Evlilige "özenmek" ?! :S

Dilruba86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
649
17
318

Geçen gün tv açtigimda, Esra Erol'un programina denk geldim...
ve bir kadin (bir evlilik yapmis, 40-50 yaslarinda) : " Burdan genç kizlara, ve genç erkeklere sesleniyorum, onlara bisey demek istiyorum" dedi,
"Evlilige ÖZENMEYIN, bende evleneyim demeyin, benim de evim olsun filan demeyin" gibi seyler dedi.... :44:

Banada ilginç geldi öyle demesi..... çunku gerçekten de genç kiz ve erkekler özeniyoruz evlilige....
Ben 20 yasindayim, özeniyorum demiyim de, mutlu aileleri görünce etrafimda, kendi ailemden de mutlu olduklarini gorunce kocasi karisi çocuklari, Imreniyorum ne Yalan Söyliyeyim!
"Keske benimde olsa" diyorumm....

peki sizce bu çok kötü bisey mi ?? (erkekleri bilemem ama) Bir kizin da evliligi dusunmesi..., bir yuva kurmak istemesi, bir düzeni olmasini istemesi.... ?
O kadinin programda dedigi seye katiliyomusunuz ?
Neden bizim türk ailelerimizde bir kizin evlenmek istemesi kotu goruluyor ? yani kötü demiyimde, nasil desem... sanki o kiz o hakka sahip degilmis gibi goruluyor ?
Halbuki erkek cocuklari : "ben evlenmek istiyorum anne" diyebiliyorlar, ve bu cok normal karsilaniyor, ve onlara kiz arayisi basliyor.....
Kiz oturup goruculerini mi beklemeli illa...! neden bana birini bulun demeye hakki yok....?!!

Ne bilim bu konu cok genis bi konu...
benim gibi dusunen var mi ? yoksa ben anormal miyim ?
Dogru anlatabildim mi soylemek istediklerimi bilmiyorum...ama Umarim anlatabilmisimdir..

Cevap yazanlara simdiden tskler:)
Nolur okuyup geçmeyin fikirlerinizi ögrenmek istiyorum.....

mutlu yuva kurmaya kim özenmez ki...
her insanın aklının bir köşesinde vardır bu hayali
herkez mutlulu olmak ister...bir düzeni olsun ..bi yere ait olsun ister..
yaratılırken fıtratımıza verilmiş bu özellik..
ama gel gelelim ki...günümüzde yeminlerle başlayan bir çok yuva lanetlerle yıkılıyo....
onlar istememişmiydi mutlu olmayı...
kim istemezki zaten...
mutlu olmak özenmek de değil sorun..
beklentilerini aşmamak lazım...
abartmamak lazım..elbette mutlu olmayı istemek lazım ama dedim ya diğer ihtimali unutmamak gerekiyor..
evlilik hep güzel günlerden ibaret olmayacak bilmek lazım..
tıpkı denildiği gibi HASTALIKTA KÖTÜ GÜNDE lafı okadar önemli ki....
kim ne yaşayacağını bilemz asla...
hiç olmayacak dediğin şey oluverir....
özenilmesi gereken mutlu bir yuva değil mutlu bir yuva yı kurabilmektir...
dışardan göründüğü gibi basit olsaydı eğer kimse boşanmazdı sanırım...
lafım oki madolyonun öteki yüzünüde daima görmek lazım
ne kaçmak nede koşmak lazım evliliğe..
biraz zamana birazda yaradana bırakmak lazım..
ondan gelene razı olmak sabretmek şükretmek lazım...

Ben evlendiğimde 27 yaşımı bitirmiştim.Eşim de 30 Çok şükür Allahım bozmasın mutluyum 3 yılı devirdik

Ama ben evlenecek kızlara,erkeklere hep şunu öneririm.Özenmek değil de acele etmeyin...
Doya doya,okuyun,gezin,tozun,eğlenin,eliniz iş tutsun,biriktirin herşeyi yaşadım,geri kalanını da eşimle geçireyim deyin..

Biz eşimle öyle yaptık ve sanırım doğru olan da bu...

evliliğe özenmeyin değil mesleğinizi elinize almadan yaşınız kemale ermeden evliliğe özenmeyin denmeli bence
ama o tarz programlarda ne söylenen ne de yapılanları onaylıyorum zaten

Başkalarının bize sunacağı bir şey değil mutluluk.
Mutluluk, herkesin kendi içinde, keşfedilmeyi bekliyor.
Evlilik mutlu olmak için yapılıyorsa eğer,
Evli olmayanlar mutluluğu hiç tatmamış oluyor bu alemde.
Çeyizine önce mutluluğu koymuş olanlar evlilikte mutluluk arayışına girmez.
Getirmiştir mutluluğu beraberinde, vardır zaten aramasına gerek kalmaz.
Evlilik var olan mutluluğu paylaşmaktır. Yoksa eğer, neyi paylaşacaksın.

