EVLİLİĞE UYUM SAĞLAYAMAMAK...

bence söyle baban babamdan para ostedi ne ne var bunda?!

ayni filirdeyim...

Evet öyle, benim ailemde her zaman düşünen taraftır. Aman siz yorulmayın zaten çalışıyorsunuz, aman boşver çocuğa bez alma biz aldık siz masraf yapmayın, kızım sen çalışıyorsun ben sana kışlık hazırladım, aman sen çalışan kadınsın yemeğin yoktur gelin bizde yiyin, yemek yaptım sana al evde ısıtıverirsin. Hep beraber gezmeye bile gitsek zorla benzin alırlar.Ama eşimin ailesi sağolsun, hiç düşünmezler. annesi arar pazar günü, ben sıkıldım az bizi gezdir, çocuğu getir özledik sevelim (evimizin arası yürüyerek 3dk), kar buz olsa farketmez, çocuğu çıkartmasınlar bu soğukta gidiyevereyim demez. Daha yaşı 50 üstelik. Kızım hastane de yattı daha 10 günlük bebekti, bende hastanede perişanım kv beni arıyor "gelelim mi?" , yuhh ki ne yuhh, ama annem her adımda benimleydi hastanede. Kısacası kız aileleri hiç bir zaman "kızımız evlendi bu evden çıktı, baksın başının çaresine" demiyor. Her durumda her koşulda imkanı varsa da yoksa da elinden gelenin fazlasını yine yapmaya devam ediyor. Ama erkek ailesi "bu yaşa getirdik,koca adam oldu ölene kadar sırtımda mı taşıyacağım, az da o bizi taşısın sırtında, baksın başının çaresine" diyor. Nereden mi biliyorum?? Bizzat kv kurdu bu cümleyi.

her zaman mı öyle diye düşünüyorum açıkcası çünkü aynen benimkiler de böyle.çocuklarım hasta olur annem koşar k.valideyi ararız o kendi hastalığını anlatıp ağlar.işte yani ne diyeyim.

ama hep mi böyle ya da biz mi yanlış düşünüyoruz diye de sorgulamıyor değilim çünkü mesela bana sorsalar annem gelinimize de çok iyi davranıyor derim peki acaba gerçekten öyle mi?

yani demek istediğim biz kendi ailelerimizi hatasız mı görüyoruz?

Ben olaya fedakarlık kısmından baktım. Biraz da kıyasladım. Ben sırası geldiğinde kendi annemin de hatalı olduğu noktaları eşime söylerim, annem bunu burada yapmasaydı iyiydi, olmadı...vs gibi. Ama iş evladını düşünmek,fedakarlık yapmaksa benim ailem eşimin ailesine 10 basar. Son günlerden sana bir örnek vereyim.

Babam anjiyo için hastanedeyken annemin aşırı bel-bacak ağrısı olması sebebiyle ,alıp annemi hastaneye götürdüm. O sırada babam anjiyo da,annem nöroloji doktorunda. Babama kalp ameliyatı dediler, annemi de acil yarın ameliyata alıyoruz dediler. Bu sırada da 13 aylık kızıma annem bakıyor. Kv gezmeye Samsun'a gitti. Biz hastanede koştururken kızım annemin üst kat komşusunda. Ertesi sabah annem bel fıtığından ameliyat oldu, 2 günümüz hastanede geçti, kızım yine üst kat komşuda. Annem çıktı ben işe döndüm. Kızım annemlerde, annem eğilemiyor ameliyatlı, babam bakar ama o da erkek adam. Çocuğun yemeği var,altını açması var, yerlerde emekliyor zaten. Tüm bunları bilen kayınvalidem demedi ki "kızım torunum perişan oluyor,ben geleyim"...Onu da geçtim. Hafta sonu döndü sonunda, bende sevindim kızıma kv bakar annemde az dinlenir diye. Gelir gelmez "ayy belim ağrıdı yolda, ev çok pislenmiş ancak 10 günde temizlenir" diye ağlanmaya. Eşime sordum aradı annesini "belim ağrıyor" demiş. Bende ağlaya ağlaya annemi aradım bakabilir misiniz? diye. "ben torunuma ölürüm, bundan sonra da ben vermiyorum bakması için" dedi. Şu anlattığım olayda, eğer benim annem olsaydı "gittiği yerden çoktan dönmüş torununa bakıyor olurdu.

Belki hem kız hem erkek evladı olan anneler daha çift taraflı düşünebildikleri için tavırlar farklı olabilir,bilemiyorum. Ama benim başımda ki kv bu yani.

