• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim icin cok aci cekiyorum.

Uzaklasmasi derken, onlardan kopmasi anlaminda degil tabiki..

Esim cocuklarinin sorunlarini cok uzun yillar cozemez gibi geliyor bana..

Cunku asiri sorunlular. Oglanlardan biride isini birakiyormus simdi.. Esim onunlada ugrasacak iste..

Merhaba konunuzu okudum ve sizin için üzüldüm.

Bence eşiniz sizin onu çok sevdiğinizi ve bırakamayacağınızı biliyor,

sizi el altında tutuyor ve bir yandan da başkalarına bakıyor.

Bence artık siz de kendinizi çekin biraz, soğuk davranın o sizin peşinizden koşsun,

hatta bir erkeğin size arkadaşlık teklif ettiğinden falan bahsedin gerçek olmasa da,

sizi kaybedebileceğini heissetmeli erkekler boşanmış olsalar bile eski eşlerinin bir başka

erkekle olma fikrini kabullenemiyorlar.

Ondan vazgeçmiş gibi yapmalısınız havasını alın biraz fazla havalanmış,

daha da bir gelişme olmazsa bu iş olmayacak demektir umudunuzu kesin,

boşanın sonra da unutun işin uzaması daha çok can yakar ,

Allah yardımcınız olsun

su yorumunuza cevap verecegim. boyle bir seyi yapsam bana inanmaz.cunku gecenlerde laf arasinda, sen eger birini bulmus olsa idin bana soylerdin..sen bu konularda asiri durust bir kadinsin.eminimki seni begenen cok erkek vardir etrafinda ama senin erkek arkadasin falan yoktur dedi..

yani o kadar emin.. esim beni cok iyi tanir..

esim bir arayis icinde ..aslinda ne aradiginida bilmiyor..

Benim anladigim yine esimin degisime ugramasi..

Ama bu demek degilki beni hayatinda istiyor..

Esimin daha duzene koymasi gereken isleri var cocuklari ile. Bu cok asikar.

Yani o'nunla konussam bile bana olumlu cevap verecegini sanmiyorum..Yani su durumda onun cocuklarindan uzaklasmasi mumkun degil bence..

Cunku basi cok karisik..

Yinede beni hayatinda tutmak istedigini biliyorum.Beni silmek istemiyor..
Cunku hala bana karsi bir sevgisi var..Ama beni tamamen hayatina alacak kadar degil gibi gozukuyor su an..

Yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar..

anlaşılan baya dolmuş siz gittiğinde size bu kadar açıldığına göre =) ben olsam dinlerdim taa ki yoruluyunca kadar. belli ki adamcağızı dinleyen pek kimse yok ve onu anlayan tek insana da kendini her yönden açıyor. erkekler kolay kolay şu dert bu dert pek anlatmazlar. demek ki size baya güveniyor ve seviyor.

kafası bu kadar karışıkken kendi olayını anlatsanız da çok sağlıklı bir karar veremez sanırım. biraz bekleyin isterseniz. bir süre şu hayatındaki olayları düzene sokmasını. o safhada biraz yanında olabilirsiniz. ne de olsa onca yılın hatırı var. en azından dinleyin onu. birşey yapmasanız da...bu bile yeter bazen. insan kendini yalnız hissetmez bu dünyada...

galiba en iyisi oluruna bırakmak.
su yolunu bulur derler.
kendini de yorma.
'benim kocam böyle ve ben onu böyle de seviyorum de' gitsin.
seviyorsun da zaten.
sonuçta aldatma yok, hakaret yok şiddet yok.
sorunları olan ve nasıl başedeceğini bilemeyen bir adam var.
çocukların sorunu hallolana kadar idare etmeyi dene.
zaman alacak tabi ama hayat bu.
hep bişeylerin hallolmasını bekleyerek yaşıyoruz zatan.
bu bekleme sürecinde yaşadıklarımız da bizim hayatımız oluyor değil mi canım.

anlaşılan baya dolmuş siz gittiğinde size bu kadar açıldığına göre =) ben olsam dinlerdim taa ki yoruluyunca kadar. belli ki adamcağızı dinleyen pek kimse yok ve onu anlayan tek insana da kendini her yönden açıyor. erkekler kolay kolay şu dert bu dert pek anlatmazlar. demek ki size baya güveniyor ve seviyor.

kafası bu kadar karışıkken kendi olayını anlatsanız da çok sağlıklı bir karar veremez sanırım. biraz bekleyin isterseniz. bir süre şu hayatındaki olayları düzene sokmasını. o safhada biraz yanında olabilirsiniz. ne de olsa onca yılın hatırı var. en azından dinleyin onu. birşey yapmasanız da...bu bile yeter bazen. insan kendini yalnız hissetmez bu dünyada...

