Evliliğim sonunda bitti...Hep iyi günlerim aklıma geliyor.

Onceadalet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
415
301
33
39
Arkadaşlar sorunlu nişanlılık,tartışmalı süreçler,gelgitli günlerin sonunda 7 yıl flört ve 4 senelik evliliği sonlandırdık.Ama içime bir ateş düştü.Sanki hep iyi günlerim,hep olur muydu düşüncelerim,kendimi suçlamaların hat safhada.İcim yangın yeri bitecek mi bu acı?
Konumu bilmeyenler için,1 yılı aynı evde,3 senesi ayrı evlerde ama sürekli görüşerek,onun ailem de ailem tartışmaları,geçmişi takıntı haline getirmesi,ev tutulmasına rağmen bir türlü tasinamamamiz,ailesi burda yokken eşyalarım depodayken ailesinin evinde kalmama,çoğu şartını kabul etmeme rağmen bir türlü olmadı olmadı...Son gün seni mutlu edeceğim demesine rağmen hiç bir adım görmediğinden sonuca gittim ama içimde hep acabalar var.Bu suçluluk duygusu ne zaman geçer?alışma süreci ne zaman başlar?Rahatlatıcı cümleleri izle çok ihtiyacım var.

O gelgitli haller her ayrilik surecini yasayanlar da oluyor. Bu normal. Bir sure daha olacak iyilesene kadar cunku her ayrilikta bir travma donemi yasaniyor. Zamanla bu hallerin de duzelecek. Bu asamaya getirdi ise bu evlilik ayni evde duzen kursaniz da yurumeyecekti ki zaten de pek bir cabasi yokmus. Bir de şartlı şurtlu evlilik olmaz zaten
.

Arkadaşlar sorunlu nişanlılık,tartışmalı süreçler,gelgitli günlerin sonunda 7 yıl flört ve 4 senelik evliliği sonlandırdık.Ama içime bir ateş düştü.Sanki hep iyi günlerim,hep olur muydu düşüncelerim,kendimi suçlamaların hat safhada.İcim yangın yeri bitecek mi bu acı?
Konumu bilmeyenler için,1 yılı aynı evde,3 senesi ayrı evlerde ama sürekli görüşerek,onun ailem de ailem tartışmaları,geçmişi takıntı haline getirmesi,ev tutulmasına rağmen bir türlü tasinamamamiz,ailesi burda yokken eşyalarım depodayken ailesinin evinde kalmama,çoğu şartını kabul etmeme rağmen bir türlü olmadı olmadı...Son gün seni mutlu edeceğim demesine rağmen hiç bir adım görmediğinden sonuca gittim ama içimde hep acabalar var.Bu suçluluk duygusu ne zaman geçer?alışma süreci ne zaman başlar?Rahatlatıcı cümleleri izle çok ihtiyacım var.
Evlilik iki taraftan yürütülür. Tek taraf uzerine duseni yaparsa yürümez durur. Vicdanin rahat olsun uzerine duseni yaptiysan. Hic kimse hicbir durum vazgecilmez degil. Yerine yenisi gelmez degil. Geçinmeye gönlü olan geçinirmiş. Burada duydum cok guzel bir söz. Kendini suçlama. Geçinmek istese bunu yapardi. Zararin neresinden dönsen kardir. Simdi cok zor geliyor olabilir ama her sey duzene girince iyi ki yapmisim diyeceksin. Umarim bundan sonra değer veren insanlarla olursun.

Yine yazayım olanda bir, olmayanda bin hayır ara. Senin evliliğin olmamış. Bu süreci herkes yaşıyordur. Yas süreci gibi. 10 yılı aşkın bi birliktelik sonuçta. Sokak kedisine 10 ay baksan ayrılsanız yine üzülürsün. Kendine yaşadığının normal süreç olduğu telkinini ver. Çok da kurcalama. Süper bir evlilik olsaydı sürerdi neticede

Ben hep şunu derim tek tekerle araba yürümüyor. ...o teker yipransada asinsa da yola devam etmeye calisiyor ama sonunda kopup gidiyor.biz kadınlar evliliğimiz bitmesin diye o kadar çok şeye tahammül ediyoruz ki ama bu çaba tek taraflı olduğu için yetersiz oluyo ve sonunda da ayrılık oluyor maalesef.mutlu evliliklere bakıyorum adam ailesine sahip çıkma herkesi susturma olgunluğuna sahip se evlilik evliliğe benziyor.yoksa gelen giden kadını suçsuz yere eziyor da eziyor..dört dörtlük olsan da bir şeye yaramıyor..

