Evliliğe karşıyım

Dusuncelernize saygim sonsuz ama geri kafali derken sasirmis olmalisiniz, kusura bakmayin rencide etmek istemiyorum ama sizin gibi dusunenlere soylenir ileri zamanini dusunmuyorsunuz asil gerici sizsiniz.. Biz ileriyi dusunuyoruz yani ahiretimizi unutmaki bu dunya fani. Birgun hepimiz cevrim disi olacagiz... Cok sukur alnimiz ak :)

Son düzenleme:
dini açıdan ne düşünüyorsunuz peki ? müslüman mısınız değil misiniz bilemem ama dinimiz için imam nikahı şarttır mesela. ancak bu şekilde eşinize helal kılınabilirsiniz ve her aile muhakkak çocuğunun gelin veya damat olmasını görmek ister.

Sen bize evliliği savunanlara geri kafalı diyemezsin ama ozaman bende sana daha ağır itamlarda bulunurum.. Sende ve senin kültüründe bana göre dibine kadar dejenere olmuş kıyamet habercisi gibi gelir bana.. Sen bu ülkede yaşıyorsan çocuguna etiketler yapıştırılmasını istemiyorsan evlenmen gerek.. Aksi haldede sevgilinide alıp kendi memleketinde yaşa.. çocuga yazık günah olur burada..

katılıyorum.
aman kızlar.kızlık zarı kızlık zarı die konu açmayın baksanıza millet ona bile laf ediyor.ben karışmam senin fikirlerine senin dinin kültürün hayatın.ama kk da konu açmak serbest değilmidir sayın yöneticiler.herkes yardımlaşmak için konu açar.sizin dalga geçmeye veya hesap sormaya hakkınız yok...ve bir insan kendine bakmadan başkasına gerikafalı falan diyemez...

Son düzenleme:

tekrar söylüyorum, benim bir nişanlım yok, sevgilim var.
ve başkasından hoşlanırsam zaten ayrılırım.
benim ilişkimin tek güvencesi aşk, başka bir deyişle sevgi. o biterse her şey biter zaten. ben de giderim.
aşksız, sevgisiz bir ilişki sürdüreceğime geceler boyu yalnız kalırım. başımı da hiçbir yere vurmam, üzülürm belki ama aşksız bir beraberliktense sessiz nefessiz evde kalırım bir başıma.

burada yazan arkadaşların çoğuyla çoooook başka pencerelerden bakıyoruz gerçekten bu olaya.
ben kendime koca, çocuğuma baba, evime direk, masraflarımı karşılayacak bir adam, eve maaş getirecek bir görevli aramıyorum.
sadece aşk arıyorum. bundan gerisi de laf-ı güzaf.

hala ne konuşuyoruz anlamıyorum ki.
fikirleriniz için teşekkürler ama ne yazık ki sizinle aynı düşünemeyeceğim. hala neden üstüme geliyorsunuz?

iyi canım evlenme istediğini yap istediğini savun da bunu niye ilan etme gereği duydun bize

Geri kafalılık düpe düz , geri zekalılıktır. Bir insanın kafası geri de kalmışsa vardır onun zekasında bir gerilik. O saydığın şeyleri , doğru düzgün düşünme becerisine sahip olamayan insanlar tarafından yapılıyor. Çarşaf kan man. İyice konuyu saptırdın. İmza atarsın, çünkü her şekilde sahiplenirsin. Bu kadar. yoksa kimse, ay bunlar imzayı attı diye gidip kına yakmayacaktır. Senin madem böyle bir imza atmama isteğin var, Onlar senin bu isteğine saygı duymak zorundadırlar. Ama kalkıp da bana AŞK, imza atmak mı? Aşk nedir biliyor musunuz siz filan deme. Sırf imza atmayı normal karşıladığımız , senin fikrinde olmadığımız için , bizim AŞK kavramımızı senin sorgulamaya hakkın yok. Bunu burda mesele etmen çok komik ve asıl seninkisi çocukça. İmza atmayı istememek senin düşüncen arkadaşım, o yüzden normal karşılaşırız. Ama kalkıp bizi aşkı , sevgiyi bilmemekle yargılayamazsın. Ahkam kesemezsin sen. Bir de sürekli o benim nişanlım değil, üstüne basa basa söylüyorum sevgilim filan diyorsun ya, burda kopuyorum gülmekten. Ya sıfatlara , isimlere bu kadar takılan bir insanın, BİR İMZAYI bu kadar önemsiz görmesi, aşkı önemsediğini söylemesi ne kadar çelişkili. Beni sevgi dolu bir aile yetiştirdi filan. Bunları vurguluyorsun. Biz evliliğe normal bakıyoruz ya çok nefret dolu ailede büyüdük değil mi?ÖFF sıkıldım ha. Allahtan sana, düşünme becerisi diliyorum şeker. Hoşçakal diyeceğim de, bu kafayla biraz zor.

