• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitiyor...

Seni kendime ne kadar benzettim okurken canim benim esini asla arama ailesi seni aramaz cunku esin ailesine senin butun konusmalarini onlarla ilgili her soyledigini anlatti vee aa oglumuz hakli garantisini aldi su andada oh beee evlilik bana gore degil boyle kafam rahat sorumsuzluguna eristi ayni benim eski eşim gibi ha bizim sonumuzu sorarsa ben cok guzel bir sekilde 10 aylik evliligimi hakli sebeplerimden otury biturme bitirme karari aldim cok sevdigim adam azrailim olmustu yıkıldı dunyam basima ve mahkeme kapisinda aglayan bir adamla karsilastim neden kafaya dank etmisti ve bundan yillar sonra edecegi gibi su anda bu surecte yaoacagin sey tepkisiz sessiz kal birak kendini heder etme ya adam gibi gelir kendi konusur ya da biter ama ben su anda cok sukur bitmis allahim kurtardin diyorum uzulme olmuyorsun

o parayla herşeyi satın alacağını, kendine yeni bir hayat kurabileceğini mi zannediyor?O paraya vasat bir araba bile alınmıyor artık.
Evi var arabası var ama ailesinin üstüne.arabasının modelini yükseltecekti.Saç ektirir diş yaptırır falan..
bunları evliyken de yapabilirdi. bence sizden sakladığı şeyler var. hareketleri çok anlamsız.

Suan tum sayfayi okudum ve sadece hissetigimi yazmak istedim.. sakin ama sakin arama lutfen birak kendi haline dava acmasini bekle sen acma.. icimden bi ses pisman olucakmis diyor er yada gec.. ama sanki pismanlik icin gec kalicakmis gibi hissediyorum nasil desem bosandiktan sonra anliycak ama hersey icin gecmis olucak.. senin icin sunu soyleyebilirim suan aci ve zor cunku anladigim kadariyla hala seviyorsun.. iyi yonunden bakmani istiyorum daha yasin cok genc ve inaniyorum ki karsina cok daha iyi birisi cikicak ve bu yasadigin 9 aylik evlilik sana aci bi tecrube olucak.. eger bi ihtimal bosanmadan pisman olur seni ararsa bu sefer sen diret lutfen bosanalim git ve davayi sen ac de olurmu..
Biraz olsun tanıdıysam eşimi ailesininde gazına geldiyse asla pişman olmaz olsa da içinde yaşar belli etmez.Boşanma davasını ben açmak istiyorum çünkü bak dava bile açamadı demesin ki ikimizde dilekçe yazıcaz çekişmeli olucak bir sene dolmadığı için.ki o evde bir sürü eşyam var yatak odası L deri koltuk beyaz eşya stor perdeler klima 2tv.istemiyorum benim mutsuz olduğum zamanda o evde sefasını süremediğim eşyalarla o evde keyif çatsın.zoruma gidiyor.

Sizi üzmek istemiyorum ama yeni evlilere nasihat amaçlı şunları söylemek isterim;
İlk aylardan erkeği aileden koparıp, artik yeni yuvası var demek ters teper, hala ailesi ön plandadır çünkü. Sizi ailesi olarak, evinizi asıl yuvası olarak girmesi için zaman ihtiyacı oluyor erkeklerin. Kadınlar gibi hemen benimsiyemiyorlar evlerini, eşlerini...
İnanın eşimde evlendigim ilk yıl, gardropta elbiselerimin olmasini yadirgiyordu hissediyordum bunu. tv de sürekli maç açıktı, ben o evde hiç yokmuşum gibi yaşıyordu. Benimle çok az konuşur , annesiyle ablasıyla telefonda dakikalarca sohpet ederdi.
Beni sevdiğini biliyordum ama evlilige alışamadığı çok aşikardı.
Ne maçına karıştım, ne dışarı çıkmasına, ne ailesiyle sohbetine...
Beni ailesi olarak görmesi 3.yıldan itibaren başladı. Artık dışarı çıkmak istemiyor, sohbetleri benimle yapıyordu. Suan 8 yıllık evliyiz, kumanda benim elimde, ailesiyle ilgili her konuda bana danışır fikrimi alır, beni memnun etmek icin bin takla atiyor, o kadar değişti ki anlatamam.
Bunların hepsi zamanla oldu.
Sanırım siz çok boğdunuz eşinizi. Aramayın, sormayin, sadece zaman bırakın ilişkinizi. Sizi ozlemesne izin verin.
Zaman herseyin ilacı.
Sizi alkışlıyorum

