Evli tecrübeli bayanlar :)

Ben 6sene önce karacanın ceyız setini almıştım şuan hala sıfırdan farksız tabaklarımıda makineye koyuyorum baskıları çıkmadı tavsiye ederim

Evli bayanlar çeyiz diziyorum.karaca mı? Bernardo mu? Hem uygun hem kaliteli çeyiz setlerinden bahseder misiniz. Ya da ayrı ayrı mı almak mantıklı
Bernardo kim yaa ?? Cidden bilindik markalardan sasmamak lazim, dalli gullu alacagina kalitesine guvendigin markanin basic modelini alirsin daha uzun kullanirsin.
Takilma bu yeni cikmis markalara. Annemin teee 35 sene once aldigi emsan celik tencere takimini kullaniyor hicbir sorun yok kimisinin kulplari degisti o kadar simdi arasanda oyle kaliteli celik her markada bulamiyorsun

Hatta bu kadar kalabalık olunmasa belki bunalrı bile almazdı
Birgün bi ordu gelecekti bize, niyeyse sürüden ayrılmıyolarmış
Gittim dombili bi çaydanlık aldım
Ama içi su dolu olunca ben kaldıramıyorum :KK70: çayları eşim koyu . Aslında o demlik işime geldi böyle olunca
:-) dombili çaydanlığı bardağı bende seviyorum

schafer dan tabak takımı kahvaltı takımı tencere çatal bıcak kasık takımı aldım . toplamda bi 3000 civarı bısey odediğimi hatırlıyorum cok memnunum .

Bende az eşya severim ama
12 kişilik misafir gelince napıyosunuz
Eşimin tarafı kalabalık 6 kişilik tabağım olsa diğerleri aç kalır :KK70:
Başka bi şehire yerleşsek olabilirdi ancak bu şekilde..

gelmiyor ki

12 kişilik misafir

o kalabalık nasıl çekilir zaten

şimdiye kadar hiç kimse o kadar kalabalık gelelim demedi

diyen olursa da kalabalık rahat edemeyiz ayrı ayrı gelin derim

evinde iki tane 3 lü koltuk var 3 tane sandalye salon denilen yerde

öyle misafir tabağıymış vs bilmem sevmem gereksiz bulurum

hiç unutmam arkadaşın babası vefat etti yemek gelmiş işte biz de ordayız teyzeleri sofra kurmuş

annesi diyor ki onlar günlük tabak şuradan misafir tabaklarını alsaydınız

teyzelerden biri dedi abla boş ver bunlar da güzel kim bakacak tabağa

sonuçta güğnlük tabak da yıkanıp konuluoyr misfir tabağı da ,

tabağın ya da çatalın çizikmiş ben senini evidne yemek yemem diyecek birileri varsa da güle güle derim çok rahatlıkla

bana benim için gelsinler eşyama, ikramıma değil

en fazla da evde 9 kişi olduk şimdiye kadar

onlar da annem babam kv kp karşı apartmanda oturan görümcem ve eşi 3 de biz

iki ayrı masada yedik zira evde bu kadar kişiyi alacak masa da hali ile yok

yani ben çeyiz alınırken örnek alınacak birisi değilim, ben ancak kv lerin bak hiçbir şey almamış diye örnek göstereceği kişiyimm

Evli bayanlar çeyiz diziyorum.karaca mı? Bernardo mu? Hem uygun hem kaliteli çeyiz setlerinden bahseder misiniz. Ya da ayrı ayrı mı almak mantıklı

Misafirlik yemek takımım karaca (yemek takımı+çay seti+çatal kaşık seti), tencerelerim karaca (seramik+granit serisi), hepsinden çok memnunum...Mutfağımın rengine uygun bernardodan çaydanlık aldım, bin pişman oldum. Rengi attı, ne kadar temizlesemde hep pis duruyordu. O bakımdan bundan sonra kolay kolay bernardodan birşey almam sanırım. Çelik tencere kullanmıyorum, düdüklüm Tefal Calipso, elim ayağım diyebilirim.

gelmiyor ki

12 kişilik misafir

o kalabalık nasıl çekilir zaten

şimdiye kadar hiç kimse o kadar kalabalık gelelim demedi

diyen olursa da kalabalık rahat edemeyiz ayrı ayrı gelin derim

evinde iki tane 3 lü koltuk var 3 tane sandalye salon denilen yerde

öyle misafir tabağıymış vs bilmem sevmem gereksiz bulurum

hiç unutmam arkadaşın babası vefat etti yemek gelmiş işte biz de ordayız teyzeleri sofra kurmuş

annesi diyor ki onlar günlük tabak şuradan misafir tabaklarını alsaydınız

teyzelerden biri dedi abla boş ver bunlar da güzel kim bakacak tabağa

sonuçta güğnlük tabak da yıkanıp konuluoyr misfir tabağı da ,

tabağın ya da çatalın çizikmiş ben senini evidne yemek yemem diyecek birileri varsa da güle güle derim çok rahatlıkla

bana benim için gelsinler eşyama, ikramıma değil

en fazla da evde 9 kişi olduk şimdiye kadar

onlar da annem babam kv kp karşı apartmanda oturan görümcem ve eşi 3 de biz

iki ayrı masada yedik zira evde bu kadar kişiyi alacak masa da hali ile yok

yani ben çeyiz alınırken örnek alınacak birisi değilim, ben ancak kv lerin bak hiçbir şey almamış diye örnek göstereceği kişiyimm
Benim kayınvalidem bahsi geçen kadın gibi, tabakları benimkinden iyidir : )
Ama o zamanlar bilmiyordum yani onda var diye almadım
Annemler bulunsun dediler aldım
Ben pek hamarat değilim her zaman temiz bardak tabağım olmayabiliyo ve eşimin tarafı dediğim gibi kalabalık
Bardak ve porselen dışında da misafirlik bişeyim yok

