evli ve çalışan bayanlar, eşlerinizle evde iş bölümü yapıyor musunuz?

birtutamzencefil

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
811
32
298
38
yaklaşık altı aydır devamlı olarak çalışıyorum.akşamları yaklaşık 7.30 gibi evde oluyorum.yemekti bulaşıktı ertesi güne hazırlıktı derken saat 12 oluyor.sabah da 6 gibi kalkıyorum eşim diyet yaptığı için her gün 3 çeşit yemeğini hazırlama eşimi kaldırma duştu banyoydu giyinmeydi kahvaltıydı derkeeen işe geç kalıyoruz :D allahtan k.pederimin yanında çalışıyoruz da kovulmuyoruz :DD:D ya ben gerçekten zevkle yapıyorum çünkü kendim istedim çalışmayı ; herkes yapıyor bende yaparım dedim ;D

şimdi asıl sorum şu
HERKES NASIL YAPIYO BUNU.
yani benim düşüncem eşimle iş bölümü yapmak :1: ama bunu ona nasıl söylerim nasıl ikna ederim onu bilemiyorum.

sizin bu konuda uygulamalarınız VEYA tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız?

canım sen sunu yap sen bunu yap demekle olmaz bence kendı ıcınden gelecek...

mesela biz gece calısıyoruz benn ondan once gıdıp ondan once gelıorum eve bı bakıorum bornuzu yatagın ustunde yatak dagınık :62: yapcak bı sı yok onun dısındakı herseyı yapıo ama onları yapmıo...

Ben bazen bu konuda o kadar sinirleniyorum ki anlatamam. Ben eve geliyorum yemek yap masaya hazırla eşim geliyor yemek hazır oturuyor masaya ohhh. Kıyafetleri ütülü, ev temiz. Erkek olmak ne güzel valla. Birde hayat müşterek derler hiçte değil bence hep koşturan yorulan kadın oluyor bence :((( Eşim elinden geleni yaptıgını iddaa ediyor ama fos yaptıgı işleri arkasından tekrar yapmak zorunda kaldıgımdan yaptırmıyorum artık ona. Ama acayip yoruluyorum. Erkekler yapamıyorum yapsalarda baştan sağma.

ben de işe başlayalı 1 hafta oldu pazar günü ikimizin de tatil günü
cumartesileri eşim geç saate kadar çalısıyo bende o sebepten kayınwalidemlerde kalıyorum
sabah kalkıyoruz 11 kahwaltı 12 kahweydi hazırlanıp cıkmaktı 2 oldu
dedim ewde bir sürü iş war gitmem lazım zaten 1 pazar war onda da tüm gün iş mi yapiyim
alısweriş yaptık ewe gittik saat 3
temizlige basladım eşimden yardım istedim surat 5 karış :19:
bırak ya ben yaparım bu suratını cekemicem dedim
hemen de bıraktı:41:
sonra annemin bi sözü geldi bırak dagınık kalsın..
sadece mutfagı biraz toparladım yatak falan hersey dagınık bıraktım iş yapmadım
bana diyo ki sen şimdi iş yapmican mı yapmicam ya dedim oturup dinlenicem
yapmadım bıraktım ama bu nereye kadar gider bilmiyorum:14:

Bizimde borçlar nedeniyle bende çalışıyorum (gerçi önce ben istemiştim çalışmayı)
eşim içinden gelirse yardım ediyor,bazen çıldırıp bağırıyorum,bazen güzellikle söylüyorum yani yardım istiyorum ama şu bir gerçek ki içinden gelmedikçe hiçr birşeye elini sürmüyor..ama isterse temizlik,yemek,ütü,hatta halı bile yıkıyor..bazen cmtesi çalışmıyorum herşey o kadar rahat işliyo ki,kendime ayıracak vaktim dahi kalıyo.

Kısaca ben eşimi böyle kabul ettim,söylenip kendimi yormuyorum.

eşimde ben de çalışıyoruz
ben ondan erken geliyorum eve
yemek yoksa yemeği yapıyorum
eşim gelene kadar vaktim varsa bulaşığı yıkıyorum vs
ama temziliği malesef haftada bir yapıyorum hafta içi ne vaktim ne enerjim var buna
haftasonu da ben çamaşırları yıkarken eşim bulaşık yıkar ben süpürürken o siler
birlikte alışverişimizi yaparız
ama yemek hep benimdir:D
Allaha şükür anlayışlı ve yardım eden bir eşim var

yaklaşık altı aydır devamlı olarak çalışıyorum.akşamları yaklaşık 7.30 gibi evde oluyorum.yemekti bulaşıktı ertesi güne hazırlıktı derken saat 12 oluyor.sabah da 6 gibi kalkıyorum eşim diyet yaptığı için her gün 3 çeşit yemeğini hazırlama eşimi kaldırma duştu banyoydu giyinmeydi kahvaltıydı derkeeen işe geç kalıyoruz :D allahtan k.pederimin yanında çalışıyoruz da kovulmuyoruz :DD:D ya ben gerçekten zevkle yapıyorum çünkü kendim istedim çalışmayı ; herkes yapıyor bende yaparım dedim ;D

