• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve çocuklu olarak anne evine misafirliğe gitmek

Valla ben evlenincede babam 40 gün Ardımdan davul zurna çaldırdı yahu baba bu kadar mı sevindin dedim dedi ayol kızım senin boğazın kimde olsa kurtuldum diye şükrederdi Boğaz boğazlıktan çıkmış köprü olmuş sen orkestra tutmadığıma dua et dedi... oluyor öyle arada başım götürmüyor hadi evine diye yolluyor anacığım bişi olmaz işin naziresi o git ikisinide bir öp sen nedersen de ben bu evin demirbaşıyım de

Bir küçük çocuğum ve bir bebeğim var. Annemlere 80 km uzaklıkta oturuyoruz. İstanbul'a yakın olmakla birlikte; başka bir şehire bağlıyız. Evlendikten sonra anne-babamın evine eskiden daha sık gidip, bir-iki gece kalırdık haftasonu. Son zamanlarda ise çocuklar nedeniyle ve 80 km uzakta oturduğumuz için ancak 2-3 haftada bir gidebiliyorduk, eşim ve iki küçük çocuğumla. Hatta kışın 2 ay gidemedik çocukların hastalıklarından. O tarafta bir işimiz olduğu için ve annem ameliyat olduğu için onu ziyarete gittik, 2 gece kaldık; toplamda 1.5 gün ama çoğunlukla dışarıdaydık. Babam bana "Bir daha ne zaman geleceksiniz?" dedi. Ben "her hafta gelemeyiz" dedim. O ise, "Gelmeyin zaten. Üç gündür buradasınız" dedi ters ters bakarak. Halbuki 1.5 gün olmuştu. O gün hem anneler günüydü; biraz sonra gidecektik zaten. Çok ağırıma gitti; terz bazı sözler ettim babama; "Burası annemin evi." dedim. Dedem o evi annemin üzerine yapmıştı seneler önce. Bu lafım da hiç hoşuna gitmemiş babamın. Bir ay kadar gitmedik onlara. Bayramda onlara uğrayıp oradan şehirdışına gitmek istedim. Bu olay nedeniyle, önceden haber vereyim dedim anneme. Anneme "Bayramda size uğramak istiyoruz" dedim 1 hafta kadar öncesinde. Defalarca sormama rağmen bana annemin verdiği yanıt "Gelirseniz pişman olursunuz" oldu. Babamla birbirimize laf söyleyip onlara gittiğimize pişman olurmuşuz onun düşüncesine göre. "Bayramda gelmeyi düşünüyorsanız, bir hafta önce babalar gününde babanı ara" dedi. Ben de "aramayacağım" dedim; evime gelmeyin diyen bir baba hakkediyor mu aranmayı? Senelerdir hep hatalarıyla üzdü ailemizi babam. Annem tekrar edip durdu; "Bayramda gelirseniz pişman olursunuz" diye. Sonra yengemle konuştuk; babalar gününde gidin dedi babana. Gittik, annem ve babam ikisi de bize çok iyi davrandılar.
Ama sonra bayramda gidemedik; annem önceden gelmeyin dediği için, feribot bileti alamadık. Direkt kayınvalideme gittik, başka yoldan gitmemiz gerektiği için. Anneme kırgınlığımı atamadım o sözleri nedeniyle. Bayramda bir anneme gidiyorduk; kapısını bize açmadı. Gelin demedi. Gelmeyin demeye getirdi. Annemi hep çok iyi ve yumuşak huylu bir insan olarak bilirdim; aramız hep iyiydi; dert ortağım ve belki en iyi arkadaşımdı öncesinde. Beyinle ilgili hastalığı olabilir diye bir şüphem var biraz emin olmamakla birlikte.; bundan dolayı karakteri mi değişiyor; söyledikleri tutarsız mı diye düşünüyorum, son birkaç aydır. 2 aydır gitmedik, gidemedik onlara; gerek çocukların hastalığından, gerekse şehir dışında olduğumuzdan. Hala unutamadım, annemin sözlerini; geçen bayramda bize kapısını açmayışını. Özür beklediğimi söyledim telefonda. Kızıyorum. Torunlarını çok özlemiş, gelin mutlaka dedi. Affedemiyorum; samimi hissetmiyorum ona artık. Hatasını anlaması gerektiğini söyledim. Bayramda anne çocuğuna kapısını kapar mı? Üzgünüm. Ne yapmalıyım?
Anne baba abla kardeş ağabey olaylarından öyle yoruldum ki .Sizi çok iyi anlıyorum.Kırıldınız.Çünkü insanlar dünyada anne ve babası dışında kimseye sığınamayacaklarını düşürler.Tek sıgınağımız bize arkasını dönünce damdan düşmüşe dönüyor insan.
Benim nerdeyse gidecek hiç kapım yok.
Herkes eskiden bize gelirdi.Sonra ben duruma uyandım.Hepsinin derdi kendini ağırlatmakmış.Artık almıyorum evime.
Yalnız yalnız takılıyorum.Ama siz yinede annenizle konuşup durumu çözmeye çalışın.