Körmüşüm ki hala ben tek kelime eder diye bakıyordum da bişeyler oturmaya başladı kafamda.Bu kadar insan yanılıyor olamaz
Altinlarini al canim bak en basta artik maneviyati zaten gecmis maddiyatini al dava ac maddi manevi nafaka al onu sana bunlari yaptirdigi icin pisman et

Seni kendime ne kadar benzettim okurken canim benim esini asla arama ailesi seni aramaz cunku esin ailesine senin butun konusmalarini onlarla ilgili her soyledigini anlatti vee aa oglumuz hakli garantisini aldi su andada oh beee evlilik bana gore degil boyle kafam rahat sorumsuzluguna eristi ayni benim eski eşim gibi ha bizim sonumuzu sorarsa ben cok guzel bir sekilde 10 aylik evliligimi hakli sebeplerimden otury biturme bitirme karari aldim cok sevdigim adam azrailim olmustu yıkıldı dunyam basima ve mahkeme kapisinda aglayan bir adamla karsilastim neden kafaya dank etmisti ve bundan yillar sonra edecegi gibi su anda bu surecte yaoacagin sey tepkisiz sessiz kal birak kendini heder etme ya adam gibi gelir kendi konusur ya da biter ama ben su anda cok sukur bitmis allahim kurtardin diyorum uzulme olmuyorsun
Tek istediğim Rabbim o pişmanlığını yaşatsın.Yaşamadan ölmesinler.öyle canım yanıyor ki.İşimden oldum çevremden oldum.Şu şehirde nefes alamaz oldum.

Bi insan nasıl 23ay oynayabilir ki...14ay sevgililik 9ay evlilik.Yada nasıl farkedemedim.
23 ayda bu kadar değişmesinden oynaması daha mantıklı geldi bana.
23 ayda değişti dersek ya biri vardır ya da annesinin etkisi. Ama aklı başında biri bu kadar etkilenmez. Biri olup olmadığın siz anlarsınız.

İnanın bende ne yaptığına hiç karışmadım.Evde olduğundan beri hadi şunu ara bunu ara bi çıkın kafanı dağıt sıkıldın bunaldın dedim.Benim sen olmadan dışarda ne işim var dedi.Beni baba evine bıraktıktan 2gün sonra peki ne işin vardı dışarlarda?ben hiçbir zaman ailesinden koparmak istemedim ama bizimde bi yuvamız vardı.adapte olmasını çok diledim.Ama olmadı
Hemen olmadi demeyin, evliliğin ilk yılları böyle sancılı geçer. Boşanmak öyle kolay değil, erkekler için hiç değil. Ama ararsanız ısrarla sizi kaybetme duygusunu yaşamaz. Aramamalısınız bence

Altinlarini al canim bak en basta artik maneviyati zaten gecmis maddiyatini al dava ac maddi manevi nafaka al onu sana bunlari yaptirdigi icin pisman et
Altınlarımız evliyken satıldı.Ama alabiliryormuşum diye duydum.Parasında pulunda değilim de iş kazası geçirdikten sonra bide kredi çekmiştim bişeyin yokluğunu hissetmesin yokluk çekicez kafasına girmesin diye.onu bile unutmuşum şimdi Aklıma düştü Yarabbim 😔

