• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim ve yıkılan hayallerim..

Sen doğum yapmışsın eşin lahusa depresyonuna girmiş resmen, Allah yardımcın olsun ama onun seni istediği kadar hafife alsın sen kendine güvenini kaybetme yapılan psikolojik baskıya yenik düşme, kendinde olan eziklikleri senden çıkardığını düşünüyorum sana yaptığı her hareketin her söylediği kötü sözün kendinde olduğundan eminim. sen yeterki kendine güven başın dik olsun seni kimse yıkamaz Allah bağıslasın bebeğinide sağlıkla büyüt onun mutlu bir anneye ihtiyacı var sen umursamadığın sürece hiçbirşey seni yıkamaz.

Konuşmaya çalışmıyor mu peki gelip derdin ne falan demiyor mu?

Benim esim ben kustuysem ve o hakli olduğunu düşünüyorsa aslaaa gelip konusalim demez. Utusunu yemeğini yapar. Kırdığını düşünüyorsa cikolata hediye falan alir ama özür veya bir daha tekrarlamayacagim gibi bi cümle yok.

Yok hayır, hiç bir şey olmamış gibi davranır. Asla özür dileme, gönül alma gibi bir çabası olmadı. Hatalı olduğunu düşünmez çünkü, genelde hiç bir şey olmamış gibi yaparak, böyle beni şaklabanlıklar yaparak kızdırarak, güldürmeye çalışarak normale döndürmeye çalışır.

sen daha yenisin :)
Adamdan hevesimi almam gerekiyor yani oyle mi :KK70:
Yok hayır, hiç bir şey olmamış gibi davranır. Asla özür dileme, gönül alma gibi bir çabası olmadı. Hatalı olduğunu düşünmez çünkü, genelde hiç bir şey olmamış gibi yaparak, böyle beni şaklabanlıklar yaparak kızdırarak, güldürmeye çalışarak normale döndürmeye çalışır.
Bu da bi gönül alma. Hic umursamadığını düşün o daha yıkıcı

küsmek ya da oda değiştirmek değil.
gerçekten o olmadan da yaşayabileceğini göstermek ve bu durumu en az 2 hafta sürdürmek.

Benim hiç bir korkum yok ki, yaşayabileceğimi de çok iyi biliyor. Yapabilirim bunu ama onsuz çok iyi yaşayabileceğimi biliyor. Ben asla arkama bakmam, hiç unutmam bekarken işte sende bensiz yapamazsın falan demişti. Çünkü ben hiç bir zaman kendimden ödün vermedim hani çok sevdin diye hep alttan alma olsun, sözünü dinleme olsun. Yani hiç bir zaman hayatımın merkezine koymadım onu. Ölüm acısıyla hala ayaktaysam (annemi kaybettim) ayrılıkla hiç ölmem vız gelir demiştim.

Bence kendisine bir doz kendi ilacından tattırmak gerek. Mesela emziği elinizden alamadığında o size çıkışamadan siz ona söylenin, "Bir şeyi de becer artık bee, öfff!" gibi.

Fazla mı yıkıcı bir tepki olur ki?

Hatasını kabul etmeyip sürekli tekrarlayınca hiç bir artısı yok emin olun.
Esimin bana yaptigi gibi bazen ben de onu tersliyorum hic yukselmiyor sakince karşılıyor ona göre bu sekilde cevap vermek sorun degil yani. Annesine de böyle konusuyor. Diyorum o senin annen darilmaz gucenmez. Sen nesin sen de benim esimsin kafanda kurma diyor.

Bence kendisine bir doz kendi ilacından tattırmak gerek. Mesela emziği elinizden alamadığında o size çıkışamadan siz ona söylenin, "Bir şeyi de becer artık bee, öfff!" gibi.

Fazla mı yıkıcı bir tepki olur ki?

Artık her şeyi denemeyi düşünüyorum.

Denedim tabii, bu sefer kendimi ezik hissediyorum. Her şeyi geçtim o zaman sanki bende kendimi hatalı görmeye başlıyorum.