evet anneme gelmemi istemeyen bir babayı çekemiyorum.
babam biz çocukluktan beri otoriter sinirli ve çocuklarını kendinden uzaklaştıran bir baba olmuştur. yoksa tapu söz konusu olmadı hiç önceden. başsağlığına memleketten gelen akrabalarına 1-2 saat dayanamayan alkol bağımlısı bir insandan bahsediyoruz. yeterince açık mı

Simdi hanimefendi bakin hakli oldugunuz yerler elbet vardir. Ama once sakin olun. Ben ne diyorum siz ne anlatiyorsunuz... her seyi karmakarisik ediyorsunuz.

Gelin diyin ki "babamda yillarca cok cektik baskiciydi otoriterdi kimseye hic bir seye tahammulu yok. Simdi de anneme gidersem sorun oluyor babam yuzunden" basimin ustune. Ama bir dedem evi anneme yapti br tapu meselesi bir tapu konusu hic acilmaz babam alkolik diyorsunuz yani ne oluyor bir karar verin.

Ama siz o babaya burasi annemin evi. Senin degil diyorsaniz basbaya siz kendiniz de dis kapinin dis mandali oluyorsunuz. Babanizin kotu yonleri vardir. Ama o ayri mesele bu ayri mesele. Katip karmayin.

Eve gidip kapımı kapadım ama 3 aydır üzülüyorum. babamın tavrından çok annemin bayramda bizi istememesi üzdü. babam alkol vs problemi var; ondan beklerim. ama annesi hayattayken bir insanın ilk ziyaret edeceği annesidir bayramda. bizi boynu bükük bıraktı. şindi özledim gelin diyor ama onun o önceki tavrını ona yakıştıramadığım için annemi bir türlü affedemiyorum

Bilemezsiniz , o evde ne oldu bilemezsiniz.
Siz üzülmeyin diye sizden saklamıştır anneniz.
Kendiniz diyorsunuz , aramız çok iyiydi diye.

ben gitmezdim bir daha asla anne babayla yeri gelir insan ufak kuskunlukler yasar ama fazla surmez ben evladima nasil gelmeyin zaten derim ya desem bile affetmesin beni hakederim diye dusunurum..ne olursa olsun anne baba denmesi oyle sacmaki dunyaya getirmek her kosulda hakli olacagimiz anlamina gelmiyor..

Simdi hanimefendi bakin hakli oldugunuz yerler elbet vardir. Ama once sakin olun. Ben ne diyorum siz ne anlatiyorsunuz... her seyi karmakarisik ediyorsunuz.

Gelin diyin ki "babamda yillarca cok cektik baskiciydi otoriterdi kimseye hic bir seye tahammulu yok. Simdi de anneme gidersem sorun oluyor babam yuzunden" basimin ustune. Ama bir dedem evi anneme yapti br tapu meselesi bir tapu konusu hic acilmaz babam alkolik diyorsunuz yani ne oluyor bir karar verin.

Ama siz o babaya burasi annemin evi. Senin degil diyorsaniz basbaya siz kendiniz de dis kapinin dis mandali oluyorsunuz. Babanizin kotu yonleri vardir. Ama o ayri mesele bu ayri mesele. Katip karmayin.
evet babama o an o kızgınlıkla tapu meselesini açtım. zaten ev annemin demeye getirdim kızgınlıkla. annemin gelme diyeceğini beklemiyordum.
herkes taktı tapuya. tapu oldu tabu . iyi ki bi annemin evi dedim. tapusu olmasaydı da orası annemin evi. anne gibi yar olmaz deniyor ya. insanın en yakın hissettiği koşulsuz seven kişi değil midir anne. peki bu anne neden "tabi evladım geleceksin, burası senin de evin" diyemiyor? babamdan korktuğu için. evlendim çocuğum oldu diye artık onların evladı değil miyim? benim de onlara onların da bana ihtiyacı var manevi olarak da

evet babama o an o kızgınlıkla tapu meselesini açtım. zaten ev annemin demeye getirdim kızgınlıkla. annemin gelme diyeceğini beklemiyordum.
herkes taktı tapuya. tapu oldu tabu . iyi ki bi annemin evi dedim. tapusu olmasaydı da orası annemin evi. anne gibi yar olmaz deniyor ya. insanın en yakın hissettiği koşulsuz seven kişi değil midir anne. peki bu anne neden "tabi evladım geleceksin, burası senin de evin" diyemiyor? babamdan korktuğu için. evlendim çocuğum oldu diye artık onların evladı değil miyim? benim de onlara onların da bana ihtiyacı var manevi olarak da
Üzülme canını sıkma zamana bırak herşey düzelir zaman dertlerin en iyi ilacıdır bir büyüğün sustum ve zamana bıraktım.. zamanda öyle değişimler yaptı ki demiş zamana bırak küsme belliki hasas birisin sadece zamana bırak...Ve bak gerçekten iyi gelecek...

