• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe uyum sağlayamamak...

Böyle bir evliliğe uyum sağlama canim.
İş eşinde bitiyor ama... eşin senin yorgunluğunu gözardı eden kişi. KV umursamaz. Onun icin iyi yada kötü el kizisin...

Kabus gibi ya bu nedir ben işten gelip bir ayağımı uzamayacak mıyım bi kocamın dizine yatamayacak mıyım? Kv ilk geldiği zaman direk söylerdim bugün evlilik yıl dönümümüz kutlama yapacağız diye . Yada sonra misafirlerden sonra neden misafir getirdin sen derdim direk. Benim kv hiç öyle Kıvırmaz söyler bende öğrendim söylüyorum

Merhabalar arkadaşlar..
Son zamanlarda kendi kendine konuşan, içine kapanık biri haline geldim.. Lütfen bana bir yol gösterin; içinde bulunduğum dönem mi beni böyle yapıyor, ben mi abartıyorum, yoksa olanlara göre hissettiklerim normal mi..
Ben bir yıl önce evlendim. Dün evlilik yıl dönümümdü. Hem de kandil. Kendimce hayalim vardı. Güzelce bir BAŞBAŞA yemek, sonra dualar... Eşim dışarıda yemek yiyelim mi dedi, ben evet dedim, ama iş saati 7.30da bittiği için işte ben gelene kadar 8 olur acıkırsın vs dedi. Baktım çok da hevessiz iyi dedim. Çalışıyorum ben bir yandan da, işten çıkışta hemen eve geldim, en sevdiği yemekleri yaptım, giyinceğim elbiseyi falan çıkardım. Kapı çaldı, eşimi beklerken kv geldi:))) 1 saate yakın oturdu. Onun bunun dedikodusunu yapıyor bana. Ne yapacaksınız dışarı çıkmıyacaksınız herhalde dedi. Oturnuşsun binsaat, yemeği bizde yemeyi bekliyorsun nereye çıkalım:) neyse eşim geldi, o geldikten on dk sonra falan gitti sağolsun. Yemek yerken telefon çaldı. Size geliyoruz diye. Misafirleriyle birlikte 6 kişi geldiler. Eşim “çok oturmayın yarım saat sonra bize gidelim de kalkın” dedi. Ama kalktıklarında saat 12ydi. Ona gelen bizim evi de görmek zorundaymış.. düşünüyorum, kendi annem olsa “onların evlilik yıl dönümü” der kimseyi getirmezdi. Hamile, zaten tüm gün koşturmalı ve tehlikeli bir işte çalışıyor der bana böyle yüklenmezdi.
Ben yoruldum sürekli evde kalmaktan, gidebildiğim tek yerin market olmasından, kv nin habersizce sürekli gelmesinden, haftanın 3-4 günü onu görmekten, herşeyimi eleştirmesinden, benden habersiz gelen misafirlerden, herşeye akıl vermesinden..
kapım çalıyor kim diyorum bakıyorum benden habersiz gelen bir akraba. Benim haberim yok, kv ayarlamış.
Şimdi korkuyorum.. bir bebek bekliyorum ve onu da kucağımdan almasından korkuyorum.. en fazla bir yaşa kadar emzirceksin, ben onu köye götürcem baskıları falan.. doğumun gelmesinden korkuyorum. Şuan karnımda ve kimse dokunamıyor ona, ama geldiği dünyada karışanı çok olacak.. izinde olcam bir süre, her gün gelecek bebeği görme bahanesi ile. Milleti her gün evime toplayacak, saatlerde oturacak, farkındayım...
Eşimden de soğudum munuzaklaştım mı ne.. şikayetlerimi desem de nırmal şeyler ona göre. Mız mız bir hamile olmadım ama e bi saatten sonra ağrılarım vs oluyor. Ona göre sabah çalışıp akiam yemek yapıp sonrasında da gece saatine kadar misafir ağırlayabilirim. Ertesi sabah erkenden kalkıp gene işe gidebilirim.
Uzun yazdım, affola..
Ben ne yapmalıyım?
Siz bu kafa ile devam edin oooo aman iyi olayım sevimli olayım diye sesinizi çıkar uyun böyle boğazınıza çöreklenen çok olur, Kvnin bu davranışlarında sizin hiç payınız Yok mu cidden de

Bu arada Yok bir yaşına kadar emzireceksin Yok sonra görmeyeceksin ben onu köye götürücem diyen kadının misafirini hala ağırlıyorsunuz ya kadın ne yapsa müstehak bacım bir silkelen kendine gel annen seni o bu ezsin diye mi doğurdu, kendi işin gücün de var sen niye sesini çıkaramıyorsun, böyle ezik gibi davranırsan seni ezen çok olur bir silkelen

Aslında hatayı pes ederek yapıyoruz.

