• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliği kafamda bitirdim

yasemenceren

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
4
0
1
38
Merhaba hanımlar. Ben 10 yıllık evliyim 17 yaşımda ailemin baskıları ve huzursuzlukları yüzünden kendimden 12 yaş büyük biriyle hemde almanyada doğmuş büyümüş biriyle evlendim. 3 gün içinde nikah oldu. Almanya döndü. 3 ay sonra geldi beni aldı götürdü. Ne olduğunu anlayamadan bi an da evlenmiş oldum. Ilk dokuz yıl onu anlamaya çalışmak kendimi anlatmaya çalışmakla geçti. Artık dayanamayacak hale gelmiştim. Turkiyeye çocuklarımı alıp gittikten sonra artık donmeyecegimizi söyledim. Bu evliliğin devam etmesini istiyorsan türkiyede yaşayacağız dedim. Bi ev tuttum içini dosedik. Bir sene ayrı yaşadık. Ne çocuklarım ne de ben hiç zorlanmadık. Bu arada 3 tane çocuğumuz oldu. Neyse şimdi tekrar almanyaya döndük. Eşim buradaki islerini halledemeyince bir sene sonra kesin dönüş şartıyla kabul ettim. Ama onsuz geçirdiğim bir sene çok mutluydum. Şu an 8 ay kaldı dönmemize ve ben ve çocuklarım artık günleri tek tek sayar olduk. Gidip düzenimi kurduktan sonra bosanmayi düşünüyorum. Hiç konuşmuyoruz. Cinsellik yok. Çok da umrunda değil zaten. Isci psikolojisi ile evdeki görevlerini yerine getiriyor sadece. Önceden ne kadar ağlarım bu halimize günlerce göz yaşı döktüğüm oldu. Şu an hiç birşey hissetmiyorum. Aklımda sadece ayrılmak ve sonrası var.

Kafanizda bitmis zaten hic zorlanmazsiniz tam tersi bu kangreni keser atarsiniz. Daha cok gencsiniz uzun bi omur var onunuzde, her sey daha guzel olur

Hep berabermi geri doniceksiniz? Oyleyse neden bekliosunuzki? Nasil olsa bosanicam diyosunuz. Turkiyeye donunce hic degisicegini sanmiyorum kocanizin dokuz yil olmus

evliliği kafanızda bitirdikten sonra herşey çok daha kolay oluyor.. Yeni hayatınızda çocuklarınızla birlikte mutlu olun..

Adamın Almanya'da yaşamak dışında görünürde bir suçu yok, göremedim yani.
Muhtemelen yıllar sürmüş bir karşılıklı "geçimsizlik" söz konusu yalnızca
Bu durumda eşinizi "kullanmış" olmadan, kendiniz dönüp yerleşin yeni hayatınıza bence.
Zaten zorla siz istiyorsunuz diye dönüyormuş, dönmesin hiç.
Kendisinden ayrılacağını bilmediği bir kadına yeni bir yuva, düzen kurup da terk edilmesin adam.

bence ikinizinde kafasında bitmiş bu evlilik..daha fazla uzatıp kendinizi yormayın..ayrı yaşarken maddi ve madevi yönden zorlanmadıysan ee kafandandada bitmiş zaten boşanmaktan başka yapçak birşey yok..

Madem boşanmaya kararlısınız niçin türkiyeye dönmeyi bekliyorsunuz onu merak ettim. Neden eşiniz düzenini bozduktan sonra?

Duzeninizi kurduktan sonra,neden tekrar gittiniz ki almanyaya.bir yil az bir sure degil,kendi basinizs cocuklarinizla rahat yasarken,niye dondunuz.sorun anladigim kadariyla almanyada yasamak degil.esinizle turkiyeye dönus konusunda anlasmisiniz,ama esinize birsey hissetmedikten sonra turkiyede beraber olsaniz ne ki.neyi bekliyorsunuz madem bosanacaksiniz,simdiden gidin turkiyeye,esinizdr kaliyorsa kalsin almanyada,onu niye pesinizden getiriyorsunuz,bosanacaksiniz eger.

Ben de anlamadım.Hazır Türkiye'de kendinize ev açmışken neden geri döndünüz ?
Madem boşanmak istiyorsunuz,neden eşinizden kesin dönüş vaadi aldınız ?
Boşandıktan sonra adam orda olmuş burda olmuş ne farkeder ?
Sorununuz sadece Almanya mı ?

Bence de adamı oyuna getirmek doğru değil. Her ne kadar sevmeseniz de size ve çocuklarınıza bakmış; üzerinizde bir hakkı var. Boş vaatlerle Türkiye getirdikten sonra ayrılacağım demek olmaz. Adamın Almanya da bir düzeni varsa bırakın orada kalsın.

Merhaba hanımlar. Ben 10 yıllık evliyim 17 yaşımda ailemin baskıları ve huzursuzlukları yüzünden kendimden 12 yaş büyük biriyle hemde almanyada doğmuş büyümüş biriyle evlendim. 3 gün içinde nikah oldu. Almanya döndü. 3 ay sonra geldi beni aldı götürdü. Ne olduğunu anlayamadan bi an da evlenmiş oldum. Ilk dokuz yıl onu anlamaya çalışmak kendimi anlatmaya çalışmakla geçti. Artık dayanamayacak hale gelmiştim. Turkiyeye çocuklarımı alıp gittikten sonra artık donmeyecegimizi söyledim. Bu evliliğin devam etmesini istiyorsan türkiyede yaşayacağız dedim. Bi ev tuttum içini dosedik. Bir sene ayrı yaşadık. Ne çocuklarım ne de ben hiç zorlanmadık. Bu arada 3 tane çocuğumuz oldu. Neyse şimdi tekrar almanyaya döndük. Eşim buradaki islerini halledemeyince bir sene sonra kesin dönüş şartıyla kabul ettim. Ama onsuz geçirdiğim bir sene çok mutluydum. Şu an 8 ay kaldı dönmemize ve ben ve çocuklarım artık günleri tek tek sayar olduk. Gidip düzenimi kurduktan sonra bosanmayi düşünüyorum. Hiç konuşmuyoruz. Cinsellik yok. Çok da umrunda değil zaten. Isci psikolojisi ile evdeki görevlerini yerine getiriyor sadece. Önceden ne kadar ağlarım bu halimize günlerce göz yaşı döktüğüm oldu. Şu an hiç birşey hissetmiyorum. Aklımda sadece ayrılmak ve sonrası var.
Sorunlu bir evlilikte neden 3 çocuk ?

Merhaba hanımlar. Oncelikle boşanmayi ikimizde istiyoruz. Türkiye ye dönmeyi ikimizde istiyoruz. Ben cocuklarimin babalarından uzakta olmalarini istemiyorum. Ayrilsakta hala babaları ve aramizda saygi var. Allah herseyin hayirlisini versin. Allah pisman etmesin

Back
X