Mesela bana göre 6 kişilik yemek masası oooo herkese yeter
Ama evlendim bi gördüm o masaya ek kaç sandalya kaç tabure koyuyolar feleğim şaştı :D
Bana kayınvalidem kadar gelmiyorlar ama sayıları fazla ve sürü psikolojisi var
Senede 1 aldığım içinde pek karışmam kişi sayısına

Ama bizimkiler kendi çekirdek ailesi ile gelir gider. Ben böyle sanırdım herkesi

Az önce bernardoyu aradım. Anneler günü kampanyası sürüyor. Gelin görüşelim dediler. Bende gidemeyeceğim için :( şuan o kadar üzgünüm ki. Annenler günü kampanyası çoğu yerde bitti çünkü.

Az önce bernardoyu aradım. Anneler günü kampanyası sürüyor. Gelin görüşelim dediler. Bende gidemeyeceğim için :KK43: şuan o kadar üzgünüm ki. Annenler günü kampanyası çoğu yerde bitti çünkü.

Bence üzülmeyin ürünleri beş para etmez, yukarıda da yazdım görmediniz galiba. Aldığım çaydanlığımı 2-3 ayda çöpe atmak zorunda kaldım. Bir daha kapısından girmem sanırım.

Ben bernardodan set şeklinde aldım. Zaten setleri belli ölçülerde istediğiniz ürünleri birleştirerek alabiliyorsunuz. hepsine 2400 gibi bir şey ödemedim.
12 yemek takımı
12 çatal bıçak seti
6 kişilik kahvatı tahkımı
6 kişilik günlük yemek takımı
tencere seti
tava seti
düdüklü tencere
çaydanlık
çezve seti

severek aldım. :KK53: Nasıllar henüz kullanmak nasip olmadı.

Ben bernardodan set şeklinde aldım. Zaten setleri belli ölçülerde istediğiniz ürünleri birleştirerek alabiliyorsunuz. hepsine 2400 gibi bir şey ödemedim.
12 yemek takımı
12 çatal bıçak seti
6 kişilik kahvatı tahkımı
6 kişilik günlük yemek takımı
tencere seti
tava seti
düdüklü tencere
çaydanlık
çezve seti

severek aldım. :KK53: Nasıllar henüz kullanmak nasip olmadı.
Ne zaman aldınız ? Elden taksit yaptılar mı size? Ve aldığınız yemek takımının fptosunu netten bulup buraya atabilir misiniz :)

Evimde birçok markadan ürün var, çünkü eşimin ailesi oldukça kalabalık.
Hiç set almadım, kendi beğendiklerimi tek tek aldım.
Bu sebeple 2 tane misafir takımı, 3 tane günlük takım, 3 tane çatal bıçak seti, 2 kahvaltı setim, 4 tencere takımı, 2 pasta takımı bana anca yetiyor.
Hatta 3. misafir takımı bakıyorum kendime, yerim olsa hemen alacağım.
Evde 30 kişi ağırladığımı da bildiğimden, bütün tabak çanağım aşağı iniyor.
Kullandığım markalar Esse, Bernardo, Shafer, Jumbo, Hisar, Paşabahçe, Tefal, Güral ve aklıma gelmeyen birkaçı daha.
En pişman olduğum Jumbodur, artık eski kalitesi yok ve çatal bıçaklarım pas tutuyor.
Ayırca mat yani saten kaplama ürünler 2 ay sonra 10 yıllıkmış gibi çiziliyor.
Esseden tencere tavalarda sorun yaşıyorum, 1 yılda işlevini yitirdi.
Paşabahçe cam ürünleri çok çok ince olduğundan makinede yıkanmıyor ve bu sebeple insanı misafirde yoruyor.
Ayrıca el ürünleri olduğundan çok iyi yıkanmaya da gelmiyor, sırları hemen renklerini atıyor.
Bernardo, Güral, Tefal ve Hisar ürünlerinde hiçbir sorun yaşamadım, sürekli kullanmama rağmen yeni alınmış gibi.

Şuanki aklım olsa set alır, dünyanın parasını bayılmazdım.
İyi bir markadan set yapmanızı öneririm.

Çatal bıçak takımım Karaca her gören bayılıyor. Günlük çatal bıçak takımım bernardo onları da çok beğeniyorlar. İkisinden de memnunum 2 yıl oldu bir sıkıntı yaşamadım.

Benimki schafer
Ve takım aldım, tek tek uğraşamazdım. Porselenleri, tencereleri, kaçık çatal bıçak takımı beraberdi

Ayrıca
Su takımımı ne diyolar hani ( kuğu seti benimki ) , 12 kişilik aldım çok rahat ettim
İftarda birebir
12 dombili uzun bardak var onlara su koyuyorum kana kana içiyo millet :KK70: zırt pırt bitmiyo böylece
12 kısalarına da içecek koyuyorum ( kısa dediğimde normal su bardağı kadar var )
aynen bende arkidişim gibi yaptım :KK60:

Açıkcası su bardağı kaliteli olmak zorunda değil çünkü sıkılırım ben tabak, tencere gibi değil senelerce idare etmesine kaliteli yemekler pişirmeme sebep değil o yüzden kullan at gibi sonuçta yıkadıkça eskiyor çiziliyor renk atıyor falan değişik renkli renkli farklı modellerde aldım kafam rahat etti hem ucuz hem görseli güzel:halay:
Nehirimden tavsiyeler :KK60:
Katılıyorum şekerim bende bardakları öyle yaptım :kahve:

Back
X