Hayır kastettigim sessizlik öyle kabullenis değil.
Umursamamak,hic istifinizi bozmadan,yuzunu,moralinizi dusurmeden soylensin dursun öyle. Asıl siz hic bisey olmamış gibi davranin. Mümkün olduğunca terslemelerini dikkate almayın. Yani çok yontem denemissiniz belki böylesi de etkili olur.

O laf söylemeden ben başlıycam söylenmeye,
Hayır kastettigim sessizlik öyle kabullenis değil.
Umursamamak,hic istifinizi bozmadan,yuzunu,moralinizi dusurmeden soylensin dursun öyle. Asıl siz hic bisey olmamış gibi davranin. Mümkün olduğunca terslemelerini dikkate almayın. Yani çok yontem denemissiniz belki böylesi de etkili olur.

Önce bi onun gibi olmayı deniycem ani yükselişler, sert üslup hatta fazlası asık surat, sert cevaplar, serzeniş bakalım nasıl oluyormuş.

Ayni bu yazdigin kelime ve duygularla onada anlat.
Samar oglanin degilim esinim ben sen de.
Bu adamlar hor davranmayi bir halt sanıyorlar

Benim hiç bir korkum yok ki, yaşayabileceğimi de çok iyi biliyor. Yapabilirim bunu ama onsuz çok iyi yaşayabileceğimi biliyor. Ben asla arkama bakmam, hiç unutmam bekarken işte sende bensiz yapamazsın falan demişti. Çünkü ben hiç bir zaman kendimden ödün vermedim hani çok sevdin diye hep alttan alma olsun, sözünü dinleme olsun. Yani hiç bir zaman hayatımın merkezine koymadım onu. Ölüm acısıyla hala ayaktaysam (annemi kaybettim) ayrılıkla hiç ölmem vız gelir demiştim.
insan kaybetmeyince kıymet bilmeyen bir varlık maalesef.
o yüzden bir de böyle denemek belki işe yarar diye düşünmüştüm.

Her erkek böyle değil ama her erkek başka yerden defolu bence.
Sen ne tarz bir defoyu kaldırabilirsin kişiden kişiye değişen o.

Allah dağına göre kar veriyor.
Ben mesela böyle bir adamı alttan alamam uzun süre.
Başkasının yanında beni azarlayacak ve susacağım.
Onu oracıkta rezil ederim nereye varırsa varsın.

Zaten bu tipler özellikle hanım hanımcık kadınlara böyle yaparlar.
Kendini ezdirme.

Dinsizin hakkından imansız gelir diyorum.

Canım benzerlerini yaşamış biri olarak yazıyorum bu kadar saygısızlık olmaSa da çocukla ilgili, evle ilgili birçok şeyde zerre kadar yardımı olmayan birine dönüşmüştü. Ki parmakla gösterirlerdi bendimin eşi şöyle yardımcıdır böyle iyidir diye.
Doğumdan sonra böyle olmuştu. Baktım ben yıpranıyorum, herşeyi zaten tek yapıyorum.
En ufak bir paylaşımım kalmamış.
Aynen senin gibi eyvallah etmem hiçbirşekilde.
Olmucak boşanalım daha kötü olucaz dedim. Güzel tek bir anımız kalmadı dedim.
Psikolojim bozuktu düzelecek dedi.
1 hafta oldu olmadı çok düzeldi. Ama bende kırılan kırıldı tabi.
Eski güvenim henüz gelmedi.
Sen blöf yapma. Gerçekten sınırına geldiğinde zaten dayanamayacağın zaman bitsin diyeceksin.
O zaman düzelirse düzelir. Konuşmakla ciddiye alınmıyoruz maalesef.
Onun gibi cevap vermen daha da laçkalaştırır. Onu da tavsiye etmem.
Seni anlıyorum. En ihtiyacın olduğu zamanlar hemde. Bebeğin küçük olduğu zamanlar.
Değişecek zamanı güzel biliyorlar.
Allah yardımcımız olsun.

