Allahtan herkes sizin gibi düşünmüyor. Ne hale gelirdik kim bilir...
Annenizi canı gönülden kutlamak istiyorum ne kadar genişmiş..
Siz kendinizi çok fazla birşey sanmışsınız. Aşk aşk diyosunuz kimse sizin gibi aşk yaşamıyor mu!
Çok mu özelsiniz siz.
Sanki ferhatla şirinin aşkını yaşıyosunuz ! Uyanın bir an önce!
Toplum kültüründen dinden bir habersiniz..
İmam nıkahıda gereksizdir ne önemi var dimi? haram baldan tatlı kızmıyorum size
nişanlını istemiyorsan ki başkasından hoşlanman bunun göstergesi,ayrıl o zaman.Senin gibi düşünen çok insan çıkar karşına,nişanlına yazık etme.50 yaşından sonra senle beraber olmak isteyen birileri olmayınca o zaman kafanı çok taşlara vurursun.Geceler boyu yalnız kalınca,evde bir ses,bir nefes olmayınca keşkelerin de başlar....
iyi canım evlenme istediğini yap istediğini savun da bunu niye ilan etme gereği duydun bizeselam arkadaşlar.
uzun süreli bir ilişkim var, seviliyor ve seviyorum. onun ailesinin hatrı için çok resmi olmayan bir şekilde nişanlandık. benim için büyükleri sevindirme operasyonundan başka bir şey değildi bu çünkü ben evliliği gayet gereksiz ve saçma buluyorum.
iki insan birbirini sever, hayatlarını beraber geçirir, isterlerse de çocuk yaparlar, o kağıt ve imza parçasına ne gerek var allah aşkına?
beraber yaşlanırız istersek ama o evlilik kağıdına hiç gerek yok ve bunu sonuna kadar savunacağım.
umarım ailesi gereksiz sorunlar çıkarmaz...
geri kafalılık geri zekalılık değildir ki arkadaşım. iyice çocuklaşmaya başladın sen:)
geri kafalılık adı üstünde geri kafalılıktır.
zar için insan öldürenler geri kafalıdır mesela. ya da kadın benim namusumdur, benim olmazsa toprağındır demek geri kafalılıktır.
ilk gece çarşafta kan görmek istiyorum demek geri kafalılıktır.
dul kadına hafif kadın gözüyle bakıp tacizde bulunmak geri kafalılıktır.
ve benim gözümde bir kağıda imza atmayı yüceltmek de geri kafalılıktır.
bu geri kafalılıkta olan kişileri memnun etmek için de gidip imza atmam.
bunun nesi bu kadar rahatsız edici?
hayatlarımızı başkaları için yaşamak değil mi esas rahatsız edici olan?
sizin hastanız olmak istemezdim hanımefendicim. gerçekten yazmamanız en hayırlısı olacak sanırım. bencillik de bencillik tutturdunuz. nerem bencil? ay evleneyim de kocam bi haltlar yemesin, kendimi güvenceye alıyım diye düşünmeyince mi bencil oldum. evet çok bencilim ben. muhteşem tespit. bir numara bir psikologla karşı karşıyayız:)
inanın toplum ahlakını bozacak en son insanım. çalmıyorum, çırpmıyorum, gürültü yapıp kimseyi rahatsız etmiyorum, kimseye hakaret etmiyorum, kimseyi taciz etmiyorum, kimsenin kalbini bile kırmıyorum.
ar, edep, saygı da bunlar değil midir zaten? benim bildiğim bunlardır.
tekrar söylüyorum, benim bir nişanlım yok, sevgilim var.
ve başkasından hoşlanırsam zaten ayrılırım.
benim ilişkimin tek güvencesi aşk, başka bir deyişle sevgi. o biterse her şey biter zaten. ben de giderim.
aşksız, sevgisiz bir ilişki sürdüreceğime geceler boyu yalnız kalırım. başımı da hiçbir yere vurmam, üzülürm belki ama aşksız bir beraberliktense sessiz nefessiz evde kalırım bir başıma.
burada yazan arkadaşların çoğuyla çoooook başka pencerelerden bakıyoruz gerçekten bu olaya.
ben kendime koca, çocuğuma baba, evime direk, masraflarımı karşılayacak bir adam, eve maaş getirecek bir görevli aramıyorum.
sadece aşk arıyorum. bundan gerisi de laf-ı güzaf.
hala ne konuşuyoruz anlamıyorum ki.
fikirleriniz için teşekkürler ama ne yazık ki sizinle aynı düşünemeyeceğim. hala neden üstüme geliyorsunuz?
ben bu forumda kızlık zarı da kızlık zarı diye tutturup sonra yıllarca kocasıyla ilişkiye girmekten korkan kadınlar görüyorum, evlilik de evlilik diye tutturup evlenene kadar mastürbasyon bile yapmamış kadınlar görüyorum, kocacım da kocacım diye tutturup kocasının kendisini aldatmasına bile göz yuman kadınlar görüyorum.
