• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitiyor...

Bana inanın çok komik geliyor.Beni ailem 2-3haftada bir kere arardı yeni evlisiniz diye ve 2kere geldiler sadece.Ki ben evin tek çocuğuyum.Mantıken daha düşkün olup beni sürekli arayıp görmel istemeleri lazım.Ama yeni evliyiz birbirimize iyice alışalım diye anlayışlı oldular.

Bende tek çocuğum, öyle ailemle yapışık bir ilişkim de yoktur. Sizinki de bana garip geldi kusura bakmayın 2-3 haftada bir konuşmak yeni evli olun olmayın uzun bir süre bana göre. Eşinizle 24 saat dipdibe misiniz? 10 dakika ailenizle görüşünce eşinize neden alışamayasınız? Herkesin aile yapısı birbirinden farklı. Anlamadığım nokta şu ailesiyle her gün konuşuyor diye mi ayrılma noktasına geldiniz? Sizi bu noktaya getiren sebep ne oldu?

Merhabalar ben daha 9aylık evli bir kadınım.Eşimle öyle büyük aşkla mutlulukla evlendik ki.Hatırladıkça eski günleri hıçkırıklara boğuluyorum.evlendikten 2-3ay sonra kavgalar tartışmalar büyümeye başladı.Kayınvalidem oğluna çok düşkün hergün arar sorar davet eder.Bu da beni yıpratmaya başladı.Ben bir yuva oturtmaya çalışıyorum çünkü.Neyse eşim iyice agresif bi adama dönmeye başladı.Başlarda her tartışmada sesini yükseltirdi.Ben konuya komşuya rezil olmayalım diye susardım.Artık sinirlerim yıpranmaya başladı bende kendimi tutamaz oldum.İş kazası geçirdi.3aydır evde.tartışmaların boyutu artık üstüme yürümeye kadar geldi.Bana bir hafta önce sen bi annenin evine git demeye başladı.2gün boyunca söylendi.Git kafanı dinle sonra bana kararını ver ya boşanıcaz yada böyle devam edicez diye.Beni baba evine bıraktı 2gün sonra eğlence klubüne gitmiş.Yazdım gece klüplerini dolaşıcak kadar kendini iyi hissediyorsan ne istediğine de karar vermişsindir diye.Bana bir mesaj geldi.Ben kararımı verdim sorunsuz boşanalım.Beynimden vurulmuşa döndüm 😢 Ertesi sabahta ailesine yalan yanlış ne anlattıysa ailesi beni bile aramadı.Dün gece aradım gerçekten beni istemiyormusun diye.beni bu saatte ne arıyorsun uyuyorum kapat şu telefonu diyip yüzüme kapattı....Ki benim eşim asla ben başka yerdeyken ondan ayrıyken konuşmazdı benden.İstemiyormuş beni...Ailesinden kimse de aramadı en çok canımı acıtan bu kimse beni dinlemek istemedi.Böyle bi süreç yaşayan oldu mu çok canım yanıyor çokk :KK43:
Ne kadar erken o kadar ii bir ömür heba etmeden kendi düzenini kurmalısın

Mahkeme sana verir zaten canim hakkin olani aliyorsun kocasini aldattigi halde bosanip yine eski kocasindan nafaka alanlar var haksiz oldugu halde ki senin kocana karsi buyuk bir hatan bile yok en cok sen hakediyorsun.
Umarım öyle olur.Durumları kötü olsa yine vicdan yaparım ama gayet iyi durumları.Hakkım olanı istiyorum fazlasında gözüm yok.Güle oynaya yesinler birlikte.

Benim fikrim belliydi fakat o ailesini seçti.ben anlayamıyorum bu ayırma mantığı.Bizim toplumumuz zaten bu konularda çok konuşup kınıyorlar boşanan insanları.Biz boşanınca herşey güllük gülistanlık mı olucak.Akrabaları ellerinde çiçeklerle mi karşılıcaklar.Madem oğlunuz veya kızınız bu kadar kıymetli evlendirmeyin dimi.Ben oğlunuzu zorla almadım.Ki oğulları eve hiçbir şekilde maddi anlamda yardım etmemiş ona da gerek yokmuş.
Bilemiyorum o da onların tuhaf ruh halleri..Erkek ailelerin çoğunda var bu duygu .Sonra çocukları boşanınca yıllarca bunalımdan çıkamıyorlar.

En yakın anne annemde gördüm dayımın hanımına yapmadığı eziyet yoktu resmen gitsin diye çaba harcardı boşandiklarinda da bunalımdan çıkamadı.

Yani diyorum ya aileleri bir kenara koyun ve sessizliginizi koruyun..

