Evliligimde asamadigim sorunlar

ilk sayfadaki yazınızı okuduğumda ben de şizofren dedim. ancak böyle birşeyi direk yazmak istemedim. ama elbette dr falan değilim. sadece çevremdekim bildiğim gördüğüm tanık olduğum şizofren hastalarında bu saydıklarınıız mevcut. çeşitleri vardır mutlaka ama genel olarak bir ruh sağlığıyla ilgili problemi var.

ama siz neden bunu kabul etmiyorsunuz bunu anlamadım. dr a gitmediniz ama siz eğitim falan mı aldınız. çünkü ısrarla değil diyorsunuz..

paranoid kişilik bozukluğu... eski nişanlım.. çok benziyor
psikiyatrise gitsin bir an önce

Paranoid Kişilik Bozukluğu

Paranoid kişilik bozukluğu, bulunan kişiler sürekli şüphe içinde olan, tüm insanlara güvensizlik duyan özelliktedir. Çevresine düşmanca tavırlar sergiler, sürekli huzursuz ve kızgın yapılarıyla bilinirler. Rahatsızlığı bulunan kişiler, tedavi olmak için çaba harcamazlar. Erkeklerde kadınlara oranla daha yaygın bir rahatsızlıktır. Genetik olarak aile bireyleri arasında geçiş yapar. Erken ergenlik döneminde başlaması yaygın olan bozukluğu yaşayan kişilerin kıskanç olmaları dikkat çekici bir özelliktir. Çevresindeki kişilerin, eşlerinin sebepsiz olarak sadakatını sorgular. Hastalar genellikle duygusuz görüntü verir, gerçekçi olmalarıyla gurur duyarlar. Bazı durumlarda ömür boyu sürecek olan bir rahatsızlıktır. Kişilerin çoğunlukla evlilik hayatları ve iş hayatları sorunlarla doludur. Psikoterapi ile tedavi edilmeleri uygundur. Grup psikoterapisi için uygun hastalar değillerdir. Bozukluk hezeyan, halüsinasyon ve formal düşünce bozukluğu içermediğinden, paranoid şizofreniden ayrılır.

Paranoid Kişilik Bozukluğu
Paranoid kişilik bozukluğunun belirtileri nedir?

Karşılarına çıkan kötü davranışları affetmedikleri gibi, kin tutma duyguları fazladır.
Yalan söyleme ve gerçekleri saptırma oldukça yaygındır.
Herkesten üstü olduklarını düşünerek, ukalalık yapar, kendine fazla güvenirler.
Otoriteye karşı baş kaldırma eğilimleri vardır.
Kuşku duyma, kıskançlık ve çekememe duyguları baskındır.
Sorumluluk almak istemez ve suçunu üstlenmekten kaçınırlar.
Çevresinden gelen normal davranışları bile kötü olarak algılamak.
İnsanların sadakatlerinden şüphe duymak ve çevresine güvensiz olmak.
Sadece kendilerini korumak amacıyla, aşırı derecede saldırgan tutum sergilemek.
Başkalarını suçlama eğilimi içinde olmak.
İnatçı, sabit fikirli ve ketum bir yapıda olmak.
Her an için kızmaya, agresifleşmeye ve öfkelenmeye hazır olmak.
Paranoid kişilik bozukluğunun nedenleri nedir?

Genç ergenlik döneminde başlayan bozukluk, farklı koşullarda ortaya çıkar. Yalnızlık, aşırı hassasiyet, arkadaş edinememe, fanteziler, tuhaf karşılanacak düşüncelere sahip olma gibi belirtiler görülür. Çocukluklarında aile sorunları yaşamış, sömürüye uğramış olabilir. Ailesinde olan aşırı baskı ve öfkenin kendi özellikleri olmayıp, sadece karşısındakilerde bulunduğunu düşünürler. Kendilerini yetersiz görüp, aşağılandıklarını hissederek bunun için çevresini suçlarlar. Bebeklik dönemlerinde kızgınlık ve sevginin aynı anda olabileceğini öğrenemeyenler de risk altındadır. İki duygunun aynı insanda bulunmasını sağlamaya çalıştıklarında, nefretin sevgiyi yok edeceğini düşünerek, anksiyete durumu yaşarlar. Bunu engelleyebilmek için, tüm kötü şeyleri dışarıdaki insanlara yöneltirler. Dış dünyanın kendini kurban edeceğine, sürekli olarak kendisini korumak için savunmaya geçmesi gerektiğine inanır ve yaşamlarını böyle sürdürürler. Bu kişiler benlik gelişimlerini tamamlayamamışlardır. Kişilerde hakkımda iyi düşünmediğini tahmin ediyorum yerine, hakkımda iyi düşünmediğinden eminim, görüşü oluşur.

Paranoid kişilik bozukluğu tedavisi nasıl yapılır?

