Evliliğe giriş-E101

Bilincsiz Taksir

Rabbi zidni ilma**
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
699
1.755
63
Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi nın açtığı konudan ilham alarak B Began Uyuyan Adamdan Nefret Uyuyan Adamdan Nefret B birgaripask35 ve filmdelisi filmdelisi nin tavsiyeleri ile her karakter ve farklı hayatlara sahip kadınlara yol göstermek, taktik vermek amacıyla açılan sayfamıza hoş geldiniz! :KK9:

Sert mizaçlı bir kadın kendini eşine karşı nasıl açar? Ev işleri konusunda yardımcı olmaktan imtina eden erkeğe itinayla nasıl iş yaptırılır? Tatlı dil nasıl kullanılır? Erkeklerin kaç sınıfa ayrıldığını ve hangisine nasıl davranmamız gerektiğini hepsini burda paylaşmayı amaç ediniyorum. Lütfen konumuzu sahiplenelim, başta benim gibi bu yolda daha yeni olanları eğitelim; bilinçli kadınlar yaratalım kızlar!:KK37:

Önce kendimizden başlayalım.
Biz nasıl biriyiz?
İdeal kadın veya eş miyiz?
Eşlerimizin bizden beklentileri var mı, ne kadarını biliyoruz, ne kadarını dikkate alıyoruz?

Bu ilk adım olsun.

Önce kendimizden başlayalım.
Biz nasıl biriyiz?
İdeal kadın veya eş miyiz?
Eşlerimizin bizden beklentileri var mı, ne kadarını biliyoruz, ne kadarını dikkate alıyoruz?

Bu ilk adım olsun.
Aynen muhteşem bi giriş oldu bu :)

Sonra da karşıdakini değiştirmeye çalışarak mı mükemmellik bekliyoruz?

Ay ne bileyim gelişine vuralım gitsin :KK48:

O zaman müsadenizle ben de ilk öğrenci olarak parmak kaldırıyorum:eğlence:

Çevrem tarafından 'baskın, feminist, inatçı' biri olarak tanımlanırım. Erkek düşmanı diyeceğiniz tiplerdendim, nasıl evlendim hala anlamıyorum ya, her neyse konu bu değil. :kızgın: Naz niyaz sahibi değilim. Hiç seksi gecelik giyip önünde gülüşmüşlüğüm yahut özellikle bir tahrik moduna girmişliğim yok. Genellikle karşı taraftan beklerim ilgiyi de sevgiyi de. Haliyle bu durum da karşı tarafı yoruyor. Bir konu konuşulduğunda artık eşim "neden hep benden bekliyorsun, niçin bir kere de sen denemeyi düşünmüyorsun" isyan modunu açtı.

Aslında tatlı dille yaklaşıldığında kafama vurup ekmeğimi bile alırsın. Ama Allah da ona göre vermiş demek ki eşim de odundur. Seni seviyorum diyemez pek ama laflarımı dikkatle dinler, beni benden daha iyi tanır bu sebeple de benim anlayacağım şekilde seni seviyorum demenin yollarını bulur.

Benden beklentisi kendine bağlamam. Net olarak şu cümleyi kurmuşluğu vardır kendilerinin "Ben sana kul köle olmak istiyorum. Sen bu evden gidersen ben sadece ütüm kaldı, yemeğim kaldı demek değil taksirsiz ben ne yaparım elim ayağım gitti! diye bi yerin olmalı. Bizim çift olarak bir imajımız yok, bunu oluşturmalıyız."

İdeal kadın değilim; yıkamadığım kalıplarım var. Erkek gibi yetiştim, baba eksikliğiyle büyüdüm. Düzenli bir ev hayatım olmadığı için net bir çizgim yok. sorumluluktan kaçmaya eğilimliyim. Bir ev hatunu nasıl olunur, ev nasıl çekip çevrilir çok aşina değilim.

Saygılar.:KK15:

O zaman müsadenizle ben de ilk öğrenci olarak parmak kaldırıyorum:eğlence:

Çevrem tarafından 'baskın, feminist, inatçı' biri olarak tanımlanırım. Erkek düşmanı diyeceğiniz tiplerdendim, nasıl evlendim hala anlamıyorum ya, her neyse konu bu değil. :kızgın: Naz niyaz sahibi değilim. Hiç seksi gecelik giyip önünde gülüşmüşlüğüm yahut özellikle bir tahrik moduna girmişliğim yok. Genellikle karşı taraftan beklerim ilgiyi de sevgiyi de. Haliyle bu durum da karşı tarafı yoruyor. Bir konu konuşulduğunda artık eşim "neden hep benden bekliyorsun, niçin bir kere de sen denemeyi düşünmüyorsun" isyan modunu açtı.

