Evli ve çalışan bayanlar, size bir sorum var

9 Aylık evliyim taksitlerimiz var, kirada oturuyoruz, doğal olarak biriktirmeye para zaten kalmıyor. Gelen belli giden belli. Aynı zamanlarda maaşımızı alıyoruz. Taksitler, faturalar, kartlar ne kadar tutarsa ayrılır, kalan parayı da 2 eşit parçada bölüşürüz Bu zamana kadar bir sorun yaşamadık. Geçinip gidiyoruz

eşimin maaşı benimkinin 2 katı.evde bir defterimiz var.
maaşlarımız avans ve maaş şeklinde.
yani ayda 4 kez eve maaş giriyor.
borçlarımız vardı yeni bitti.
eskiden borçlara giderdi hepsi ama şimdi birikim yapıyoruz.

maaşını alan cebine bi 5 mılyon koyar gerisi deftere.
faturaları oraya buraya verılecekleri ben ayarlarım. veririz.
geri kalanıylada altın yaparım.
hiç prob olmadı bugune kadar eşimle aramızda.

ne ben nede eşim har vurup harman savurmayız.
ama ayrıcada ne sinemamızdan nede gezip tozmamızdan da geri kalmayız..

ben ne alıyorum ne yapıyorum hesap vermiyorum fakat kendi rızamla bazı giderlere yardım ediyorum bakıcı elektrik ,işyerinde yemek param,oyuncak kızıma giysi kendime giysi parfüm felan bana ait bazen birazda doğalgaz mutfak alısverişine birazda bazen cep faturam kurus kurus hesap vermem ama hiç vermemezlikte yapmam yani haksızlık olur zaten calısan kadının giderleri var kendine göre ayrıca biraz keyfime göre harcamak isterim maas kartımı vermedim vermem o bana ait ben calısıyorum ev işlerine ondan destek istemiyorum

benım maas kartım hem bende var hemde eşimde.kendi maaşından bir kısmını kendıne ayırır. kalanını benım hesaptan çektiğiyle beraber baska bı bankadakı hesaba yatırıyor.ama hesap beyfendının adına ortak falan degıl ve ben bu duruma artık sinir olmaya baslıyorum.idare biraz kadında olmalı dıye dusunuyorum.tamam ayrı gayrı yok ama ne biliim bana bırakmıyo boyle işleri

eşim maaşı yatar yatmaz hemen benim hesabıma eft yapar çünkü ne kk ne fatura ödemeleriyle hiç ilgilenmez, unutur yatırmaz vs, o yüzden ilk günden beri hesap kitap işi bende,
tüm para benim hesabıma geçer gerekli ödemeler yapılr sonrasında gerektikçe harçlık çekeriz atmden beraberce.

Bizde hemen hemen aynı günler maaş alıyoruz nereye ne kadar ödeyeceğimizi hesaplayıp kalan paraya göre harcama yaparız ha benim ihtiyaçlarım olduğunda benim bunları bunları almam lazım yada kuaföre gidecem deyince kalan paradan alırım sonuçta birlikte harcanıyor birlikte ödüyoruz benim görümcemde der maaş kartım eşimde ben bilmem kaç lira yattığını diye ama ne isterse alır çatır çatır da harcar

Bana maaş kartının erkekte durması tuhaf geliyor.Kadın da eve harcama yapıyordur zaten,erkek de durması ego tatmininden başka bir şey değil bence.Kadına,sen parayı yönetemiyorsun,maaşını ben çekerim ,demek resmen.Bizde eşim dokunmaz kazandığıma.Şunu al ,bunu öde demez.Ben keyfini sürerim.Eşim daha bir ihtiyacın var mı ,diye bana sorar.Ben de eşime sürekli hediye alırım bana hiçbir şey harcatmadığı için.

benim eşim elinde para olursa harcamazsa ölür tipinde. tamamen ona bırakmıyorum kendi maaşı da dahil, harcama, ödeme planını ben yapıyorum. ben kağıda yazarım nereye ne gidecekse o da halleder fatura,kira,kredi,kredi kartı,alışveriş vs neyse. harcamalarımız ortak olduğu için paylaşım içerisindeyiz. tabi insanın özel ihtiyaçları da oluyor, alışverişi oluyor o zaman da artık maaşlardan kimde ne kadar kaldıysa o hallediyor.

