Evliliğe karşıyım

Biz psikologlar boş yere yokuz işte :) anormal olanlardan çok anormal olmaya diretenlerin sonunda bazı şeyleri dank edip kapımızı çalması ile son buluyor bu "en iyisi benim düşüncem" davası...
şimdi kim sana ne derse desin anlamayacaksın. söyleyebileceğim tek şey var ister yabancı ister türk ister genç ister yaşlı bir erkek seviyorsa eğer (büyük aşk diyosunuz siz) sevdiği kadına herşeyiyle sahip olmak ister...
sizin sorununuz sadece "ben" merkezli olmanız. bunu da umarım hayal kırıklığı olmadan atlatırsınız..

O zaman ayrılın. Bunu o anlayışta bir aileye anlatamazsınız. Maddi şeylere bu kdr önem vermeyin. O imzayı atıp, sevgidiğiniz kişinin ailesinin gönlünü yapacaksınız , sizin sevginize bir etkisi olmayacak nasılsa. Dert etmeyin bu kadar.

hele şükür beni anlayan biri çıktığı için bir anda nasıl sevindim bilemezsin:)
ben eğer evlenseydim bile zaten kocam benim soyadımı alırdı ve çocuğum da benim soyadımı alırdı. bunu sevgilimle çok konuştuk. o da asla aksini düşünmedi hiçbir zaman, bütün dediklerimi canı gönülden kabul etti:)

ama daha sonra ataerkil veya anaerkil, hiçbir tarafa kaymamasını istedim birlikteliğin. o yüzden de birkaç zamandır evliliğin saçma olduğunu düşünmeye başladım.
elbette büyük konuşmamak lazım ama fikrimin değişeceğini de sanmıyorum.

çocuğum nüfus cüzdansız olmayacak bu arada. bu nereden çıktı anlamadım ki.
evlilik başka şey. vatandaş olmak başka şey. ne alakası var, pardon?

Bu düşüncelerin EGO merkezli olduğunu, sevgiyle aşkla ilgisi olmadığını düşündüğümü söyleyecektim ama ağır olmasın diye söylemedim. Siz beni dile getirmişsiniz , tebrik ediyorum.

Çocuğun niye "senin" soyadını alıyor;? Bırak kendi istediğini alsın. Dile gelene kadar da soyadsız kalsın. Ya bi gidip EGONuzu törpületin allah aşkına ya. Ben onun soyadını almam. etmem . O benimkini alsın. O niye sizin soyadınızı almayı kabul etsin pardon? Ay ne kadar basit düşünceler ya. Yazmayacağım ben bir daha buraya. :79:

Bunu yüksek ihtimal kabuletmezler.. Bizim kültürümüzde etraf neder olayı vardır ki torunları evlilik dışı olucak.. Çok sorun yaşarsın.. Evlenmeyi düşünsen daha kolay can yakmaz üzmez kırmaz.. İstediğin zaman değilde 3 ay sonra mahkeme kararıylada ayrılırsın..

ceycu kusura bakma da bana böyle "önemli olan aşk, tutku, sevgi" diye tutturan ve iki laflarından biri bunnlar olan insanlar istediği sevgiyi bulup tatmin olamama duygusuyla hareket eden insanlarmış gibi geliyo. yani bahsettiğin güzelliklere sahip değilsin gibi...
umarım yanılıyorumdur...

evet işte ben de tam bunu dedim. ataerkilliğe karşı önce anaerkilliği sürdüm sonra bundan da vazgeçtim. elbette ki istediği soyadını alır. isterse armut olsun soyadı. benim için hiç önemi yok.
ama sizin için erkeğin soyadını almak bu kadar normalken kadının soyadını almak neden bu kadar garip acaba?
esas enteresan kısım bu...

Bu düşüncelerin EGO merkezli olduğunu, sevgiyle aşkla ilgisi olmadığını düşündüğümü söyleyecektim ama ağır olmasın diye söylemedim. Siz beni dile getirmişsiniz , tebrik ediyorum.

teşekkür ederim. bırakın türkiyeyi dünyada böyle bencil insanlar var oldukça bu tarz muhabbetler hiç bitmicek. arkadasın hiçbir sorunu yok aslında. birçok sevgilisi olmuş tecrübe konuşuyo bizimle. alışmış kudurmuştan beterdir bırakın yazmayın ne hali varsa görsün. asıl sorusu ailesini evlenmemeye ikna etmekmiş bize nasıl lafları sıralıyorsa onlara da söyler. ne istediğini bilmeyen şımartılmış bir ego duruyor şuan karşımızda... YAZMAYIN ELEŞTİRİ KABUL ETMEYEN Bİ İNSAN ÖNERİ DE KABUL ETMESİN! bende bunların sonunu karşımda görüp nerde o eski sen diyeyim para mı da paşa paşa alayım