İşte bu... Sonuna kadar katılıyorum. Şu sıralar adamın her şeyden çok anlaşılmaya ihtiyacı var.
Aslında hepimiz de en çok doğru okunmaya ihtiyaç duymaz mıyız?
Hayatı paylaşabilmenin ilk şartı da sanırım kişilerin birbirini doğru anlayabilmeleri.

biz esimle yillarca boyle bir iletisimde olduk. o her eve geldiginde ben kahvesini yaptim ve karsilikli icerken o hep sorunlarini ( is) anlatti. Bende uzunn uzunnn hep dinledim.

esim her zaman bana hayatta tek guvendigim kisi sensin derdi..

kafasi cok karisik ve bana verecegi cevapta farkli olmayacak simurg arkadasim.yaninda olmak isterim elbette istemezmiyim ama eskisi gibi verici olamam. yapamam bunu..
cunku kiymet bilmiyor...
benden baska kimi varki? o da biliyor bunu...( yani elbette cocuklari var) onlarin haricinde demek istedim.

gecenlerde bilmem yazdimmi daha once birimizden birimiz hastalansak yinede oburumuz kosacak dedimde . ve oda dogru eda haklisin dedi..

galiba en iyisi oluruna bırakmak.
su yolunu bulur derler.
kendini de yorma.
'benim kocam böyle ve ben onu böyle de seviyorum de' gitsin.
seviyorsun da zaten.
sonuçta aldatma yok, hakaret yok şiddet yok.
sorunları olan ve nasıl başedeceğini bilemeyen bir adam var.
çocukların sorunu hallolana kadar idare etmeyi dene.
zaman alacak tabi ama hayat bu.
hep bişeylerin hallolmasını bekleyerek yaşıyoruz zatan.
bu bekleme sürecinde yaşadıklarımız da bizim hayatımız oluyor değil mi canım.

rougescim, aslinda bende acikcasi oyle dusunuyorum..
zaman alacaginida biliyorum.

arayis icinde oldugunu biliyorum.ama kadin oldugunu hic sanmiyorum.zira hep evde aksamlari.. hafta sonlari oyle..
benim tek suphelendigim nette birinin olmasi ama o da ne kadar surerki..

tabii ben beklermisim o da islerini yoluna koyarmis, birde birini bulurmus bende bekledigimle kalirmisim, ama yinede boyle olacagina pek inanamiyorum belkide inanmak istemiyorumdur..

dedigin gibi hakaret yok, siddet yok..

fakat benim bu aramayisim 1 yil ve ona hic bir baski uygulamayisim, cocuklari konusunda cok destek verici konusmalar yapmam. bana guvenini artirmis. bunu gorebiliyorum..
kendime ait bir hayatim oldugunun artik o da farkinda..

bugun bana sarildi sonrada eskiden beni gidiklardi. gidikladi ve sakalasti benimle..
hatta askim dedi..

İşte bu... Sonuna kadar katılıyorum. Şu sıralar adamın her şeyden çok anlaşılmaya ihtiyacı var.
Aslında hepimiz de en çok doğru okunmaya ihtiyaç duymaz mıyız?
Hayatı paylaşabilmenin ilk şartı da sanırım kişilerin birbirini doğru anlayabilmeleri.

EVet tabiki, hepimiz anlasilmak, dinlenmek istiyoruz ama benim durumumda sanki hep ben dinliyorum gibi. Hep ben destek oluyorum gibi..

Bugun biraz rahatsizdim dedim. Bana cevap olarak falancada oyle deyince, dedim allahaskina ben sana hastaydim diyorum sen ilgisiz birini bana hasta oldugunu soyluyorsun, ne oldu eda, neyin vardi vs demiyorsun dedim ( catladim artik..hep sus, hep sus nereye kadar)

ay yok dedi oyle sadece baglanti kurdum sen hasta deyince dedi.. tamam kizma nasilsin, neydi rahatsizligin dedi...

beni dert dinleyici olarak goruyor sanirim...alisik ya..

sadece sorunlarini anlatmiyor.. ne zaman kac lira para alacak, nereye ne kadar odeyecek onlarida anlatiyor..

galiba benimle dost olmak istiyor. sizcede oylemi ?

EVet tabiki, hepimiz anlasilmak, dinlenmek istiyoruz ama benim durumumda sanki hep ben dinliyorum gibi. Hep ben destek oluyorum gibi..