Yok eşin illa boşanmak istiyorsa gider davasını açar.

Bilemiyorum o da onların tuhaf ruh halleri..Erkek ailelerin çoğunda var bu duygu .Sonra çocukları boşanınca yıllarca bunalımdan çıkamıyorlar.

En yakın anne annemde gördüm dayımın hanımına yapmadığı eziyet yoktu resmen gitsin diye çaba harcardı boşandiklarinda da bunalımdan çıkamadı.

Yani diyorum ya aileleri bir kenara koyun ve sessizliginizi koruyun..

Yok eşin illa boşanmak istiyorsa gider davasını açar.
Gerçekten ilginç anlayamıyorum insanları.Çekişmeli birlikte gidicez dilekçe vermeye.Anlaşmalı 1sene olmadan olmuyormuş zaten

Bende tek çocuğum, öyle ailemle yapışık bir ilişkim de yoktur. Sizinki de bana garip geldi kusura bakmayın 2-3 haftada bir konuşmak yeni evli olun olmayın uzun bir süre bana göre. Eşinizle 24 saat dipdibe misiniz? 10 dakika ailenizle görüşünce eşinize neden alışamayasınız? Herkesin aile yapısı birbirinden farklı. Anlamadığım nokta şu ailesiyle her gün konuşuyor diye mi ayrılma noktasına geldiniz? Sizi bu noktaya getiren sebep ne oldu?
Zaten instagramdan takip ediyorlardı mesajlaşıyorduk arada ama öyle sürekli hiç aramadılar ben yada eşim hasta olucakta öyle ararlar iyi olduğumuzu bildikleri halde aramazlar.10dk olmuyordu işte ayıp olur hemen gidilmez diye saatlerce oturuyoruz ki evlendikten sonra fıtığım iyice arttı.Uzanmak istiyorum bacağımı sağa sola koymak istiyorum ama olmuyor.Biz sürekli orda olucaktık madem hiç eve çıkmasaydık hep birlikte yaşasaydık..Biz sevgili ve nişanlılıl döneminde saatlerce sabaha kadar belki sohbet ederdik.Evlilikte de öyle oluyor sandım.Tek sebep tabiki bu değildi.Eşimin en küçük şeyde sesini yükseltmesi ilk başta benim susmam.Taktir edersiniz ki bende bir insanım nereye kadar susayım.Bende aynı şekilde tepki vermeye başladım.Bu sefer eşimin hareketleri daha abartılaştı.Değişmeye başladı.Ama hiçbianda bu seviyeye gelmemiştik.

Eşinin ailesinin seni dinleyip dinlememesi Öneml o değil ki esin istemediğini söylemiş
Üzgünüm...

Sizi üzmek istemiyorum ama yeni evlilere nasihat amaçlı şunları söylemek isterim;
İlk aylardan erkeği aileden koparıp, artik yeni yuvası var demek ters teper, hala ailesi ön plandadır çünkü. Sizi ailesi olarak, evinizi asıl yuvası olarak girmesi için zaman ihtiyacı oluyor erkeklerin. Kadınlar gibi hemen benimsiyemiyorlar evlerini, eşlerini...
İnanın eşimde evlendigim ilk yıl, gardropta elbiselerimin olmasini yadirgiyordu hissediyordum bunu. tv de sürekli maç açıktı, ben o evde hiç yokmuşum gibi yaşıyordu. Benimle çok az konuşur , annesiyle ablasıyla telefonda dakikalarca sohpet ederdi.
Beni sevdiğini biliyordum ama evlilige alışamadığı çok aşikardı.
Ne maçına karıştım, ne dışarı çıkmasına, ne ailesiyle sohbetine...
Beni ailesi olarak görmesi 3.yıldan itibaren başladı. Artık dışarı çıkmak istemiyor, sohbetleri benimle yapıyordu. Suan 8 yıllık evliyiz, kumanda benim elimde, ailesiyle ilgili her konuda bana danışır fikrimi alır, beni memnun etmek icin bin takla atiyor, o kadar değişti ki anlatamam.
Bunların hepsi zamanla oldu.
Sanırım siz çok boğdunuz eşinizi. Aramayın, sormayin, sadece zaman bırakın ilişkinizi. Sizi ozlemesne izin verin.
Zaman herseyin ilacı.
Çok doğru demissiniz benim esimde ilk evlendigimiz aylar ailesinden ayrıldı diye ki arada sadece 5 si var depresyona girdi ..ciddi ciddi ilaç kullandı.

