Evliliğe devam mı, yoksa tamam mı? Çok kararsızım..

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Ben 7 aylik evliyim. Esimle cok sorunlar yasadik, birbirimizi cok kirdik. Bilhassa esim beni cok kirdi.
Durup düsünüyorumda, aslinda ikimizde ayri dünyalarin insaniyiz. Düsüncelerimiz, hareketlerimiz, kisacasi herseyimiz farkli. Esimle oturup güzelce konusmak istedim sorunlarimizi, ama ya beni hemen tersledi, yada tamam deyip iki gün sonra tekrar ayni seyleri yapti. Saygi denen hicbirsey yok evliligimizde. En ufak tartismada esim hemen hakarete basvuruyor, onunla paylastigim sirlari veya sorunlari bana koz olarak kullaniyor ve yüzüme vuruyor. Daha bu hafta cok büyük bir kavga yasadik yine. Diger kavgalarimizdan farkliydi, cünkü bu sefer esime karsi icimden birsey koptu sanki. Ona karsi duygusal olarak birsey hissedemiyorum artik, cok sogudum. Sorun sadece birtane degil 100 tane sorunumuz var esimle. Birtanesi´de cok savurgan olmasi, önceki konulardan hatirlarsiniz belki, kumar (iddia) oynadigindan süpheleniyorum. Iyilikce yaklasimlarima bile hakaretle karsilik veriyor, gercekten biktim usandim artik. Bunlari hak etmiyorum.
Birkac gün önce dedem vefat etti, ailecek yikildik, cok üzgünüz. Esim bana sarildi, teselli etmeye calisti ama ozaman bile bana dokunmasindan hoslanmadim, ona karsi hicbirsey hissetmedim.
Mesafeli davrandigimin farkinda kendisi ve sürekli bana "sende birsey var" deyip duruyor. Bana karsi nefret dolusun sanki kelimelerinden ve davranislarindan bunu cikariyorum, günlerdir beni birkere öpmedin diyor. Bunun üzerine zorla yanagina bir öpücük kondurdum, ama yine birsey hissetmedim, sadece acidigim icin yaptim bunu.
Ilk defa bu duygulari yasiyorum, daha önce bu derece hic olmamisti. Gecici duygularmidir bunlar acaba, yoksa bizim evliligimizde gercekten artik sevgi bittimi?
Bana fikir verebilirmisiniz acaba? Ne yapmam gerektigini bilemiyorum

Ewliliğin bitir yada bitirme diye yorum yapamam fakat eger gerçekten ondan uzaklaştıgını düşünüyosan yakınlaşmak için kendini zorlama..

Madem seni bu duruma o getirdi bırak aklında soru işaretleri kalsın,o üzülsün..Burnu sürtene kadar da devam et derim..

sen hiç bişey söylemeden hatalarının farkında olduguna ve özür dilemesine kadar bekle..

daha 7 ay olmuş çok yeni sayılır herşey...
bu kadar sevginizi azaltacak neler olduki?

Evliliğin ilk 3 ayından sonraki 1 yılı tamamlayana kadar ki dönem çok zor olduğunu söylüyor uzmanlar, pratiktede evli çiftlerden bunu binlerce kere duyuyoruz.

Bu duygunuz geçici olma ihtimali çok yüksek bana göre..
Önemli olan ayrıntı şudur ; Bu davranışları ve hareketleri KISIR DÖNGÜ olarak hep böyle mi devam edecek, yoksa gelecek görüyor musunuz ilişkinizde ?

Bunu acil olarak değerlendirmelisiniz, çocuk konusunda daha ihtiyatlı davranmalısınız..Sonrası çok zamana bırakmadan net bir karar vermelisiniz.. Hayat geçiyor ve kimse kimsenin hayatına böyle eziyet etme hakkına sahip değil.

Az sonra gelecek yorumlar belli henüz yeni evlisin herkes bunu yaşar sabır et, benim merak ettiğim flörtte tanıyamadınız mı, evlilikten beklentileriniz neydi ?genelde hayal edilen gibi asla olmuyor boşanıp evlenenlerdede 2. Eştete arıza çıkıyor herhalde tahamül ile alakalı sanırım kim ruh ikizini bulmuştur ki ?

