Canım biliyorumda tiye aldım herkes birden hoop yadırgamış durumu evlenmek istemiyorsa aynı evde yaşasın evli hayatından kasıt ne illa çocuk yapmak mı? Evli olmak bence bir seçimdir ve toplumda etik görünmek için uydurulmuştur kimisinin hayali kimisinin kabusu olmuştur.
Çocuk olayı farklı kimlik her türlü çıkıyor birileri kimliksizmi yaşasaydık demiş baba dediğiniz şu evli hayatını kabul etmişse imza atmadan zaten kimliğine alır o çocuğuda çocuklara nediycez meseleside öyle büyüyüp yadırgamaz ya insanların kendi terhicleri ben aşk sevgi boyutunu aştım gerekmiyor artık bana aman uzak kalsın hele evlilik konusu ama insanlar kendileri böyle seviyor mantık bu aslında mantık insandan insana değişir gören görüdğünü yapar isteyende istediğini hissedende hissettiğini :)
Biz psikologlar boş yere yokuz işte :) anormal olanlardan çok anormal olmaya diretenlerin sonunda bazı şeyleri dank edip kapımızı çalması ile son buluyor bu "en iyisi benim düşüncem" davası...
şimdi kim sana ne derse desin anlamayacaksın. söyleyebileceğim tek şey var ister yabancı ister türk ister genç ister yaşlı bir erkek seviyorsa eğer (büyük aşk diyosunuz siz) sevdiği kadına herşeyiyle sahip olmak ister...
sizin sorununuz sadece "ben" merkezli olmanız. bunu da umarım hayal kırıklığı olmadan atlatırsınız..
hele şükür beni anlayan biri çıktığı için bir anda nasıl sevindim bilemezsin:)
ben eğer evlenseydim bile zaten kocam benim soyadımı alırdı ve çocuğum da benim soyadımı alırdı. bunu sevgilimle çok konuştuk. o da asla aksini düşünmedi hiçbir zaman, bütün dediklerimi canı gönülden kabul etti:)
ama daha sonra ataerkil veya anaerkil, hiçbir tarafa kaymamasını istedim birlikteliğin. o yüzden de birkaç zamandır evliliğin saçma olduğunu düşünmeye başladım.
elbette büyük konuşmamak lazım ama fikrimin değişeceğini de sanmıyorum.
çocuğum nüfus cüzdansız olmayacak bu arada. bu nereden çıktı anlamadım ki.
evlilik başka şey. vatandaş olmak başka şey. ne alakası var, pardon?
Bunu yüksek ihtimal kabuletmezler.. Bizim kültürümüzde etraf neder olayı vardır ki torunları evlilik dışı olucak.. Çok sorun yaşarsın.. Evlenmeyi düşünsen daha kolay can yakmaz üzmez kırmaz.. İstediğin zaman değilde 3 ay sonra mahkeme kararıylada ayrılırsın..nişanlım demeyelim, sevgilim diyelim öncelikle. gerçekten o kalıbı hiç sevmiyorum:)
sevgililerimin kimisi türktü, kimisi yabancı.
kimisi ailesinden sakladı benimle beraber tatilde olduğunu.
anlıyorum, türkiye'de böyle bir kültür olabilir ama emin olun benim dediklerimin de ahlaksızlıkla ya da edepsizlikle alakası yok.
ben saygısızca ya da yoz ilişkiler yaşamadım ki, yaşayadabilirdim, bu yalnızca beni ilgilendirirdi.
şimdiki sevgilim de türk.
annesinin-babasının nasıl insanlar olduklarını biliyorum. kız istemek, sonra telli duvaklı gelin almak istiyorlar.
sadece bu durumu onları da üzmeden ve kırmadan nasıl halledeceğimi düşünüyordum.
sadece başka insanları mutlu etmek için böyle bir şey yapamam, bu sefer o insanlara öfke duymaya başlarım.
Çocuğun niye "senin" soyadını alıyor;? Bırak kendi istediğini alsın. Dile gelene kadar da soyadsız kalsın. Ya bi gidip EGONuzu törpületin allah aşkına ya. Ben onun soyadını almam. etmem . O benimkini alsın. O niye sizin soyadınızı almayı kabul etsin pardon? Ay ne kadar basit düşünceler ya. Yazmayacağım ben bir daha buraya. :79:
Bu düşüncelerin EGO merkezli olduğunu, sevgiyle aşkla ilgisi olmadığını düşündüğümü söyleyecektim ama ağır olmasın diye söylemedim. Siz beni dile getirmişsiniz , tebrik ediyorum.
