Evliliğimi bitirmeli miyim..mantıklı düşünemiyorum

bana göre evliliklerde kocanın ufak tefek yanlışlarını görmezden geleceksin.
evliliğin yüremesi için bazı şeyleri altan almayı bileceksin....
ama söz konusu..
ALDATMA..
ŞİDDET VE AĞIR HAKARET.
olursa işte orda 1 dak bile düşünmeden boşarım.
ve bu arada afedersiniz donuna kadar da alırım.öyle ben gurur yaptım hiç birşeyin istemem kendi başımın çaresine bakarım gibi laflar etmem..
eşiniz yapmış ve bunu alışkanlık haline getirmiş maalesef size söyleyebilceğim tek şey bu olur.hiç bir kadın aldatılmayı kabul edemez herhelde edenlerinde mutlaka bir bildiği vardır.allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı......

boşan kelimesini ne kadar rahat kullanıyoruz....

yaşayan sensin burada ki hic kimsenın bosan demesıyle ya da bosanma demesıyle hareket etmıyeceksın sanırım..

artılarını eksılerını topla.. gelecegıne bak ve sen karar ver..

bosanmak kolay değil.. şu an bana karsı iyi diyorsun..

pişman diyorsun. belkı affedılmesı guc ama bır sans daha verılmelı bence..
ön yargısız basla yenıden.

hala eskısı gıbıyse işte o zaman sana ihtıyacı cok oldugu dönemde ayrılırsın.. acı ceker en azından..

bekara karı boşamak cocuk oyuncagı gibi gelir bence hemen ayrılıgı düşünme ortada bi cocuk var ama bi süreligine ayrı ortamlarda bulunun bi burunu sürt bakalım tepkisi ne işin cok zor kararlar alırken cocugunu düşün

Ben bekarim ve ayrilmanin cocuk oyuncagi olmadigini biliyorum ama ayni zamanda kimsenin baskalarinin gururunu ayaklar altina almaya hakki olmadiginida cok iyi biliyorum.
Ayrilmasinda ne yapsin peki?
"Tamam kocacim beni aldattigini unutucam. Aldatmaya devam et" mi desin?
Bana karsi saygisi olmayan bir insanla ben ASLA evliligimi sürdüremem.
10 cocugum bile olsa, parasiz pulsuzda olsam ben bir saniye bile düsünmeden ayrilirim.
Kimi hatalar var affedilebilir kimi hatalar ise affedilemez. Aldatma ASLA affedilemez.
Abla sen en iyisi hemen bosan. Sonra Türkiyeye ailenin yanina dön. Hem burdaki cektigin yalnizlikta bitmis olur...

Son düzenleme:
boşan kelimesini ne kadar rahat kullanıyoruz....

yaşayan sensin burada ki hic kimsenın bosan demesıyle ya da bosanma demesıyle hareket etmıyeceksın sanırım..

artılarını eksılerını topla.. gelecegıne bak ve sen karar ver..

bosanmak kolay değil.. şu an bana karsı iyi diyorsun..

pişman diyorsun. belkı affedılmesı guc ama bır sans daha verılmelı bence..
ön yargısız basla yenıden.

hala eskısı gıbıyse işte o zaman sana ihtıyacı cok oldugu dönemde ayrılırsın.. acı ceker en azından..

Çedene belki haklısın. Bencede direk boşan demek doğru değil tam olarak. Ama ALDATILMAK.....
Aldatılmanın ne artısı olur ki. Yani Aldatılsam bütün artılar geçer gider. Her şeyin yalan olduğunu, yalanın üstüne kurulduğunu farkeder insan.
Allah hiç kimseyi aldatmak yada aldatılmak ile imtihan etmesin çok zor:1no2:

Ablacim haklisinda, kadincagiz evlenip almanyaya yerlesecegini ve orda dil problemi yasayip ise alinmayacagini önceden bilemezdi ki.
Dili yeterli olmadigindan almazlar ise.

Bence kendine yeni bir hayat cizmelisin.
Öncelikle Türkiye'ye dönemem diyorsan, kesinlikle yasadigin yerin dilini iyi ögren.
Kurslara git, yabanci tvyi ac izle.
Yasadigin yerin dilini bilmezsen elin kolun bagli olarak yasarsin sürekli.

