Evliliğe alisamiyorum :(

Neden haftanin bir gunu temizlikci almiyorsun merak ettim. Calisan bir kadinsin paran vardir

Kocayi ise yollamak konusunda haklisin. Sen de ise gidiyorsun yoruluyorsun. Sen ondan erken gitsen eminim seni yolcu etmez. Ev hanimi olsan yolcu et derdim, cunku yolcu et sonra uyu guzel guzel.ama senin durumun oyle degil ki

yeni bi duruma alışmakta zorluk çekiyorsun bence. bazı insanlar daha çok zorlanır böyle durumlarda.
evliliğimin ilk yılında sürekli kabızdım, herşeyi denememe rağmen, şimdi anlıyorum psikolojikmiş. başka bi sorun yoktu çünkü.
oğlum 1 yaşındayken işe başladım 1 sene çalışmadım, ben de öğretmenim eylülde başladım işte. emek emek verdiğim kiloları depresyona girip geri aldım. hem çalışıp hem çocuk hem ev nasıl olcak diye. şimdi alıştım tembelliğim tutmazsa herşeyi çok güzel hallediyorum ama ilk 2 ay alışmakta çok zorlandım.
bunun geçici olduğunu bil. eşin de anlayışlıymış senin evin senin keyfin tadını çıkar.
rahat hissedersen kendiliğinden yaparsın işlerini. yani annen gibi sürekli temiz (derin temizlikten bahsediyorum burda) olmayı bekleme çalışıyosun sonuçta. onun için düzenli olarak temizlikçi alman lazım.

Cnm bende 9 aylik evliyim 10 kilo aldim yemegi biraz azalt calisiyosunda verirsin ins evini en basta düzene sokmak icin anneni cagir yada bi kadin tut bastan asagi hersey temizlettir sonrada utu icin bir gun ayir onu bi gun yap ve biriktirme o zaman daha zor oluyor bende çok insan tanıyorum esine kahvaltı hazirlamayan benim kahvaltı yapmayi sevmez bende hazirlamam borek tarzi seyler hazirlarim is yerine götürür suan zaten ders calisiyosun esinde bazi seylerde yardimci olursa hersey yoluna girer bide ilk zamanlarda inan boyle oluyor merak etme herşey zamanla oturur sıkma canını. ..

Allah yardımcınız olsn ya çok zor bir durum olmalı yaşadığın...
Annemin evinde ben de iş yapardim hatta çok iş yapıyorum sanırdım... Meğer herşeyi annem yapiyormus diyorum :))

Düzenli planlı yapmalısınz bence temizliğide haftada bir yaptnzmı tamamdırr :)
evet çok acı verici bir durum ..

Evliligin basinda bana da olmustu bu durum aslinda. Hic elimi süresim gelmiyordu bir seye, esim de yardimci oldugu icin birlikte hallediyorduk oluveriyordu. :) Sonra degisti, sonra geri geldi. :) Ama mesela hic su ana kadar kahvalti hazirlamadim. (bir iki özel gün haric) Esim de kahvalti yapan biri degil, bir ara ikimiz de calisiyorken yani ben erken kalkmak zorundayken müsli yiyorduk birlikte sabahlari. Kendimi kötü hissetmiyorum hic cünkü ben koca adama kahvalti hazirlamak zorunda degilim. Yani öyle klise evli kadin moduna girebilecek biri hic degilim. Esimin de öyle beklentileri yok. (Ama kesinlikle öpmeden göndermiyorum, o gitmeye yakin mutlaka uyaniyorum.)

Fakat camasir ve ütü konusunda üzüntülüyüm. Esim güzel ütü yapamiyor. :) Benim yapmam gerek, sevmeme de ragmen biriktiriyorum dag gibi oluyor. :16: Camasiri da unutuyorum, esim yikama zamani geldi demese ya da giyecek bise kalmasa aklima gelmiyor öyle. :)

Bir de su var, yüksek lisans beni boguyor. Bazen modum asagilara cekiliyor. Aklimda arastirma ödevini nasil yazacagim varken, stresliyken, bir tabagi bile yerinden kaldirmadigim oluyor. Bu dönemlerde esimden biraz söylentiler yükseliyor. :52: Psikolojik olarak bölünmekten biktigimi düsünüyorum ben. Mesela yaz tatilinde calisiyorken, daha aktiftim. :) Cünkü daha ritmikti hayatim.

Ama ders calisirken, dersin stresi bile etkiliyor beni, miskinlesiyorum, tembellesiyorum. Diger yandan arastirma yapmak, ders calismakla geciyor bazi günler, yemek yemeye bile vakit bulamiyorum.