bunların hepsi çok üzücü. bütün bunlar hakkında tamamen o kadınların leyhine söyleyecek çok şeyim var. ama söyleyeceklerimi sindirecek bir bakış açısına sahip olmadıklarından susuyorum.
tamamen onların iyiliği için konuşacak olsam da, onlara saygımdan susuyorum.
amma velakin... benim evlenmeden çocuğum olursa en kötü, en çirkin lafları söyleyecek olanlar da yine bu kadınlar...
işte bu yüzden diyorum ki, ben sizin zihniyetinizi değiştiremem. en fazla eleştirebilirim.
ama siz de saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. çirkin laflarınıza ket vurmak zorundasınız.
ben geçen gün hamile olduğumdan şüphelendim de, ilk işim annemi arayarak hadi sana torun geliyor, iyisin diyerek ve gülerek bunu paylaşmak oldu.
evet biz böyle bir aileyiz.
evet biz abuk sabuk tabularla değil, sevgi ve aşkı baz alarak yaşarız.
evet, benim ve sevgilimin arasındaki ilişki "bir gün beni ortada bırakıp giderse" korkusuyla yaşanan bir ilişki değil.
ben mal mıyım ki beni ortada bıraksın. komik olmayın lütfen. ben aşk diyorum, siz hala ortada bırakmak diyorsunuz, çocuğuna bilmem ne derler diyorsunuz... sahi siz aşk nedir gerçekten biliyor musunuz?
ben bu konuyu böyle bir ortamda açmaz olaydım diyorum zaten şimdi:)
ben halledicem arkadaşlar, kaynanacığım ve kayınpederciğimle gerekli konuşmaları yaparak (bakın evlenmesek de aile isimleri kullanıyorum, gönlünüz olsun canlarım) :86:
linç girişimleriniz için teşekkür ediyorum. sinirinizi bozdum, vaktinizi aldım, özür diliyorum.
siz de gıcık oldunuz zaten. o yüzden artık bu konuya ne siz cevap verin, ne ben. tatlı canlarımızı neden sıkalım değil mi?
iyi akşamlar dilerim.
Konu sahibi arkadas çoook özür dileyerek bir sey sormak istiyorum?annenle baban evli mi?sen kimin soyadını tasıyorsun babanın degil mi?
Geri kafalılık düpe düz , geri zekalılıktır. Bir insanın kafası geri de kalmışsa vardır onun zekasında bir gerilik. O saydığın şeyleri , doğru düzgün düşünme becerisine sahip olamayan insanlar tarafından yapılıyor. Çarşaf kan man. İyice konuyu saptırdın. İmza atarsın, çünkü her şekilde sahiplenirsin. Bu kadar. yoksa kimse, ay bunlar imzayı attı diye gidip kına yakmayacaktır. Senin madem böyle bir imza atmama isteğin var, Onlar senin bu isteğine saygı duymak zorundadırlar. Ama kalkıp da bana AŞK, imza atmak mı? Aşk nedir biliyor musunuz siz filan deme. Sırf imza atmayı normal karşıladığımız , senin fikrinde olmadığımız için , bizim AŞK kavramımızı senin sorgulamaya hakkın yok. Bunu burda mesele etmen çok komik ve asıl seninkisi çocukça. İmza atmayı istememek senin düşüncen arkadaşım, o yüzden normal karşılaşırız. Ama kalkıp bizi aşkı , sevgiyi bilmemekle yargılayamazsın. Ahkam kesemezsin sen. Bir de sürekli o benim nişanlım değil, üstüne basa basa söylüyorum sevgilim filan diyorsun ya, burda kopuyorum gülmekten. Ya sıfatlara , isimlere bu kadar takılan bir insanın, BİR İMZAYI bu kadar önemsiz görmesi, aşkı önemsediğini söylemesi ne kadar çelişkili. Beni sevgi dolu bir aile yetiştirdi filan. Bunları vurguluyorsun. Biz evliliğe normal bakıyoruz ya çok nefret dolu ailede büyüdük değil mi?ÖFF sıkıldım ha. Allahtan sana, düşünme becerisi diliyorum şeker. Hoşçakal diyeceğim de, bu kafayla biraz zor.
sevgili arkadaşlarım,
siz evlenin. evlendiğiniz erkeğin soyadını taşıyın. çocuğunuza öyle böyle demesinler diye endişelenin. etraf ne der diye korkun.
yeter ki, o korktuğunuz etraf siz olmayın. çünkü ben göğsümü gere gere evlenmeyeceğim, göğsümü gere gere istediğim zaman çocuk yapacağım, göğsümü gere gere aşkımı yaşayacağım.
keşke insanların özeline karışma hakkını kendinizde bulamayacak kadar edepli olabilseydiniz... o zaman dedikleriniz anlam kazanırdı.
ben sizden "aileyi kırmadan bu işi nasıl hallederim" sorusunun cevabını istemiştim. benim "sözde namus bekçiliğimi" yapmanızı değil.
kendinizde bu hakkı bulmanız esas terbiyesizce olan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?