Evliliğe hazır hissetmemek

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
Merhaba,
Sevgilimle 6 yıldır ilişkimiz var, sorunlarımız yok ufak tefek tartışmalarımız dışında. Ben 21 sevgilim 25 yaşında. Uzun süredir çalışıyor maddi problemi yok.
Dün bana ne zaman evleneceğimizi sordu. Ben de bilmiyorum dedim, okulum bu sene bitiyor. Bu yaz evlensek dedi karşı çıktım.
Evlilikten soğutuyorsun, yeterince sevmiyor musun, insan sevdiği insanla hep yanyana olmak ister istemiyor musun diye cümleler kurdu çok üzüldüm ama yaşımın daha küçük olduğunu evlilik gibi bir sorumluluğu taşıyabileceğimi düşünmüyorum. Bilmiyorum ben mi abartıyorum? Sevgilimle aramız bu yüzden soğur mu ne diyorsunuz bu işe?

Edit: aramızda eğitim durumu farklılığı var. Ailem için sorun olursa diye düşündüğü için içi rahat etsin diye annemle tanıştırdım. İlişkimizi anne babam da biliyor..

Son düzenleme:
21 yasinda çok normal böyle hissetmen. ne acelesi varmis evlilik sorumluluğuna bu kadar erken girmeye. Hayatını yaşa

İkiniz de küçüksünüz evlilik için.Haklısın sen.Bir daha konusu açıldığında belli bir yaş sınırı koy.
Atıyorum 28 den önce olmaz de.
Ama onunla eğer gerçekten evlenmeyi düşünmüyorsan da uzatmadan ayrıl.
Bana sanki onunla evlenmeyi istemiyorsun gibi geldi.
Eğer öyle değilse de anlat.Gezelim tadını çıkaralım daha vs.

Aslinda sevgiliniz acisindan baktigimda cok hakli. Gayet makul bir iste, yas aralığınız, birikiminiz var, güven var aranızda okulunuz da bitiyor cok klasik sartlarda cok uygun:) Sizin tarafinizdan bakinca da siz haklisiniz.
Yani iliskiniz elbette oturmustur. Seviyorsunuz da ben olsam evlenirdim. Biz evlenemedik bak 9. Yilimizda nisanliyiz hala :)
21-25 arasi evlilik icin ideal bir vakit siye düşünüyorum. Ama herkes kendi karakterini asagi yukari bilir. Yükü ne kadar kaldirabileceginizi de... seviyorum surekli birlikte olmakta istiyorum ama korkuyorum evliligin yükünü kaldiramamaktan askimizin büyüsünn bozulacagindan gibilerinden konusabilirsiniz. Umarim sizi anlayisla karsilar.

İlişki, sevgililik konusunda kendini hazır hissedip is evliliğe gelince neden kaçar insanlar hiç anlamıyorum :işsiz:
Hayır yaş 21 zaten gezip tozmak kendini geliştirmek varken evlenme tabiki ama insanların birbirini kullanmasından bahsediyorum ben.. :işsiz:

Kesinlikle ben de daha genç olduğumuzu düşünüyorum. Fakat o yaşının geldiğini düşünüyor nasıl yapacağım bilmiyorum
özellikle sen çocuk yaşta tanismissin. Çocukluk hatası olmasın. Bir de gençlik çağında tanı bakalım karşındakini. Işe başla , hayata bakışın beklentin otursun sonra düşün evliliği.

İkiniz de küçüksünüz evlilik için.Haklısın sen.Bir daha konusu açıldığında belli bir yaş sınırı koy.
Atıyorum 28 den önce olmaz de.
Ama onunla eğer gerçekten evlenmeyi düşünmüyorsan da uzatmadan ayrıl.
Bana sanki onunla evlenmeyi istemiyorsun gibi geldi.
Eğer öyle değilse de anlat.Gezelim tadını çıkaralım daha vs.
İleride evlenmek isterim ama şuan istemiyorum sadece. Daha hiçbir şey yaşamadığımı düşünüyorum nasıl anlatsam evlenince bir sorumluluk altına giriyorsun, bekarken yaşadığımız gibi yaşayacağımı düşünmüyorum. O yüzden.
Anlatıyorum ama işte bilmiyorum

