Evlilige Duygusal Yatirim Yapmak

EsinBanu

İnsanlık İnce İş
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
1.140
14
158
Diğer
Esiniz evliliginize duygusal yatirim yapiyor mu?
Ne yapildiginda esinizi tarafindan sevildiginizi hissediyorsunuz?
Ya da siz evliliginizi beslemek icin neler yapiyorsunuz?

Kizlar bu sorulari özellikle sordum, cünkü ben bu konuya” ah ah kocamdan su derdim var “ diye bir baslik atsaydim, eminim bir sürü cevap gelirdi.
Iste asil sorun burada yatiyor, evliligimize duygusal yatirim yapmiyoruz neyin bizi iyi hissettirdigini ne sekilde sevildigimizi bilmiyoruz. Esimiz bizi nasil seviyor biz nasil sevilmek istiyoruz farkinda degiliz. En son ne zaman sevildigimi iliklerime kadar hissettim ya da esime en son ne zaman sevildigini, kabul edildigini hissettirdim diye sormuyoruz kendimize.
Ondan sonrada gelsin basliklar," mutsuzum bosaniyorum, hamileyim terkedildim, agliyorum dövüldüm vs.".

Bana garip gelen, aramizda hakikaten cok tecrübeli akilli kadinlar var, ama ne yazik ki birbirimizin tecrübelerinden
faydalanamiyoruz. Hep bir aci, drama , ya da dise dokunur bir dedikodu olmali, ki birbirimizi fark edelim, konusalim.
Oysa evlilik evvela kendinin farkinda olmaktir, dertlenmek, dert anlatmak, kötü tecrübeleri paylasmak kolay.
Ama ya iyiler, bizim yapmamiz gerektigini bilmediklerimiz, ögrenmek zorunda olduklarimiz?
Garip hakikaten, iki el bir bas icin degil mi?

Esiniz evliliginize duygusal yatirim yapiyor mu?
Ne yapildiginda esinizi tarafindan sevildiginizi hissediyorsunuz?
Ya da siz evliliginizi beslemek icin neler yapiyorsunuz?

Kötü seyler duymaya o kadar alışmışım ki yazdığınızı YAPTIRIM diye okudum :)

Son düzenleme:
eşim tarafından sevıldıgımı bırtek yatakta anlıyorum canım diğer zamanlarda senı sevıyorum bıle demıyor dese bıle altında muhakkah bır istek yatıyordur
ben eşime onu sevdıgımı güzel yemekler yaparak,kendıme özen göstererek göstermye calısıyorum ama malesefkı eşime birlikte olmak yetıyor gerısını gözü bile görmüyorr

Evli değilim ama bu konunun içeriğini çok beğendim...
Forumda maalesef şok 3. sayfa haberi tadında konular rağbet görüyor.
Umarım konun hak ettiği değeri bulur.
Okumaya ve yararlanmaya çalışacağım kendi adıma. :81:

benim eşim hiç romantik değildir.hediye almayı da bilmez.ama alışverişe çıktığında istemediğim halde benim sevdiğim bir şeyi alıp gelmesi benim için çok hoştur.ben zaten çok minik şeylerden mutlu olabilirim.

kadın cinsi duyguya ehemmiyet verdiği için karşısında da bekliyor. erkek cinsinin ise duygu konusunda ne düşündüğü henüz belli değil.
ne kadar duygu zeminli ortam hazırlamaya çalışsan, erkek için sevişme çanları çalıyor. hissetmek istediğimiz duygudan uzaklaşıp hissetmek istedikleri duyguya yakınlaşıyorlar.
belki de duygu yu güçten uzaklaşmak olarak görüyorlardır. malum ego onlar için nefes ile aynı değerde bir ihtiyaç.

canım ben duygusallığı, romantikliği sevmem eşimde sevmez ama birbirimize hediye alırız arada bir, özel günlerde ben evde hazırlık yaparım yada dışarı çıkar bi kutlama yaparız, bazen çiçek alır eşim bana.. öyle yani ikimizde bu konularda aynı fikirde olduğumuz için pek sorun yaşamıyoruz çok şükür..

hmm oldukça güzel bi konu:)zaman zaman tartışmalarımız küsmelerimiz oluyor tabi ki ama onun dışında çok da fena sayılmayız.eşim ben hastayken çok duyarlı davranır normalde beceriksiz bi adamdır ama iyileşmem için portakal suyu sıkar ilaçlarımı getirir :)yardım etmeye çalışır romantik değildir ama özel günleri atlamaz sürpriz yapmayı bilmez ama beğendiğim sevdiğim şeyleri seçerim beraber alırız sık sık sevdiğini söyler aklıma bunlar geldi ilk.....

Ben hayatim boyunca dille söylenen seylere cok ragbet etmedim.
Onun icindir ki hicbir zaman, seni seviyorum, sana asigim, sensiz ölürüm bilmem ne bilmem ne diyen bir erkek istemedim.
Sükürler olsun rabbim kalbime göre verdi. Esim sevgisini göstermek icin sözcüklerden cok davranislari tercih eden bir insan.
Bakislarinda, davranislarinda, bana güzel birsey söylemek istedigi zaman sesindeki o titremede sevgisini görüyorum ve anlatilmaz bir mutluluk hissediyorum.
Biz 15 yillik evliyiz, hergün, her an hissettirmistir bana sevgisini, (RABBIME SÜKÜRLER OLSUN) en son gecen gün bir saat begenmistim, oldukca pahaliydi " ayy cok güzelmis ama cokta pahali" dedim. Ertesi gün esim o saati almis geldi " sen iste yeterki, gücüm yettigi sürece, yemem icmem, sen mutlu ol yeter" dedi ve gözleri dolu dolu oldu ama ben bittim o an, saat maat umrumda degil ayaklarim yerden kesildi.