şimdi asıl sorum şu
HERKES NASIL YAPIYO BUNU.
yani benim düşüncem eşimle iş bölümü yapmak :1: ama bunu ona nasıl söylerim nasıl ikna ederim onu bilemiyorum.

sizin bu konuda uygulamalarınız VEYA tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız?

eşinle işleri paylaşın; mesela bizim evde çamaşırları makineye atmak benim görevim, onları asmak, kurulayınca almak eşimin,

bende çalışan bir bayanım ve 35 yaşında bir de oğlum varr
çoğu arkadaşların dediği gibi insanın içinden gelmesi
lazım gelmiyorsa yapmazz benim eşim sağolsun
çok yardımcı olur her şeyi birlikte hazırlarız yemeği temizliği
alışverişi hepsini birlikte hallediyoruz sağolsun oğlumda
hiç dağınık değil o yüzden ben şanslıyım bu konuda iş ve ev
beni hiçç yormuyor konu sahibi arkadaş eşinle konuş
tatlı bir dille anlat ona ne kadar yorulduğunu yardım etmesini
istediğini içinde varsa yardım eder zaten yoksa hiçç uğraşma

Son düzenleme:
Aynı iş yerinde çalıştığımız için aynı anda gidiyoruz eve.Yemeği ben hazırlıyorum.Sofrayı otopluyor bulaşıkları makina yerleştiriyor.Evi eşim süpürür ben silerim.Misafir gelince ben çerez servisi yaptıysam o meyve servisi yapar.

arkadaşlar siz çalışıyorsunuz yardım istemek en doğal hakkınız..
ben çalışmıyorum ama yazmak istedim..
hafta içi herşey eşimin önüne gelir..
evlendiğimizden bu yana kahvaltıydı yemekti çamaşırıydı hepsi..
bende bir yudum çayını eşimin elinden içmek istedim bi iki kez pazar günleri
gel sen çay koy ben kahvaltı hazırlayayım dedim Allahım eşim çayı demlerken ben stres oluyorum:18:
dolap kapakları küt küt açılıyor kapanıyor aslında yardım etmeye çalışıyor bebeğim bana:1:
ama alışkın değil ki dolaplara mutfağa:)):1:
yok dedim sen geç içeri ben yaparım..onunda canına minnet zaten:8:
en iyisi yapabildiğiniz yere kadar yapmaya çalışın
nerde tırak orda bırak tabiri caizse..
sonuçta sizler çalışan bayanlarsınız..
gelen misafir halinizden anlar..
kendinize olan saygınız için tabiki yapılan temizlik derli toplu olmak ama çalışırken biraz daha relax olmak gerek..

valla önceden çok iş yapıordum ama artık yapmıyorum zaten yoruyluyorum işte birde eve gelicemde o akşamın yemeği bittide ertesi güne hazırlık yapacağım :27: saat 6,30 gibi oluyorum yemeği yapıyorum sofrayı kuruyorum eşimde 7,30-8 gibi geliyor oturup yiyiyoruz sofrayı beraber kaldırıyoruz ama bunu ben söylemem eşim zaten kendinden yardım eder... sonra oturur film dizi artık her ne varsa onu izleriz ilk reklamda hangimiz daha az yorulmuşsak o kalkar meyve getirir. :61:

eğer hem meyve hem tatlımız varsa birimiz meyveyi diğerimiz tatlıyı hazırlar getirir :60:
yatak kıyafet toplama huyu yoktur ama söyleyince ikiletmez toplar. misafirimiz geldiyse zaten muhakkak yardım eder. heleki yatıya gelinmişse yatağını açar kurar filan. çay bile yapar getirir. misafirimiz varsa çayları bile tazeler. öyle gocunmaz. ayy ben onu çok seviyorm. yardım ediyo bana, yirim onu yirim ben. :69:

Sabah kalkarım çayı demlerim, kahvaltıyı hazırlarım, eşimi kaldırırım, o traş olur duşa girer çıkar, çoraplarını giydiririm.
Kahvaltımızı yaparız, o işe gider, ben kahvaltıyı toplarım giyinir ben de çıkarım.
Akşam ondan önce gelirim genellikle, evde yemek varsa yanına bir salata yapıp sofrayı hazırlarım, yoksa yemek yaparım.
Eşim gelir yemeği yeriz, o koltuğuna oturur, ben sofrayı toplarım, çayı demlerim, çayımızı içeriz, ben mutfağı toparlarım, ütülencek çamaşır varsa ütülerim, kirli varsa o ara yıkamış olurum, hazırlanır yatarız.
Temizliği haftasonu yaparım, bazen eşim yardım eder sağolsun.

