ama aksilik oldu alamadik.
Karaca iyidir. Yengemin karaca herseyi hala yepyeni duruyorlar. Yeni ceyiz gibi. Benimki aksilikler nedeni ile fms aldik hic kullanamdan pert.
Yengemin 7 yillik evli. Hic bir tabaginda tenceresinde kasik bicak takiminda bir deforme olmadi.
Tavsiye ederim.

Takım Alırsın Karaca veya Schafer dan Şaşma Ayrı Ayrı Alırsan Özellikle Emsan 'a Bak.

Emsan Çelik tencere setim var. Solingen çatal bıçak setim var. Bunlar baya kaliteli. Benim kafam çok karışık diğerlerini set alsam içinde yine tencere çatal bıçak seti oluyor. Alsam da kullanırım aslında yıllar sonra bile. Karaca için yorumları okudum. Acaba markayı kötülemek adına mı bu kadar kötü yorum yapılmış anlamadım. Karaca iyi bencede. Karaca nın kahvaltı takımları da güEl ama yorumlar beni acaba ya itti bilmiyorum kızlar.. Kütahya yemek takımı alcam ama günlük misafirim gelirse diye almayı düşünüyorum.

Ben ayrı ayrı aldım setleri hiç beğenemedim ayrı ayrı Jumbodan set yapmıştım düdüklü zaten fissler istiyordum cezvelerim falan ayrıca vardı bana göre her markanın farklı ürünü güzel o yüzden 1 tane markaya bağlı kalmak istemedim, kendime su takımı zaten almadım farklı farklı bardaklar aldım porland ve paşabahçeden değişik şekillerde öyle tercih ettim

Evet Paşabahçe'nin su takımları gerçekten çok iyi ve Karaca bernardoya göre uyguna geliyor su seti. Birde madame coco nun su bardaklarına bayıldım :) kalitesini bilemediğim için almadım ama bende paşabahçeden yapabilirim su setimi senin gibi

jumbo al kesinlikle senelerce yeni evliymişssin gibi ışıldar mutfağın sofran .pahalı ama değer 20 yıl sonra bile çeyiz gibi duruyorlar.
Jumbo ne kadar ki :) canım benim huyum çok değişik ya ben çok çabuk sıkılıyorum herşeyden. Yıllarca birşeyi kullanmak beni boğar kendi huyumu bildiğim için çok çok masal yapmayı düşünmüyorum. Yani sıkılırım ben hemen. Ruhum daralıyor aynı şeyi kullanınca :)

Evli bayanlar çeyiz diziyorum.karaca mı? Bernardo mu? Hem uygun hem kaliteli çeyiz setlerinden bahseder misiniz. Ya da ayrı ayrı mı almak mantıklı

Bütün mutfak eşyam bernardo. Bazılarından memnunum bazılarından değilim. O dönem kampanya vardı, yemek takımı ve çatal bıçak seti alana ödediği para kadar hediye çeki veriyorlardı, ondan yararlanmıştım. Bu aralar yine olur, kaçırmayın.

Yemek takımı, çatal bıçak takımı muhteşem. Günlükler de aynı şekilde. Ve yedek parça desteği var. Fincan takımları, bardaklarda falan da sorun yok. Ama tencerelerden hiç memnun kalmadım. Benim salaklığım da olabilir bilemiyorum. Günlük tencerelerimi döküm aldım, onlarda yemek pişirmek tam bir işkence. Bir sene sonunda isyan edip hepsini kaldırıp granit bir takım aldım kendime. Fissler düdüklü tencere almıştım üç kere kullanmadan bozuldu. Teflon tavalar metal bişey sürmediğim halde çizildi. Bir de baharat takımları var, mıknatıslı. Kullanışlı ve çok şıklar ama kapakları bozuluyor. Yemek yaparken kapagıyla birlikte bi ton tuzu yemeğe katmışlığım var. İki takım değiştirdim farklı model, ikisinde de aynı sorun oldu.

Günlük misafirlik hepsi karaca. 8 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Sadece dikkat etmeniz gereken sezon modası almayın. Mesela bu sezon Çok moda olan bir deseni veya tarzı çok belirgin desen ve hattı olan model alırsanız sıkılabilirsiniz. Aldığınız yerdeönemli. Arkadaşım geçen yıl aldı seti istediğin modellerden kendin oluşturabiliyorsun

Set daha hesaplı oluyor ama içine beğenilmeyen modelleri de sokuşturabiliyorlar.
Evet Yaa çok fenalar. Sırf uygun oluyor diye biri mutlaka kötü oluyor mesela ben yatak odası takımı baktım güya bana baza ve yatak hediye verecekler ama yatapı görmen lazım oturmak mümkün değil uyumak Nasıl olacak :)

Ben yemek takımımın birini indirime denk getirip Porland dan almıştım, birini de Karaca'dan. Tencerelerimi Hisar dan, kahvaltı setimi de bernardo dan almıştım. Beğendiğin model, nerde bütçene uygunsa ordan al bence. Bu çeyiz işi biraz da kullanıma bakıyor, biraz da şans. Allah içine sindirsin, en önemlisi o :)

Açıkcası su bardağı kaliteli olmak zorunda değil çünkü sıkılırım ben tabak, tencere gibi değil senelerce idare etmesine kaliteli yemekler pişirmeme sebep değil o yüzden kullan at gibi sonuçta yıkadıkça eskiyor çiziliyor renk atıyor falan değişik renkli renkli farklı modellerde aldım kafam rahat etti hem ucuz hem görseli güzel

döküm zaten iki kişiye günlük kullanmak zor olur o sanki böyle daha yüksek miktarlar için gibi

bir ara çelik moda idi, teflon çıktı, o kalktı seramik çıktı, seramik alayım diye gittim hepsi granit olmuş vs vs

ben tembelim onları elimde yıkayamıyorum bu nedenle orta fiyatta indirimdeki setlerden alıp eskiyince atıyorum

2 tava bir tencere ya a tam tersi setler alıyorum seramik, granit ne varsa onun dışında da çelik tencereye devam

konu sahibi tabağı çanağı çok abartma derim ben naçizane, yani birisi ilk yemekte kırınca için gitmesin, çevren çok kalabalık değilse de 100 lerce parça da alma

10 yıllık evliyim evime giren çıkan insan sayısı sınırlı

hiç öyle 12 parçalık toplamda 100 küsur parçalı tabağım çanağım yok

iyi ki de yok zira onu saklamak bile bir dert

Gerçekten verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim :) canımm o kampanya olur değil mi hediye çeki kampanyası. Ben onu duymuştum çok iyi bişey bence :)

Ben 2013 senesinde aldım hala daha sıkılmadım 1 senedir kullanıyorum çeyiz içindi taksitle anca o kadar erkenden oldu o kadar farklı ve şıklar ki modern tarzda seviyorsanız sıkılmazsınızTencere setini 900 TL tabak takımını 1500 TL çatal kaşık setini 1600 TL ye almıştım çok memnunum herşeyinden

Döküm tencereler minnacıktı. Dışı seramik içi döküm üçlü bir set ama gerçekten küçük. İki kişiye idealdi. Hatta en küçüğü hala duruyor arada bir bardak prinçten pilav yapıyorum içinde, tencere tam doluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…