Yuva kurma isteği en doğal hakkınız.

''Bana birini bulun evleneceğim demek '' ise doğaya ters.Bunun çok ince ayrıntılarına inmek gerekmiyor.

evlenmiş olmak için, evlenmeyin.

karşı tarafı iyice tanıyın. karşı tarafın evlenince değişir modunda olmayın.

çok aşığım diyerek gerçeklere, verilen işaretlere gözünüzü kapatmayın.

burada bir sürü kadın eşinden şiddet gördüğünü, kötü söz duyduğunu yazdı.

çoğu nişanlıyken de bir tokat yemiş. karşı taraf kendini affettirmiş.
nişanlıyken ağır, iğneleyici sözler duymuş, ama seviyorum ne yapayım diye umursamamış.

çoğu insan evlenmek ve düzenini kurmak ister. eşi evladı olsun ister. bu isteğe kapılıp olmayacak insanlara evet denmemeli...

doğru kişiyle evlilik gayet güzel olur...

Evliliğe özenmek elbetteki kötü birşey değil ve orta da sadece kızlara söylenmiş bir söz yok ?

Bahsettiğiniz bayan hem kız hem erkeklere söylemiş ve sanırım kastettiği de evlilik için adım atmadan önce emin olun gibi birşey..

Bence de evlenmek için evlenilmemeli..

- Falanca kişi evlendi çok mutlu , bende mi evlensem ?

- Yaşıtlarım evlendi çoluk çocuğa karıştı , artık evlenmem lazım ?

- Ayşe'nin gelinliği ne güzeldi çeyizi de şöyleydi , bende evlensem de alsam ?

Özenmemeli kelimesinden kasıt bunlar bence.. Biri evlendi mutlu oldu diye her evlilik = mutluluk demek değildir. Yaşım geldi diye de evlenilmemeli. Gelinlik her genç kızın rüyasıdır ancak onu sadece sevdiği / saydığı ve bir ömür beraber yaşlanmak istediği kişi için giymelidir.

Evet haklisin canim, yazdigin cvp için çok tsk ederim...
Kesinlikle dogru soyluyosun.... bende onu dusunuyorum evlilik hep gzl gunlerden ibaret degil.... iyi gunde kotu gunde beraber olmak onemli... sorunlari BERABER asmak... En guzeli de bu degil mi... 2 kisi olmak... beraber bi hayati paylasmak....

Evet cok dogru soyluyosun sana katiliyorum niltt :)
Sonra ilerde sunlar sunlar içimde kaldi keske hemen evlenmeseydim.... bekarligimi genç kizligimi doya doya yasasaydim demek istemem Allah buyuk konusmiyimde...:/

evliliğe özenmeyin değil mesleğinizi elinize almadan yaşınız kemale ermeden evliliğe özenmeyin denmeli bence
ama o tarz programlarda ne söylenen ne de yapılanları onaylıyorum zaten

Bende cok sevmiyorum o tarz programlari...
Diyelim ki meslegimizi elimize aldik, yasiniz kemale ermeden evlilige ozenmeyin demissin ya... sence kac yasinda bir kiz tam hazir oluyor ki evlilige ?

Bak hiç bu açidan bakmamistim :)
Hosuma gitti soylediklerin kulitta cok haklisin aslinda mutlulugu baskasinin bize getirmesini beklememiz lazim.. biz once kendimiz mutlu olmamiz lazim.... yoksa baskasindan beklersek hep mutsuz olan biz oluruz oyle degil mi ?

Haklisin canim çok tesekkürler :)

Cok haklisin canim cok tskler :)
Son yazdiginiz cümleyi çok begendim
Gelinlik her genç kızın rüyasıdır ancak onu sadece sevdiği / saydığı ve bir ömür beraber yaşlanmak istediği kişi için giymelidir.

O bayanın söylediği,karşınıza ilk çıkanla evlenmiş olmak için evlenmeyin dir.. Tabiki aşık olduğun,sevdiğin biriyle evlenmeye özenmek kadar normal bişey yok.....

evet imreniyorum etrafımda evli,çocuklu, mutlu mesut insanlar görünce..
yada bir düğünde geline özeniyorum..
evlilik isteğim depreşiyo çok fena...
sözleneceğim de kısa zaman sonra inş..
ama gel gör ki gerek burada, gerekse çevrem de kimi insanları mutsuz görmek,
eşlerinden şikayetçi olmalarını görmek vs beni soğutmuyo değil...
böyle arada birşey yokken sevgiliyken güzel gidiyo ama evlilik zor diyo herkez...
çoğu kişi yaşın küçük evlenme diyo... evet tecrübeler konuşuyo..
ama yine de bir avuç mutlu insanı görünce de neden olmasın diyorum..
hakkımızda hayırlısı olsun...