Merhaba arkadaslar,

Ben 7 aylik evliyim. Esimle cok sorunlar yasadik, birbirimizi cok kirdik. Bilhassa esim beni cok kirdi.
Durup düsünüyorumda, aslinda ikimizde ayri dünyalarin insaniyiz. Düsüncelerimiz, hareketlerimiz, kisacasi herseyimiz farkli. Esimle oturup güzelce konusmak istedim sorunlarimizi, ama ya beni hemen tersledi, yada tamam deyip iki gün sonra tekrar ayni seyleri yapti. Saygi denen hicbirsey yok evliligimizde. En ufak tartismada esim hemen hakarete basvuruyor, onunla paylastigim sirlari veya sorunlari bana koz olarak kullaniyor ve yüzüme vuruyor. Daha bu hafta cok büyük bir kavga yasadik yine. Diger kavgalarimizdan farkliydi, cünkü bu sefer esime karsi icimden birsey koptu sanki. Ona karsi duygusal olarak birsey hissedemiyorum artik, cok sogudum. Sorun sadece birtane degil 100 tane sorunumuz var esimle. Birtanesi´de cok savurgan olmasi, önceki konulardan hatirlarsiniz belki, kumar (iddia) oynadigindan süpheleniyorum. Iyilikce yaklasimlarima bile hakaretle karsilik veriyor, gercekten biktim usandim artik. Bunlari hak etmiyorum.
Birkac gün önce dedem vefat etti, ailecek yikildik, cok üzgünüz. Esim bana sarildi, teselli etmeye calisti ama ozaman bile bana dokunmasindan hoslanmadim, ona karsi hicbirsey hissetmedim.
Mesafeli davrandigimin farkinda kendisi ve sürekli bana "sende birsey var" deyip duruyor. Bana karsi nefret dolusun sanki kelimelerinden ve davranislarindan bunu cikariyorum, günlerdir beni birkere öpmedin diyor. Bunun üzerine zorla yanagina bir öpücük kondurdum, ama yine birsey hissetmedim, sadece acidigim icin yaptim bunu.
Ilk defa bu duygulari yasiyorum, daha önce bu derece hic olmamisti. Gecici duygularmidir bunlar acaba, yoksa bizim evliligimizde gercekten artik sevgi bittimi?
Bana fikir verebilirmisiniz acaba? Ne yapmam gerektigini bilemiyorum
cnmmm sn evlenmeden önce onu sevıormuydunn...önemlu oln ooo..eger evteseee..meraq etme geçicicidrr..herkeste yasanır bu tür seylerrrrr...ondann sogumusun haklı olarak davransılardann...allah ona gsterir dank etirir haklılıgınııı kırgınlıgınıı.anaması zamn alabılırr...normal nötr davrann..ne cnmlı cııcmlı nedee hötköttt davrann.nötrrr davrann..ona karsı yapman gereknlerı yappppp...o yapmasada bsına kakmaa sen saten sölesın bölesınn dırdır etmeee..düzelir allahın iznıyle sabır ve sebatla güsel olacvak hersey..bu dunya sınav yerı unutmaa..gecici dunyaaa...istedıgın seyı yapppp kendını zorlama...relax oll..ama bana inannnnn geçiciiiiiiiiiiiii...sende bılıosun aslında ama soru ısaretlerı var aklındaa..bılemsen gecıcı olmadıgınıı yada onuu ıcındee derınlerde sevmedıgını blsennnnn bı an bıle orda durmass yakarsınnn tümm herseyiiii...bitirisinn.ama tecrubeyle sabıt bacımcımmm gecececkkkk........:54:

bende evliliğini bitir yada bitirme diye yorum yapamıcam
bunu en iyi değerlendirecek kişide sensin bu konuda kimseden yardım alma bence.eğer gerekirse uzman bir psikoloktan yardım almalısın...
beimle eşimle aramda kavgalar anlaşmazlıklar oluyor ama kızgınlığım geçince herşey bitiyor yani öyle soğma gibi uzaklaşma gibi şeyler yaşamadım hiç...
bence böyle hissettiğini eşinede söylemelisin...
belki birlikte atlatabilirsiniz bu dönemi..daha çok yenisiniz daha cicim aylarında böyle şeylerin yaşanılmaması için çaba göstermelisiniz...