Hevesli miyiz? Onun hevesini umursamadan üstüne gitmek lazım.
Bu akşam dışarda yemek istiyorum geç olsa da..
Yemek yapasım yok yorgunum.

Ben hazırım sen gel hemen çıkarız falan diyeceksin.

Kv ye aa biz dışardayız bu gece kusura bakmasınlar artık..
Eee ben çalışıyorum tabi çalışan insan her daim müsait olmaz bunu biliyor olmalılar.

Sen hakkını almazsan, al bu senin hakkın diyen yok ki..

Başlığı yanlış açmışsın böyle bir evliliğe kim uyum sağlayabilir ki?
Nasıl bi ana oğulun eline düşmüşsün. Eşinde maşallah hamile kadına hiç acımıyor hem çalış, hem yemek yap, hem misafir ağırla!
Evlenincenefen erkeğin ve erkek tarafının kulu kölesi oluyorsunuz ki? Baba evinde 1 bardak su getiremeyenler bi bakıyorum evlenince öteki tarafa nasıl hizmet edeceklerini şaşırıyorlar.
Bu kadar fedakarlığın karşılığı hem nankörlük olur. Kendinizi düşünün bencil olun yoksa kıymet göremezsiniz.

Ben de kiz anasiyim
Kizimi kimseye hizmet etsin diye getirmedim dunyaya
Yani inanamiyorum nasil sesinizi cikarmiyorsunuz? Bebeklikten itibaren sizi nasil yetistiriyorlar? Millete kul kole olacaksin mi diyorlar?

Bu yasadiginiz sey evlilik degil , evlilikler boyle olmaz , orasi sizin eviniz , bi agirliginizi koyun

Ayrica kimse bana cesaret edip de 1 yasina kadar emzir sonra alicam cocugunu diyemez , es kaza agzindan oyle bir soz ciksa dogduguna pisman ederim onu
Biraz guclu olun yahu anne olacaksiniz
Siz boyleyken o cocugu kim koruyup kollayacak?

Canim tepkini bastan koyman lazim. Mesela habersiz gelmeyin musait olamayabilirim de. Esinede soyle evimde rahat dolasiyorum haber versin annen de .aynisini benim annem sana yapsa sıkayetlenmezmisin de.....isiniz varsada kaynanan geldiginde soyle bende tam hazırlanıyordum disari.cikcaz de. Bole susarsan bu olaylar devam.eder ve icinden cikilamaz bir duruma donusur en.sonunda evliliginiz yipranir. Saygisizlik.yapmadan derdini anlatırsan tepkini koymus olursun onlarda anlar umarim. Bebek konusuna gelince ben nereye bebegim.oraya d3 sakayla karisik.simdiden onunu kes bazi seylerin..... ayni.demryeyim benim kayinvalidem felan bu kadar anlayissiz degil ama bu tarz evime habersiz gelindigind3 misafir getirtildiginde.tepkimi saygili bir.sekilde koydum sonrasinda hep aradi musaitmisin diye kaynanam. Bebegimi koye goturceklerini solediklerinded3. Ben nerde bebegim orda dedim. Buna alistirdilar kendilerini goturmeyi teklif etmezler daha. Insallah duzelir . Butun bunlari yapmak senin elinde. Esinle.arani bozmadan halledersin ins

Sessiz kaldığınız sürece yönetilen sorulmayan danışılmadan pasif biri olarak kalırsınız. Kv bi daha habersiz misafir getirmeyin bana sorun belki müsait değilim diyeceksiniz sessiz kaldıkça kimse sizi umursamaz ve bildiğini okur sizde en fazla yaptığınız eşinize yüklenmek ve evde huzurunuzu kaçırmaktan öteye gidemezsiniz

Bir önceki konuna baktım da her şeyi aceleye getirme gibi bir huyun mu var acaba? Düğün olmadan , ortada ev yokken kaynana evine yerleşme gibi.Şu şartlar altında bebeğin ne acelesi vardı , 1 yıl sonra olsa olmuyor muydu yani? Yaşın da genç.Korunurken olmuştur kesin o da değil mi?

Önceki konunda yaşadıklarından sonra senin harekete geçip bazı şeyleri değiştirmen gerekirdi , evde makine varken bulaşık yıkamamak gibi şeyler mesela.Kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşıyorsun.

