• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim ve yıkılan hayallerim..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.500
3.818
448
Sitede uzun zamandır aktif değilim. Canım o kadar sıkkın ki, o kadar doluyum ki bazen çıldıracak gibi oluyorum.

Sebebi eşim maalesef.. 9 senelik bir beraberliğin ardından çok zor süreçlerden geçerek evlendik.

Çok fedakarlık ettim, sabrettim ama hiç kıymetim bilinmedi. O böyle yaptıkça üzüntüden olan bana oluyor. Sanki zaten yapmak zorundaydım gibi davranıyor. Evliliği hiç böyle hayal etmemiştim.

İlk zamanlar alo deyişinden, sesinden anlardım beni sevdiğini, tamam ilk günkü gibi olamaz belki hiç bir şey ama ne bileyim yılların hatrı var, emek var insan saygı duyar en azından, saygı olursa sevgi de olur zaten. Daha kapıdan giriyor başlıyor şikayete, o yüzden gelme saati yaklaşınca beni alıyor stres, sinir olduysa bir şekilde ucu bana dokunuyor mutlaka. En ufak şeyleri büyütüyor. Yok o öyle, bu böyle, bir şey olur ben şöyle zannetim derim, sen zaten hep zannet. Neyi bildin ki, neyi yaptın ki gibi cümleler..

Ya derece 77 diyor nem mi diyorum diye bağırıyor nem mi dedim ben derece diye. Çocukla bir kez dışarı çıktık, gerim gerim gerdi beni, elimden çocuğun emziğini alırken bile tek seferde alamadı diye dövecek gibi bakar mı insan? Çünkü ona göre benim yüzünden, halbuki tutamayan o, ben değilim!

Hiç bir şeye dikkat etmiyorsun, boş bakıyorsun diye söylendi, asansörün nerde olduğunu hemen göremedim diye! Arkamdan gelen insan bana çarpsa bile suçlu benim.

Ağzından kendimle ilgili olumlu bir şey duymayalı o kadar uzun zaman oldu ki.. Bardak kırsa ben yanlış yere koymuşumdur. Asla kendinde hata görmez hiç bir zaman.

Az önceki yaşadığım olay konu açmama sebep oldu. Çocuğu emziriyordum, 4 aylık bir oğlum var bu arada, artık etrafını keşfettiği için doğru düzgün emmemeye başladı. Sessiz ve karanlıkta emziriyordum sessiz olalım dedim suyun bittiğini söyledi, keşke söyleseydin alırdım, çıkıp alayım dedi. Gerek yok hallederim ben yarın dedim. Yatmaya geliyordu, yastığı bana verir misin dedim beşikte aradı, orda değil bu tarafta dedim iki kez, sessiz bir şekilde hemde, ona rağmen sussana, sus diyorsun konuşuyorsun diye sert şekilde söylenmeye başladı sert el hareketleriyle, konuşmazsam nasıl söyleyeceğim dedim? Kaldı ki kendisi sesli konuştu. Bak hala konuşuyorsun diye sert sert bakıyor bir de. Böyle tepki verecek ne söyledim ben şimdi? Hep böyle sert ve ani çıkışları var. Teyzem bile hastanede beni azarladığına şahit olmuş. Hep bir şeyleri benden çıkarıyor.

Söyledim kaç kez ama hep senin yüzündenli cümleler. Hep benim yani, hep ben hatalıyım. Bir güzel söz duymadım uzun zamandır. Yıldım, yoruldum bende de kalmadı hiç bir şey. Haksız mıyım?

Bide çoğu erkek böyle ben öyle düşünüyorum. Çevremde gördüklerim de öyle . Erkekler herşeyi kadına yükler kendıleri rahat eder. Bizde de oluyor arkadaşlarımla konuşurum onlarlar da olur ne bileyim evlilik zor . Bide siz uzun zaman konuştunuz ama ister on yıl görüş ister beş ay farkrtmıuot

Bide çoğu erkek böyle ben öyle düşünüyorum. Çevremde gördüklerim de öyle . Erkekler herşeyi kadına yükler kendıleri rahat eder. Bizde de oluyor arkadaşlarımla konuşurum onlarlar da olur ne bileyim evlilik zor . Bide siz uzun zaman konuştunuz ama ister on yıl görüş ister beş ay farkrtmıuot

Yordu beni, her anlamda yordu. Hiç mi memnun olmaz bir insan, eskisi gibi bakmıyor hissediyorum. Ben sırf o istedi diye çok şeye göz yumdum, yummaya çalıştım ve onun isterse bir şeyler yapabileceğini bildiğim halde.

Onun yüzünden doğru düzgün çalışamadım, ama ben suçlu oldum onun yüzünden acele etmek zorunda kalıyordum iş seçiminde. Oysa o, yıllardır sırf işyeri rahat diye, tecrübesine göre maaşı az olduğu halde aynı işyerinde çalışmaya devam ederken kendi ağzıyla " 2 kuruş fazla verecekler diye it gibi çalıştıracaklar " demişti. Ben öyle çalışmaya dayanamadığım için çalışamamıştım mesela.

Söylemez miyim? Ama hiç bir şey değişmiyor.

Bana siz çok alttan almışsınız ve bu yüzden tepenize çıkmış gibi geldi. Fiziksel şiddet gösterme ihtimali var mı bilmiyorum, o yüzden yapın diye tavsiye etmiyorum ama ben olsam o bana ne yapsa ona daha fazlasını yapardım, o bana bağırırsa onun sesini bastıracak şekilde bağırırdım. "Sen bana ne hakla bağırırsın! Ben hata yapsam bile senin bana bağırma hakkın yok, düzgün düzgün söylersin! Ki ben hata da yapmadım! Asabiyetten ne yapacağını şaşırdın! Kendine gel! Yüz verdik tepemize çıktın!" vs vs derdim. Ayrıca, çift terapisine gidebilirsiniz.