7 aylık evlılgınız boyunca eşınızın ıyı tarafları ne

sız eşınıze nıye asık oldunuz nıye evlendınız

"Aha Lale yine boşan dedi" diyecekler ama eğer ortada kumar varsa evet ben boşanmanızdan yanayım. Haram lokma giren evin bereketi ve huzuru olmayacağına inanırım.
Umarım böyle bir durum yoktur.
Soğukluğunuza gelince önceki kırgınlıklarınızın acısı çıkıyordur inşallah en yakın zamanda çözersiniz. Konuşsanız biraz ya da küçük tatile çıksanız belki değişiklik her ikinize de iyi gelir.

"Aha Lale yine boşan dedi" diyecekler ama eğer ortada kumar varsa evet ben boşanmanızdan yanayım. Haram lokma giren evin bereketi ve huzuru olmayacağına inanırım.
Umarım böyle bir durum yoktur.
Soğukluğunuza gelince önceki kırgınlıklarınızın acısı çıkıyordur inşallah en yakın zamanda çözersiniz. Konuşsanız biraz ya da küçük tatile çıksanız belki değişiklik her ikinize de iyi gelir.

Paralar biryerlere gidiyor, ama eve lokma girmiyor. Ay sonuna kadar yetmiyor bile paramiz ve sürekli benden tasarruflu olmami bekliyor. Allah sizi inandirsin hafta´da 5 lira ya harciyorum, ya harcamiyorum. Üniversite ögrencisiyim mutlaka bana´da lazim oluyor harclik ama okulda ac geziyorum yinede cok fazla harcamak istemiyorum. Ama gercekten yeter artik, sürekli benmi kisacagim herseyimden? Kiyafet alisverisine bile beni ablam götürüyor, üstüme basima o aliyor. Ablamda olsa utaniyorum. Ama esim hep cebinde parayla geziyor, gereksiz seyler aliyor.
Ben böyle bir hayat yasamak icin evlenmedimki

Adam kumar oynuyor eglenıyor hayatına bakıyor sız okulda ac gezıyorsunuz

eşınızde sıze tasarruftan bahsedıyor.Bunlar cok onemlı sorunlarr

bu nasıl bi mantıkdır eşinizin size hakaret ettiğini yeri geldiğinde şiddet yaptığını bu kumar oynadığını sölüyorsunuz ama kusura bakmayın bu evlilikden bi hayır gelmez saygının olmadığını sölemişssiniz çok normalki sizin soğukluğunuz saygı olmayan bi evlilikde sevgi nerde bulunurki??? te böle erkeklere gerçekten hiç acımıyorum bir anönce aklınızı toplıyıp eşinizin bu davranışlarına ya durdumalısınız yada evlilik sayılmayan bi ilişkiden kurtulmalısınız kendi iyiliğiniz için... düzeltme yapmak zorundaydım 7 senelik evlilik diye okudum üzgünüm 7 aylık evliymişssiniz budahada cıki 7 aylık evlilikden çıkan sonuca bakın bence göremediğiniz bi sorun var nekadarlık ilişki sonrasında bu evliliğe karar verdiniz acaba?

Son düzenleme:
Paralar biryerlere gidiyor, ama eve lokma girmiyor. Ay sonuna kadar yetmiyor bile paramiz ve sürekli benden tasarruflu olmami bekliyor. Allah sizi inandirsin hafta´da 5 lira ya harciyorum, ya harcamiyorum. Üniversite ögrencisiyim mutlaka bana´da lazim oluyor harclik ama okulda ac geziyorum yinede cok fazla harcamak istemiyorum. Ama gercekten yeter artik, sürekli benmi kisacagim herseyimden? Kiyafet alisverisine bile beni ablam götürüyor, üstüme basima o aliyor. Ablamda olsa utaniyorum. Ama esim hep cebinde parayla geziyor, gereksiz seyler aliyor.

ah canım ya ınsan karısını da dusunur senın ustunu basını ablanın aldıgını bılmıyo mu gururuna dokunmuyo mu hem 7 ayda nasıl bu hale geldınız

Tamam haklısınız da tüm bunları konuşmaz mısınız?
Gelirimiz şu,giderimiz bu.
Okula giderken harcamalarınız,evin masrafları vs.?
Okulda aç gezdiğiniz bile bile size para vermeyen adama ben şimdi yine boşanın diyecem yine kızacak herkes!
Hakkınızda hayırlı olsun ne diyeyim..