Ben bazen bu konuda o kadar sinirleniyorum ki anlatamam. Ben eve geliyorum yemek yap masaya hazırla eşim geliyor yemek hazır oturuyor masaya ohhh. Kıyafetleri ütülü, ev temiz. Erkek olmak ne güzel valla. Birde hayat müşterek derler hiçte değil bence hep koşturan yorulan kadın oluyor bence :((( Eşim elinden geleni yaptıgını iddaa ediyor ama fos yaptıgı işleri arkasından tekrar yapmak zorunda kaldıgımdan yaptırmıyorum artık ona. Ama acayip yoruluyorum. Erkekler yapamıyorum yapsalarda baştan sağma.

canım aynen ya.. bunun bi formülü olmalı ama ne ???

ben de işe başlayalı 1 hafta oldu pazar günü ikimizin de tatil günü
cumartesileri eşim geç saate kadar çalısıyo bende o sebepten kayınwalidemlerde kalıyorum
sabah kalkıyoruz 11 kahwaltı 12 kahweydi hazırlanıp cıkmaktı 2 oldu
dedim ewde bir sürü iş war gitmem lazım zaten 1 pazar war onda da tüm gün iş mi yapiyim
alısweriş yaptık ewe gittik saat 3
temizlige basladım eşimden yardım istedim surat 5 karış :19:
bırak ya ben yaparım bu suratını cekemicem dedim
hemen de bıraktı:41:
sonra annemin bi sözü geldi bırak dagınık kalsın..
sadece mutfagı biraz toparladım yatak falan hersey dagınık bıraktım iş yapmadım
bana diyo ki sen şimdi iş yapmican mı yapmicam ya dedim oturup dinlenicem
yapmadım bıraktım ama bu nereye kadar gider bilmiyorum:14

:1: valla bazen tak ediyo ya... kuzenimin eşi ütü falan yapıyormuş .. bi arkadaşımın da eşi yerleri siliyomuş viledayla :DDD valla imreniyorum böylelerine

ben de sansli olanlardanim...:1: misafir geldigin de cay ve pasta servisinde yardimci olur, ben cagirmam bile, canim hemen gelir. ikimizde calisiyoruz ayni saatde eve geliyoruz. yemek hazirlamak, sofrayi toplamak herseye yardim eder. utuyu cok guzel yapar her sabah kiyafetlerimizi utuler . ev temizliginde o makine ile supurur ben silerim...:46: boyle olunca ben de dinlenme firsati buluyorum hemde birlikte daha cok vakit geciriyoruz.. canim kocacim:nazar: bekarken annem evde hic is yaptirmazdi , yemek yapmayida bilmezdim. babacim" hep seninle evlenecek adama aciyorum" derdi... 19 yillik evliyim...:nazar::nazar:

benim esim annesi ve kiz kardesleri yuzunden hazira cok alismis ama ben tum azmimle onu kendi istedigim gibi yontmayi basardim :21:
gerekirse tatli dille ve gerekirse de kizarak zorla yaptirarak boyle ogrettim ona yardimi :55:

mesela bu hafta benim final haftam ve tum yemekleri esim yapiyor, camasirlari o yikadi, beraber katladik, bulasiklari ona birakiyorum, su siralar sezon durgun oldugu icin sabah metroya beni birakiyor aksam yine aliyor. soferim benim :27: :27:
hatta bu aksam bende b12 vitamini eksikligi var diye firinda balik yapti :66:

kizlar vallahi bu isin formulu su: ya seve seve size yardim edecekler ya da zorla...
baska yolu yok...
zorla da olsa is yaptirin zaten oyle oyle alisiyorlar :79:
acimayin sakin :1:

İmreniyorum bunları okudukça.Bende çalışıyorum ama malesef eşim bu anlattıklarınızın binde 1 ini yapmıyor.Alışmış rahat adam.Tembel üşengeç.Bir iş için yardım istediğimde tamam diyor itiraz etmiyor.Bekliyorum ne zaman yapacak diye 1 saat geçiyor yok, 2 saat geçiyor yok.Ne oldu diye soruyorum tamam birazdan yapacağım diyor, en sonunda sinirden ben yapıyorum.Onu yapacak diye beklesem günler geçecek.Bende de var kabahat herşeyi yüklendim ona iş bırakmadım.Alıştı tabii..Ama içinden gelecek buna tamamen katılıyorum.Benim kocamın içinden maç yorumu izlemek çay içmek yatmak,pc başında yada tv izlemek geliyor hep.Başka bişey gelmiyor...
Bu hafta sonu sadece blenderım bozulmuştu onu tamir etti,şarjlı süpürge dolmuştu onu temizledi bana yardımı bu kadar oldu...

Benim eşimde sağolsun haftasonları yardımcı olur bana
zaten c.tesi temizlik günüm o gelir süpürge açar
bende silerim,tozları alırım
bazen ütülerimi yapar
pazar kahvaltılarını hazırlar 2 haftada 1
her pazar havuç,elma,portakal sıkar kahvaltıya
beraber alışverişe gideriz
pazara gider sebze meyvemi alır
kısacası yardımcı olur bana
hafta içi de işten gelince yemek ve dinlenme
bazen de çamaşır...

Back