Merhabalar ben daha 9aylık evli bir kadınım.Eşimle öyle büyük aşkla mutlulukla evlendik ki.Hatırladıkça eski günleri hıçkırıklara boğuluyorum.evlendikten 2-3ay sonra kavgalar tartışmalar büyümeye başladı.Kayınvalidem oğluna çok düşkün hergün arar sorar davet eder.Bu da beni yıpratmaya başladı.Ben bir yuva oturtmaya çalışıyorum çünkü.Neyse eşim iyice agresif bi adama dönmeye başladı.Başlarda her tartışmada sesini yükseltirdi.Ben konuya komşuya rezil olmayalım diye susardım.Artık sinirlerim yıpranmaya başladı bende kendimi tutamaz oldum.İş kazası geçirdi.3aydır evde.tartışmaların boyutu artık üstüme yürümeye kadar geldi.Bana bir hafta önce sen bi annenin evine git demeye başladı.2gün boyunca söylendi.Git kafanı dinle sonra bana kararını ver ya boşanıcaz yada böyle devam edicez diye.Beni baba evine bıraktı 2gün sonra eğlence klubüne gitmiş.Yazdım gece klüplerini dolaşıcak kadar kendini iyi hissediyorsan ne istediğine de karar vermişsindir diye.Bana bir mesaj geldi.Ben kararımı verdim sorunsuz boşanalım.Beynimden vurulmuşa döndüm 😢 Ertesi sabahta ailesine yalan yanlış ne anlattıysa ailesi beni bile aramadı.Dün gece aradım gerçekten beni istemiyormusun diye.beni bu saatte ne arıyorsun uyuyorum kapat şu telefonu diyip yüzüme kapattı....Ki benim eşim asla ben başka yerdeyken ondan ayrıyken konuşmazdı benden.İstemiyormuş beni...Ailesinden kimse de aramadı en çok canımı acıtan bu kimse beni dinlemek istemedi.Böyle bi süreç yaşayan oldu mu çok canım yanıyor çokk :KK43:
Lutfen onu arama cogu erkek evliligin baslarinda evliligi kendilerine bir kelepce olarak goruyor.Biz kadinlar cocuklukta bile evcilik oynayip cadir yapariz bir ev kurar hayal ederiz🙄Esin suan kurtuldum modunda kiminin 1 ayda kafaya dank ediyor bir seyler kiminin 3 ayda sen hic bir sekilde arama sorma kendi haline birak israrin seni itici hale sokar.Donecektir ama seni boyle birakan bir adamla olup olmaman senin kararin

23 ayda bu kadar değişmesinden oynaması daha mantıklı geldi bana.
23 ayda değişti dersek ya biri vardır ya da annesinin etkisi. Ama aklı başında biri bu kadar etkilenmez. Biri olup olmadığın siz anlarsınız.
Niyeti ne bilmiyorum fakat eninde sonunda ayağına dolancağına çok eminim.Beni şu şekilde soru işaretleriyle bırakması insan işi değil.

Lütfen arama, hiç ilgilenme. Onun g.tünü kaldırma kendi gururunun da incinmesine izin verme. Çok kısa süredir evlisin ve en önemlisi çocuk yok. Bir şey kaybetmiş değilsin. Sen hayatina kaldığın yerden devam et. Boşanmayı kabul et. Adam olup boşanmaktan vazgeçer yuvasına sahip çıkmaya karar verirse sen de duygularına göre düşünüp karar verirsin. Boşanmak sana hiçbir şey kaybettirmez şu an ders olmuş olur korkma hiçbir şeyden.

Tek istediğim Rabbim o pişmanlığını yaşatsın.Yaşamadan ölmesinler.öyle canım yanıyor ki.İşimden oldum çevremden oldum.Şu şehirde nefes alamaz oldum.
2 ay oldu ben bosanali seni o kadar iyi anliyorum ki dunya yikildi güvenin yok kimseyi gormek istemiyorsun ac susu surekli aglayip naparim dite dusunuyorsun tek soyliycegim kendini suclama bu evredesin su anda sen bise yapmadin bak sen stabilsin adam gece hayatinda erkekler bi garip emin ol ki hala seni seviyo ama sevgi farkli ozendigi yasam hayat farkli seven adam bunlari yapmaz diyenler hakli ama erkekler boyle garip bi cins sey gibu raki karsindakine kaldirilis aklindakine icilir bence guzel oldu :) asla arama ve kendini kapatma hasta olursun bak

Senden önce uzun ilişkisi olmuş muydu, olduysa evlenmenizden ne kadar süre önce ayrılmıştı? Uzun olmasa bile yine senden önce terkedilmiş, çok sevmiş, dramatik bir sonla acı çekmiş miydi? Direkt bunları söylememiş olabilir, mesela ben de birini sevmiştim, beni bıraktı, evlendi vs gibi de söylemiş olabilir.