Hangi anne baba böyle bir şey der ki çocuğuna?
benim anneannem de bize böyle yapardı
ben pek şaşırmadım

küçükken annem babamla giderdik, kapıyı acmazdı
hala da açmaz
tek basına ölecek yakında artık biz de gitmıyoruz

aynı benim dengesiz babam dogum gunumde bu senede ailemle kutlıyım dedim esim pasta aldı biz annemle hazırlık yaptık babam geldi allahtan esim duymadı esimi ayrı babamı ayrı tutmaktan yoruldum orasıda ayrı bisey

ve bi daha herkez kendi kutlasın dedi ve ben 10 senedir zaten esimle dısarda kutluyorum ben hep birlikte mutlu olalım diye ailemde kutladım ve ne yazıkkı babam o lafı dediginde sustm annem her zaman ki gibi pasiff tercih yapsa oda kocasını secer ne igrenc bi aile suan cocugum yok ama ne olursa olsun bi insana evladın mı kocan mı deseler tabiki evladını sevmeli

babamın o laflarına annemin susması beni ikisine karsıda öfkelendiriyo

o yüzden aile var ama bos iste göstermelik tek tavsiyem

esine söyleme ne kadar iyi olursa olsun el oglu yarın kaynananla bi sorun olur sizinkilerde böyle diye cat söylerr

Ne cok takilmissin ve uzatmissin konuyu..o senin annen ve baban.Bazi seyleri de duymayiver ne olacak

aynı düsünüyorum annenin sahin gibi atlaması lazımdı babana sus payı vermesi gerekirdi gercektn bazen aileler yanlız ölmeli yanlız yasamayı hakediyo lar millet kızım gelsin torunu gelsin diye can atar senin benim giblerde aman kimse gelmesin kimse ellemesin iclerinde bence vicdan eksik

torunlarına bakan dede ve ananelerere babam acıyarak bakıyo kendince ayyyy ne igrenc yaslılıklarını yasayamıyolar bilmemne bi sürü tantana oysaki bakanların evinin icinide biliyorum cennet gibi sen sakrek aile demek ne demek anne babasın tabiki cocugunu yardım ediceksin bende babamı seviyorum ama bi yanım gercekten cok nefret ediyo cocukken laflar o kadar koymuyoda buyudukce o laflar unutulmuyo ona canak tutan annemide unutmuyorum

yanlıs ata oynuyosunuz diyorum bazen

babam sürekli zaten size kendimi baktırmıcam vercem derneklere yaslı evine gitcek kendince orda baktırcak tv de cıktı gördügünüz hortumla yıkıyolar dövüyolar adamı dedim bak sonun böyle olur

bide dedem gecenlerde hasta olur amcamlar halamlar babam hepsi ilgilenle baya uzun sürdü biri hastanede yattı biri kaldı yok biri doktırla konustu digeri ilac pesindeydi dedim bak gördün mü

paran da olsa evlat lazım adama 4 kisi etrafında ilgilendi dedemin yaslılar evi bakmaz dedim böyle

ama anlayana babamdan bi cacık olmaz böyle gidicek iste

babanız üvey mi? bir evlat olarak burası annemın evı demenız asırı kötü bir durum bence... babadır cocuklarınızdan bunalmıştır yaşlıdır kafası ses götürmüyordur. olabılır bir duruma kızmıs söylemiştir sizin verdiğiniz cevap olmamıs. sankı yıllarca o sizi para kazanarak bakıp büyütmemiş gibi. o benım bu senın olaylarına girerseniz sizin altta ezileceğiniz seyler daha fazla çıkar soyleyim.ayrıca annenızın davranısı değişti diye beyın problemi üreten bir evlat bence siz kendinizi sorgulayın

Babaniz o evde "bu ev annemin evi. Senin degil" muamelesi goruyorsa sizin de izinle musaadeyle hatta daha dogrusu davetle gitmeniz gerekiyor.

"Yasli insanin kafasi cekmiyor da. Iki kucuk cocuklu bebekli insanin mi cekecek" derken ne kastettiniz anlamadim. Sizin de mi kafaniz cekmiyor? Bunu mu soylediniz?

