Evliliğim bitiyor...

Kesinlikle tabiki.ben onu aradığımda istemiyorum yerine kızgınım sadece dese bile güzel güzel konuşucaktım.Ben âh almaktan o kadar korkarım ki.Ben sebep olmak hiç istemedim.İlk teli açmadığında bile telaşlandım içti mi bişey mi dokundu gibisinden.Ama karşılaştığım tavır malum...Bu dünya hassas kalpler için cehennem diye bir yazı okumuştum gerçekten öyle...

inanın 20 yıllık eşine mesaj bile atmayan hiçbirşey söyleyemeden dava açtım boşanıyoruz diyen var. altından başka kadın çıktı.

inanın 20 yıllık eşine mesaj bile atmayan hiçbirşey söyleyemeden dava açtım boşanıyoruz diyen var. altından başka kadın çıktı.
Ahir zaman dedikleri bu zaman mı diye düşünüyorum bazen.Sen 20 sene tabiri caizse saçını süpürge et,yemeğini eksik etme,kıyafetini yıka,çocuğu varsa çocuklarla uğraş,evi temizle sil süpür,akşam kocana kadınlık yap,kimseye bakma sadık ol ama adamın teki senin 20seneni çalsın ruhunu çalsın gençliğini çalsın psikolojini çalsın geleceğini çalsın...Yazıklar olsun gerçekten.

inanın oyle oldu. çocukları da var. konuşmaya korktu sanırım. kadının yaşadığı şok tarif edilemez. erkekler çok acımasız.

10 dakika örneğini sizin aileniz için verdim. Ailesiyle konuşması bana batmazdı şahsen ama daha önce de yazdığım gibi sürekli görüşülmek zorunda bırakılmak hoş değil. Susarak yanlış yapmışsınız evet. Eşiniz belli ki sizi sindirmeye çalışmış. Yanlış bir tepkiye aynı yanlış tepki ile karşılık vermeniz de doğru değil. Karşılıklı düzgün bir iletişim gerekliydi ama sizde o yokmuş. Olan olmuş artık eşiniz aranızı düzeltmek istemiyor. Madem öyle siz de yolunuza bakın. Hakkınızda hayırlısı olsun

inanın oyle oldu. çocukları da var. konuşmaya korktu sanırım. kadının yaşadığı şok tarif edilemez. erkekler çok acımasız.
Aynısını kadın yapsa muhtemelen cinayetle sonuçlanırdı olay.Kadının namusu var da erkeğin yok mu?Allahım bian kendimi düşündüm de ...Allah yardımcısı olsun evlatlarına bağışlasın o kadını da..

Siz kocaniza sen ailenin prensi değilsin artık diyebildiniz mi ? Hayır. Demek ki kadını erkeği var bu işin

Çok doğru demissiniz benim esimde ilk evlendigimiz aylar ailesinden ayrıldı diye ki arada sadece 5 si var depresyona girdi ..ciddi ciddi ilaç kullandı.

Ben de 1 hafta ağlamıştım. Durduk yere bir anda hıçkırıklara boğuluyordum, adam karşımda anlamaz ve çaresizce yüzüme bakarken bir yandan ağlıyor bir yandan “valla yanlış anlama pişmanlık falan değil bu başka bir şey” diye özürler diliyordum

Kendi ailem içinde olsa ben o şekilde yatıp uzanamam zaten.insanoğluyuz bi zaman sonra illaki susamıyorsunuz.yanlış olduğunu anlatmak isterken bile karşınızda ki size sesini yükseltiyorsa.Bi zaman sonra sizde de şarteller iniyor.Tek şuanda kendime bulduğum kabahat tartışma yerinden ayrılıp bi kitap bi kahve keyfi yapmalıymışım.kaygısız olmak mı diyeyim gamsız mı diyeyim bilemiyorum hangisi uygun.Sinirlerimin yıprandığımla kaldım.Bende eşime çok meraklı değildim,evlenmek için can atan da ben değildim.İlla da sen ol demedim hiçbir zaman.olursa olur olmazsa olmazdaydım bekarken.Ama bir sevgim bir saygım illaki vardı.İstemiyorsa zaten yapacak birşey yok.Ama bi yuva var ortada bozmak benim içinde kolay hemde hiç değil bişeyleri bilmeye öğrenmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.bu laf klişedir fakat hep söylenir.Kimse boşanmak için evlenmez.Sevgilim olsa giderim başka biyere kafa dinlemeye çok mu rahatsız ediyor kapatırım sosyal medyayı kapatırım telefonu kafa dinlerim.Ama boşanırken öyle kolay olmuyor...Herşeyin hayırlısı elbette.