Lutfen onu arama cogu erkek evliligin baslarinda evliligi kendilerine bir kelepce olarak goruyor.Biz kadinlar cocuklukta bile evcilik oynayip cadir yapariz bir ev kurar hayal ederiz🙄Esin suan kurtuldum modunda kiminin 1 ayda kafaya dank ediyor bir seyler kiminin 3 ayda sen hic bir sekilde arama sorma kendi haline birak israrin seni itici hale sokar.Donecektir ama seni boyle birakan bir adamla olup olmaman senin kararin
İnanın ben hep temkinliydim ve istemiyordum yaşım 28di fakat bir işim vardı bi hayatım vardı en önemlisi destek olmam gereken bir ailem vardı.bianda noldu ne bitti anlamadım bi baktım ki düğün tarihimiz gelmiş.keşke kurtulması gereken bir kadın olsaydım.heryerde beni överdi benim arkadaşa ihtiyacım yok ben karımla yiyorum da içiyorum da ağlıyorum da maçtanda konuşuyoruz arabadan da muhabbet ediyorum tarzında.ki çokta dedim çık hadi bunaldın.1haftada gelenler geldi adamın kafasına mantığıma sığmıyor.

Sizi alkışlıyorum
Madem bu ka
Altınlarımız evliyken satıldı.Ama alabiliryormuşum diye duydum.Parasında pulunda değilim de iş kazası geçirdikten sonra bide kredi çekmiştim bişeyin yokluğunu hissetmesin yokluk çekicez kafasına girmesin diye.onu bile unutmuşum şimdi Aklıma düştü Yarabbim 😔
Canim sen baya taviz vermissin ya

2 ay oldu ben bosanali seni o kadar iyi anliyorum ki dunya yikildi güvenin yok kimseyi gormek istemiyorsun ac susu surekli aglayip naparim dite dusunuyorsun tek soyliycegim kendini suclama bu evredesin su anda sen bise yapmadin bak sen stabilsin adam gece hayatinda erkekler bi garip emin ol ki hala seni seviyo ama sevgi farkli ozendigi yasam hayat farkli seven adam bunlari yapmaz diyenler hakli ama erkekler boyle garip bi cins sey gibu raki karsindakine kaldirilis aklindakine icilir bence guzel oldu :) asla arama ve kendini kapatma hasta olursun bak
Ben kendimi hiç böyle bilmezdim uzun süreli ilişkimde oldu ama hiç bu duyguya girmemiştim.Herkes mantığımı över ama şuan o kadar mantıksızım ki.Birisi kadın ayarlar mı benim daha sefasını süremediğim evimde bişeyler yaparlar mı yeni instagram açmış amacı ne napıyor kimi takipliyor.Hastalıklı bir düşünce yapısına girdim.

Bende çok ka

Bende çok katılıyorum bu soylediklerinize evliliğin oturması zaman alıyor. Mesela kadın olarak evlenir evlenmez bizimde ailemize olan düşkünlüğumuz sürekli yargilansa istenmese bizede daha cazip gelir aileyle daha içli dışlı olmak neden çünkü onlara karşı bı boşluk hissederiz ama bu konularda abartilmadigi sürece,rahat bırakmak önemsememek illa bütün ilgi bende olsun aman dünya benim etrafımda dönsün dakka başı benimle ilgilen havalarına girmeden, o ailesiyle zaman geciriyosa gayet kendinden emin bi şekilde karşı tarafında kendi ailesiyle arkadaşlarıyla görüşmesi evin içinde daha rahat davranmak zamanla bunlarin düzelmesini sağlıyor bendede tecrübeyle sabittir bu yazdıklarım.
Aynen öyle, bu her iki taraf içinde geçerli. Ilk yıllarda bende her fırsatta anneme koşardım, şimdi haftada bir anca gidiyorum. Evliliğin ilk yılları her iki taraf içinde sancılı. Anlayış ve zaman oturtuyor bir şeyleri.

Senden önce uzun ilişkisi olmuş muydu, olduysa evlenmenizden ne kadar süre önce ayrılmıştı? Uzun olmasa bile yine senden önce terkedilmiş, çok sevmiş, dramatik bir sonla acı çekmiş miydi? Direkt bunları söylememiş olabilir, mesela ben de birini sevmiştim, beni bıraktı, evlendi vs gibi de söylemiş olabilir.
Uzun ilişki en fazla 6ay olmuş.Birisi aldatmış.Birisinle de evlenmek için görüştürmüşler ama kız istememiş oyalamışAramamış sormamış sonra ben ortaya çıkınca arayası geldi falan kızın.biz sevgili olmadan 4ay önce bitmiş.Ama hep karşı cinse güven problemi vardı.

Back
X