Çektim tabii ki, ama bir faydası olmadı ki hala yani, susmuyorum zaten asla, kendimi ezdirmem. Çocuk olunca iyice zıvanadan çıktı. Sürekli tartışıyoruz.
iyide çocuk nedeniyle yorgun ve gergin olması gereken sensin ona ne oluyor
adam mı lohusa depresyonuna girdi yoksa :)
sorsana sende mi doğurdun diye

Bana siz çok alttan almışsınız ve bu yüzden tepenize çıkmış gibi geldi. Fiziksel şiddet gösterme ihtimali var mı bilmiyorum, o yüzden yapın diye tavsiye etmiyorum ama ben olsam o bana ne yapsa ona daha fazlasını yapardım, o bana bağırırsa onun sesini bastıracak şekilde bağırırdım. "Sen bana ne hakla bağırırsın! Ben hata yapsam bile senin bana bağırma hakkın yok, düzgün düzgün söylersin! Ki ben hata da yapmadım! Asabiyetten ne yapacağını şaşırdın! Kendine gel! Yüz verdik tepemize çıktın!" vs vs derdim. Ayrıca, çift terapisine gidebilirsiniz.

Zaten susmuyorum. Ama hep tartışma, susmadığım halde böyle bir de. Aile terapisti desem, her şeyin benim yüzümden olduğunu düşündüğü için hiç gerek duymaz.

iyide çocuk nedeniyle yorgun ve gergin olması gereken sensin ona ne oluyor
adam mı lohusa depresyonuna girdi yoksa :)
sorsana sende mi doğurdun diye

Öyle valla, yardım eder o konuda sıkıntım yok. Yeri gelir çocuğa bakar. Ama yetmiyor işte, çok konuşuyor ve ne konuştuğunu bilmiyor. Maddi yönlü de tartışmalarımız çok fazla, beni doyumsuzlukla suçlar genelde. Bende tam tersi çabalamasını istiyorum. O hep dua et der geçer. Sadece iş dua' ya kalsa keşke, okuldaki sınavımızı çalışmadan duayla geçelim o halde. Zaten ben haklı olduğum için kendini üste çıkarmak için böyle yaptığını düşünüyorum.

Müthiş sabırlı bir insanmışsınız tebrik ederim. Ama saygısı bitmiş bir erkeğin düzelmesi zordur gibime geliyor.Buna bir dur demezseniz daha çok tepenize binecek

Düzeleceğine inanmıyorum zaten ki, alışmış bir kere ne desem, ne yapsam boş. Halbuki susup oturan bir insan da değilim. Cevap veririm, ama zaten bunların yaşanması insanı bezdiriyor. Şimdi böyleysek yıllar geçtikçe daha da şiddetlenicek, önümü göremiyorum anlayacağınız.

Zaten susmuyorum. Ama hep tartışma, susmadığım halde böyle bir de. Aile terapisti desem, her şeyin benim yüzümden olduğunu düşündüğü için hiç gerek duymaz.

"Tamam, benim yüzümden olan şeylerin farkına varıp, kendimi geliştirmem için gitmemiz şart. Benim amacım suçlu bulmak değil zaten, sadece mutlu olmak istiyorum. Bunun için çift olarak gitmeliyiz" deyin. İkna edip götürün. Mutkaka faydası olur.

Bu davranışlar yüzünden kendinizi değersiz ve akılsız hissedebilirsiniz. Benim de başıma böyle bir şey gelmişti. Erkekler bir süre sonra-yani ilişkinin alışkanlığa dönüştüğü-zamanlarda bu tarz iğrenç bir şeye dönüşüyorlar ki şu an onun desteğine ihtiyacınız var iken böyle davranması 'bencillik' olarak adlandırılır. Bir an önce bu adamdan kurtulun diyeceğim ama bebişiniz var. Allah yardımcınız olsun ..

"Tamam, benim yüzümden olan şeylerin farkına varıp, kendimi geliştirmem için gitmemiz şart. Benim amacım suçlu bulmak değil zaten, sadece mutlu olmak istiyorum. Bunun için çift olarak gitmeliyiz" deyin. İkna edip götürün. Mutkaka faydası olur.

Madem benden bu kadar rahatsızsın boşanalım, rahatla dedim. Kavgalarımız itişmeye kadar gidiyor çünkü.

Düzeleceğine inanmıyorum zaten ki, alışmış bir kere ne desem, ne yapsam boş. Halbuki susup oturan bir insan da değilim. Cevap veririm, ama zaten bunların yaşanması insanı bezdiriyor. Şimdi böyleysek yıllar geçtikçe daha da şiddetlenicek, önümü göremiyorum anlayacağınız.
Yıllar geçtikçe yumuşuyorlar canım, çevremden gördüklerim böyle . Yıllar geçtikçe eski sinirleri kalmıyor

Sıkıştığı zaman çabuk sinirlenip önünü ardını düşünmeden konuşuyor eşin anlaşılan, ama seni sevmediğini sanmıyorum, sadece öfke kontrolünde sıkıntı var. Duymamaya çalış, zor , ama söylensin dursun, görmezden gel

Şimdi birde bebek sorumluluğu eklenmiş, sorumluluk arttıkça öfke kontrolü zorlaşmış gibi, zamanla alışıp biraz daha düzene girer inşallah

Back
X