Seninki hem yeni evlisin, hem üst üste agir misafirler agirlamissin, hem calisiyorsun, hem yüksek lisans yapiyorsun, bence bunlarin bir birlesimi bu durumun. Yüksek bittiginde, eve biraz daha adapte oldugunda, degisecektir bence.

Bir de, bazen kendine kizmayi unutma, yapilmasi gerekenleri ertelememeye calis vaktin oldugunda. Emin ol daha rahat edeceksin. Is bölümü de yapabilirsiniz.

Camasirlari atmak, sermek ve katlamak senin görevin, ütü benim görevim. Yemek benim görevim, evi paspaslamak senin vs. gibi :)

Bir de kilolara dikkat ;)

Son düzenleme:
Bende yuksek lisans yapiyorum...
Ne kadar zor oldugunu bilirim, bir de benim dilde farkli...
Hayat musterek, esim bir yildir bebek gibi bakiyor, nerdeyse yemek, is hep onun ustunde...
Yarin bir gun telafi edecegim ama sozum var :32:
Fakat camasirlari makinada birakmak biraz abarti geldi bana...
Sanirim o kadar cok misafir, duzen zor geldi birden...
Cok normal, hic sikinti yapmayin...
Esinize bu donem yuksek lisans yuzunden duzen kuramadiginizi, zaman zaman onun da yardimina ihtiyac duyubileceginizi, fakat gecici bir donem oldugunu anlatin...
Siz de sunu dusunun, dunyada bu kadar kadin bunu yapiyor, siz de pek ala yapabilirsiniz...
Hicbir sey dort dortluk olmak zorunda degil...
Sadece bunlarin ivir zivir oldugunu, sizin de yapabileceginizi dusunun...
Kadinlar gucludur, merak etmeyin, yoluna girecek...

Canım çalışma şartların çok iyi öğleden sonra evde olmak bir gün boş olmak gerçekten lütuf tüm gün çalışıyorum haftaiçi ben de iş yapamıyorum ama dağınık tutmam bekarken annenizin sizi pek ev işlerine karıştırmadığını düşündüm.kahvaltı hazırlamayabilirsiniz ama kendiniz içinönöncelikle düzene önem verin çocuk yok henüz ev dağılmaz haftasonu bi silip süpürün toz alın haftaiçi kıyafetleri çıkardığını gibi kaldırın dağılanı birikmeden o akşam yerlerine koyun bulaşıklar zaten makineye yemek yapar yapmaz ocağı tezgahı silseniz lavabonuzu sizi zorlamaz biriken iş daha zor olur zaman alır çocuk olunca hiç zamanın kalmayacak ve hijyende önemli olcak çamaşır asmakta zor birşey değil biriktirmeyin fazla çamaşırlarınızı zaten makinede bekleyen çamaşır çok buruşur zor ütülenir

Merhaba hanımlar...

3 aylık evliyim... Çook mutluyum eşimle çok şükür Rabbime.. Ne düğün ne ailelerle ilgili hiç bir sorunumuz yok ve eşimle de birbirimizi çok seviyoruz..

Öğretmenim çok ağır bir ders programım yok. Ptesi boş,perşembe yarım gün en geç 2 buçukta evimdeyim. Yüksek lisans yapıyorum tek dersimi verip tez hazirlamam gerek..

Işte sorunlarda burada başlıyor.. Eşim benden bir saat önce gidiyor 5 de geliyor. Ama ben ne ona kahvalti hazirliyorum ne ise gonderiyorum. Fosur fosur uyuyorum :(

Okula sürekli geç kalıyorum.. Ev de hiç bir iş yapasim gelmiyor. Kaç kez makinada gunlerce çamaşır kalıp koktu yada asmadim ıslak kalıp koktu :( ütülenecekler duruyor öyle.. Tembellik mi yorgunluk mu bilemiyorum.

Çok sık ağır misafir agirladim. Akşam yemeğe sonraki gün kahvaltiya misafirlerim oldu.. 27 kişilik çaya misafir agirladim. Millet yerde bile oturdu.. Evim esyalarim çok güzel ama duzensizlikten mahvoluyorlar... Bi kere de evi su bastı zaten :( saskin haldeyim...

Annem cook Duzenlidir herseyiyle tam onun tersi oldum birde 8 kilo birden aldım cook beter durumdayım :( normal mi bu durum? :(
düzelir mıyım? Bu duzensizlik yüksek lisansa da yansiyor dersi veremedim :( cook kötü durumdayım alisabilir mıyım evliliğe? Bi.akıl verin lütfen...

Canım acaba evliliğe değil de yeni evine mi alışamadın? Benimseyemedin mi acaba ya da içine sinmeyen bi eşyan bi halın bi koltuğun falan mı var?

