evli üç çocuklu anne

Bu yaz çocuklara eve ve kendime biraz fazla harcadım diye vicdan azabı çekiyordum bende 14 bin TL kredi kartı borcu ile, gerek yokmuş Eşinizin bunun için boşanmak istemesi çok saçma (ortada 3 çocuk var çünkü) ama tepkili olmakta çok haklı. Küçücük çocukların giyim kusamına bu kadar para dökeceğinize ölçülü harcasaydınız keşke. Bu kadar iradesizlik büyük sıkıntı. Ben bir ay kredi kartina fazla yüklensem ertesi ay direkt kapatmaya çalışıyorum sonraki aylar frenliyorum kendimi. Siz nasıl ipin ucunu kaçırdınız böyle hemde böyle kronikleşmiş şekilde? Bir destek almanız şart. Umarım size iyi bir ders olur bu eşinizle de barışıp aynı hataya düşmessiniz tekrar.

Maasinizin iki katı kadarsa çok bir borç değilmiş aslında. Yok mu hiç kenarda köşede kendinize ait eşinizin bilmediği bir altın vs ya. Ben de bu ara borctayim biraz. Eşimle de para hesabımız ayrı ayrıdır. Büyük şeyleri paylaşırız kalanını kendimi ayrı ayrı harcama ya da yatırım yaparız. Kenardaki altinima hafif hafif göz koyuyorum su ara temmuz zammı dişe dokunur olmazsa o altını bozduracagim. Ama hiç bir zaman eşimden borcumu da harcadığımi da biriktirdiğimi de saklamadım. Arada esimden ekstra para aldığımda olur borcta kalmamak için.
Bence bu sebepten bosanilmaz. Ama ben tehdit sevmem asla izin de vermem. Bosayacagim seni diyen adama da ay ne olur boşama beni denmez bence. Bekle bakalım neler olacak... Geçmiş olsun. Batmadan haber verin bundan sonra da eşinize.

Bekarken ben de aşırı severdim alisveris yapmayı. Evlendim hala hesapsiz harcıyordum sonra bu iş böyle olmaz deyip eşimi borca soktum ev aldık. Resmen 180 derece değiştim. Pinti olmadim ama tutumlu biri haline geldim. Oğlumda 2 yaşındaydı o zaman. 2 yaşa kadar çocuk hep marka giymişler sonraki yıllar uygun fiyatlı markalara geçiş ve minimum ihtiyaç karşılayan kıyafetlere geçtim. Kendime de uzun süre yeni çok az şey aldım.. sonra aradan yıllar geçti baktım yine bı rahata gidiyorum bu sefer kendi arabamı yeniledim kendime geldim bu borcu bitirir bitirmez büyük borcun altına girin derim alışveriş zerre keyif vermiyr o zaman

Kesinlikle tavsiyeniz için teşekkür ederim

Evet eşimle barıştım aramızda anlaştık bir daha tövbe binlerce kez tövbe dibi görmem gerekiyormuş demekki bir daha asla

14 sayfa yorum okudum
Konu sahibi bekarken de böyle borçlanmış ve eşi ödediğine göre gerçekten dur diyememe sıkıntısı var.
Eşi de madem biliyor nasıl kartları öylece eline verir geçmişten ders çıkarmaz burası da ayrı

AMA 900 bin esasen çok büyük bir borç değil. 400 bin zaten faizmiş. 5-6 yılda borç olan para 500
Üç çocuk + bi yetişkin kadının şahsi masrafları ve beş kişilik ailenin mutfak masrafları.
Konu sahibi eşine bir miktar veriyor, elinde kalan 30k gibi bir para.
Biz bi küçük bebekli üç kişilik bir aileyiz, aylık mutfak masrafımız 20 vardır. Üst baş şu bu bunları geçerek söylüyorum. Evet konu sahibi gereksiz harcamalar da yapmış ama alışveriş yaptığı mağazalar da lcw defacto gibi yerler. Pahalı almamış da bir alacağına iki almıştır.

Ben burda en büyük suçluyu koca olarak gördüm. Benim babam da market alışverişi yapmaz, bir kere gitmiş şok olmuş fiyatlara. Konu sahibinin eşinin de haberi yok belli ki. Üç kuruş parayla kocaman aile masrafı çıkarılamaz
Konu sahibi zaten yetiremezmiş gereksiz harcama yapmasa da.
En baştan böyle bi bütçe yönetimi uygulanmamalıydı. Hem de alışveriş bağımlısı bi kadına alışveriş yapma görevi verilmez. Kocanın kendisi bunları yapsaydı ortak havuzda birikime devam ederlerdi yine. Suçsuz olan yok ama en suçlusu eş kişisi

Nası anlaştınız peki? Giderler gene sizde mi olacak?
ev içinde çocuklar için de aşırıya kaçmadan ölçülü alacağız ayrıca kredi kartlarını iptal ettirdim eşim kendi kredi kartını bana verdi maaşımdan ihtiyacım kadar olan nakitş alıyorum geri kalanı hesabımda kalacak extra bi durum olduğunda kullanacağız

Giderler eşime ait olacak market pazar çocukların ihtiyaçları o ödeyecek
Kesinlikle çok haklısınız

Nası anlaştınız peki? Giderler gene sizde mi olacak?
Aslında böyle bi durum olmasaydı daha büyük bi eve taşınacaktık bi sene sonra falan bundan sonra çok dikkat etmeliyim gerekli gereksiz ayrımını iyi yapıp parayı çöpe atmamam lazım zaten şimdiye kadar aldığım üst baş çocukların ki de dahil uzun süre idare edecek düzeyde

Eşimden gi
Evet asıl zorlayan ve aşırıya kaçtığım kısım kılık kıyafet yoksa hiç bir sorunu yoktu

Evet söylefim kapattık bütün borçları huzura kavuştum şükür Allahım bir daha göstermesin
Aynı sistem devam etmeyin. Ev, çocuklar, benzin, okul servisi, kayınvalidenin masrafı... hepsi yine size mi kaldı? Bütün masraflar ödendikten ve kendi kişisel harcamalarınız düştükten sonra kalanı birikim hesabına göndermek en makulu değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…