evli üç çocuklu anne

Adama çok da yüklenecek bir şey yok, üzmek istemem ama 900bin olana kadar kaç dönemeç varmış dönmemişsiniz.

Çocuklara hayır demediğinizi yazmıştınız sanırım, her gün her gün bir şeylere harcama yapmış gibisiniz.

Eşiniz haklı şu durumda, o da harcama yapıyormuş çünkü.

Borç maaş kadar olunca durmadınız, 2 katı olunca durmadız, 3 katı olunca durmadınız...
10 katından fazla muhtemelen.

Kartınızı eşinize verin bir süre tüm para yönetimi ona geçsin.

Şaka mı bu konu? Borcunuzdan bahsetmiyorum. Evin ve çocuğun giderlerini siz karşılıyorsunuz. Maaşınızdan kocanıza veriyorsunuz. Kocanız ne işe yarıyor? Böyle birini erkek diye evinizde mi tutuyorsunuz? Evet boşanın ama boşanmadan önce o 900 bini kocanıza ödetin.

Mecburen eşinize diyeceksiniz illaki öğrenecekti. Ama artık tedavi olun bu kadar harcamak hastalık boyutunda. Eşinize tedavi olacağınızı bundan sonra bişey almayacağınızı parayı yönetmesini söyleyin belki kabul eder. Ama lütfen tedavi olun her zaman paranızın olacağının garantisi yok

900 bin ciddi para muhtemelen eksi hesap faizleri vs yukseltti harcanan yarisi kadar flndir cok daha erken esinize soylemeliydiniz
Bu durumda esiniz maasa el koymakta cokta haksiz olmuyor
Sakin kalip ustelemeyin, suclu psikolojisine girmeyin. Zamanla belki cozulur.

900 bin mi?? Adam biraz hakli değil mi sizce? Borç bu aşamaya gelene kadar neden sustunuz? Neden söylemediniz? Maddi olarak eve yetmediğiniz noktada eşinize söyleyip katkı vermesini sağlayacaktınız ya da giderleri bölüşecektiniz. Bir araba parası borcunuz var sizin..
Benim merak ettiğim konu bu 900 binin ne kadarı fuzuli masraf? Mesela ayda market ve çocukların ihtiyacı dışında ne kadar harcadınız da bu kadar borç oldu?

Ben de bu tipleri anlamıyorum. Adam yatırım adı altında maaşına dokundurtmuyor.

Şu an sizi desteksiz bıraktığı için alttan alta suçluluk hissettiği ve bunu da bastırmak için boşanma lafı etmiş. Siz de ona yalvararak ekmeğine yağ sürmüşsünüz.

Alın karşınıza deyin ki; çok düşündüm, senelerdir 3 çocuk ve evin tüm maddi yükü bende. Bu borcun içinde senin de payın var. Borcu öde ve boşanalım de. Ayrıca borcunuz zaten varken 3.çocuğu da dünyaya getirmişsiniz. Gerçekten çok pasifsiniz. Özellikle çalışan kadınların daha da güçlü durması lazım. Siz yanında süklüm püklüm boşanmayalım diye yalvarırken nasıl da amacına ulaştırıyorsunuz? Bir boşanma lafı edin bakın nasıl değişiyor. Ama sizi sevdiğinden değil tabi, yatırımlarına devam edebilmek için. Öyle nafaka falan vermez bu tipler. Güçlü durun güçlü hepsi bu.

Bi dk kızlar. Her şeyi tam anlatmıyorlar ki konuyu tam anlayalım. Bekarken borç kapatan adam evliyken masraflara karışmıyormuş nedeni hanım ablamız alışveriş bağımlısı. Öyle ki 5 yıldır bitmeyen borç var. Çocuklara hayır diyemedim ne ya hu. Borç da az buz değil. Eşime demedim. Bu nasıl evlilik? Koca haklı. Ev masrafları olayını da koca karışmasın diye kendi istemiş. Muhtemelen saçma sapan alışverişlere kızdı.

900 bin borcu kumar oynayıp yapsanız adam daha az kızardı
En azından arada üç beş el kazanırdınız

Bak sen ya her şeye kadin yetişecek. Yetişemeyip zora düşecek pasamiz bunu öğrenince ayrilalim der ayrilsin daha iyi olur

Bu yazdıklarınızı konunuza da ilave edin şu an açtığınız konunun bu haliyle adam sizi dolandırmış gibi duruyor ama konunun detayına inince durum başka

Arkadaşlar adam tahmin edememiş olabilir.

Büyük kalemler adamdaymış, konu sahibi yetişemiyorum dememiş, adam ne bilsin bir maaşın kıyafet ve mutfağa yetmeyeceğini.

Büyük kalemler dışında da bir şeyleri ödediği oluyormuş.
Konu sahibi de ses çıkarmayınca sorun yok dedi demek ki.

Ben olsam ben de yetişiyor derim aklıma başka bir şey gelmez.

Adam bekarlıktaki borcunu bile ödemiş, konu sahibinin yapacağı şey bütçe yönetiminden çekilmek.

Sizin maaşınız üç aşağı beş yukarı belliyken eve giren çıkanı fark etmeyecek kadar kapatmış kendini, siz kendinizi suçlu hissedeceğinize kocanızın mahçup olması lazım.

Konu sahibinin diğer mesajlarını okuduğum için sildim. Sen haklısın.

güvenini kaybettim ama çok pişmanım ve o güveni geri kazanmak zorundayım çocuklarım için

Devamlı aynı şeyi yaşıyor adam. Bu ilk defa değil ki gerçekten pişman olduğuna inansın. Kocan gene de 3 çocuğuna sana kıyamaz büyük ihtimalle. Sen para kontrolü sağlayamadığını kabul et.

Kocan çocuklara hesap açsın biriktirsin dursun kıssın sen de çul çaputa nerdeyse bi milyon harca. Kesinlikle psikolojik tedavi şart. Üstüne kocan parayı yönetsin bence. Bi hesap da sana açsın biriktirsin sen dokunma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…