Bugun biraz rahatsizdim dedim. Bana cevap olarak falancada oyle deyince, dedim allahaskina ben sana hastaydim diyorum sen ilgisiz birini bana hasta oldugunu soyluyorsun, ne oldu eda, neyin vardi vs demiyorsun dedim ( catladim artik..hep sus, hep sus nereye kadar)

ay yok dedi oyle sadece baglanti kurdum sen hasta deyince dedi.. tamam kizma nasilsin, neydi rahatsizligin dedi...

bazı insanlar- özellikle erkekler- biraz daha kendilerine dönük yaşarlar. kendi hayatlarına odaklanıp etrafın pek farkında olmazlar yani. bu başkalarını önemsemedikleri anlamına gelmez ama çevresindekileri iyi bir şekilde dinlemeyi ve değer vermeyi bilmezler. yada bunu nasıl göstereceğini bilmezler. burda birinin onlara bir koç gibi bunu nasıl yapacağını göstermesi gerekir.

oturduğunuz yerden erkeğin sizinle ilgilenmesini beklerseniz yaşlanana kadar bekleyebilirsiniz. eğer beklentileriniz buysa aslında uzun süreli evliliğinizde bunu ona siz öğretebilirsiniz. sadece kendine dönük insanlar değil aslında birçok insan farkında olmadan böyle davranabiliyor. sizin bunu ona göstermeniz -gerekirse defalarca- sonra da naısl yapacağını öğretmeniz gerek.

ha ben niye öğreteyim kendi öğrensin diyebilirsiniz ama sevdiğiniz insanın gelişimine katkıda bulunmak gerekir bence. çünkü o geliştikçe ilişki de gelişir ve bizim ilişkiden alacağımız doyum da artar.

bu yüzden tabi artık devam ederseniz etmezsiniz o sizin bileceğiniz iş ama eşinizin bu düşünüş tarzını anlamaya çalışın. daha iyisini bilmediği için ya da yaptığının sizde böyle kırgınlık oluşturduğunu bilmediği için böyle davranıyordur. çoğu zaman biz de bildiğimiz gibi davranırız ama bir bakarız karşı taraf farklı yorumluyor. bu durumda içerleyip uzaklaşmak yerine bunu söylemek en doğru olanı

yıllarca susmakla iyi birşey yapmadınız yani. belki eşiniz böyle kendine dönük yaşadı ama siz de onun bu yapısına karşı hep susarak bunu içten içe farkında olmadan onayladanız. şu an ki ses çıkarmayı keşke yıllar önce yapsaydınız. şimdi çok daha farklı olabilirdi ilişkiniz...

bazı insanlar- özellikle erkekler- biraz daha kendilerine dönük yaşarlar. kendi hayatlarına odaklanıp etrafın pek farkında olmazlar yani. bu başkalarını önemsemedikleri anlamına gelmez ama çevresindekileri iyi bir şekilde dinlemeyi ve değer vermeyi bilmezler. yada bunu nasıl göstereceğini bilmezler. burda birinin onlara bir koç gibi bunu nasıl yapacağını göstermesi gerekir.

oturduğunuz yerden erkeğin sizinle ilgilenmesini beklerseniz yaşlanana kadar bekleyebilirsiniz. eğer beklentileriniz buysa aslında uzun süreli evliliğinizde bunu ona siz öğretebilirsiniz. sadece kendine dönük insanlar değil aslında birçok insan farkında olmadan böyle davranabiliyor. sizin bunu ona göstermeniz -gerekirse defalarca- sonra da naısl yapacağını öğretmeniz gerek.

ha ben niye öğreteyim kendi öğrensin diyebilirsiniz ama sevdiğiniz insanın gelişimine katkıda bulunmak gerekir bence. çünkü o geliştikçe ilişki de gelişir ve bizim ilişkiden alacağımız doyum da artar.

bu yüzden tabi artık devam ederseniz etmezsiniz o sizin bileceğiniz iş ama eşinizin bu düşünüş tarzını anlamaya çalışın. daha iyisini bilmediği için ya da yaptığının sizde böyle kırgınlık oluşturduğunu bilmediği için böyle davranıyordur. çoğu zaman biz de bildiğimiz gibi davranırız ama bir bakarız karşı taraf farklı yorumluyor. bu durumda içerleyip uzaklaşmak yerine bunu söylemek en doğru olanı

yıllarca susmakla iyi birşey yapmadınız yani. belki eşiniz böyle kendine dönük yaşadı ama siz de onun bu yapısına karşı hep susarak bunu içten içe farkında olmadan onayladanız. şu an ki ses çıkarmayı keşke yıllar önce yapsaydınız. şimdi çok daha farklı olabilirdi ilişkiniz...

evet dediginiz dogru ben hep susan oldum..hep sineye cektim ve icten ice uzuldum.bana neden boyle davraniyor, beni hic dusunmuyor vs..keske'leri hayatimdan cikarmaya calisiyorum.. yoksa keske sendromuna girebilirim.

yok eger ogretebileceksem tabii ogretmek isterim.

kisaca, simdilik beklemeye karar verdim.ama yine arada arayacagim. eskisi gibi davranmaya devam edecegim.
bu arada Mayis ta dogum gunu var.. Bir sey almaliyim degilmi?