Pesınde kosar, arar sorarsan kaybedersin. Ha bu deliyi kazansan ne olur orası da baska.

Aramayı sormayı kes. Oyle vazgecılmez boyle vazgecılırı bir gorsun oncelıkle.

Kı yol yakınken dönün bana kalırsa.
O hatayı bir kere yaptım şu süreç içinde...ki malum sonrası.Bir daha yapmam için muhtemelen şuurumu yitirmem gerekiyor babam sürekli bi laf kullanır “eşek bile aynı çukura iki defa düşmez” .Aynı hataya bir daha düşmem.

Iste zor gelmis arkadasa surekli el ele kirlarda kosup hayal dunyasinda yasayacagini sandi herhalde.Kavgada olacak anlasmazliklarda sonra sular durulcak.Ben sen degil biz olunabilecek.Ama iste zaman.Hic caninizi sikmayin nasipse ve esinizin akli basinda aslinda sorumluluk sahibi biriyse bu boyle bitmez

Anlamadığınız için belirtiyorum siz yazmışsınız ailem birbirimize alışalım diye 2-3 haftada bir arar yazmışsınız bende 10 dakika görüşünce neden eşinize alışamayasınız demiştim. Telefonla görüşmek anlamında kullandım.
İlk mesajınızda da büyük aşkla evlendik demişsiniz. Olursa olur diye düşünüyorsanız bekarken büyük bir aşkla evlenmemişsiniz. Boşanmak kolay değil lafına inanmıyorum eğer kişi kararlıysa hele çocuk yoksa o kadar kolay ki. Elbette insan üzülür ama dediğiniz gibi yapacak bir şey yok. Çocuğum var eşim şimdi kapıdan girip boşanmak istiyorum dese yarın sabah gider avukatla görüşürüm. Bir tarafın isteği, çabasıyla yürümez evlilik. Neyi bilmeye hakkınız var daha doğrusu siz neyi öğrenmek istiyorsunuz?

İşte asıl ince detay bu”sen ben değil biz olabilmek” İki yabancı bi evde bi hayata adapte olmaya çalışıyor ki çok normal tartışma da.İşin içinde ihanet,sadakatsizlik,cimrilik,şiddet vs vs yoksa...Aklı başında olsa kriz yönetimi yapar hem benim gönlüm olurdu hem ailesinin.

Çok farklı yerlerden konuya giriyorsunuz....Herkesin aile yapısı farklı olabilir diyende sizsiniz neden aramadıklarını da sorgulayan sizsiniz.İnanın Anlayamıyorum nereye getirmeye çalışıyosunuz konuyu? ben buraya gerilmek için yazmadım.fikir alışverişinde bulunabilmek için yazdım.biraz da olsun halden anlayan insanlar moral versin diye yazdım.Ben zaten eşimi sevmedim demiyorum seviyordum aşkım da vardı ama evlenelim diye darlamadım ki işim önceliğimdi.İlla o olsun da demedim.meraklısı da değildim bunu söylemeye çalışıyorum “Bekarken” çekip gitseydi sorgulamazdım olanları.sizin için çok kolay olabilir ama netice de herkesin kişiliği farklı.Dava süreci “benim için” zaten eziyet çünkü ben anlaşmalı boşanamıyorum çekişmeli bir dava.senemiz dolmadığı için.O eşyaları toplamak ayrı eziyet.kendi evime geldiğimde yerleştirmek ayrı eziyet.insanların sizi sürekli darlaması ayrı eziyet.fiziksel boyuttan ziyade işin en yıpratıcı tarafı psikolojik eziyet.

Acaba bu adam alacağı tazminatı keyifle harcamak için mi sana bunu yapmış olabilir mi?
Miktarını bilmiyorum ama ona muazzam bir rakam gibi görünüyor olabilir.
Sadece tazminata yoğunlaştı son zamanlarda diye yazmişsın.
Hissiyatım bu yönde.
Bu adamdan boşan ama kesinlikle kendi koşullarınla.
Davayı sen açma. Bekle o açsın.
Dava açıldıktan sonra, o hakettiği tazminat kendisine ödenene kadar bekle. Oyalayacaksın yani mahkemeyi..
Evlilik birliği süresince eşlerden herhangi birinin hak kazandığı tazminat vb menfaatler de edinilmiş mal statüsündedir .
Takılarının tamamını, tazminatın yarısını, kendi aldığın eşyaları ve nafakanı alarak boşan.
Yanlış hesabın Bağdat’tan döndüğünü bellemiş olsun bu vesile ile.

