evliliği idare etmenin yolları , Nasıl huzur mutluluk yakalanır

Şunu belirteyım ben sinirlerime hakim olamıyorum Malesef sustuğum yerler oluyor ama bazen da agızmı tutamıyorum habire söylenırım buda içimdeki kini atamamaktan yani bana olan hakaretlerını sindirememkten kaynaklı . Bana iPad getırmiş dün aslında bıkac hafta evvel getırmıstı onu sonda gerı götürdü başka bakıcam dıye dun getırmış hedıye dıye . Bende bugün dedım sırf kavga ettık dıye gerırdın ayrıca madem verceektın neden ta o Zaman gerı götürdün falan samimi gelmedı bana yaptıgı .hayır dedı içine herseyını kurdum rehberını vs aç bak dedı . Ben baya söylendım çünkü unutamıyorım oda sustu dinledi pek cevap vermedı hatta elini kestı zorla yara bantı gerırdm hıc mı ıcın acımıyor dedı hayır kesmeseydın elini banane dedim . Sen üstüme yürürken ıcın acımıyor mu dedım ? Cok mu hoşuma gıdıyor dedı mutsuz olmak bende ıstemıyorum vs dedı tamam dedı bundan sonra oyle seyler demıcem dedı ama ben hala kızgınım . O gelıyor yanaşıyor ama ben uzaklaşıyorum ıcımden gelmıyor hiç . Kaç haftadır hıc hakaret ettımmı dıyor kavga ettıgımızde . Bende Allah razı olsun dıyorum ne lutüf bu bana dıyorum . Dün aradı bısey ıcın ben bıraz ses yüksek şekılde konuştum sonra bır arkadaşımla yazmıştım kızmıştım çünkü bıraz hakaretler etmiştim onu gördü neden söylüyorsun dedı aile sırlarımızı ben senın ıcın arkadaşıma hakaret şeklınde konuşmadım dedı neyse onda haklı olabılır ama kendıme hakim olamadım . Rahatlamam lazımdı . Onun yzuunede cok şey soyledım sabah . Senı sevmıyorum dedım ıcımde ufacık bısey yok dedım sana karşı cocuk ıcın duruyorum dedım . Gıt dedım Efendımız Nasıl davranmış eşlerine öğren bana gel öyle davran bende sana onun eşi gibi davranmaya çalışayım dedım başka da bısey bekleme dedım cok şeyler soyledım cokkkkkkk

Ama sizde de biraz öfke sorunu var sanırım. Bu kadar kin tutmak da iyi değil. Bir yerde de orta noktada buluşmalısınız. Arkadaşa eşinizden bahsederken hakaret içerikli konuşma yapmak ne demek. Çok ayıp ve olmaması gereken bir şey. Buna bile basit bir sitemle karşılık verdiyse iyi bence. Eğer içinizdeki öfkeyi kontrol edemiyorsanız terapi öneririm. Gerçekten faydası oluyor.

Ha sonra sabah dedım kı bebeğe bakmayı neden küçümsüyorsun Ya dedım al bak dedım bır hafta bakalım . Yok alt komusunun da bebegı var üst komşusunda var onlar Nasıl yapıyor dıye neden konuşuyorsun dedım kolay mı Bebek bakmak dedım gece uc dört kes kalkarım senı mı kaldırıyorum dedım sen hazır cocuk beklıyorsun buyuycek belkı sana faydası olacak . Sen bunun degerını anlamıyoaın dedım yok dedı kucumsemıyorum dedı vs vs dedım zaten şişmansın bıde yemek beklıyorsun az zayıfla dedım :) bunu oylesıne dedım kızlar . Oda lafı şişmanlıga nerden gerırdın gene dedı :). Cok laf soyledım ne bilim ama yaklaşmıcam ona ne ilgi ne bısey kendı Halim'de takılcam . Sabah pek cevap vermedı susuyorum dedı hala konuşuyorsun dedı şansını zorluyorsun dedı bana bende ne şansı ya dedım lutüfmu benımle kalman dedım sankı ben senle kalmak ıstıyorum dedım tıksınıyorum dedım dokunma bana dedım . Aramış ıkı defa açmadım . Uzaklaşıcam ondan gerçekten bu bana daha ıyı gelır .

Yurtıdısındayım burda bulamam terapist . Haklısınız o konuda hatalıyım ama ınanın cok kötü hıssedıyordum

uppppssssss nutkum tutuldu şuan konu sahibi.eşin hakaret ettiği için üzerine yürüdüğü için suçlu sizde olayı sürekli hararetlendirdiğiniz için suçlusunuz ,uzatmanın anlamı yokki ,net tavırla hoşlanmaığınız şeyleri söyleyin tabi eşinize, ama oda gönlünüzü alacağı zaman arkanızı dönmeyin sürekli ,yapıcı olmak lazım iki taraf içinde geçerli bu.sizin bu son söylediğiniz şeyler evliliğin bittiğinde söylenecek sözlerdir,barışıp tekrar tartıştığınızda zamanla laçkalaşıcak evliliğiniz ve eşiniz daha fazla hakaret ve üzerinize yürmelerle gelecek size,sizde daha fazlasını söyleyeceksiniz

Biri sinirlendiğinde diğeri alttan alacak. Tartışma anında biter. Sakinleşince durum değerlendirmesi yapacaksınız tabi.