Ortasını bulmak en doğrusu bence de
Maaşlar aynı gün yatar
Kirayı ve kredi kartını eşimin maaşı tamamen karşılar zaten
Benim de maaşımla ve ek dersimle ödememiz gerekenleri öder, kalanını harçlık ederiz.
Gerektiğinde eşimde de olabilir kart para çekmesi gerekir falan ama öyle kaç para yatmış haberim yok diyen tiplerden de değilimdir.
Bence evlilikte çok fazla para konuşulmaması doğru olan

ben 6 yıllık evliyim, öğrenciydik evlenirken tabi tepki çektik ama her şeyimizi kendimiz yaptık, önce çok borç harç olduğu için sorun olmadı kazandığımız gidiyordu zaten, harcamadan da kısmadık başta yeniyiz ya heves işte hiç bir şeyden eksik kalmadık çok şükür...
gel zamn git zaman borçlar bitti kocam tutturdu araba alalım diye aldık yine ortak her şey ama biz de şöyle bir durum var ben eşimden 1000-1250 tl fazla maaş alıyorum haliyle bu hem onun zoruna gidiyor hem de ben rahatsızım bazıları yazmış benim maaşım bana kalıyor, eşim daha lazım mı diye soruyor falan...
bizim öyle bir durumumuz yok benim maaşım olmasa istanbul da zinhar geçinemeyiz...
borçlar varken iyiydi de şimdi araya özel zevkler girdi ortaklık bozuldu yani ben fazla kazanıyorum ve istiyorum ki araba falan değil ev alalım kiradayız
tamam bir çok arkadaşımıza göre kazancımız düşük ama çok şükür fena da sayılmayız, ben en son postayı koydum kendime de kredi kartı çıkardım onunkini verdim eline ne harcarsan sen öde dedim arabanın kredi borcunu da ona devrediyorum (çok bozuldu) e ne yapayım ruhsat onun üzerine...
eşim benden çok para kazansa çoook güzel olur bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum yaa onu kırmak gurunu incitmek de istemiyorum (

bizim öyle konuşulmuş bir düzenimiz bile yok ev kredisi ödüyoruz, kredi hesabına ikimizde maaşlarımız yatınca gönderebileceğimiz kadar göndeririz, genelde o hesapta hep o ayki kredi borcundan fazla para bulunur. ben kendi kredi kartımı kendim ödüyorum, eşimde kendininkini. Ama alışveriş esnasında, sen al ben alıyım aypmıyoruz, kiminkinin borcu azsa ondan alıveriyoruz. Faturaları eşim maaşından otomatik ödemeyle ödüyor. kendisi işyerinden yemek yediği için haftaiçi masrafı olmuyor. Ama ben cebimden yiyorum, o yüzden ona göre daha çok nakit harcamam oluyor. Birimiz ay ortası birimiz ay sonu maaş alıyoruz. Diyelim param bitti, hemen diyorum eşime bana gönderir misin diye. Ya da birbirimize devalı soruyoruz, aşkım harçlığın var mı diye. Ev kredisi nedeniyle zaten birikim yapamıyoruz. Ama ben eşlerin birbirine hesap sorma olayını sevmiyorum. Tabi ki bir taraf sorumsuzca harcama yapıyorsa müdahale edilmeli. Ama iki taraf da sorumluluğunun farkındaysa, baskıcı bir düzen oluşturmaya gerek yok.Bir arkadaş yazmış ben de katılıyorum, evlilikte çok fazla para ve maddiyat konuşulmamalı.
para bu hayatta sadece yaşamımızı sürdürebilmemiz için var...çok önem vermemk lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…