Bunu yüksek ihtimal kabuletmezler.. Bizim kültürümüzde etraf neder olayı vardır ki torunları evlilik dışı olucak.. Çok sorun yaşarsın.. Evlenmeyi düşünsen daha kolay can yakmaz üzmez kırmaz.. İstediğin zaman değilde 3 ay sonra mahkeme kararıylada ayrılırsın..
evet işte ben de tam bunu dedim. ataerkilliğe karşı önce anaerkilliği sürdüm sonra bundan da vazgeçtim. elbette ki istediği soyadını alır. isterse armut olsun soyadı. benim için hiç önemi yok.
ama sizin için erkeğin soyadını almak bu kadar normalken kadının soyadını almak neden bu kadar garip acaba?
esas enteresan kısım bu...
teşekkür ederim. bırakın türkiyeyi dünyada böyle bencil insanlar var oldukça bu tarz muhabbetler hiç bitmicek. arkadasın hiçbir sorunu yok aslında. birçok sevgilisi olmuş tecrübe konuşuyo bizimle. alışmış kudurmuştan beterdir bırakın yazmayın ne hali varsa görsün. asıl sorusu ailesini evlenmemeye ikna etmekmiş bize nasıl lafları sıralıyorsa onlara da söyler. ne istediğini bilmeyen şımartılmış bir ego duruyor şuan karşımızda... YAZMAYIN ELEŞTİRİ KABUL ETMEYEN Bİ İNSAN ÖNERİ DE KABUL ETMESİN! bende bunların sonunu karşımda görüp nerde o eski sen diyeyim para mı da paşa paşa alayım
ben bu forumda kızlık zarı da kızlık zarı diye tutturup sonra yıllarca kocasıyla ilişkiye girmekten korkan kadınlar görüyorum, evlilik de evlilik diye tutturup evlenene kadar mastürbasyon bile yapmamış kadınlar görüyorum, kocacım da kocacım diye tutturup kocasının kendisini aldatmasına bile göz yuman kadınlar görüyorum.
bunların hepsi çok üzücü. bütün bunlar hakkında tamamen o kadınların leyhine söyleyecek çok şeyim var. ama söyleyeceklerimi sindirecek bir bakış açısına sahip olmadıklarından susuyorum.
tamamen onların iyiliği için konuşacak olsam da, onlara saygımdan susuyorum.
amma velakin... benim evlenmeden çocuğum olursa en kötü, en çirkin lafları söyleyecek olanlar da yine bu kadınlar...
işte bu yüzden diyorum ki, ben sizin zihniyetinizi değiştiremem. en fazla eleştirebilirim.
ama siz de saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. çirkin laflarınıza ket vurmak zorundasınız.
ben geçen gün hamile olduğumdan şüphelendim de, ilk işim annemi arayarak hadi sana torun geliyor, iyisin diyerek ve gülerek bunu paylaşmak oldu.
evet biz böyle bir aileyiz.
evet biz abuk sabuk tabularla değil, sevgi ve aşkı baz alarak yaşarız.
evet, benim ve sevgilimin arasındaki ilişki "bir gün beni ortada bırakıp giderse" korkusuyla yaşanan bir ilişki değil.
ben mal mıyım ki beni ortada bıraksın. komik olmayın lütfen. ben aşk diyorum, siz hala ortada bırakmak diyorsunuz, çocuğuna bilmem ne derler diyorsunuz... sahi siz aşk nedir gerçekten biliyor musunuz?
Erkek olsaydım da, karımın soyismini almak benim için zevk olurdu. Kadının soyadını almanın benim için garip olduğu kanısı yanlış malesef. Benim anlatmak istediğim, ben onun soyismini almam o benimkini alsın daki tavrınıza. O da sizinkini almak istemez o zaaman, bu durumu bu kdr mesele ettiğiniz içinYani pek de bir önemi yok bence. İsimi, soy ismi dünyada bırakıp gideceğiz. Önemli olan sevgi. Sevgiye giden yolda, soyismi evlilik imzası sadece durak.
ı ıh. 2-3 tane geri kafalıyı memnun edicem diye evlenip boşanamam ben. ne ben, ne de sevgilim. o da bunu yapmaz. o da benden farklı düşünmüyor.
insanlar çocuklarının sahibi olmadıklarını anlamalılar. sen çocuğuna ancak sevgi verebilirsin.
evlat, senin istediklerini yapacak bir kukla değildir. zaten iyi bir anne-baba da çocuğunu kukla gibi görmez.
benim annem-babam bugüne kadar bir kere bile bana kendi istekleri doğrultusunda bir şeyi yaptırmadılar.
elbette ki insanları severim, saygı duyarım. ama sırf onların istekleri yerine gelsin diye de kendi doğrularımdan vazgeçmem.
zaten iyi bir anne-baba da ne çocuğunun, ne de çocuğunun sevgilisinin böyle bir şey yapmasını istemez.
Gerikafalı oluyor evlenmenizi isteyenler demek :) Niye buna zeka meselesi gibi bakıyorsun? Kimsenin senin evlenmeme düşüncene , zeka açısından ettiği bir hakaret yok mesela. Ama sen buna zeka meselesi yönünde yaklaşıyorsun. İşte sayın seyircileeeer:Egonun, kanıtı....!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?