Biz henüz yeni evliyiz. Yeni yeni oturuyor evliliğimiz, ilerleyen zamanla birlikte daha net görüş beyan edebilirim sanırım

evliliğe duygusal yatırım ben çok öncesinde
başlaması gerektiğini düşünüyorum..ben her ne
kadar böyle düşünsemde çevremde görüp şahit
olduğum şeyler ilişkiler açısınan bir kaos..her şeyi
tüketmeye meyilli olduğumuz gibi duygularımızı da
köreltiyoruz...sadece erkeklerden beklenmemeli
pek çok şey..buradaki kadınların yakındıkları bir nokta
olduğu için söylüyorum...her ne olursa olsun bir canlıya
ilgi gösterdiğimiz müddetçe bize karşılık veriyor..o yüzden
özeleştiri de yapabilirsek karşımızdakinin de duyugları olduğunu
anlayıp o şekilde davranırsak yatırımlarımız daha güzel olur diye
düşünüyorum..

Güzel bi konu olmuş,öncelikle onu belirteyim. Ben de evliliğe duyggusal yatırımın evlilik öncesinde başlaması gerektiğini düşünüyorum; inşaata temel atmadan katları üst üste koyamazsın, bu da böyle bir şey bence.

Nasıl yapılır peki yatırım ? Kimse olduğundan farklı görünmemeli,nohutsa leblebi olmaya özenmemeli kimse.Elindeki ile yetinmeyi,mutlu olmayı bilmeli. Daha çok şey var aklımda ama kafam dağınık şu an biraz,bi ara sağlam kafayla tekrar yazacağım.

biz 2 yıllık evliyiz tabi mazimiz de var lise yıllarından 6 sene :) yatırım olarak her sabah işe gülücükle uğurlamak ve iş dönüşü onu ne kadar özlediğimi söylemek yada onun bana yıllar önceki içtenliği ile sarılması gelir öncelikle,sıkıntılı anımda elimin üzerinde onun eli olur mesale ben 17 ay vajinismusla uğraştım tek bir kez bile değil sözle;mimikleriyle dahi kırmadı beni hep destek oldu...yatırım hediye ile olmadı bizde hayır duası ile oldu ve olmayada devam ediyor eşime sen Allahın hediyesisin bana diyorum daha büyük yatırım yok heralde.

Cok üzüldüm okuyunca.
Bunu ona söylediniz mi, oturup konusma imkaniniz oldu mu?

Eşiniz çok inceymiş... Ama zaten sözüyle de etkileyici konuşmayı biliyor.
Sevmek sadece seviyorum demek değildir, ''sen iste yeterki, gücüm yettigi sürece, yemem icmem, sen mutlu ol yeter'' demek de seni seviyorum'un başka bir halidir.
Önemli olan bunu yakalamak...
Size maşallah...

Cok üzüldüm okuyunca.
Bunu ona söylediniz mi, oturup konusma imkaniniz oldu mu?

evet konustum ama anlamıyor malesef yeterki ilişki olsun o gun ne desem yapar buda benı mahvedıyor..normalde bıse ısterım asla yapmaz param yok su bu ama akşam süprizim var desem nerden bulur eder o parayı dedıgımı yaparr..bazende küserim gönlümü almaz bılee hıc bıse yokmus gıbı davranırr sen neye kustunkı der.. yanı umrunda degılım ama iş iliskiye gelınce dünyaları önüme sserıyor....

o gun alısverıse gıdelım evde bıse kalmadı dedım süt falan ...köpürdü tabı hıc sevmez masrafı ama masraf degıl zaruruo bunuda bılmez görmez malesef.. neyse ben kustum ama artık dayanamadım 2 cocugumuz var yanı evde eksık olması gayet normal yanı..tam bır haftaa yaa bır hafta hıc bıse olmamıs gıbı gıttı geldı işe ben cocuguma mamayı su ile yaptım bu nasıl bısedır bılemezsınız... en son gelmıs bana sen nıye kustunkı dıyoo.. yaa umrunda degılım evde bende... bende dayanamdım anlattım sen bu evı dusunuyormusun hıc dedım süt varmı bebek bezı varmı mama varmı ekmek varmıı..ama yoookkk bız kımımkı dedım ... hemen kalk dedı gıdıyoruz zorla alısverıs yaptırdı bana bende sevındım gönlumu alıyor dedım... eve geldık ne yapsa begenırsınız..ben senı bosamı goturdum sende bana hedıyemı ver dedı... basımdan asagı kaynar sular dokuldu sırf o iş için alış verıs yaptı yanı...

duygusal yatırım en ufak bi söz bi bakış bile olabilir

seni seviyorum lafını da çok söylemez öyle süprizler filan yok

en son ona süpriz yumurta almıştım 3 tane 2 sini kendim yedim çıkan oyuncakları yaptık

son zamanlarda en çok uydurmaca pepee şarkısı söylüyorum o an ki gülmeyi hiçbişeye değişmem

ufak şeylerden mutlu olabiliyorum eşim çayı pek sevmez bense bayılırım canımın sıkıldığını görünce hadi bi çay demlede içelim dediğinde bile beni benden alıyor saf mıyım neyim

Allah herkesin yuvasının mutluluğunu daim etsin

işte bu harikaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…