ı ıh. 2-3 tane geri kafalıyı memnun edicem diye evlenip boşanamam ben. ne ben, ne de sevgilim. o da bunu yapmaz. o da benden farklı düşünmüyor.
insanlar çocuklarının sahibi olmadıklarını anlamalılar. sen çocuğuna ancak sevgi verebilirsin.
evlat, senin istediklerini yapacak bir kukla değildir. zaten iyi bir anne-baba da çocuğunu kukla gibi görmez.
benim annem-babam bugüne kadar bir kere bile bana kendi istekleri doğrultusunda bir şeyi yaptırmadılar.
elbette ki insanları severim, saygı duyarım. ama sırf onların istekleri yerine gelsin diye de kendi doğrularımdan vazgeçmem.
zaten iyi bir anne-baba da ne çocuğunun, ne de çocuğunun sevgilisinin böyle bir şey yapmasını istemez.

Erkek olsaydım da, karımın soyismini almak benim için zevk olurdu. Kadının soyadını almanın benim için garip olduğu kanısı yanlış malesef. Benim anlatmak istediğim, ben onun soyismini almam o benimkini alsın daki tavrınıza. O da sizinkini almak istemez o zaaman, bu durumu bu kdr mesele ettiğiniz için Yani pek de bir önemi yok bence. İsimi, soy ismi dünyada bırakıp gideceğiz. Önemli olan sevgi. Sevgiye giden yolda, soyismi evlilik imzası sadece durak.

sizin hastanız olmak istemezdim hanımefendicim. gerçekten yazmamanız en hayırlısı olacak sanırım. bencillik de bencillik tutturdunuz. nerem bencil? ay evleneyim de kocam bi haltlar yemesin, kendimi güvenceye alıyım diye düşünmeyince mi bencil oldum. evet çok bencilim ben. muhteşem tespit. bir numara bir psikologla karşı karşıyayız:)

Biz böyle bi aileyiz demissin eger annenin böyle bi tepki vermesi seni gururlandiriyorsa ne mutlu sana ama Birgün bi kizim oldugunda bana ayni seyleri söylese bi anne olarak sadece herseyi yanlis yapdigimi anlarim

Evlenmek dinimizce sunnettir, ama nikahsiz birlikte yasamak ve cocuk yapmak vs. sadecegayrimuslimlere yakisir. Dinimizce zina dir haramdir! Rabbim dogru yoldan cikarmasin, ve kimsenin kalbine muhur vurmasin insallah.

sanırım orada bir yanlış anlaşılma olmuş. çünkü benim için de soyisim falan önemli değil.
altını çizdiğim kısım sadece ataerkil kültüre karşı yapılan bir başkaldırıydı. kendim için değildi yani.

Gerikafalı oluyor evlenmenizi isteyenler demek :) Niye buna zeka meselesi gibi bakıyorsun? Kimsenin senin evlenmeme düşüncene , zeka açısından ettiği bir hakaret yok mesela. Ama sen buna zeka meselesi yönünde yaklaşıyorsun. İşte sayın seyircileeeer:Egonun, kanıtı....!

çok değişik yorumlarda bulunan arkadaşlar çıkmış çocuğunuzun yüzüne nasıl bakıcaksınız nasıl yaşayacaksınız gibi o attığımız sadece bi imza birlikte yaşadığımıza ve karı koca olacağımza dair bi resmiyet göstergesi o olmadanda bir kadın ve bir erkek birlikte yaşayabilirler ne var bunda eş hayatı sürdürebilirler

burada işi benim dinime laf etmeye getirmezseniz çok sevinicem.
ben nasıl dini yanlış anlayıp yanlış uygulayanlara laf etmiyorsam, aynı saygıyı sizden de bekliyorum.

nişanlını istemiyorsan ki başkasından hoşlanman bunun göstergesi,ayrıl o zaman.Senin gibi düşünen çok insan çıkar karşına,nişanlına yazık etme.50 yaşından sonra senle beraber olmak isteyen birileri olmayınca o zaman kafanı çok taşlara vurursun.Geceler boyu yalnız kalınca,evde bir ses,bir nefes olmayınca keşkelerin de başlar....

geri kafalılık geri zekalılık değildir ki arkadaşım. iyice çocuklaşmaya başladın sen:)
geri kafalılık adı üstünde geri kafalılıktır.
zar için insan öldürenler geri kafalıdır mesela. ya da kadın benim namusumdur, benim olmazsa toprağındır demek geri kafalılıktır.
ilk gece çarşafta kan görmek istiyorum demek geri kafalılıktır.
dul kadına hafif kadın gözüyle bakıp tacizde bulunmak geri kafalılıktır.
ve benim gözümde bir kağıda imza atmayı yüceltmek de geri kafalılıktır.
bu geri kafalılıkta olan kişileri memnun etmek için de gidip imza atmam.

bunun nesi bu kadar rahatsız edici?
hayatlarımızı başkaları için yaşamak değil mi esas rahatsız edici olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…