Eminim su an calisan ve dili olan bir bayan olsaydin bu kadar cikmazda olmazdin canim.
Sakin otur, düsün, kararini ver.
Cocugunla kendine yeni bir hayat kurabilirmisin iyice düsün bunlari.
Hakkinda hayirlisi olur insallah.

canım benim, almanya konusunda haklısın ama böyle kabullenilemez bir durumla karşılaştıkları zaman o zaman ben ne yapacağım diye ağlamayacaklar, aslanlar gibi ülkelerine dönüp işkadını olacaklar.

eğitimi haketmesinden kastım odur tatlım ;)

canım arkadaşım biliyorum şimdi duyguların karmakarışık buradan söylenen her söz seni derin düşüncelere itiyor ama bu hayat senin hayatın ve karaı da vercek olan sensin
öncelikle şunu düşünmelisin onsuz bir hayata hazırmısın buna cesaretin var mı birde 1.5 yaşında bir bebek var ortada ama bu yaşama katlanabilecekmisin onun ilgisizliğine ve yeniden ortaya çıkalbilecek başka kadınlara dayanabilecekmisin
ben dayanamadım arkadaşım hemde bir keresinde bende uğraştım tam bir sene ama sonunda baktım oolmuyor tamam dedim
herkes kendi yoluna şimdi mutlumuyum diyorsan hayır ama biliyorum ki bunlar da geçecek ve ben ve kızım mutlu olacağız
umarım sende kararını verirsin ya unutacak ve şüphelenmemeye çalışacak sın yada bitireceksin
unutma en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir

Maalesef hala kimi kadinlar aldatilmis olsa bile ayrilmak istemiyor.
Erkeklerde bunu bildikleri icin aldatmaya devam ediyor.
Affeden kadinlar oldugu sürece aldatan erkeklerde olacak.

Son düzenleme:
Ben her zaman böyle düsünüyorum:

"Beni kaybetmeyi göze alani ben kazanmak icin ugrasmam"...

Türkiye ye dönseniz aileniz sizin arkanızda mı?
eğer değilse kendi ayaklarınızın üzerinde duracağınıza inanıyorsanız ve kendinize güveniyorsanız boşanın.
bunun devamı mutlaka gelecektir

Çedene belki haklısın. Bencede direk boşan demek doğru değil tam olarak. Ama ALDATILMAK.....
Aldatılmanın ne artısı olur ki. Yani Aldatılsam bütün artılar geçer gider. Her şeyin yalan olduğunu, yalanın üstüne kurulduğunu farkeder insan.
Allah hiç kimseyi aldatmak yada aldatılmak ile imtihan etmesin çok zor:1no2:

kimsenın evinde neler yaşandıığını bilemeyiz... kimsenin o an neler düşündüğünüde..

aldatılmak hakkaten cok agır.. ben bosanma deme ama hemen bosanda dıyemem..

cocugu var.. hayalleri var.. gelecegı var..

uzaktan ahkam kesmek coook kolay..

ama insanları buradaan etkilmekte cok kolay..
bunu anlatmaya calıstım.. evlenmek kadar her ne kadar cırkınde olsa bosanmakta helal..

ama ben hemen bosan kelımesını asla kullanmam..

kullanamam..

kimsenın evinde neler yaşandıığını bilemeyiz... kimsenin o an neler düşündüğünüde..

bunu anlatmaya calıstım.. evlenmek kadar her ne kadar cırkınde olsa bosanmakta helal..

kullanamam..

Haklısın. Bende desem de bir an dururum şöylebenneyaptımki
Boşan demeyi bir kenara bırakalım da....
'cocugu var.. hayalleri var.. gelecegı var..' demişsin ya hayaller ve gelecek bu adamla nasıl olur? Onu iyi düşünmesi lazım. Bu insan düzelir mi??? 2 kere aldatmış:1no2:
Bilemiyorum....

evet bekara boşanmak kolay ama aldatılmaksa sebep hakikaten kolay... hangibirimiz bunu kabul edebiliriz.. ne kadınlar var bir şekilde kocalarından ayrılmış ve temizlikti,merdiven silmediydi, hatta ve hatta pazarda satış yapmak gibi işler yapıp çocuklarını doyuran...

yapmayın.. bir laf vardır eğer kocanız dizi bir kere aldatırsa bu onun suçudur ikinciyi yaparsa sizin suçunuzdur diye (kesinlikle bu lafı size karşı kullanmadım) bu adam yani kocan bunun tadına bakmış ve vazgeçmiyor... hem ailende tam destek arkanda olduğunu söylemiş daha neyi bekliyorsun.. üçüncüyü yakalamayı mı?

hem eğitiminde varmış ne güzel.. yerine kendimi koydum da ailem destek oluyorsa dönerim ailemin yanına işimi bulurum (aslında işverenlerin eleman çıkardığı bu zamanda ne kadar doğru olur bilmiyorum ama) çocuğuma gündüz onlar bakarlar ben işime giderim. bu şekilde de hayatımı yoluna sokmaya çalışırım...

umarım istediğin gibi olur yaşantın....