Bende aynı şeyleri yaşıyorum hemde zerre kadar hatam olmamasına rağmen. Ama herkes boşanmanın doğal bir süreci olduğunu ve zamanla geçeceğini söylüyorlar. Benim çocuğumda olduğu için bu süreç biraz daha zor geçiyor. Senin çocuğun yok sanirsam o yüzden tüm bağlarını kopar daha kolay atlatırsın

Geçmişteki herşey güzel hatırlanır çünkü insan ayakta kalmak için acıları unutmalıdır

En kötü gününüzü bilen acısı unutulur

Beyin geçmişi olduğundan güzel hatırlar

Güzel olöayan anları bile güzelmiş gibi hatırlar

Ilk aylar siz kendinizi suçlarsınız. Barışmak için çabalarsınız falan. Sonra denersiniz bi oluru var mı diye. Baktınız umut yok. Yaklaşık 4 ay sonra karşı tarafı suçlamaya başlarsınız. O 4 ay cehennem gibi gelir insana. Sizi ateşte canlı canlı yakıyorlar gibi etleriniz pişer resmen. Valla 4 aydır karşı taraftan tiksinme modundayım.

SSonra nötr olacağım inşallah. Hayatım bi yoluna gitsin onunla ilgili her şeyden arınayım bi. Sonra geçecek.

Artık bitmiş evliliğiniz kimin hatası olduğu önemli değil. Bundan sonra geleceğe bakacaksınız. İçinizde bastırmayın. Aklınıza iyi günler de gelir kötü günler de gelir. Özgür bırakın anılarınızı. Üzülün ağlayın bunlar doğal süreçler. Önemli olan bastırmamak ve hayatı kendine zindan etmemek. Bir süre belki yalnız kalırsınız ama sonra sosyalleşin kitap okuyun vs. Geçecektir. Çok iyi bir evliliğiniz olsaydı bitmezdi artık geçmişte çok takılı kalmamaya çalışın

1 yılı aynı evde cehennem yasamıssınız adamla, ozledıgınız ne? Gercekten merak ettim.
Sadaka verin, yarın bayram keske bir oksuz gıydırseydınız nihayet bitti dıyıp.

Uc yıldır ayrı evde yasayan Evliliğine size sahip çıkmayan, erkek aılesı ondedır kafasında olup ne sana ne ailene asla saygı gostermeyen bu adamdan kurtuldun diye bence sadaka ver.

Merak etmeyi zamanı var gün gelecek ben bu kadar şeye nasıl katlanmışım diyeceksiniz. Zaman her şeyin ilacı acı çekmek yerine sevdiğiniz şeylere odaklanın yoksa kendinizi ruhen de bedenen de hasta edersiniz. Kimse mutlu evliliğinin bitirmez yaşadığınız köyü olayları hatırlayın bu sizi kendinize getirir.

Şimdi tabi idrak etmeye çalışıyorsun ama bence zamana bırak.Zamanla böyle düşünmeyeceksin.Eşin galba fazla aileci.Anlayacaksa o anlasın kıymetini

Üç yılı ayrı evde geçirmek zaten ortada evlilik birakmamis. Maalesef toplumumuzda ailesinden baglarini tamamen koparmak demiyorum yanlis anlasilmasin ama ailesinden ayrisamayan, cekirdek ailesini koruyup kollayamayan cok erkek var. Sanki erkek ailesiyle bir butun kadin disardan gelip onun ailesine uyum saglamak zorunda olan kisi gibi bir algi var. Eger bu dusunce terk edilemezse ve bir de aileyle birlikte yasama soz konusuysa evlilikler yipraniyor. Siz elinizden geleni yapmissiniz. Iciniz rahat olsun. Zamanla yoluna girecek her sey

Back
X