Bende cok sevmiyorum o tarz programlari...
Diyelim ki meslegimizi elimize aldik, yasiniz kemale ermeden evlilige ozenmeyin demissin ya... sence kac yasinda bir kiz tam hazir oluyor ki evlilige ?

ben hiç bir konuda genelleme yapmayı doğru bulmam şimdi ben 23 yaşında evlendim
bir başkası için bu yaş 27 olur bir başkası için de evlilik öncelik değildir bile istemeyebilir
kişiden kişiye değişir
geleceğe yönelik hedeflerin dünya görüşün ne yönde önce onları bilmen gerek
dediğim gibi bir işiniz varsa ve artık /keşke / şunu da yapsaydım diyecek çok fazla şeyiniz yoksa ,karşınızdaki insan her gün uyandığınızda yüzünü görmekten beraber yaşlanmaktan mutlu olacağınız insansa evlilik olur

Son düzenleme:
bir de söylemeden geçemeyeceğim
bizim gibi ataerkil ve az gelişmiş ülkelerde kadınların evlilik hayali kurması evlenince evliliği devam ettirmesi gereken fedakarlık yapması gereken bireyler olarak kendilerini sürekli zorlamalarının psikolojik ve sosyoılojik nedenleri vardır
yanında bir erkek olmadan kendini yarım hisseden kadın mıdır suçlu ?
küçük yaşından itibaren sırf kadın olduğu için her yönden baskı altında tutulan ancak bir erkeğin gözetiminde tam olacağına inandırılan kadın,
bir kadın istediği kadar yükselsin kariyer yapsın bizim toplumumuzda evlenemediği sürece başarısızdır ,iş yerinde evde kalmış yaftası yapıştırılır
erkek bekardır kadın kız kurusu
erkeğin evlenmemesi uygun kız bulamaması kadınınki onu kimsenin almaması
kadın yaratılış itibariyle inanç sisteminde bile havvanın dünyayada ilk günahı işlediğini adem in onu koruyup kolladığını bilinç altında taşır
öyleyse erkeğe hizmet etmelidir
öyleyse bir erkek tarafından seçilmediği sürece yarım olarak yaşayacaktır üstelik kadın yaşamın her alanında kadınlığıyla vurulur ,
aldatılırsa suçlusur kendine bakmamış erkeğine iyi bakmamaıştır
çocuk yerine kariyer istiyorsa suçludur
çocuğunu bakıcıya bırakırsa suçluluk hisseder
çocuğun yapacağı her türlü yanlıştan sorumludur
ona saldırılırsa suçludur cezbedicidir
hatta evininde kaç kişi yaşarsa yaşasın evi pisse kadın suçludur tek başına kirletmemesine rağmen

tüm bu gerçeklerin farkında olan bir kadının doğru evlilik yapabileceğini isterse yapmayabileceğini,yeri geldiğinde yalnız ve güçlü de olabileceğini düşünüyorum

Aynen öyle canım.

Amin, hakkimizda hayirlisi olsun insa'Allah hepimizin..

Kaç yasindasin sen canim ? ve ne zaman sözleneceksin ?

Ne kadar sanslisin sözlenecegin için....... benim hayatimda kimse yok ... (yokken istemek guzel birsey mi bilmiyorum.. hani derler ya dertsiz basimiza dert mi alalim...boyle de iyi filan..ama insan Sevmek Sevilmek istiyo) Neyse uzatmiyim

Haklisin canim insan ister istemez imreniyo mutlu aileleri gorunce...
keske o eslerinden sikayetçi olanlar bekarlarin yaninda olmasalar.... hevesimizi kiriyolar be :)) hem illaki tartismalar da olcak... esimizin bazi yönlerden sikayetçi de olcaz.... her

özelligini sevmeyebiliriz ki... helede evliyken.. ayni evde yasiyosun sonuçta...o da bizden sikayetçi olabilir :) kimse mükemmel degilki...tmm bazen mutsuz da olabiliriz belki... Kim demis ki

evlendigimizde hep mutlu olcaz, oyle bi garanti yok ki, bi gun mutlu bi gun mutsuz da olabiliriz... diyecegim O Ki, hep mutlu olmayi bekliyemeyiz ki...bence..

Neden herkes evlilik zor diyo ki ? ((( o kadar kotu bi müessesse mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…