Aslında tatlı dille yaklaşıldığında kafama vurup ekmeğimi bile alırsın. Ama Allah da ona göre vermiş demek ki eşim de odundur. Seni seviyorum diyemez pek ama laflarımı dikkatle dinler, beni benden daha iyi tanır bu sebeple de benim anlayacağım şekilde seni seviyorum demenin yollarını bulur.

Benden beklentisi kendine bağlamam. Net olarak şu cümleyi kurmuşluğu vardır kendilerinin "Ben sana kul köle olmak istiyorum. Sen bu evden gidersen ben sadece ütüm kaldı, yemeğim kaldı demek değil taksirsiz ben ne yaparım elim ayağım gitti! diye bi yerin olmalı. Bizim çift olarak bir imajımız yok, bunu oluşturmalıyız."

İdeal kadın değilim; yıkamadığım kalıplarım var. Erkek gibi yetiştim, baba eksikliğiyle büyüdüm. Düzenli bir ev hayatım olmadığı için net bir çizgim yok. sorumluluktan kaçmaya eğilimliyim. Bir ev hatunu nasıl olunur, ev nasıl çekip çevrilir çok aşina değilim.

Saygılar.:KK15:
Valla bende çok ev kadını, anaç ruhlu yüce kadın falan değilim. Disiplinliyim, bazı kurallar benim için tabudur ne eşim ne çocuğum için taviz veremem.
Bende tamir elektrik dönüşüm organizasyon vb ben yaparım.
Bazen diyorum ne güzel hayat. Eve gelip gidiyorsun çocuklar büyüyor evde bi düzen var hiç haberin yok sadece sponsorsun :)

Eskiden para konusunda da ben almıştım ya bu çok harcıyo biraz biriktireyim diye. Ya dedim bana ne. İstediğimi alıyorum ediyorum, oka ki bu ay fazla harcadın dedi. Hemen düzene karışmak istiyorsan evin listesini çıkar ne lazım ne değil gör sonra laf et :D

Ama aynı zamanda kavanoz kapağını asla açamam (!), lamba değiştiremem( boyum daha uzun), böcekten gerçekten tiksinirim kelebek dahil bütün gece kaşınırım. Ufak tefek onsuz yapamayacağım bir sürü nokta bıraktım. Yaparım ama yapmam diyelim :)

Her şeye yetişmek zorunda değilim.

Babam vefat ettiğinde 18 dim bende. Ama evlenince anladım ki sen ne kadar açarsan kolunu gücünü gösterirsen o kadar yük sende oluyor.
Çıtkırıldım görünmek daha güzel ister yaparım ister yapmam. Ben onu yapabileceğimi bildikten sonra onlara kanıtlasam ne sanki :)

Ben de babamı 21 yaşında kaybettim.
Ne erkek düşmanıydım ne başka bir şey.
Erkek arkadaşlarım vardı ama hiç sevgilim olmadı.

22-23 yaşlarındayken 5-6 yıldır
"Birşey var aramızda
Senin bakışlarından belli
Benim yanan yüzümde"
dediğim herif yurtdışına kapağı atmak için pat diye evlendi.

Başlarım aşkın ızdırabına dedim. Görücü usülü evlendim.

Neyse, çevrem beni beceriksiz, erkek Fatma, paspal bilir. Hatta evlendiğimde 1 hafta içinde terkedileceğime dair öngörüleri vardı :)

Sonuç evlendim. Dışarda hala aynıyım ama evde kavanozu açamıyorum, bıçak kullanırken azıcık çizsem parmağımı hemen en ağır vaka haline geliyorum, isteklerim olmadığında kısa süreli depresyonlara girip çıkıyorum. Ben zavallı, ben kocasına muhtaç :KK43:

Ammaaaa baskın olmaya çalıştığında "hop dur bakalım hacı, sen hayırdır, ben özgür bir kadınım"dan feminizmin dibine vuruyorum.

