Evlilige "özenmek" ?! :S

Iyi hos güzelde, gelecege yönelik hedeflerim dünya görüsüm ne yönde onlari ben açikçasi Bilmiyorum :$ :26:

Nasil bilebiliriz ki onlari ? :44: -> gelecege yönelik... su an söyle düsünüyorum : bir i$ bulayim hayirlisiyla, sonra arabami alayim...böyle bi gzl kendi ayaklarimin üzerinde durayim...kendime güvenim tam Olsun, para biriktireyim Allah'in izniyle, sonradaaa ins kendi yuvami kurayim kendi ailem olsun Evliligin iste tam o zaman olmasini çok isterim (Allah izin verirse ins)...
Sizce iyi mi o vakit?:)
Ha birde evlendikten sonra : çalismaya DEVAM etmek isterim

Içimde birseyler kalmasini istemem evlendikten sonra, ama o yapilacak seyler nedir onuda bilemiyorum, gezmek tozmak mi ?
genç kizligini doya doya yasamak nedir sizce ?

Cok güzel bir yorum gonca :) Tebrik ediyorum gerçekten, yazdiklarinda çok haklisin

Bende hep böyle düsünmüstürüm : kadin ve erkek arasinda hep haksizlik oldugunu düsünüyorum !!! Ve Bu Beni Gicik Ediyor !!!! (bazen keske erkek olsaydim bile diyorum, ama isyan etmek istemem)

Birtek biseye katilmiyorum oda su : HZ. Havvanin dünyada ilk günahi isledigini demissin ya, kendi kendine islemedi ya o günahi Hz. Âdem ve Hz. Havva birlikte islemis oldular o günahi... o yüzden burda onu suçlamak yanlis geliyor bana... (bilmem yanlismiyim)

evlilik sayesinde bir mutluluk bir son ,bir varış değildir..

insan önce kendi mutlu olmayı bilmeli,kendine yetebilmeyi..

kendini sürekli mutsuz eden bir insan ne sevdiğiyle mutlu olur

ne de evlenice mutlu olur..beraberinde getirdiği sorumluluklar,

evliliğin aslında mutsuz zamanlarda da güzel olduğunu hissettirmeli insan...

ne zaman ki pembe gözlükler çıkarılır o zaman gerçekten o süreç içersinde

mutlu olduğunuzu hissedersiniz..

ben mutlu olmayı değil ( kendim bir başıma bunu başaran biriyim ) mutluluğumu

paylaşmak istiyorum..hayatımın her anında paylaşmayı seven biri olarak..pek çok arkadaşım

evlendi ,evlenmeyen bir iki kişidir..evli arkadaşlarıma özenmiyorum çünkü kim ne anlatırsa anlatsın

nasıl yansıtırsa yansıtsın dört duvar arasında sırlar var..o yüzden işte önce bir başına mutlu olabilmek

ve sonrasında gelebilecek muhtemel sıkıntılarla başedip onlara rağmen ayakta kalıp "çok şükür Rabbim" sana diyebilmek mühim olan..

ben 20 yaşındayım. 2-3 ay sonra sözleneceğim Allah kısmet ederse. bence evliliğin kötü olduğunu düşünenleri etraf soğutuyo.. kaynana, akrabalarla yaşanan sorunlar doğal olarak eve yansıyor ve bu da anlaşılmaz bir yola sürüklüyo çiftleri.. biz bekarız mesela.. evliliğe çok zor, mutlu olunmuyo vs gözüyle bakarsak bu bilinç altımıza bu şekilde yerleşir.. evlendiğimizde de sorun yaratır bize.. kimse dört dörtlük değil sonuçta.. sorunlar illa ki olacak.. önemli olan birbirine olan saygıyı kaybetmemek.. eğer buradaki tecrübeli ablaların dediğini düşünüp o yönde gidersek hep tökezleriz.. herşey kendi elimizde.. herkez şanslı olmayabilir.. ha o ablalar haksız demiyorum tabi ki haklılar.. ama onu kazırsak kafamıza eğer başka doğrumuz olmaz ki.. o zaman evlilik anlaşmazlık,kavga,mutsuzluk gibi olumsuz cümlelerden oluşur hep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…