Son düzenleme:
pööööfff tatlılar bu konuya bence hiçbişey yazılmasın

amacı tartışma çıkarmak belli ki

ayyy İstanbul'da ezan okundu, gideyim de geri de olsa bi kafam ve kafamın içinde bi beynim olduğu için şükredeym:82:

Zira beyinsizlik çok kötü. A aaaa ne me lazım ayol

Öyle saçma yorumlar yapılmış ki diyecek bir şey bulamıyorum. Ceycu senin söylediklerine saygı duyuyorum ve büyük ölçüde de katılıyorum. Burada anlamadığım insanların gerici bir zihniyet içerisinde bunu dine bağlamaları, sizin söylediğinizin direkt yanlış olduğunu yorumlayarak kendi yorumlarını ortaya koymaları. Bu ne saçmalıktır! herkesin görüşüne saygı duymak lazım. kimse kimsenin düşüncesini çürütemez. Bu gerilikten başka bir şey değildir. kadın da erkek de eşittir. Kimse kimsenin soy ismini almak durumunda değildir. Evlilik ki bağlayıcı bir kurumdur ve zorunlu olması bireyin özgürlük anlayışının üstünde bir durumdur.

evet aynen doğru bir tespit benim işimi benden iyi siz bilemezsiniz. kimseyi zorla tedavi etmeye çalışmıyoruz biz. bi düşünün kendinizden başka kim umrunuzda? konunuz sadece tartışma yaratmak için açılmış bunu biliyorum merak etmeyin. ne kazandıysanız artık! şaka mısınız akşam akşam ne haliniz varsa görün umarım en yakında görürsünüz hoş içind bulunduğunuz saçmalığı sonuna kadar hakediyosunuz. bikaç yıl sonra görücez o insan yanınızda olacak mı... kendinizi bu kadar kolay teslim etmenizden övünmeniz içler acısı

Konu sahibi arkadas çoook özür dileyerek bir sey sormak istiyorum?annenle baban evli mi?sen kimin soyadını tasıyorsun babanın degil mi?burdaki bu ülkedeki kimse zorunlu oldugu için evlenmiyor?sevgilerini resmiyete dökmek için evleniyorlar yoksa erkeklere gezilecek tozulacak kız da çok önemli olan doğru insanla doğru zamanda basını yastıga koydugun zaman huzurlu bir sekilde uyumaktır kimsenin kocası o saydıgın görevleri zorunlu oldugu için yapmıyor

Bizim seni yargılamaya hakkımız yoksa sa iyi ya da kötü yorumları da okursun yoksa da buraya konu açmazsın

çok saçma bir konu.ama yazmadan geçemiyeceğim.ceycu sana sesleniyorum.önemli olan aşk doğa falan yazmışsın.O doğanında aşkında gerçek sahibi Allah..öbür tarafta o doğa seni öyle bir çarparki nerden geldiğini şaşırırsın.git beraber yaşa ne yapıyosan yap ne diye buraya yazıyorsun anlamadım.zaten senin gibi biri evlerimizden uzak olsun.Aman Allah ım birden ürperdim.

işte bende bunu diyorum hayatta bilmediklerinizde var ..

ben bu konuyu böyle bir ortamda açmaz olaydım diyorum zaten şimdi:)
ben halledicem arkadaşlar, kaynanacığım ve kayınpederciğimle gerekli konuşmaları yaparak (bakın evlenmesek de aile isimleri kullanıyorum, gönlünüz olsun canlarım) :86:
linç girişimleriniz için teşekkür ediyorum. sinirinizi bozdum, vaktinizi aldım, özür diliyorum.

siz de gıcık oldunuz zaten. o yüzden artık bu konuya ne siz cevap verin, ne ben. tatlı canlarımızı neden sıkalım değil mi?
iyi akşamlar dilerim.

al işte başkasından hoşlanırsam zaten ayrılırım tabi canım ne olacak sizin aşkınız maalesef bu kadar güçlü ..ne o çok övündüğünüz aşkını bitebilir mi yoksa ...

Biliyoruz canim benim hic merak etme sen,bilmiyor olsak evliliklerimizi sevgi,saygi cercevesinde yurutemezdik degil mi?Ustune ustuk cocuk sahibi olmak istemezdik.Yorulma bunlarla.

Evliligi gereksiz goruyorsan evlenmezsin.Tamamen senin bilecegin bir durum bu..
Cocuk sahibi de olursun,toplumun deger yargilarini degistiremzsin dogru soyluyorsun.Ama ilerde bunun sikintisi ile cocuklarinin bogusmayacagindan emin olmalisin

çok komiksin canımmmm :)))))

Çok rahatsız olduysan yorumlardan rica et konunu kaapttır canımm.

leonela süpersin :)))

öncelikle sırf toplum istiyor diye nikah yapmak saçma gelirken sırf sevgilinizin ailesi istiyor diye nişan yapmanız saçma.
ikinci olarak da aileyi kırmadan bu işi halletmenizin yolu sevgilinizden ayrılmak. Aile nasıl ki nişan istemiş nikah da isteyecektir. Ve madem ki onlar Türk ve Türk adetlerine bağlılar; bu en büyük hakları. Siz fikirleriniz yüzünden o insanları zor durumda bırakamazsınız. Tüm yorumları okudum, Türk değilim demişsiniz, ama yorum yazan arkadaşlarım Türk ve bizim kültürümüz böyle. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. O sizin bileceğiniz bir şey. Ama kalkıp da bizden bir İngilizden bir Amerikalıdan gelecek yorumu beklemeniz saçma yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…