Kocamdır ayol niye ondan çekineyim, sevgimi esirgeyeyim?
Kucağına da otururum, hediye isterim diye ağlarım da, öpücüğe de boğarım.
Herifim nikahlı benim malım :)

Ev işleri ve çocuk bakımı genelde müşterek.
O işten geldiğinde kızları ona postalarım. Canım ne istiyorsa onu yaparım.
Kahvaltıyı o hazırlar, kaldırır. Akşamı bazen ben, bazen o.
Market işi ona ait, beraber gitsek bile asla poşet taşımam, belki en hafifini. Çöp dökmek tamamen ona ait. Alınanları yerleştirmek ona ait.
Çamaşır astıysam, o toplar vs.
Yapmazsa ben yorgunluktan bitap, hasta, depresyonun kıyısında olurum nedense :)

Son düzenleme:
En baştan beri değilsin di mi sonradan çıtkırıldım gibi oldun? Yani bu gücünü önce gösterip sonra saklayabildin, doğru anlıyorum?
En başta çocuk için işi bıraktığımda gururumdan para bile istemezdim.
Hala çok çıtkırıldım sayılmam ama yapmadıkça üstlendi, üstlendikçe ben rahata alıştım diyelim.

Ben de babamı 21 yaşında kaybettim.
Ne erkek düşmanıydım ne başka bir şey.
Erkek arkadaşlarım vardı ama hiç sevgilim olmadı.

22-23 yaşlarındayken 5-6 yıldır
"Birşey var aramızda
Senin bakışlarından belli
Benim yanan yüzümde"
dediğim herif yurtdışına kapağı atmak için pat diye evlendi.

Başlarım aşkın ızdırabına dedim. Görücü usülü evlendim.

Neyse, çevrem beni beceriksiz, erkek Fatma, paspal bilir. Hatta evlendiğimde 1 hafta içinde terkedileceğime dair öngörüleri vardı :)

Sonuç evlendim. Dışarda hala aynıyım ama evde kavanozu açamıyorum, bıçak kullanırken azıcık çizsem parmağımı hemen en ağır vaka haline geliyorum, isteklerim olmadığında kısa süreli depresyonlara girip çıkıyorum. Ben zavallı, ben kocasına muhtaç :KK43:

Ammaaaa baskın olmaya çalıştığında "hop dur bakalım hacı, sen hayırdır, ben özgür bir kadınımdan" feminizmin dibine vuruyorum.

Kocamdır ayol niye ondan çekineyim, sevgimi esirgeyeyim?
Kucağına da otururum, hediye isterim diye ağlarım da, öpücüğe de boğarım.
Herifim nikahlı benim malım :)

Ev işleri ve çocuk bakımı genelde müşterek.
O işten geldiğinde kızları ona postalarım. Canım ne istiyorsa onu yaparım.
Kahvaltıyı o hazırlar, kaldırır. Akşamı bazen ben, bazen o.
Market işi ona ait, beraber gitsek bile asla poşet taşımam, belki en hafifini. Çöp dökmek tamamen ona ait. Alınanları yerleştirmek ona ait.
Çamaşır astıysam, o toplar vs.
Yapmazsa ben yorgunluktan bitap, hasta, depresyonun kıyısında olurum nedense :)
Haha aynen :)

Mesela ütüsünü kendi yapar, ama ailesine asla söylemez. Kendi bilir yapsında isterse saklasın evimin içini kimse bilmek zorunda değil. İlla hayır neden saklıyosun diyen kadınlardan olmam bana ne :)

Eve yardımcı çağırıyorum ailesi acayip takıntılı temizlik konusunda asla böyle birşey yapmazlar ama benim Halim yok benimde başka becerilerim var kusurabakma herkesin meziyeti farklı moduna giriyorum.

Unutmadan bide herşeyimi anlatırım, oda aynı şekilde. Yani bunu neden nasıl konuşuyorsun denilen şeyleri bile konuşuyoruz.

Vayyy tam benim uzmanlık alanım :D

Ben de henüz evli olmayanlara şunu söyleyeyim, mutlu evlilik doğru eş seçimiyle başlar. Sizin fikir yapıniza, aile yasantiniza uymayan kişiyle aşk herşeyi halleder diyerek evlenmeye kalkmayin. 25-30 yaşına gelmiş adamı değiştiremezsiniz. Yapabiliyorsaniz kendinizi değiştirin. Olmuyorsa da eş adayini değiştirin :P
Kırmızı cizgileriniz olsun. Bu çizgiler aşilmadikca musamahakar olun. Orta yolu bulmaya çalışın. Ancak bu sınırlar aşılıyorsa da net olun tavrinizi koyun.

Mesela iş seyahatine gitti, iki günlük. Ona ihtiyacı olduğunuzu nasıl hissettirirsiniz?
Tabi ki arayarak ve mesaj atarak.
Sensiz içtiğim suyun tadı yok, ev beni basıyor sensiz.
Sanki hiç gelmeyecekmişsin gibi özledim seni vb cümleler yazıp söyleyin :)

Back
X