evli üç çocuklu anne

ekinzamani

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2025
96
-3
1
41
merhaba arkadaşlar 13 senedir evliyim 3 çocuğum var en küçüğü 3 yaşında 5-6 senedir eşimden gizlemek zorunda kaldığım borçlarım var fazla miktar çalışıyorum kamu sektöründe memurum borçları ödeyemeyecek duruma geldiğimde artık bunu ağırlığı ve birşeyleri saklamanın da ağırlığı ile kocama bunu itiraf ettim. maaşımın 3 te birini eşime veriyordum geri kalanıyla da çocukların ihtiyaçları ayrıca eve alınacak market gibi harcamaları hep ben karşılıyorum eşimin de nadirdir eve birşey aldığı kendisi kendi kazandığıyla yatırım yapıyor zaten borç da bu yüzden oldu artan faizlere yenik düştüm maaşımın iki katı bocum var kredi nakit avans 5-6 senedir hep bu döngüyle idare ettim genellikle çocukların ihtiyaçları evin masrafı hep bana ait kocam sert tepki verdi haliyle güvenini fena kaybettim ayrılmak istiyor ben istemiyorum güvenini tekrar kazanmaya çalışıyorum çok çok pişmanım sizce sessiz kalıp bi süre geri çekilmelimiyim yoksa üzerine gidip ikna etmelimiyim

Ablacığım adam almış paranı yapmış dünyalığını, sana da borcu masrafı kitlemiş şimdi de hadi bana eyvallah diyor. Sen niye bu kadar pasifsin ya?

Eee bu adamın eve zaten maddi manevi katkısı olmadığı için bu borçları yapmışsınız.

Tek maaşla 3 çocuk büyütülür mü ayol?

Adam boşanmak isteyerek size iyilik yapıyor,en azından onu beslemezsiniz,nafaka alırsınız.

bazı şeyleri daha açık yazayım o zaman pasiflik değil de ben biraz fazla abarttım alırken düşünemeden fazla açıldım çok kıyafet aldım çocuklara olsun eve olsun fazla harcadım yani yatırım kısmı ilede o ilgilendi çocukların üzerine ayrı ayrı birikim hesabı açtı eve alınacak gerekli büyük eşyaları o aldı ben karışmadım bunlara büyük demirbaşlar hep ona ait oldu mesela mutfağa dolap yaptırdı buzdolabı vs onlara hiç karışmadım bişey bozuldu o masraf etti arabamın büyük olan masraflarını hep o karşıladı burda sorun şuanki memur maaşıyla abartmadan yapılan harcamalarda bu borç birikmezdi ben hatalı olduğumu düşünüyorum

Suçun olduğunu düşünmüyorum. Kendine ve çocuklarina harcamışsın ki maaşını vermesen zaten bu borç olmayacaktı. Konuyu anlatırken bir suçlu gibi anlatırsan eşin de kendinde haklılık payı göremezdi diye düşünüyorum. Millet milyon borçlar yapıyor. 2 ay verme maaşını temizle borçları eşinde boşanırsa kendisi bilir. Rest çekmelisin diye düşünüyorum

2-3 ay yatırım yapmasın borçlarınızı kapatın bir daha da böyle açılmazsınız zaten. Adamın size ne faydası var? Tamam 3 çocukla yatırım şart ama şirket mi yönetiyor ailesine mi bakıyor adam belli değil. Siz onun çalışanı mısınız? Yaptığınız borç için sizi boşamaya kalkıyor kafayı mı yemiş? Sanki kumarda harcadınız ya da başka adamlarla yediniz. Bir de normal karşılıyorsunuz size verdiği tepkiyi ve suçluluk psikolojisine girmişsiniz saçmalamayın ya.

Ay 3 çocukla abartmamak mümkün mü?

Neyse yalvarın ağlayın barışın inşallah.

Siz neden borcu saklama gereği duydunuz ki?

işte hiç olmuyor değil çocuklara eve aldığı şeyler de oluyor gerektiğinde elini cebini atıyor ama o bana göre daha tutumlu gereksiz hiçbir şey almaz mesela ben daha çok alışverişi seven olduğum için böyle anlaştık ama iş çığırından çıktı kendimi suçlu görüyorum bu yüzden

E açılmazsınız bir daha, sanki bütün yatırımları baktırdınız sıfırı tukettiniz işsiz güçsüz kaldınız. Olan oldu bir daha olmaz üzgünüm deyip geçin bu sebeple boşanma düşünülür mü?

Yahu siz iyi misiniz
Kumarda yemediniz başka adamlarla yapmadınız bu borcu
Çocuklarınıza fazla fazla alıp yedirip icirip giydirmissiniz madem öyle eşiniz sorsaydı size çok açılmıyor musun deseydi madem
Neden suç psikolojisine girdiniz
Silkelenin kendinize gelin dik durun geri adım atmayın

aynen benim alışveriş bağımlılığım bekarkende vardı bekarken olan borcumu hep o kapattı evliliğin ilk zamanlarında bunu söyledim o kadar tepki vermedi ta ki çocuk oluncaya kadar anlaşmamızdan dolayı alışverişi seven ben fazla abartmışım çocuklara hayır alamayız diyemedim

aynen öyle tek hatam bu ama erkek kafası bunu anlamıyor dışarda yemek yeriz hep o öder yani bende yaptım senin kadar masraf diyor ama bu kadarı çok fazla diyor çocuklarımız var o yüzden ayrılmak istemiyorum bu para mevzusu olmasa aslında o kadar iyiyiz ki

Adamın evliliğe en büyük katkısı üç çocuk yapmak olmuş, siz zaten her ay maaşınızın belli bir kısmını ona veriyorsunuz, nasıl da manipüle ediyor ve suçlu hissettiriyor sizi. Bu yüzden boşanacaksa defolsun gitsin zaten, dini imanı para adamın.

O zaman gerçekten bağımlılık boyutundaysa bunun için bi destek alın.

Yok sadece biraz kontrolsüzüm diyorsanız bilinçli alışverişe yönelik hesaplar var, bazı aylar gıda dışında alışveriş yapmıyorlar mesela, onlara takılın.

Maaşın 2 katı borç korkunç bir şey değil ama yazık.
Kıyafet hele çok yazık, ben çocuklara birkaç kıyafeti döndürüp durduğumuzu fark ettiğimden beri çok az almaya çalışıyorum, bu yaz şimdilik 3er t-shirt falan aldım, mahrumiyet bölgesinde değiliz zorda kalırsak 5 dakika çıkar alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…