Sizi sevmediği,bir ilişkinin en temel koşulu olan sadakati önemsemediği,gözünün tamamen dışarıda olduğu belli.Ömrünüz boyunca eşininizin hovardalığıyla uğraşacaksınız.Psikolojiniz tamamen tükenecek.Yuva kurmak cok zor.Fakat ortada sadece sizin çabanızla devam eden bir birliktelik var.İki yabancısınız.Sizinle hiç bir paylaşımı yok.Resmen kendi hayatını yaşıyor.İçinde son derece özgür.Keşke çocuk için biraz daha bekleseymişsiniz ama kısmet.Ayrılmanız en doğrusu olacaktır.Yurt dışında Türkiyede olduğundan daha fazla devlet desteği ve imkanı söz konusu.kendinize yatırım yapmalısınız.Eşinize bağımlı olmadan ayaklarınızın uzerinde durmak için elinizden geleni yapmalı,evliliğinizi bitmiş saymalısınız.İş bulmalısınız.Duygusal değil mantıklı adımlar atarak ayrılmalısınız ki boşanmanız sonrası hayatınız daha da allak bullak olmasın.

İnternette dil eğitimi veren siteler var.ücretsiz.Kendinizi eve kaptmayın dısarıda bir hayat var.hayat eşinizden ve onun eziyetlerinden ibaret değil.kendiniz için çabalamalısınız.

Son düzenleme:
bu zor bir konu ve uzaktan konuşmak kolay ama sen onu zaten iki kere affetmişsin sıra üçüncüdedir yada üçüncüsü yakındır heralde nasıl olsa sen affediyor ve ne yapacağını bilmiyorsun değil mi?

kullanamam..

Bence aldatilinca iki secenek var:
1. bosanmak
2. devamli aldatilmayi kabul etmek.
Her insan o kadar degerli ki. Herkesin bir gururu var ve o yüzden aldatilan her insana ben bosan derim...

Son düzenleme:
aynılarının beterını yasadım canım.yatagımda benımde cooooookkkkk oldu.hatta benım esyalarım kullanıldı kadınlar tarafından.bornozum.herseyım.gerısı gelıyor.hıcbır zaman vazgecmemıs gecmezde cocuk olmasa ıyıymıs.sansın acık olsun.Allah yardımcın olsun.

cok onur kırıcı ve affetmesi zor cidden..allah sabır versin dikkat edelim uyanık olalım iyi tanıyalım evlenmeden diyemiycegim..
çünkü ancak evlenince cıkıyor bunlar..şans kumar işte evlilik..allah sütü bozuk insanlarla karşılaştırmasın..