Birde cocugun oldugu dusun inan bana esim oglani babanneden alip gelene kadar on dakikada koca evi supuruyorum isten gelince. Geceden yemeklerimi yapiyorum ayrica ogluma ayri pisiriyorum ve cok yoruluyorum kadin olmak zor valla. Ama sunu da soyleyeyim bebegim yokken bende oyleydim ama is basa dusunce neler yapabilecegine sen bile inanmayacaksin biraz zaman ve pratige ihtiyacin vat

Sen sadece psikoljik olarak yorgunsun. Geçer bu günler canını sıkma :) Henüz evli değilim ama insan nelere alışıyor, sende alışırsın, mutlusun, eşin iyi, güzel bir işin var, öğretmenlik kadar kutsal bir mesleğin var, bu güne kadar her şeyin üstesinden geldin, bundan sonrada gelirsin. Başarılar :)

Derhal kendine gelmelisin..Canim beni anlatmissin ben neler yasadim neler 20 yasinda ailemin istemedigi biriyle evlendim kacarak annem hala yuzume vurur bir turlu alisamadi..ben el bebek gul bebek buyudum bi yumurta pisirmeden bi bardak yikamadan sonra ne mi oldu gece yatmayan aksamustlerine kadar uyuyan bu duzensizlikten okulu birakan Ustune 27 kilo alan ki hala kilo veremedim:-( bulasiklar haftalarca tezgahta gardrop oldugu gibi yerde makinede camasirlar kokan kuflenen ziyan olan :-( en sonunda bi kavgada yuzume vurdu esim..yuzume vurdugu yetmedi kayinvalideme ve kaynima anlatti rezil oldum..sonra duzeldi gibi ama tam degil.canim benim psikologum kendine bir program yap ve asla sonra deme..simdi de ..simdi yapicam sonra olmaz de.bi gun kalk sadece mutfagini temizle adam akilli sonra diger odalar ve hepsi bitince bi daha asla biriktirme..sonra yok..simdi var hadi goreyim seni ...

Benim psikologum demisti bunlari yoksa ben psikolog degilim yanlis yazmisim..

Konudan çok bağımsız ama, ilgisizlik, aldatma gibi bir konunuz var o adamla mı evlendiniz? Sadece merak ediyorum.

eğer maddiyatın iyise haftada 2 gün bi yardımcı çağırabilirsin ,eşin işten gelene kadar ev pırıl pırıl olur.hemde yemegın olur.diğer günleride sen idare etmeye calıs artık :27:

Merhaba hanımlar...

3 aylık evliyim... Çook mutluyum eşimle çok şükür Rabbime.. Ne düğün ne ailelerle ilgili hiç bir sorunumuz yok ve eşimle de birbirimizi çok seviyoruz..

Öğretmenim çok ağır bir ders programım yok. Ptesi boş,perşembe yarım gün en geç 2 buçukta evimdeyim. Yüksek lisans yapıyorum tek dersimi verip tez hazirlamam gerek..

Işte sorunlarda burada başlıyor.. Eşim benden bir saat önce gidiyor 5 de geliyor. Ama ben ne ona kahvalti hazirliyorum ne ise gonderiyorum. Fosur fosur uyuyorum :(

Okula sürekli geç kalıyorum.. Ev de hiç bir iş yapasim gelmiyor. Kaç kez makinada gunlerce çamaşır kalıp koktu yada asmadim ıslak kalıp koktu :( ütülenecekler duruyor öyle.. Tembellik mi yorgunluk mu bilemiyorum.

Çok sık ağır misafir agirladim. Akşam yemeğe sonraki gün kahvaltiya misafirlerim oldu.. 27 kişilik çaya misafir agirladim. Millet yerde bile oturdu.. Evim esyalarim çok güzel ama duzensizlikten mahvoluyorlar... Bi kere de evi su bastı zaten :( saskin haldeyim...

Annem cook Duzenlidir herseyiyle tam onun tersi oldum birde 8 kilo birden aldım cook beter durumdayım :( normal mi bu durum? :(
düzelir mıyım? Bu duzensizlik yüksek lisansa da yansiyor dersi veremedim :( cook kötü durumdayım alisabilir mıyım evliliğe? Bi.akıl verin lütfen...
kendini toparlamaya çalış bu şekilde devam edemezsin
zaman zaman bende bunalıyorum
evlilik çok ağır bir sorumluluk
silkelen ve kendine gel
bekar bir kız değil evinden ve eşinden sorumlu bir kadınsın
derselerine ve işine odaklan..