Ama böyle bir adamı sakın ola affedip te geri dönme hatasını işleyeyim deme .

Şu saaten sonra zaten öyle bir barışma gibi niyetim yok.Muhabbet muhabbeti açtıkca fikir alışverişi oldukça evet benim de iyice aklıma girdi tazminat konusu.ben altınlarımdan başka bişey beklemiyorum.o para ona da yar olmaz elbet.Fakat şöyle bişey var belki görmüşsünüzdür beni şuan en çok sıkan şey çekişmeli boşanmak.Süreç baya uzayabiliyormuş.Bana kalsa şuan anlaşıp tek celsede boşanmak.Çünkü bu süreçte ben dışarıya çıksam yada karşı cins bir tanıdığıma selam versem dahi bunları ispat ettikleri taktirde benim aleyhime olucak.Ki karşı tarafın suçlamaya çok müsait bir yapısı var.Hukuk dersi gördüm fakat ayrıntılı bilemiyorum bi hukukçuya danışmam lazım.Süreç nedir nasıl bir yol izlemeliyim.

Bırak o çekişmeli başlatsın. O tazminat yüklü bir miktar ise onun yarısından vazgeçme. İnan ki anlaşmalı yapalım diye gelirler önüne o süreçte . Avukatınla muhatap olurlar. Tazminattan pay isteyeceğin konusunu paylaşma onlarla da, karşı tarafı tanıyan herhangi bir kişi ile de. Aslında bu süreçte en sağlıklısı aile bireylerin dahil hiçkimse ile bu konuları konuşmamaktır. Daha hızlı iyileşirsin ..

ps: dava bir kere açıldıktan sonra, ona buna selam verdin diye huzursuz olacağın birşey kalmıyor.

Farklı yerlerden mi konuya giriyorum? Beni yanlış anlamışsınız taa ilk mesajımda, o yanlışlığı düzeltmeye çalışıyorum. Çünkü ben telefonla görüşmekten bahsederken siz sürekli evine gidip oturmaktan bahsediyorsunuz. Bu yüzden yazdığınız cümleleri anlamıyorum örneğin yazmışsınız oturmak 10 dakika ile bitmiyor evlerine gidince. Ben zaten evine gitmekle ilgili bir şey dememişim ki size. Anlaşabilmek adına kendimi açıklamaya çalışıyorum. Sakin kafayla en baştan okursanız umarım anlayabilirsiniz.

Kendi kendinize gerilen sizsiniz. Ben hiç gerilmedim. Sevmek farklı büyük aşk yaşamak farklı şeyler. İki farklı ifadeyi aynı olayda kullanırsanız elbette çözmek için irdelenir. Şu an kim kimi daha çok sevmiş, kim evlenmek istemiş benim gözümde önemli bir ayrıntı değil. Konunun gidişatını değiştirecek bir durum da değil. Bende kendi üzerimden örnek vererek görüşümü açıkladım bu forumda her üyenin yapabileceği gibi. Anladım zor bir süreçten geçiyorsunuz ama yükseldiğiniz kişinin ben olması hem saçma hem çok gereksiz.

Daha fazla gerilmeyin madem, iyi geceler

Bilemiyorum hep üstüne düşmüştüm._Tek niyetim ağzından duymaktı.Çünkü boşanma bi mesajla olmazdı.
Canım öncelikle üzüldüm Allah yardımcın olsun.
1.si ailesinin seni aramamsının nedeni şu büyük ihtimalle sen yakındın annesi sürekli arıyor vs diye o da üzerine koydu ailesine aynen şöyle söyledi sizi istemiyor koparmaya çalışıyor e anne de düşkün olunca oğluna aramadı dahi seni bunun nedeni eşinin evliliği istememesi evli kaldığınız süre boyunca o kadar bunalmış direk kendini discoya atmış üzgünüm bu ilişkide ki aşık olan kişi sensin sana tavsiyem sakın arayıp sorma asla dik duruşunu bozma seni avukat mahkeme için arasın bir kalemde bitiriyorsa seni sevmiyor demektir senden bu kadar kolay vazgeçeni sende arama sakın g...nü kaldırma barışırsanız daha farklı istekleri olur ailesi ve kendisi konusunda bu dediğimi unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…