Kişilik bozukluklarında uygulanan psikoterapi yöntemi bu hastalara da uygundur. Ancak bu kişiler, kendi istekleriyle tedaviden kaçınırlar. Başkalarına güvensiz olduklarından, sır vermeyi istemezler. Bu yüzden terapi sırasında bu hastaların güvenini kazanma oldukça önemlidir. Terapistin hastayı suçlamadan ona güven duygusu aşılaması gerekir. Grup tedavisine uygun olmadıklarından, bireysel yapılan terapilerde başarılı olunabilir. İlerleyen dönemlerde hasta terapistin kontrolüne girmelidir. Tedavide hastaların utandırılmaması gerekir. Kendilerini küçük düşmüş hisseden hastalar korkacağından, tedavi amacına ulaşmamış olur. Hastanın ikna olması önem taşır. Sosyal becerileri düzeltmek ve kuşkucu hali azaltmak için davranış tedavisi uygulanır. Bazı hastalarda psikoterapiye destek olması açısından, ilaç tedavisi de kullanılabilir.

Isaretledigim yerler esimde gorunen huylar. Gecmisini ve nasil basladigino bilmiyorum. Bir de esimde A tipi kisilik var yani mukemmelliyetcilik, bu da bir nevi kisilik bozuklugu.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Son düzenleme:

Canim sen daha fazla vakit kaybetmeden boşanma davasi ac bu adama.eğer biraz daha bu şekilde devam edersen bu olay çok farklı boyutlara gider haberin olsun.kurtar kendini

Paronayak veya şizofren eşin bu hastalıklardan birine sahip.Bildiğim kadarıyla bu hastalıklar bebeğe geçen hastalıklar ve yurtdisiinda bu durumda bebek yapılmasına onay vermiyorlar.
Birkaç yıl sonra dayanamayıp ayrılınca daha kötü.Bebek olsa o da hasta.Hayatını mahvetme boşan bebek olmadan.
Ayrıca merak ettim eşinin işi ne ?
Bir tanıdık vardı,kızkardeşi yıllar sonra çocuklarla boşandı ve büyük oğluda hastaymis.

Bu saydiklarinin hic birinde senin bi sucun yok niye akrabanda olsa bi baskasi icin sana bu kadar yuklenmesine izin verdin verdinde kiymetli mi oldun mustesarlik gibi bi durum sanirim kusura bakma ama kimse gizlemiyor. Esinin psikolojik sorunlari var. En onemlisi senin kiymet sifirin altinda alttan almak degeri yukseltmez bilesin kopacak.olan zaten kopar srn gururunu ezdirmekle kalirsin. Babana kufur etmeni soylemesi yenilir yutulur degil. Nesin sen kole mi niye kabul ediyosun hic sucun yokken. Sana geber diyen adamin yaninda niye duruyosun

Isaretledigim yerler esimde gorunen huylar. Gecmisini ve nasil basladigino bilmiyorum. Bir de esimde A tipi kisilik var yani mukemmelliyetcilik, bu da bir nevi kisilik bozuklugu.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

o belirtilerden 7 tanesi yetiyormuş zaten. Psikiyatriye gitmeye ikna edebilirsen et eşini, edemezsen sakın çocuk yapma, kendi hayatına bak bence..

üst kat komşumuzun eşin de de böyle bir rahatsızlık var ve çocukları 3 yaşında ,adam karısına taktı kafayı beni aldatıyosun diye ve boşanma davası açtı, sürekli takip eiyo, ıspatlamaya çalışıyo.. karısı da hala tedavi olur mu ki diye umutlanıyo çocuk olduğu için. boşanma davaları var yakın da..

çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun, şifa versin..

Bile bile lades demişsiniz.

Bir insan evleneceği kadının namusuna nasıl laf eder? Hadi etti bir kadın böyle bir adamla nasıl evlenebilir?

Adam kibirli, sizde vermişsiniz gazı, ne diye hastanelere düşüyorsunuz bunun için ya? Sanki reisi cumhur.

Akrabanız da ne gereksiz bir insanmış, ona mı kalmış başkası için izin istemek.

Ayrılacağınız falan yok arkadaşım, sizin zamana ihtiyacınız var. Bence bir müddet ayrı kalın, siz ailenizle tatile falan gidin ama bu arada birbirinize çemkirmeyin ki ortam dahada gerilmesin.

Bi kızın babası damadının ne iş yaptığını bilmeli eğer güzel bir iş yapıyorsa da bununla övünmeli de. Zaten bir erkeğin ağzı bozuksa altın suyunuda batırsan o adamdan sana fayda gelmez. Bunda kader kısmetlik bişi yok bence. Sen bile bile lades demişsin. Allah bundan sonra yardımcın olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet bile bile, anlaya anlaya, gore gore evlendim bu adamla. bu kadar aptal, bu kadar ozguvensiz, bu kadar kolay kanan, bu kadar basit bir kizmisim iste.

evet bile bile, anlaya anlaya, gore gore evlendim bu adamla. bu kadar aptal, bu kadar ozguvensiz, bu kadar kolay kanan, bu kadar basit bir kizmisim iste.

