Evliliğe karşıyım

bikere geri kafalı diyerek çok çok ayıp etmişsin.. herkes burda fikrini paylaşıyo ''ki'' sende insanların fikirlerini öğrenmek amacıyla açmışsın bu konuyu.. açarken olumlu yada ''olumsuz'' eleştiriliceğinide biliyo olman gerekirdi.. kimse burda sana kötü bi laf etmemiş.. fikirlerini belirtmişler tartışma olmuş. ama tartışma çok farklı bi boyuta taşınmış senin bu sözünle.. kimsenin fikirleri aynı dogrultuda olamaz..herkes ''özgür '' gerikafalılığa gelince şunu söylemek istiyorumki eğer günümüzde biz hala görücü usulü olmak zorunda evlendikleri gece görücekler kız değilse öldürülür babasının evine geri gönderilir vs. vs. diyip bunu savunsaydık bu durumda söyleyebilirdin.. ama zamanımızda evlilik yaygın olan bişey tatlım. gerikafalı olmak için geride kalan şeyleri savunmalıydık.. 3000-4000'li yıllarda yaşamıyoruz.. azcık sabret

insanların düşüncelerine birazda olsa saygılı olmalıyız bize ters gelen şey belkı onun doğrusudur arkadaş düşüncesini yazmış onu yargılamaya hakkınız yokki

Ayyy şu konuya daha bişey yazmayayım dedim ama dayanamadım
Arkadaş diğer açtığı konuda şunu söylemiş;

aslında bir yandan da başkasından hoşlanmaya başladım bir kaç zamandır... başkasından hoşlanabiliyorsam ne kadar seviyorumdur bu da tartışılır.

öve öve bitiremediği aşk bu işte

hey Allah'ım daha neler görücez

Aşkmış, tutkuymuş, çok etkilendim doğrusu!

Bunu yapmamalıydın. Önemli olan buradaki insanların düşünceleri değil, senin düşüncelerin. Kadınlar öyle alışmışlar ki geriye itilmeye, bir erkeğin parçası olmaya, onlara hizmet etmeye, bir erkek tarafından korunmaya, sahiplenilmeye ve köle olmaya. bu sebeple kendi ayakları üzerinde duramayacak kadar güçsüzler. Fakat kendilerinden birini bölyle güçlü ve farklı görünce kaldıramıyorlar ve ona kendi düşüncelerini, anlayışlarını kabul ettirmeye çalışıyorlar. Sen bir kadınsın ve bir düşüncen var. Ataerkil toplum yapısına aykırı bir düşünce. Keşke tüm kadınlar senin gibi düşünebilse ve bir birey olma yolunda ilerlese. Burada amaç sadace evlilik değil! kadının toplumdaki konumu. İnsanlar bu anlayış doğrultusunda yorumlarlarsa daha sağlıklı bir ortam olacağını umuyorum.

Ama telli duvaklı evden çıkmak kına gecesi vs bunları yaşamakta çok güzel olmalı çocuklarına ilerde göstereceğin gelinlikli resimler nikahta burda ben babanın ayağına basıyorum vs...Hem o kadar buyuk bir aşk varsa ortada formaliteden bir imza nasılsa atılsa çok buyuk bir sorun olmaz bence madem gönül nikahınız var bide belediye de duyurun ne de olsa formalite...Evlenmeye mani bir durum varsa tamamen sizin hayatınız nasıl isterseniz öyle yaşarsınız...

ben geri kafalı sözümle neyi kastettiğimi açıkça belirttiğimi düşünüyordum. edememişim anlaşılan. tekrar deneyeyim çünkü kimseyi kırmak istemem.
benim gözümde tabulara ve yapay yasaklara takılmak geri kafalılıktır yazmıştım. tekrar yazıyorum.
ben bazı insanların evliliği nasıl gördüklerini biliyorum ve bu görüşü kastederek bunun da benim gözümde geri kafalılık olduğunu söyledim.

kuran'ı çok iyi okuduğunu söyleyen arkadaşlar var. kuran'da putlaştırmayın yazar. en büyük günahlardandır bu.
ve bu arkadaşlar putun sadece taşlar, heykeller olduğunu sanıyorlarsa yanılıyorlar.
putlaştırmayın demek işin dibine, özüne, hakikatine inin demektir.
ister evlilik olsun, ister zar, ister kadın... geri kafalı biri bir şey bulup o şeyi putlaştırmaya çok meyillidir.
esas bunu yaparken dine ters düştüğünü farketmez.
bedenini putlaştırır, zarını putlaştırır, evliliğini putlaştırır... bunu yaparken de özü kaybeder.
işte bu geri kafalılıktır.

putlaştırmadan evlilik yaşayanlara ne mutlu. onlara zaten sözüm olmadı.

ben sadece bir kaç zamandır hissettiğim bir duyguyu paylaştım. evliliği gereksiz görüyorum bir kaç zamandır. gereksiz gördüğüm bir şeyi de yapmak istemiyorum.
ben bundan başka hiçbir şey demedim.

ama seninle birlikte olduk, o zaman evlenmek zorundayız diye düşünen insanların olduğu ve sırf bu yüzden evlenen bir sürü kişinin olduğu bir toplumdan yola çıkarak
"sırf bir kaç geri kafalı memnun olacak" diye insan istemediği bir şey yapmamalı düşüncesini barındıran bir cümle sarfettim.

benim açığımı aramak yerine beni anlamaya çalışsalardı çok daha güzel olurdu bu konuşma.
böyle sadece yorucu bir tartışma oluyor ve hiçbir yere de varmıyor.

nikah tamamen kadın haklarını korumak için ortaya çıkmıştır. nikahsız herkes çocuk yapsa erkek nedensiz yere terketse nerde kaldı aşk nerde kaldı sevgi.. al hadi çocuklarının hakkını da göriyim.
sonuçta her kadının maddi durumu yeterli değil. bide çocuklu kadın diye evlenmesi zorlaşacak.
işsizlik var zaten dünyada.. her kadının işi yok, olsa bile istediği zaman terketme hakkına sahip değil kimse.. kadın da erkek te.. hakların güvence altına alınması için güzel şey nikah

dediklerinde çok haklısın ve tahmin edersin ki ben de aynen senin gibi düşünüyorum.
ama bu başlıkta ilerleyen konuşmalara bakarsan da bir yere varamayacağımızı görüyorsun.

sanırım ataerkil düşünceye başkaldırmak için yanlış bir yer seçtik:)

Merhaba,

17 Sayfayı okumaya çalıştım gördüğünüz gibi bir çok arkadaşınızda ceza aldı.

Ceza verirken
1- Konuyu din 'e bağlayanlara
2- Konuyu millete bağlayanlara
3- Konuyu geriliğe bağlayanlara (hem kafa hem zeka olarak)
4- Usluba göre ceza verdim.

Lütfen ben neden ceza aldım, haksız yere ceza aldım şeklinde gelmeden önce yazdıklarınızı tekrar okuyun.

Konu kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…