Evliliğe, yeni bir şehre alışamama

Ne kadar iyi yapmışsınız. Bizde de tam tersi ilişkimizin ta en başında o konuştu oraya döneceğim bunu bilerek ilerleyelim diye . Yobazdan kastım aynen dediğiniz gibi. Her türlü insana her türlü görüşe benim saygım sonsuz. Aynı saygıyı hoşgörüyü keşke diğer insanlarda benimseyebilseler.

Evlilik zaten yeni oluşuma adapte olmak demektir. Kaç evlilikte bekarlık konforu devam edebilmiş? Benim annem ve babam Çankırı’dan Ankara’ya taşınmışlar. İkisi de öğretmendi. Mesleğe atılmışlar. İlk seneler gecekonduda yaşamışlar. Beraber el ele verip bir hayat kurmuşlar.
Benim eşim doğma büyüme İstanbul bakırköylü. Bütün arkadaşları, çevresi İstanbul’da. Biz iş sebebiyle Antalya’ya taşındık.
siz karı koca evliliği çok özümseyememişsiniz. Daha küçük bir ilçeye taşınmanız sorun değil. İkiniz beraber kendi düzeninizi kurabilirsiniz. İlk bir kaç sene birbirinize alışmaya çalışırdınız. Sonra da kendi çocuklarınız olur, aile olursunuz. Evlilik zaten bundan daha farklı bir şey değil. Yaşınız 26, küçük değil. Ama ikinizde de bu olgunluğu göremiyorum.

Kesinlikle çok rahatlarsınızO zaman baya bi koloni gibi yaşamaya seven bi sülale o zaman siz tatlı tatlı mesafe koymaya başlayın bugün yoruldum,yarın şu işim var vs. Eşinizle vakit geçirmek sizin de hakkınız..bir de kalabalık bi zamandan sonra yoruyor gerçekten ..eşinizde bunalıyormuş eşinizle bir olup birbirinize vakit ayırın bişey diyen olursa eşiniz cevap versin o kötü olmaz.kimseyi kırıp dökmedikten sonra oraya gidilen zamanı azaltmak çok iyi olacak

Son düzenleme:
O kadar içimi rahatlattınız ki. Şu an ailemden uzak olmak, evliliğe alışmak bile zorluyor beni. Bir de böyle bana tamamen yabancı bir ortama maruz kalmak çok yıprattı beni. Ağlamaktan bile bıktım. Böyle bir yaşam istemediğim için yaşamanın da bir manası kalmadı diye çok düşündüm. Mental olarak gerçekten iyi değilim. Cap canlı neşe dolu biriyken şu an kendimi bile sevemez kendimi çirkin bulan biri oldum. Umarım ben de kendi düzenimi kurarım

Eşim avukat bürosunu babasının desteğiyle açtı. Kp ve kardeşi ortaklar biz dahil tüm aile (eşimin ablası, kuzenleri) maddi olarak o işten destekliler. Eşim şu an maddi olarak kendi düzenimizi kurmaya çalışıyor. Hiç destek almamaya çalışıyor ve iş hayatına yeni girdi bundan önce baba imkanıyla rahat bir yaşam sürmüş biri. Evi geçindirme durumu da onu ciddi anlamda zorluyor. Kendime iş buldum bir kaç ay sonra başlıyorum. O zaman her şeyin çok daha iyi olacağına inanıyorum

Aman sakın karartmayın da tamamen cahil cesareti oldu benimki. Yani birlikte başka bir şehirde hayat kurmak olabilir ama her şeyinizi çocukluğunuzu bile geri de bırakıp bodoslama bambaşka bir hayata giriverdim. Üstelik öyle yabancı öyle zıt bir hayat ki.

Yobaz kelimesini gordukten sonra okumadim insanlar sizinle ayni görusu paylasmak zorunda degil keske evlenmeseydiniz adama yazik olmus

Tam bir polyanna olmulsun .Sana yapılan haksızlıkları normal bir şey gıbı goruyosun.Tabıkı çözebılırsınız bu durumları .Çözülmücek hiç bir sey yok .Ama bı hayır dedıgınde eşinin tepkısını çok merak ettım

Ekonomik olarak bağımlılık her zaman aileye karşı gebe kılıyor ne yazık ki, siz de kötü olmadan mesafe koymaya çalışın ufaktan, tamamen istediğiniz özgürlüğe kavuşamazsınız ama nispeten rahatlarsınız bu güne göre. Her hafta sonu gitmeyin mesela gerekirse kurs etkinlik bişiler bulun.

Biraz mesafeli olursanız sorunlarınız da çözülür .Ben kendi ailemle bu kadar görüsmuyorum yahu üstelik aynı sehirde olsak bile :) Ya da haftaici kendim gidip görüyorum yegenlerimi falan .Çalışan insanin bir haftasonu var mesela niye bu kadar dipdibe yaşamak istenir ki ? ( Eşiniz hiç mi başbaşa vakit geçirmek istemiyor ) Sizde bu yönde planlar yapın .