Aslinda sevgiliniz acisindan baktigimda cok hakli. Gayet makul bir iste, yas aralığınız, birikiminiz var, güven var aranızda okulunuz da bitiyor cok klasik sartlarda cok uygun:) Sizin tarafinizdan bakinca da siz haklisiniz.
Yani iliskiniz elbette oturmustur. Seviyorsunuz da ben olsam evlenirdim. Biz evlenemedik bak 9. Yilimizda nisanliyiz hala :)
21-25 arasi evlilik icin ideal bir vakit siye düşünüyorum. Ama herkes kendi karakterini asagi yukari bilir. Yükü ne kadar kaldirabileceginizi de... seviyorum surekli birlikte olmakta istiyorum ama korkuyorum evliligin yükünü kaldiramamaktan askimizin büyüsünn bozulacagindan gibilerinden konusabilirsiniz. Umarim sizi anlayisla karsilar.
Evet şartlar gayet uygun gibi ama :D
Çalışmaya bile başlamadım. Kendi ayaklarımın üstünde durmak, biraz kendi paramı kazanıp özgürce yaşamak istiyorum.
Teşekkür ederim umarım anlayışla karşılar

İleride evlenmek isterim ama şuan istemiyorum sadece. Daha hiçbir şey yaşamadığımı düşünüyorum nasıl anlatsam evlenince bir sorumluluk altına giriyorsun, bekarken yaşadığımız gibi yaşayacağımı düşünmüyorum. O yüzden.
Anlatıyorum ama işte bilmiyorum
Ben de aynı senin gibi düşündüğüm için hiç girmedim o topa.
Ben tam kafama uyan biri ile olsun istiyordum bir de o var.
Karşıma 32 yaşımda çıktı evlendim.Yoksa hiiç niyetim yoktu evlenmeye.
Rahat mı batıyor ayol :D

İlişki, sevgililik konusunda kendini hazır hissedip is evliliğe gelince neden kaçar insanlar hiç anlamıyorum :işsiz:
Hayır yaş 21 zaten gezip tozmak kendini geliştirmek varken evlenme tabiki ama insanların birbirini kullanmasından bahsediyorum ben.. :işsiz:
Kullanmak derken?

Ben şartları uygunsa ve hazır hissediyorsa insanların erken evlenmesi taraftarıyım ama 21 de sahiden küçük. İnsan üni sonrası iş ve sosyal hayatı en azından 1-2 yıl yaşamalı bakış açısı çok değişiyor insanın.

Ben şartları uygunsa ve hazır hissediyorsa insanların erken evlenmesi taraftarıyım ama 21 de sahiden küçük. İnsan üni sonrası iş ve sosyal hayatı en azından 1-2 yıl yaşamalı bakış açısı çok değişiyor insanın.
Ben de böyle düşünüyorum, kendi ayaklarımın üstünde durmuş değilim daha.. Kendi paramı kazanıp kendim ayaklarımın üstünde durmak istiyorum daha sonra evlenmeyi düşünüyorum ama umarım sevgilim anlayışlı olur

Ben de böyle düşünüyorum, kendi ayaklarımın üstünde durmuş değilim daha.. Kendi paramı kazanıp kendim ayaklarımın üstünde durmak istiyorum daha sonra evlenmeyi düşünüyorum ama umarım sevgilim anlayışlı olur
30 yaşında evleneceğim dersen sevgilin beklemez, beklemesi de anlamsız olur zaten.

Ama en azından 23-24 yaşına kadar beklemesi gayet makul, aslına bakarsan sevgilin de küçük. Bir iki yıl şakaya vur artık evlilik işini :))

Hayatımın em güzel yılları kız arkaslarımla gezip dırdugumuz 23 24 yaslardı.şimdi evleniyorum mutluyum ama her yasın her durumun farklı güzelliği var.işini al paranı kazan kendi kafana göre yasa.26 yasındayım yaza düğünüm var allah nasip ederse bir sürü sorumluluğun oluyor.

Back
X