evliliği idare etmenin yolları , Nasıl huzur mutluluk yakalanır

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
arkadaşlar gene ben geldim Hakkı'nızı helal edin ama burdan faydalanmam lazım konuşmak istiyorum . Evlilikle alakalı Nasıl idare edilir Nasıl huzur yakalanır ? Deneyımlerınızı beklıyorum .. Bende sinirliyim eşimde de var sinir daha demin gene kavga ettik . Of gene konu açtım buraya kafam rahatlasın istiyorum sadece dertleşmek istiyorum . Ah bekarlıkkkkkkk

Seviyorsanız bence her şey kolay
Sevgi bitmişse çok zor
Ikıgün önce ben çok kırdım eşimi ve haksızlık yaptığımı düşündüm
Özür diledim
Bazen o beni kırar ses çıkarmam gelir özür diler
Bir tarafın susması ve uygun zamanda karşılıklı konuşmak faydalı bana göre
Hayat şartları ve evlilik çok zor ama seviyorsanız daha kolay

Kaç yıllık evlisin canım? Yeni isen zamanla birbirinizin hassas noktalarını keşfedip, o noktaya gelmeden kendini durdurmayı başarıyorsun. Eşim bana ben ona bu noktalarda hassasiyet göstermeye, alttan almaya 2-3 yıl sonra başladık. Alışma ve anlama süreci bu süreç.

Ama uzun süredir evliysen ve aynı sorun devam ediyorsa bişey diyemiyorum, 20-30 yıl hala birbirlerine hassasiyet, saygı gösteremeyen çiftler tanıyorum. Durumları Allah'lık.

anlayıştan başka çare yok gibi, iki tarafta öyle olacak ama. Yani hayatı kısıtlamak, evli diye hayatı zindan etmek, gelmesine gitmesine, oturmasına kalmasına, kazandığına harcadığına, arkadaşına karışmak, terslemek (biz bayanlar regl fln adı altında çok yapıyoruz), bunlar birleşince içinden çıkılmaz hal alıyor evlilik.Tek evlilik değil tüm ilişkiler.Bence genel sorun karşı tarafın hayatında baskı kurmaya çalışmak, evliyiz biz tmm deyip neredeyse beraber tuvalete girecek kadar sürekli dibdibe olmak, halbuki herkesin kendine ait bi sınırları olsa, çiftler kendi başlarına da bir şeyler yapsalar daha iyi olur zannımca.

Kafa yapınızı değiştirmelisiniz.
Saygı tekrar kazanılır mı?
Bunları en iyi siz bilirsiniz.
Sinik, sessiz kalmak bu dertlerden kurtarmaz sizi.

Az beklenti çok mutluluk...birde karşındakini olduğu gibi kabul etmek..bütün mesele bu.ayrıca sadece kocanıza odaklı yaşamayın.gözünz kendinizi be etrafınızıda görsün ki sürekli kavga olmasın...

valla kavga konusu kisiliginize hakaret iceren sizi veya ailenizi rencide edici asagilayici seyler iceren birsey degilse. Oyle gunluk sacma seylerse sunu suraya koydun, su saatte aramadin bilmem ne gibi. Kv kp gibi erkek ailesi sorunlarida degilse , olaylarin buyutmeden karsilikli idare ederek gider evlilik. Ama karsilikli olacak bu is, sinirlenmek boburlenmek asip kesmek mantikli insanin isi degil cunku, ayrica hicbirseyi cozmez de...

Bir konuya bakarim bir kavganin getirisine, kavga etmeye deger emek verilmesi ustunde calisilmasi gereken bir konuysa sonuna kadar ederim kavgami , kavga dediysem sozumu soylemek savundugum seyi aciklamak ve anlatmak manasinda yani..
Yoksa kucuk bir olaysa diyecegimi der kizacaksam kizarim ama uzatmam yani...

bazen eşler iki kişi çözemiyor malesef ve olgun büyük birinden akıl almak gerekiyor. bu ne eşinin tarafından ne senin tarafından biri olmuycak cnm biz ilk yılımızda çok kavga ederdik ama zamanla düzeldi 2. yılımız bitti. şuan eskisi gbi deiliz yani herkes hareketlerine dikkat eder bben susarım eşim evden gider kavga yasılır sakinleşilir. sorunun üstüne gttiğinde büyüyor sorunlar ve herşeyi de sorun etmıyorum artık eşimde etmez zaten genelde kavga sebebimiz bir tanedir. ben kavga çıkarcak sorun olcak bseyyapmam tek bi sebep vardır eşimin fazla iyi olması, ben eşimin kızacağışeyleri blirim yapmam oda benim blir yapmaz. çözemediğimiz tek bi sorun var oda zamanla çözülücek bnu kvga haline getirerek sonuç alamadım şimdi sadece Allaha dua edyorum Rabbim çözüm sun evliliğim iyi olsun dye

Ben evliligimde huzuru kocamı sadece hafta sonları görerek buldum :)))
Kendisine 2015 yılı itibariyle aşırı bir öfke beslemekte oldugum için ne kadar az görürsem o kadar benim için ideal
İkimizde çalışıyoruz ve eşimin işyeri avrupa yakasında oldugu için günün 5 saatini yolda geçiriyordu o sebeble işyerinin kiraladıgı bir evde kalıyorlar 3 arkadaş.
Benim önerim mesela sana uygun degil.
Ben huzuru az görerek buldum en azından her gün suratını görüp yaptıgı salaklıkları hatırlamıyorum..

Bir kaç ay böyle olalım benim sinirim geçince tekrar her gün gelip gitsin

evlilik fedakarlık istiyor bazen sen bazen eşin yapacak bu fedakarlığı.çocuk büyütürken bile fedakarlık yapmıyormuyuz.o ateş iken sen su yada sen ateş iken o su olacakki orta yol buluna.herkes dikine giderse bırak evlilik ilişkisi hiç bi ilişki yürümüyor.

Sanırım yeni yeni fark etmeye başladınız.
Keşke eşiniz de fark etse de bu sıkıntıları yaşamasanız.
Olay sizde başlayıp sizde bitiyor.
Ben de agresifim kralıyım diyebilirim.Ben de tersliyorum ya da tersleniyorum ama eşek ve eşref saatimizi BİLDİĞİMİZ için kavgaya dönüşmeden bitiyor.
Birbirinizi tanıyın,ne kadar ödün verirseniz o kadar eziklik yaşayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…