Zor bir durum tatlım. Elbette ilgi, alaka karşılıklı olursa ruhen doğurucu ve katlanılır olabilir. Tek taraflı nereye kadar taşıyanilirsin?
Birlikte olduğunuz ve ayrı bulunduğunuz zamanlarını iyice bir tart bakalım, hangi durumda kendini daha huzurlu hissediyorsun canım?
Tercihin evliliğinin devamı yönünde olacaksa, beklentilerine vereceği tepkiyi ezbere bilerek göğüslemeye talip olmalısın.
Eşinin duruşu, sanırım puzzle'ın eksik parçalarını senin tamamlaman yönünde. Dilerim her şey istediğin gibi olur.

evet dediginiz dogru ben hep susan oldum..hep sineye cektim ve icten ice uzuldum.bana neden boyle davraniyor, beni hic dusunmuyor vs..keske'leri hayatimdan cikarmaya calisiyorum.. yoksa keske sendromuna girebilirim.

yok eger ogretebileceksem tabii ogretmek isterim.

kisaca, simdilik beklemeye karar verdim.ama yine arada arayacagim. eskisi gibi davranmaya devam edecegim.
bu arada Mayis ta dogum gunu var.. Bir sey almaliyim degilmi?

içinizden geliyorsa alın =) belki evliliğinizdeki uzun yılları anlatan bir mektup gibi birşey de yazıp ekleyebilirsiniz. bu tür yazılı şeyler insanı etkiliyor. duyguların böyle yazılarak dile getirilmesi de söylemekten daha çok etki bırakabiliyor... hayat kısa herşeye rağmen insanları özellikle uzun yıllar beraber yaşadığımız bir insanı mutlu edecek birşeyler yapmakta sakınca yok bence...

içinizden geliyorsa alın =) belki evliliğinizdeki uzun yılları anlatan bir mektup gibi birşey de yazıp ekleyebilirsiniz. bu tür yazılı şeyler insanı etkiliyor. duyguların böyle yazılarak dile getirilmesi de söylemekten daha çok etki bırakabiliyor... hayat kısa herşeye rağmen insanları özellikle uzun yıllar beraber yaşadığımız bir insanı mutlu edecek birşeyler yapmakta sakınca yok bence...

2 kez ben hediye aldim.O ise bir telefon bile acmamisti..( ama eskilerde hep alirdi)
Ama belkide artik bunlari unutmanin zamani..

Alirim belki.. Ama kucuk bir sey.Eskisi gibi degil, ve evliligimizdeki uzun yillari anlatan bir mektup harika bir fikir. Hic dusunmemistim..

Yani dusunmustumde bir ara, ama bana yaptiklarini cektirdiklerini yazmak istemistim..:)

Bencede hic bir sakincasi yok onu mutlu edecekte, ama hep ben onu mutlu ediyorum.Ya O? neden beni mutlu etmek icin bir sey yapmiyor diye dusunmektende kendimi alamiyorum..
Tesekkur ederim..

Dun dikkat ettimde hala benimle bir yere gitmek istemiyor gibi bir hali var.Gerci esim hic bir yere gitmiyor. Hep evde..

Neyin pesinde oldugu cok belli..Aradigi heyecan ve eglence..Ve saniyorki, beni hayatindan cikarirsa o aradigi hayal yasami bulacak..

Beni hala hayatinda istiyor ama cocuklarinin etkisi buyuk.
Ve ayrica beraberligimiz bayatlamis..

Dusundumde, acaba ben farkli ne yapabilirim diye?
Zaten iyi giyiniyorum, kilo verme ihtiyacim yok..Bakimliyim..

Ama bunlar yetmiyor demekki, ilgisini cekemiyorum.

Arkadaslar, Baska akliniza gelen bir sey var mi? Esimin dikkatini cekebilecegim.?
Neler yapabilirim baska?

Esime mektup gercekten cok guzel bir fikir.Ama ben ne yazacagimi bilemiyorum..

Cunku benimle bosanmak isteyen ama simdilik bunu durduran, benimle beraberligi icin kilini bile kipirdatmayan birine ne yazabilirim bilmiyorum..