Konuna gelince böyle bir şeye uyum sağlayamaman çok normal , dikkat edersen evlilik demiyorum.Çünkü bu evlilikte gerçek bir evlilik hayatı yaşanmıyor.Bunları neden yazdım , üzül ya da sinirlen diye değil.Bazı şeylerin farkına var ve silkelenip kendine gel diye.Bu kadar ezdirme kendini.

Bebeği köye götürücem konusunu atlamışım.Ona zaten diyecek çok bir şey yok.Kendini ezdiriyorsun bari çocuğunu ezdirme şu insanlara.Güçlü kadınlar , iyi anne olur.İyi bir anne olmak istiyorsan güçlü ol biraz.

Tam cinayet işlemelik mevzular ..
Rest çekeceksin ,kayinvaliden anlamıyorsa gelen misafire belli edeceksin. .ne biçim insanlarmış ki çalışan ve hamile bir kadının evine akşam vakti gidebiliyorlar ! Hepsini koyacaksın kapıya ,hadi yatıyoruz biz ,sabah iş var ,diye :KK62: bak bi daha geliyorlar mı ..

Ayrıca sen niye hamileliğini kullanamıyorsun :) ay oram ağrıdı buram bilmem ne oldu ,iki çığlık ,adam korkar azıcık herhalde :)

Bide senin bebeğini ne kadar emzirecegin kayınvalidenin inisiyatifinde mi ?! Bu ne saçma sapan bir iş ? Hoooopp orda dur ,kimin bebeğini köye götürüyorsun, el kadar bebeğin köyde ne işi var ,annesiz? Ben nerdeysem bebeğim de orda diyemiyor musun ?

Valla şu yaşadıklarını ben yaşasam ufak bir cinayet işlerim .Cheesecake min içine azıcık fare zehri falan katabilirim. Kocam dahil herkes yesin .afiyet zıkkım olbdhsjaksjdjxh :)

Her fırsatta kv bozup, her fırsatta hasta olucaksin eşine annesini kötülemeden vicdan yaptiricaksin, malesefki birazcık geç kalmışsın sınırları koymak için ayrıca ne münasebet bebeğini köye götürmek bunuda şimdiden söylemeye başla. Ay çök sinirleniyorum böyle yerini bilmezleri okurken, anneysen anne ol bu kendini bilmezlikten nedir! eslerinizden bu konuda neden çekiniyorsunuz onlara hizmetçi diyemi gittiniz hayatı paylaşmak için mi gerekirse eşinize bile bu sınırlardan çizin yaşam alanınıza müdahale ediyorlar buda tecavüzün başka bir yonu.

Kv, kp, kv ablası, eşim, ben bi yere başsağlığına gitmiştik. Gittigimiz adamla kadın biraz yaşlıydı. Ust katlarindada oğlu ve gelini oturuyolarmis. Biz 10 dk oturduk oturmadik gelinin evine çıkardı bizi.
Kadın hamile miydi tam hatirlamiyorum ama kalp ameliyati olmustu yeni. Pijamalarla battaniyeyle oturdu yanimiza. Caylarimizi falan hep esi goturdu getirdi. Hatta bende adama birakmayip caylari falan tazeledim ki gorsunler. Caylari tazeledim bos tabaklari topladim. Hani anlasinlar kadin hasta ve bizi oraya cikardilar. Ben yaparim zaten gocunmam. Adamda dogrusunu yapiyodu ama cok tuhaf bi durumun icinde kaldik. Kadin rahatsız oldu mu kvsinin bizi getirmesinden bilmiyorum.

Beni cok rahatsiz etti bu durum.
Biz demedik çıkalım edelim diye. Yukari cikicaz zaten orda otururuz gibi bi zorunlulugun icinde kaldik.

Ustelik başsağlığına gitmis olmamiza rağmen ev falan gezdik yani. Kahkahalar şenlikler. Resmen eve biri gelsin Torunumu (ilkokul caginda) gorsun. Ogluma bu evi ben yaptim evi gorsun maksadiyla cikarildik.

Okurken içim şişti ...anında tepkini göster dişli olun biraz arkadaşlar çok güzel taktik vermişler onları uygulayın

Ben bile okurken sinir oldum. Tavrınızı koyun, öyle istediği gibi hareket edemeyeceğini anlasın
Ayrıca eşinizle konuşun; onun çözmesi gerekiyor bu durumu
Başka yere, daha uzağa taşınma şansınız yok mu mesela?

Back
X