Canım benzerlerini yaşamış biri olarak yazıyorum bu kadar saygısızlık olmaSa da çocukla ilgili, evle ilgili birçok şeyde zerre kadar yardımı olmayan birine dönüşmüştü. Ki parmakla gösterirlerdi bendimin eşi şöyle yardımcıdır böyle iyidir diye.
Doğumdan sonra böyle olmuştu. Baktım ben yıpranıyorum, herşeyi zaten tek yapıyorum.
En ufak bir paylaşımım kalmamış.
Aynen senin gibi eyvallah etmem hiçbirşekilde.
Olmucak boşanalım daha kötü olucaz dedim. Güzel tek bir anımız kalmadı dedim.
Psikolojim bozuktu düzelecek dedi.
1 hafta oldu olmadı çok düzeldi. Ama bende kırılan kırıldı tabi.
Eski güvenim henüz gelmedi.
Sen blöf yapma. Gerçekten sınırına geldiğinde zaten dayanamayacağın zaman bitsin diyeceksin.
O zaman düzelirse düzelir. Konuşmakla ciddiye alınmıyoruz maalesef.
Onun gibi cevap vermen daha da laçkalaştırır. Onu da tavsiye etmem.
Seni anlıyorum. En ihtiyacın olduğu zamanlar hemde. Bebeğin küçük olduğu zamanlar.
Değişecek zamanı güzel biliyorlar.
Allah yardımcımız olsun.

Çocuğu ona bırakır dışarı çıkıp işlerimi hallederim. Yemek hazırlar, yardım eder o konuda sıkıntı yok ama anlattığım gibi işte, dün kız kardeşim bizdeydi, bir olay oldu onu anlatıyordum ve kendi istedi anlatmamı eee, uzatma, sadede gel kaç defa kesti cümlemi ve bu ilk değil. Sessiz konuş, of çok konuştun, uzatma hele bir de anlatmak istediğimi anlamasın yok öyle mi anlatılır ben anlamadım demek yok sen anlatamadın var. Öyle demek yerine böyle de, şöyle de ben bir taraftan ne demek öyle de böyle de anlayan gayet anlar uzuyor da uzuyor. Bana tahammülü yok gibi, kırmaktan ve üzmekten korkmuyor bence hisleri kalmamış. Hani değişse bile, mecburiyetten değişir. Bu saatten sonra boşanırsam ne yapacağım diye değişir.

Eşiniz bi şeylerin sinirini sizden çıkarıyor gibi geldi bana belki o da evaliliği böyle hayal etmemiş ve sizi suçluyor olabilir bu sebeplerle bosanilmaz ama böyle de yaşanmaz ,acilen hem ayrı ayrı hem de birlikte psikoloğa gitmelisiniz bi de sevgiliyken mutlu olduğunuz yerlere gidin ,aktiviteleri yapın ,sizi çok sevdiğini ona hatırlatın bi şekilde, aşk bitmiyor fakat insan alışıyor heralde elinde olana hor davranıyor. Tehtit etmeden kendisinin vazgeçilmez olmadığını ,huzur ve şefkat istediginizi anlatın. Hala böyle devam ederse gerçekten kimse vazgeçilmez değildir bu yaştan sonra da kimsenin kahrını çekmek zorunda değilsiniz. Ama öncelik birlikte çözüm bulmak olmalı

Her erkek böyle değil ama her erkek başka yerden defolu bence.
Sen ne tarz bir defoyu kaldırabilirsin kişiden kişiye değişen o.

Allah dağına göre kar veriyor.
Ben mesela böyle bir adamı alttan alamam uzun süre.
Başkasının yanında beni azarlayacak ve susacağım.
Onu oracıkta rezil ederim nereye varırsa varsın.

Zaten bu tipler özellikle hanım hanımcık kadınlara böyle yaparlar.
Kendini ezdirme.

Dinsizin hakkından imansız gelir diyorum.

Yok susmuyorum zaten, normalde ben toplum içinde göstermek yerine evde konuşurdum rahatsız edici bir şey varsa renci de olmasın diye. Hep ona da öyle söylerdim ama kendisi yapınca da beklemem hemen cevabımı veririm.

Hatta bir kere öyle tartışma şiddetlendi, gene beni tahrik ediyorsun demeye başlayıp üzerime gelmeye başladı eltim aramıza girdi. Üstelik doğum yapalı 15 gün falan olmuştu.

Back
X