Arkadaşım lütfen kendine böyle şeyler söyleme. Bu adam senin sinirlerini iyice bozmuş. Olan olmuş artık, sonuçta zamanı geri alma gibi bir seçeneğimiz yok. O yüzden yapman gereken bundan sonra doğru hareket etmek. Sakin olur, mantıklı kararlar alırsan kendine olan güvenin artacak inan.

Tüm güzellikler senin olsun, selamlar...

ben de bile bile evlendim. sonumuzun ne olacağını bile bile, çok farklı karakterlerde olduğumuzu bile bile. Ailesinin kaba ve sürekli çocuklarını kendi etkileri altında tutmaya çalışan ve eşimin de buna müsade eden bir karakter olduğunu bile bile evlendim. ama o kadar yaşanmış yıllar sonucu bu evliliği yapmasaydım bu sefer de pişman olacaktım ve tabi insan düşünüyor bu akdar ailesine bağlıysa ilerde bana ve çocuklarına da bağlı olur, bu kadar hoşgörülüyse bana da hoşgörü ile yaklaşır diye kendini kandırıyor ama olmuyor işte. Senin duygularını çok iyi anlıyorum çünkü ben de aynı durumdayım.

Aynen seninki gibi oldu. Kac yildan sonra evlenmezsem pisman olurum dedim. Hayatimdaki ilk adam dedim, baskasiyla evlensem bile bu adami unutamam dedim. Omrum boyumca icimde kalan bir ukde olur dedim. Insanlar nerede ise yalvardi bana yapma, ne olur don diye. donmedim. evlendim. ve herseyi biliyordum.

Canım, kısmette bunu yaşamak varmış. Takılıp kalma, kendine kızıp sinir olmak, ancak psikolojini daha beter bozar, hiç birşeye çare olmaz. Sen bundan sonrası için çözüm odaklı düşün. Düzelme şansı varsa uğraş, yok hayatta olmaz, bu şekilde geçirdiğim hergün bana cehennem diyorsan, kopar zincirlerini şu adamdan, kendi yoluna bak. Erkeksiz de yaşanıyor, huzur olmadan yaşamak zor.

.

Hatalı kocan değil canım sensin.
Sen bu kadar acizmisin? Adam sen nişanlıyken babana küfürler etmiş sana neler neler demiş. Nasıl katlandın yahu? Diyecek bişey yok. Her koyun kendi bacağından asılır.
Sizler getiriyosunuz bunları bu hale. Devam et. Ağla zırla özürler dile.

Konu sahibi son durumunuz ne oldu. Esin acisindan da senin acindan da konuyu incelemistik. Simdi bi gelisme var mi merak ettik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konu sahibi son durumunuz ne oldu. Esin acisindan da senin acindan da konuyu incelemistik. Simdi bi gelisme var mi merak ettik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

durum bu sefer gercekten vahim grunuyor. esimle tamamen iki yabanci olduk evin icinde, birbirimizle konusmamiz cok nadir, birbirimize dokunmuyoruz hicbir sekilde. konusurken de surekli bosanma konulari aciliyor. surekli bosanmaktan bahsediyor, artik ben de cok dusunmeye basladim ama birdenbire bosanmamaliyiz diye dusunuyorum. ortada cok buyuk kavgalar, sorunlar yok ama muthis bir soguma var sanki. bir muddet ayri kalmamiz lazim belki de ama ben tr ye gitmek istemiyorum su asamada.

Allah sabırlar versin, aynı evin içinde o şekilde çok zor oluyor bilmez miyim
Madem aynı evde duruyorsunuz, biraz birşey yokmuş gibi rol yapmayı deneseniz nasıl olur.
Eşinizle günlük aktivitenize devam etseniz eski zamanlarda olduğu gibi.
Eğer kısmetinizde ayrılık olacaksa, en azından son günleri çok kötü hatırlamamış, duyduğunuzda sizi üzecek daha fazla şey işitmemiş olursunuz.
Sürekli boşanma mevzusunu konuşmanın bir getirisi yok, siz yıpranmayın diye söylüyorum.
İnanın erkeklerde bir yıpranma olmuyor zaten

Ya zaten onceden de bir evin icinde iki yabanci gibiydik de tabi birbirimizle konusurduk, birarada vakit gecerdi. ben birsey olmamis gibi davranmaya calisiyorum, mesela dun gulerek okuldaki anilarimi anlattim, arkadasa oturmaya gittik, orada da irsey olmamis gibi konusmaya calistim vs ama zoraki yani, yapmacik. ikide bir bosanma mevzuunu acan o. ikide bir bahsetme dedim, ben kendimi hazirladim sen de hazirla dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…