Memleket farklılığı ya da evliliğe alisamama sorunları değil sizinki zaten . Farklı bir aileye alışma kısmı gerçekten zor olabilir o konuda hak veriyorum ama zaman lazim birbirinizi tanimaniz için.İstemediginiz şeyleri de yapmayın mesela .Gitmek istemiyorsanız gitmeyin o gün . Eşiniz istediği kadar gidebilir.

Ben bekarlık konforunu özlediğimden bahsetmedim ki. Evlilik bir olmak, birlikte bir hayat kurmak, hayatınızı sevdiğinizle birleştirmektir. Benimki öyle olmadı ama işte ben direkt bambaşka bir düzeninin içinde buldum kendimi. Sülalecek tüm çevrelerince özümsenmiş normalleri olan bir düzene. Şu an kendi hayatımı yaşıyor gibi değil de bana biçilmiş rolü istendiği şekilde yerine getirmeye çalışn biri gibiyim. Aile ilişkilerinde ve düzen kurumuyla ilgili zorluk çekiyorum. Belki de bahsettiğiniz olgunluk görememe budur. Teşekkür ederim

Yobaz kelimesini gordukten sonra okumadim insanlar sizinle ayni görusu paylasmak zorunda degil keske evlenmeseydiniz adama yazik olmus
Benimle aynı görüşü paylaşmasını kimseden bekleyemem. Bunlar kimseyi ilgilendirmeyen kişisel şeylerdir. Bahsettiğinizin aksine kendimden ödün verdim ben ilişkimde. Aslında tam tersi bir zorluk yaşıyorum diğer görüşlere fikirlere düşüncelere verdiğim saygıyı diğer insanlardan kendim için göremiyorum. Üstüne üstlük kendi görüşlerini herkese empoze etmeye çalışıyorlar. Bu da hayatımdaki bir sorun fakat yazının ana konusu zaten bu değildi

evlilik kararı genelde duygusal alindigindan sonra bu durumlar yaşanıyor.
sosyal hayatınızdan izole oldugunuzu düşünüyorsunuz.
Istanbulda calisan kadın olarak hayatiniza devam etseniz bu kadar bunalmazdınız..
ise girme sansiniz var mi.

Hayır dediğimde bu sefer annesi babasına durumu izah etmek bir şeyler uydurmak onları ikna etmek gönüllerini almakla uğraşıyor. Umarım çözebiliriz , teşekkür ederim
uzun bir iş arayışından sonra sonunda buldum bir kaç ay sonra başlıyorum. Beni rahatlatacağını düşünüyorum

Terbiyesizlik ettiğiniz mevzu nedir yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz. Kilit nokta bu çünkü eşinize karşı kendinizi mahçup hissettiğinizden dolayı asıl sorunlarınızı rafa kaldırmak ses etmemek zorundaymışsınız gibi hissediyorsunuz buda sizi epey zorluyor anladığım kadarıyla

kesinlikle calisin, çocuğunuz bile olsa bebeklik donemi hariç isinizi bırakmayın derim.

Bu düzene karşı çıkacak siz ve eşinizsiniz
İnsanlar kaynanayla sarma sarıcam hayaliyle evlenmez ki, içim bunaldı okurken, nereye gideceğinizin hesabını sormak kaynanaya mı düşmüş
Onlar kendilerine herşeyine karışacak her işlerini yaptırcak gelin istiyorlar, bidaha sorgularlarsa ben kiminle görüşceğimi bilirim diyin, veya hiç bilmesinler ne yaptığınızı

uzağa evlenmek pişmanlıktır kendimden biliyorum
tek bir arkadaşın olmaz annen babana ihtiyacın olduğunda yanında olmaz eşinle tartışırsın evin içinde kafayı yersin
bilmediğin bir şehir bir de kayınvalide kayınpeder görümceler aynı şehirdeyse şenlik başlasın ömür boyu delirmece.

yani kısaca şimdiki aklım olsa giderdim annemin babamın memleketinden bi koca bulurdum koca mı yoktu piyasada ah kafam ah....

Eş ailesi seni çok baskılamış, buna izin verme her zaman onlarla olmak
Hayatına bu kadar müdahil olmalarına izin verme , eşine de bunu belirt ailesine de , bu kadar sık görüşülmez... Pasif olma

3-4 aylık evliyken kp şehirdışında bi yere gitmişti. Kv bize gelmişti kalmaya ve daha öncede biz de kalmıştı. Ben de ablamla mesajlaşırken istemiyorum kızına gitsin çok konuşuyor vırvırkadın gibi şeyler yazmıştım. Şu an tam olarak ne yazdığımı neleri gördüğünü tam olarak hatırlamıyorum. Argo da yazmış olabilirim. Bu onu çok öfkelendirdi. Nasıl böyle terbiyesiz şeyler yazabiliyosun nasıl ikimizin konuşması gereken özel şeyleri rahatlıkla anlatabiliyorsun gibi şeyler söyledi. Benden hiç beklemediği bir şeydi. Bu konuda tamamen haksızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…