Evliliğin ilk zamanları herkes için zor
İki farklı karakter aynı evi paylaşıyor
Aileler benzer yapıda olmasa da anlayışlı olmalı
Ama genelde damatla şey yarıştıran çok nadir kayınpeder varken
Sürüyle geliniyle şey yarıştıran kayınvalide var maalesef, ondan sonracıma yeni ev yeni eşyasını kıskanıp aynılarını alan bile var hani
Onları boşver de rahatsızlıkları net bi şekilde eşinle paylaş, borcu babası senin babandan istiyo sen niye saklıyosun. Ben olsam söylerim hergün kavga edeceğine açık bi şekilde söyle çekil derdini

Canım aynı sorunları yaşamış biri olarak sana sabır diliyorum bende 40 günlük evliyken eşimle problem yaşamıştım eşim bana sen kendini ne sanıyosun 30 yıllık ailemi 40 günlük karıma değişecek değilim demişti bana şimdi 1.5 yıl oldu evliliğimiz ve ben o lafı hala içimden atamıyorum evliliğimin en güzel günleri zehir olmuştu

Yeni evli insanlar bukadar rahatsiz edilirmi ya. Ilk senemizde kvalidemler biz cagirmadan gelnezdiler cekinirdiler ki hala oyleler.Cok rahatlarmis ya heleki para mevzusu cok itici..

Annemlerse hep geri pilanda ama herzaman korur kollar sahip cikar

babam söyleme dedi bu sebepten söyleyemiyorum ama eşime her baktığımda aklıma geliyo ailemde sevmedi ailesini bende ısınamadım sadece yeni olduğum için bu duruma nasıl alışabilirim bilmiyorum

Merhaba. Ben 3 senelik evliyim. Aileler arasindaki kultur farkindan dolayi anlazmazliklar oldu(kendilerine gelince her adet var ama bize gelince bizim soylememiz lazimmis gibi basit seyler). Neyse evlendik, ilk bir yil icime attim. Ne dedilerse sustum, ne yaptilarsa ailesini kocana kotuleme dedim icimden. Ama ben sustukca onlar herseylerini dogru bildiler. Esim de ne zaman bisi soylemeye calissam ne varki bunda demeye basladi hemen. Bir sure sonra davranislarina alistim. Alismaya calistim. Sonra ciddi bir rahatsizlik gecirince etegimdeki tum taslari doktum. Benim de hatalarim olmustur tabi ama sizim de htalariniz var ve beni uzuyor bunlar dedigimde "biz hicbir seyi yanlis yaptigimizi dusunmuyoruz" dendi bana. Seviyorum diye evliligimi devam ettirdim. Ama kimseyu degiatiremiyorsun ve istedikleri gibi bakiyorlar olaylara. Yani demem o ki basi nasilsa sonu da oyle. Esine baban istemese bile soyle. Baban nasil boyle para ister deme. Babanin yaptigi davranis beni uzuyor de. Anlayisliysa anlamaya calisir. Degilse bu hir gur hep devam eder. Allah yarsimcimiz olsun. Aileyle et tirnagiz kimse kopamaza (cok ciddi problemler olmadikca) ama erkekler karim ne derse desin bana bi zarar gelmedikce kilimi kipirdatmam tavrinda olunca isler cok zora giriyor. Maalesef.

Eşin babasının babandan borç alma durumuna ne diyor, uyuz olmamış mı buna? Bir de evlat olarak hiç mi hissetmiyor vermek yerine sürekli alıcı olmalarını?

valla gerekirse esine rest cek kayinpederinede ailenin enayi olmadigini soyle senin ailen kimsenin enayisi degil

eşine şikayet etmemeni tavsiye ederim o zaman huzur bozan sen gibi olursun ailesini istemediğini düşünür.ancak onlar geldiğinde saygıda ve hürmette kusur etmeden biraz asık suratlı ve mesafeli durursan anlarlar henüz çok yeni bir evliliğiniz var kv ömür boyu hayatında olacak mesafeni korursan rahat edersin

Borc olayi nedir ?

ev sermeye gittiğimiz gün düğün öcesi istemis kendi emekli çalışmıyo evde oturuyo güya babam calısıyo annem ben çalısıyoz varlıklıymısız

babaniz kp nize dugun icin parami vermis, yoksa kp babanizdan borc mu istemis ? Bunu esinizden habersiz mi yapmis bide....
bu ne bicim istir, kp emekli olabilir parasida olmayabilir tamam o zaman esiniz ondan fazla birsey beklemeyecekti dugun esnasinda, sonucta insan bilmezmi babasinin parasinin olup olmadigini, borca girip girmeyecegini. Esinizin haberi olmadigindan eminmisiniz ? Babaniz para verdiyse o paranin dugun icin harcandigi ne belli ? Harcandiysa esinizinde haberi vardir, babaniz madem dugune katki yapacak neden size , damadina degilde kp e para veriyor ???
3 yil gecmis ustunden simdi soyleseniz ne fayda asil zamaninda diyecektniz adamlar inkar bile edebilirler yani, belliki cok yuzsuzlermis, para istemek nedir ya dersinki durumum yok elimden gelen budur, en fazla bunu dersin.
valla sizin is karisikmis ama esinizle ailesi olayini konusmaniz lazim.

Selamun aleykum canım. Eşin de olanların farkındadır ama anne, babası sonucta. Kabullenip de yuzlerine vurmak istemiyordur... Sen eşinle konuş en kısa zamanda tatlı bir dille anlat ona...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…