Keşke evlenmeden önceki duygusallığı olsaydı :) ben seviyodum o hallerini...
Ben ikinci yılına girdim evliligimde inanın ilk bir yıl benimde zordu benim şansım ailesi aynı ildeyiz ama biz bir ucu onlar bir ucunda eşim ilk zamanlar çok zor alıştı ailesinden kopmaya evini benimsemeye.. her hafta zorladı beni annemin çayını özledim vs diye ama yufka yurek olmadım çünkü musamma göstersem bu sefer alistirip rest çekmek daha zor olacaktı kavga gürültü etmeden sürekli gidip gelmenin kendi açımdan zorluklarını anlattım onunla evlilik hayallerimi anlattım ama yinede annem diyorsan benim için problem değil bebek yokken gidebilirim dedim asla muhtac olmadığımı bildi ona 1 yıl o sanciyi çektim ama bugün ben git diyorum o uzak ya sonra gideriz diyoruz :) nolur tatlı dille ve sabırla onunla konuşun evlilikte gurur olmaz size internette psk Tülay kök, Zafer Akıncı ve serhat yabancı yi tavsiye ederim lütfen açıp anneci eş aile bağımlılığı başlıklarını açıp izleyin bu zor süreçte çok aydinlattilar

Ailesinde hiç aklı başında bir insan da yok demek ki naptığını sorgulayacak?
Bana yakın zamanda pişman olup arayacak gibi geldi aramazsa da bu işin altında farklı bir şey var derim. Ufak tefek tartışmalar herkeste oluyor çünkü bunların sebeb olduğunu sanmıyorum ben.

Geldiğiniz aşama kötü..
Maalesef eşinin umrunda değilsin gibi görünüyor.
Aramanı istemeyen birini neden arayıp ta kendini bir halt sanmasını sağlıyorsun ki..
Boşver. Beni istemeyeni ben hiç istemem de geç.
Burdan böyle konuşuyorum ama birkaç ay önce boşanmıştı biri olarak. Hepsi geçip gidiyor ya :)

Ben ikinci yılına girdim evliligimde inanın ilk bir yıl benimde zordu benim şansım ailesi aynı ildeyiz ama biz bir ucu onlar bir ucunda eşim ilk zamanlar çok zor alıştı ailesinden kopmaya evini benimsemeye.. her hafta zorladı beni annemin çayını özledim vs diye ama yufka yurek olmadım çünkü musamma göstersem bu sefer alistirip rest çekmek daha zor olacaktı kavga gürültü etmeden sürekli gidip gelmenin kendi açımdan zorluklarını anlattım onunla evlilik hayallerimi anlattım ama yinede annem diyorsan benim için problem değil bebek yokken gidebilirim dedim asla muhtac olmadığımı bildi ona 1 yıl o sanciyi çektim ama bugün ben git diyorum o uzak ya sonra gideriz diyoruz :) nolur tatlı ve sabır size internette pek Tülay kök, Zafer Akıncı ve serhat yabancı yi tavsiye ederim lütfen açıp anneci eş aile bağımlılığı başlıklarını açıp izleyin bu zor süreçte çok aydinlattilar
Tavsiyelerinizi dinlicem :) Belkide bu dönemde ayaklarımın üstünde duramamam maddi anlamda.ona cesaret verdi bilemiyorum ucu o kadar açık ki...

Ailesinde hiç aklı başında bir insan da yok demek ki naptığını sorgulayacak?
Bana yakın zamanda pişman olup arayacak gibi geldi aramazsa da bu işin altında farklı bir şey var derim. Ufak tefek tartışmalar herkeste oluyor çünkü bunların sebeb olduğunu sanmıyorum ben.
İlk önce kendinin aklı başında olması lazımdı.Biz evli bir çiftiz sevgili değiliz ki aman ben boşanıyorım yaa dicek.yada benim bildiğim şudur annesinin arayıp kızım noldu sizin aklınız yerinde mi çocuk oyuncağımı bu? anlat bakayım noldu? Bunu da bekledim.

Geldiğiniz aşama kötü..
Maalesef eşinin umrunda değilsin gibi görünüyor.
Aramanı istemeyen birini neden arayıp ta kendini bir halt sanmasını sağlıyorsun ki..
Boşver. Beni istemeyeni ben hiç istemem de geç.
Burdan böyle konuşuyorum ama birkaç ay önce boşanmıştı biri olarak. Hepsi geçip gidiyor ya :)
Allah sizinde yardımcınız olsun.Boşanan çok eşim dostum vardı fakat dışardan bakınca kolay gibi geliyor içine düştün mü neler neler..Sadece ağzından duymak istedim çünkü evlilik bi mesajla bitebilcek bişey değildi bana göre.

Back
X