3 ay içinde niye o kadar misafir açıkcası anlamadım. Kendi kendini bunaltmışsın. Ben 7 aylık evliyim bir seferdeki misafir kişi sayısı maksimum 10 dur. Kendimi sıkmam bu konuda. Çünkü ben haftada 45 saat çalışan biriyim ve tek bir akşam şık denecek bir sofra hazırlayabilirim. Senin çalışma saatlerin çok çok uygun ev düzeni açısından.
Senin sorunun kesinlikle düzensizlik ve nereden başlasam telaşı sonrası tembellik :) Ve eğer kendini annenle kıyaslarsan yanlış yaparsın ki annenin tecrübesi ve el çabukluğuyla yarışamazsın. Ama annenin ev işi yapışına şahit olduğun için avantajlısın çünku bunu kısmı hiç bilmeyenler de var :) Yani senin sorunun tembellik.
Öncelikle planını yap ve ona sadık kal. Hatta eşin de bilsin evde ne günler temizlik yapılır. Çamaşır yıkanır. Ütü yapılır. Benim temizlik günüm cumartesi öğleden sonradır. Çünkü öğleden önce çalışıyorum. Çocuk olmadığı için haftada 1 gün iş yaparım. Yapamazsam çok huzursuz olurum en azından el süpürgesini gezdiririm. Bulaşık biriktirmem yemek yaparken bir taraftan makineye doldururum. Sofra toplarken herşey ortadan kalkar. Çamaşır günüm belli değildir. Biriktiğini görürsem akşam işten gelince de açar yatmadan önce asarım. Beyazlar hariç çünkü onlar uzun sürüyor :)
Ev senin keyif senin istediğin gibi yaparsın ama düzensizlik huzursuzluk sebebidir bana göre. İki kişi yaşanan ev dağılmaz diyenlere kıl olmaya başladım artık bal gibi dağılıyor. Ama toplaması da zor değil..

Son düzenleme:
Bence planlı yaparsanız çabuk atlatırsınız başlangıçta tedirgin olmuşsunuz o da öyle gitmiş yapabilirmiyim olurmu gibisinden birde misafir sayısı fazla olunca yormuş sizi ama çalışma saatleriniz çok çok uygun ev temizliginede düzenede yemegede rahatlıkla yetebilecegini düşünüyorum yüksek lisans yapıyormuşsunuz zordur yaşamadan anlayamam bekarım henüz ama evli oldugumda akşamları 7de evde olucam cumartesi yarım gün 2de falan oluyorum birde bu yönden düşünün şanslısınız bence planlı hareket ederseniz halledersiniz gibi geldi bana liste yapın hangi yemekleri bu hafta yapacagınız akşamdan zorlu yemekler halledilebilir ya da boş kaldıgınız gün börek poğaça buzlukta bulundurabilirsiniz birkaç malzeme pişirilip demizlenip koyulabilir bununla ilgili çok fazla topik var bir göz atarsanız yardımcı olacaktır:12:temizlik listeside olabilir valla ben düşünüyorum çok daha kolay olur iş birgün çamaşırlar yıkansa asılsa birgün hemen ertelemeden ütü hafta içine lavabolar wc banyo temizligi boş gününüzdede haftada bir süpürge açılsa yeter 2 kişinin pisligi o kadar fazla olmaz dagınıklıklarda sürekli elinize geleni kaldırmayla çözülebilir günlük olmalı mutfagın bulaşıkların toparlanması evin toparlanması yoksa biriktikçe insan bunalır yapamaz inşallah alışacaksınızdır başlangıçta herkes neydim ne oldum ne yapıcam tedirginligine düşer annelerimizin senelerdir tecrübeleri var onlara yetişemeyiz bizde zamanla anne oldugumuzda seneler geçtiginde anca birkaç fırın ekmege ihtiyaç var yani :9:eşinizle anlayışlıymış daha ne olsun çözersiniz hemen inşallah:16:

Eşine üzüldüm şimdi :26:Evliliğin başında bocalama dönemi yaşar insanlar genelde ama onlar kilo vermek olur , uykusuzluk olur vs. Bide yeni ev yeni eşyalar insan oturmaya kıyamıyor başlarda aman kirlenmesin aman bir zarar gelmesin diye uğraşıp duruyor akşamları desen eşim gelicek diye heyecan sarıp güzel güzel yemek hazırlıyor sabah kahvaltısı desen daha önemli.. Bence siz çok salmışsınız kendinizi biran önce toparlayın..

bunlar geçici durumlar tatlım benim:31:
bu durumdan şikayetçisin ki bu iyi bir gelişme..
bana kalırsa önce evle sonrada kendi bakımınla ilgilen:12: çünkü evini bu kadar boşladıysan kendine de özen göstermiyorsun demektir son zamanlarda eskiye nazaran. yeni evlisin bu günlerin bir daha geri gelmeyecek,kendine ben bu değilim de ve Bismillah deyip işe koyulmanı tavsiye ederimm,kolay gelsinnn:34:

Back
X