Bu mesajını okuyana kadar boşanma deme niyetindeydim ve belki düzelir...

Üstünü başını ablan alacak,cebinde hiç paran olmayacak,dışarda aç dolaşacaksın

adam kumar oynacak,sana hakaret edecek,senin maddi - manevi ihtiyaclarını karşılamayacak.

Aile reisliği nedir bilmeyecek,bekarmış gibi yaşayacak,seni hiç düşünmeyecek vs...

Bu adamdan sana koca olmaz arkadaşım...

Sonuç belli aslında,sadece zamanı belli değil....

Kaç kurtul,bencede boşanmalısın.Git annenin evindede yiyeceğin 1 tane ekmek zaten

en azından huzurla yersin,afiyetle geçer boğazından.

Okula aç gidip gelecek kadar seni mağdur eden bir adamı seviyor olsan şaşırırdım. Nasıl bir adam bu kendi harcayacak kumara verecek sen harçlıksız okula gideceksin.Üst başını ablan alıyormuş, bir lokma ekmeğide ailen yine verir endişelenme. 7 ayda böyle olan adam değişmezde düzelmezde bekleme yolunu çiz bence.

İlkönce Evlilik saygı ister emek ister sorumluluk ister bunları herkes taşıyamaz daha evlilikte yolun başındasınız kumar oynayan bir insanın bu alışkanlığını bırakmasına gücünüz yetmiyor ne kadar güzel sözler söylesenizde örnekler verseniz de bırakmıyorlar Sakın çocuk filan da düşünmeyin kararınızı biran önce gözden geçirin derim

Ufak tefek sorunlar gibi görünsede insanı yıpratan şeyler bunlar
Daha 7 aylık evliyken böyleyse ilerde ne olacak neler yaşayacaksınız
Bence oturun konuşun herşeyi açık açık
Eğer düzelmezsen boşanıcam de
Bakalım ne yapıcak
Ben olsam boşanırım
Bana hakaret edecek sonra nasıl yüzüme bakıcak
Sevdiğini söylücek insan sevdiğine hakaret eder mi yaa
Ben 6. yılıma giricem 2 ay sonra
Eşimin ağzından salak kelimesini bile duymadım
Saygı çok önemli eğer bitmişse kalmamışsa herşey biter
Önce saygı..

Duygulu yanlis birsey yazmamak icin diger konularinida okudum.Cok uzun suren bi beraberligin sonunda evlenmisissiniz, birbirinizi sevmeseniz bu kadar yil devam etmezdiniz.

Bu surec icerisinde kirilmalar, beklentilerin karsilanmamasi, rahatsizlik duyulan seylerin konusulup cozulmemesi birikiyor ve zamanla sevgiyi,aski bastirip evliligin yipranmasina sebep oluyor.

Evliligin ilk yillari gercekten insani zorlayabiliyor.Her ne kadar evlilik oncesi donemde karsi tarafi tanimis olsakta ayni evin icine girince durumlar degisebiliyor.Konulrinin birinde, ailene esinle ilgili sikintilarini anlattigini, onlarinda su anda esinle ilgili olumlu seyler dusunmedigini yazmissin.Belki sende ister istemez ailenin dusuncelerinden az da olsa etkilenmis olabilirsin.

Soyle bir durumda var ki ''kumar'' es gecilecek bir mevzu degil, iyi dusunun derim.
esinize olan sevginizin bittigini zannetmiyorum sadece biriktirdikleriniz sevginziin uzerini ortmus,kirilmissiniz.Size acizane tavsiyem, ciddi ciddi konusun kirildiginiz herseyi sakin bir dille anlatin, ayrilmayi dahi dusundugunuzu soyleyin isin ciddiyetini anlasin.KOnusmaniz olumlu gecerse ufak bi taile cikabilirsiniz,yeniden asik olacaginiza eminim:69:
Umarim sorunlarinizi halledersiniz,,yuva kolay kurulmuyor ama ciddi sorunlar varsa devam da etmiyor:26:
Cokk uzun yazdim kizlar kusura bakmayin nolur.

Back
X