Basta dedem evi annemin uzerine yapti o ev annemin diyorsunuz. Sonra tapusu olsa da olmasa da ana evi diyorsunuz. E baba ne oluyor yani niye bu kadar dis kapinin dis mandali? Omrumde hic ana evi diye bir tabir de duymadim. Baba evi olmasin o?
ilk cümlenizi alkışlarım ....

babanız üvey mi? bir evlat olarak burası annemın evı demenız asırı kötü bir durum bence... babadır cocuklarınızdan bunalmıştır yaşlıdır kafası ses götürmüyordur. olabılır bir duruma kızmıs söylemiştir sizin verdiğiniz cevap olmamıs. sankı yıllarca o sizi para kazanarak bakıp büyütmemiş gibi. o benım bu senın olaylarına girerseniz sizin altta ezileceğiniz seyler daha fazla çıkar soyleyim.ayrıca annenızın davranısı değişti diye beyın problemi üreten bir evlat bence siz kendinizi sorgulayın
beyinde sıvı var, ölçüldü yakın zamanda. bazı şeyleri unutuyor. bu hastalığın öyle belirtileri olabiliyormuş.
çocukluktan beri ne yaşadığımı ben bilirim.

Babamlarla 10 dk aram var ama sizin kadar sık gitmiyorum. Belli ki bunaltmışsınız adamı.

Bir de belirli bir yaştan sonra çocuk sesine tahamülleri yok. Bunu bildiğim için 3 ayda bir gidiyorum belki. Ve asla kalmıyorum.

Babamlarla 10 dk aram var ama sizin kadar sık gitmiyorum. Belli ki bunaltmışsınız adamı.

Bir de belirli bir yaştan sonra çocuk sesine tahamülleri yok. Bunu bildiğim için 3 ayda bir gidiyorum belki. Ve asla kalmıyorum.
Aileyi ziyaret etmemek bir erdemse, sizi tebrik ederim. 2 ayda bir gidince bunalıyorsa tamam. babamın alkolik olmadı dışında hep o haklı dimi.

ben artık daha fazla cevap vermek istemiyorum.

Konu sahibi neden bu konuyu açmış anlamadım. İnsanlar fikrini söylüyo insanlara atarlanıyor . Demekki ana baba da bir yere kadar millet size ne desin burda. Git deseler suç gitme deseler suç. Sabit bir bakış açınız var.

Aileyi ziyaret etmemek bir erdemse, sizi tebrik ederim. 2 ayda bir gidince bunalıyorsa tamam. babamın alkolik olmadı dışında hep o haklı dimi.

burdakiler böyle ne yazarsan orda vurrular onlara kızıp yazmamazlık etme sen haklısın davanda

Niye cevalleniyorsun!!!! Babam çocuk sesine tahammül edemiyor. Benim çocuklarım da yaramaz. Adamcağızın rahatını bozmak istemiyorum.

Erdemlikten dem vurmak nerden geldi aklınıza.

Ben hiç değilse az gidip öz gidiyorum. Babam tarafından kovulmuyorum. Yüzsüz değilim çok şükür.

aynı düsünüyorum annenin sahin gibi atlaması lazımdı babana sus payı vermesi gerekirdi gercektn bazen aileler yanlız ölmeli yanlız yasamayı hakediyo lar millet kızım gelsin torunu gelsin diye can atar senin benim giblerde aman kimse gelmesin kimse ellemesin iclerinde bence vicdan eksik

torunlarına bakan dede ve ananelerere babam acıyarak bakıyo kendince ayyyy ne igrenc yaslılıklarını yasayamıyolar bilmemne bi sürü tantana oysaki bakanların evinin icinide biliyorum cennet gibi sen sakrek aile demek ne demek anne babasın tabiki cocugunu yardım ediceksin bende babamı seviyorum ama bi yanım gercekten cok nefret ediyo cocukken laflar o kadar koymuyoda buyudukce o laflar unutulmuyo ona canak tutan annemide unutmuyorum

yanlıs ata oynuyosunuz diyorum bazen

babam sürekli zaten size kendimi baktırmıcam vercem derneklere yaslı evine gitcek kendince orda baktırcak tv de cıktı gördügünüz hortumla yıkıyolar dövüyolar adamı dedim bak sonun böyle olur

bide dedem gecenlerde hasta olur amcamlar halamlar babam hepsi ilgilenle baya uzun sürdü biri hastanede yattı biri kaldı yok biri doktırla konustu digeri ilac pesindeydi dedim bak gördün mü

paran da olsa evlat lazım adama 4 kisi etrafında ilgilendi dedemin yaslılar evi bakmaz dedim böyle

ama anlayana babamdan bi cacık olmaz böyle gidicek iste

Sevildiğin yere çok gidip gelme,
Kalkar muhabbetin,itibar olmaz

der bir atasözü...Başka.biri de şöyle.

Sık gidersen dostuna,yatar yanı üstüne,
Seyrek git ki dostuna,
Kalksın ayak üstüne;)

Back
X