Benimle ilerisi icin bir plan yapmayan biri esim..

Yine kafam karisti:))

Benim bugunlerde kafam sanki hic bir seye calismiyor..

Esime mektup gercekten cok guzel bir fikir.Ama ben ne yazacagimi bilemiyorum..

Cunku benimle bosanmak isteyen ama simdilik bunu durduran, benimle beraberligi icin kilini bile kipirdatmayan birine ne yazabilirim bilmiyorum..

Benimle ilerisi icin bir plan yapmayan biri esim..

Yine kafam karisti:))

Benim bugunlerde kafam sanki hic bir seye calismiyor..

şöyle yapabilirsiniz. onunla ilk tanıştığınız zamandan başlayın mektubu yazmaya, o zamanki duygularınızı, onu ilk defa gördüğünüzde ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi, sonra da bazı güzel ve özel anıları anlatın. onun sizin hayatınızdaki özel yerini anlatın. bu tarz şeyler insanları çok duygulandırır. size bir örnek yazabilirim aslında da kişiye özel yazılması onu daha çok etkili kılar. içinizden ne geliyorsa onu anlatın.

sadece geçmişte kötü anıları yazmayın. ben de nişanlıma ne zaman hediye göndersem küçük bir not ya da mektup eklerim ama ona kadar kırgın ya da kızgın olsam da bunları yazmam. çünkü o kırgınlıklar zamanla aşılır ama yazıda onları tekrar hatırlamanın bir faydası olmaz ilerisi için. her zaman güzel şeyler yazın. size de aynı şey yapılsa mektupta kırgınlıklar yerine güzel şeyleri okumak istersiniz değil mi?

karar vermesi için madem zaman verdiniz eşinize...bu konuya daha fazla takılmayın o zaman. bir süre bekleyin. elbet karar verecektir o da. durumun bu gidişatı onun da hoşuna gitmiyordur bence. bazen karar vermek için zaman ve sabır gerekli...

aslan ve boğa...
çoooook zor bir ilişki.
ama bu ilişkide benim bildiğim aslan boğayı yer :1:
yakında doğum günü varsa boğa eşin demek ki.
aslan olarak senin baskın karakter olman gerek.
nasıl bu hale geldi bu iş anlamadım.
boğa aldatmaz nette biri falan olsa da.. ileri gitmez diye düşünüyorum.
ama inattır.
senin onun inadını kırman için biraz gerisinde durmanda fayda var.
kendini ona yetersiz hissettirdin belki.
farkında olmadan da yapmış olabilirsin.
o yüzden hep kendi başarılarını vs. anlatma ihtiyacı duyuyor olabilir.
hediyesini al bence de.

şöyle yapabilirsiniz. onunla ilk tanıştığınız zamandan başlayın mektubu yazmaya, o zamanki duygularınızı, onu ilk defa gördüğünüzde ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi, sonra da bazı güzel ve özel anıları anlatın. onun sizin hayatınızdaki özel yerini anlatın. bu tarz şeyler insanları çok duygulandırır. size bir örnek yazabilirim aslında da kişiye özel yazılması onu daha çok etkili kılar. içinizden ne geliyorsa onu anlatın.

sadece geçmişte kötü anıları yazmayın. ben de nişanlıma ne zaman hediye göndersem küçük bir not ya da mektup eklerim ama ona kadar kırgın ya da kızgın olsam da bunları yazmam. çünkü o kırgınlıklar zamanla aşılır ama yazıda onları tekrar hatırlamanın bir faydası olmaz ilerisi için. her zaman güzel şeyler yazın. size de aynı şey yapılsa mektupta kırgınlıklar yerine güzel şeyleri okumak istersiniz değil mi?

karar vermesi için madem zaman verdiniz eşinize...bu konuya daha fazla takılmayın o zaman. bir süre bekleyin. elbet karar verecektir o da. durumun bu gidişatı onun da hoşuna gitmiyordur bence. bazen karar vermek için zaman ve sabır gerekli...

evet cok guzelde.. benim soylemek istedigim su: boyle yaparsam arsizlik gibi olmazmi?
ben bu kadini istemedigimi, sevmedigimi soyledim, ama hala kabullenemedigi gibi birde bana eski anilarimizi yazmis demeyecekmi? yani yine egosu tavan yapmayacakmi?

karar vermesi icin ben zaman vermedimki, esimin maddi durumu yerine gelince yani cocuklarina para harcamasi gerekeni harcadiktan sonra beni bosayacak ya.
bende iste ne olursa olsun onun hayatinda kalan biriyim..benim anladigim bu yani..

Back
X