Yurtıdısındayım burda bulamam terapist . Haklısınız o konuda hatalıyım ama ınanın cok kötü hıssedıyordum

Bakın ben de çok sinirli bir insandım. Bir tartışmayı uzatır da uzatırdım. Şu anda terapi görüyorum. İnanın çok faydası var. Dil sıkıntınız yoksa orada da terapist bulursunuz. Bence bir deneyin derim.

Tek taraflı olmaz iki tarafında idare etmesi lazım mesela arkadaşım çok uyumlu bi kız kocasını sever ev işi yemek filan yapar hic yerinde durmaz sürekli çalışır eşinin ailesine hürmette kusur etmez ama kocası memnuniyetsizin tekidir hiç bişeyi beğenmez. o yüzden evlilikte ben sen olmamalı karı koca biz olmalı ki gerçek evlilik olsun

Eşler düzgün olmayınca evliliği idare edemezsin. Konunu okumuştum, dinimiz emrediyor diye kocaya itaat edilmeli kafasında öyle kocaya itaat edersen mutlu olamazsın.
Eşimle birbirimize saygılıyız, uyuşuyoruz. O yüzden mutluluğu huzuru bulduk, bunun ipucu yok yani.

O konuda hatalıyım geldı gece kendısı ben ıstemedım hedıye almış ama samimi gelmedi .

Dil sıkıntım yok ama Afrika burası varmıdır bilmıyorum

Evliliği yürütebilmenin tek altın kuralı kadındaki zeka;Allah bize öyle bir zeka vermiş ki kullanmasını bilen kadın değil saftirik erkeğini ;bu dünyayı tek parmağıyla yönetebilir...
Öncelikle kocanı çözeceksin ona küçük küçük testler yapacaksın bu kocanı çözmeye yardımcı olur.Daha sonra ne sever ne sevmez bunlarıda bildikten sonra yavaş yavaş alttan alttan;sana bağlı,sensiz nefes almaktan bile hoşlanmayan bir adam kıvamına getireceksin...Daha sonrada sen bir saat ilgenirsen onun 4 saat ilgilenmesi kaçınılmaz olacak...
Haaa baktın böyle olmuyo ters tepilmekten hoşlanıyo ,zoru seviyo...O zaman da belli saygı çerçevesinde burnundan getireceksin.

Hakaret,şiddet,aldatma var ise işin içinde gözünün yaşına bakmadan kapının önüne koyuvereceksin...

Ama sanırım sizin koca burnundan getirilecek bir koca

Evlilikte mutlu olmak anlayişli olmak ićin bence tek taraf değil iki tarafinda birbirine anlayişli olmasi gerek. Tek tarafla anlayiş yurumez.
Örnek eşimi sinirlendirdiysem gözünün önünden kaybolurum kisa bir sureliğine Sonra bir sey olmamiş gibi sarilir şebeklikler yapar öperim.
O da beni kizdirirsa aynisini o da bana yapar.

Asiri kavgaliysak o gun konuşmamayi tercih ederiz i
kimizinde sinirinin geçmesini beklerim.
Sonra ertesi gün sakin kafa ile kimin yanliş anladiğini kimin hatali olduğunu soyleriz.

Esim kizginsa asla uzerine gitmem.
Çok soru sormam , zaten ertesi gun tipiş tipiş gelip kendisi anlatiyor ...
Mecbur benden baska kimi var

Evlilik birbirini idare etme sanatıdır der çekilirim

Evlilikte huzur karşılıklı hoşgörü ile oluyor.
Biri sinirliyken diğeri sakin davranmalıdır ki olay büyümesin. Sakinleşince konuşulması gerekiyor. Birde birbirinizin ailesine hakaret etmeden derdinizı anlatiyorsaniz hiccccc sorun olmuyor.
Ama eşiniz veya siz anakuzusu iseniz dışarıdan yonetiliyorsaniz o evlilikten hayır gelmez. Aile olabilmeyi başarınca sorun olmuyor. Sizin ne sorununuz var bilmiyorum karşında konusabiliceğin biri var ise bu saydiklarim iyi çözüm

Aileler karışmıyor cok şükür herkes kendı halinde zaten ben cok uzaktayım cok . Ailelere hakaret edılmedı sayılır bir kez bısey dedı kendısı ama cevabını fazlasıyla aldı bır dendiyse ben on dedım sustu . Bır kez oldu bu . Sinirden söylendı . Bız anlaşamıyoruz işte kavga alttan alma her zaman olmuyor bende sinirliyim oda sinirli

Nasıl dıyeuım yemek cay duxenlı yaparsam durduk yere kızan bırı degıl ben uzatırsam tartışmayı ve soylenırsem kendı kendıme cok işte o Zaman cok kızıyor . Hakaret karşılıklı oldu bende cok ettım oda etti .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…