sende benim gibisin desene. ailenden çevrenden ülkenden ayrı. seni ben çok iyi anlıyorum. yaşadığın ülke yabancı, lisanı yabancı, kuralları yabancı. sen bu kadar fedakarlık yapmışsın, ailenden ayrısın, üniversite okuduğun halde çalışamıyorsun. eşin senin bu problemlerine yardımcı olması lazım. sana hiç demiyor mu, hayatım dil kursuna git de dil öğren, sonra işe gir. demiyor demekki, bir de üstüne aldatıyor devamlı.
yaşın genç sanırım. çocuk yapmayacaktın ama olanla ölmüşe çare yok.
eşini anlamaya çalış, belki sen çalışmıyorsun evde duruyorsun kendi üstüne başına dikkat etmiyorsundur adam da dışarıda arıyordur. çünkü sen de biliyorsun, yaşadığımız ülkeler türkiye değil. burada kadınlar giyimine saçına makyajına dikkat ediyor, bilinçli kadınlar bunlar. öyle kolay kolay sırtlaarı yere gelmiyor.
türkiyede olsan, ailen yanında ayrıl gitsin derim, bundan koca olmaz derim.
ama sende biliyorsun ki, buralar türkiye gibi değil. her insan değişebiliyor boş bir anında.
yurtdışında olmandan dolayı sen bence eşine bir şans ver.
öncelikle hiçbirşeyini kontrol etme, ne halt yiyorsa yesin. çok üstüne gitme.
paran varsa, git kıyafet al, her sabah duşunu al saçını başını yap, makyajını yap. kilon varsa onları ver.
bir kursa yazıl, paran yoksa dil kitapları al, dil öğrenmeye çalış. 6 ay sık dişini çocuğunun geleceği için.
öğren iyice ülke dilini. sonra iş ara, çalışmaya başla.
bu şekilde 1 yıl dene kocanı. iyi davran, eve gelince neşeli davran. maddi sorunlar olsa da maddi bi sohbet açma. başka güzel şeylerden bahset.
1 sene sonra, baktınki bu adamda hiç değişme yok, aynı tas aynı hamam.
o zaman dön gel türkiyeye ailenin yanına.
ama önce bi eşini geri kazanmaya çalış.
çünkü 1,5 yaşında çocuğun var.
ileride çocuğun büyürde babası çocuğa, annen evden kaçtı seni bana göstermedi derde çocuk hesap sorarsa diyecek lafın olsun. çocuğa, baban aldatmıştı beni dersin, aman anne 1 defa yapmış neden ayırdınki babamdan beni der. en azından çabalarsan, aldattı beni geri kazanmaya çalıştım bunları bunları yaptım ama baban değişmedi dersen çocuk da anlar sıkıntılarını.

bu arada mesajımı okuyunca birşey farkettim, yanlış anlaşılma olmasın. yaşadığımız ülke türkiye değil, burda kadınlar saç baş giyime dikkat ediyorlar derken türk kadınları böyle değil demek istemedim. yurtdışındaki millet mini mini etek giyerler, dekolteli elbiseler giyerler. erkeklerde bayılır biliyorsunuz. ben o açıdan demek istedim. burdakiler makyajı bile abartıyorlar, sanırsınızki düğüne gidiyo, halbuki markete gidiyo.
düzeltme yapayım dedim :)

sende benim gibisin desene. ailenden çevrenden ülkenden ayrı. seni ben çok iyi anlıyorum. yaşadığın ülke yabancı, lisanı yabancı, kuralları yabancı. sen bu kadar fedakarlık yapmışsın, ailenden ayrısın, üniversite okuduğun halde çalışamıyorsun. eşin senin bu problemlerine yardımcı olması lazım. sana hiç demiyor mu, hayatım dil kursuna git de dil öğren, sonra işe gir. demiyor demekki, bir de üstüne aldatıyor devamlı.
yaşın genç sanırım. çocuk yapmayacaktın ama olanla ölmüşe çare yok.
eşini anlamaya çalış, belki sen çalışmıyorsun evde duruyorsun kendi üstüne başına dikkat etmiyorsundur adam da dışarıda arıyordur. çünkü sen de biliyorsun, yaşadığımız ülkeler türkiye değil. burada kadınlar giyimine saçına makyajına dikkat ediyor, bilinçli kadınlar bunlar. öyle kolay kolay sırtlaarı yere gelmiyor.
türkiyede olsan, ailen yanında ayrıl gitsin derim, bundan koca olmaz derim.
ama sende biliyorsun ki, buralar türkiye gibi değil. her insan değişebiliyor boş bir anında.
yurtdışında olmandan dolayı sen bence eşine bir şans ver.
öncelikle hiçbirşeyini kontrol etme, ne halt yiyorsa yesin. çok üstüne gitme.
paran varsa, git kıyafet al, her sabah duşunu al saçını başını yap, makyajını yap. kilon varsa onları ver.
bir kursa yazıl, paran yoksa dil kitapları al, dil öğrenmeye çalış. 6 ay sık dişini çocuğunun geleceği için.
öğren iyice ülke dilini. sonra iş ara, çalışmaya başla.
bu şekilde 1 yıl dene kocanı. iyi davran, eve gelince neşeli davran. maddi sorunlar olsa da maddi bi sohbet açma. başka güzel şeylerden bahset.
1 sene sonra, baktınki bu adamda hiç değişme yok, aynı tas aynı hamam.
o zaman dön gel türkiyeye ailenin yanına.
ama önce bi eşini geri kazanmaya çalış.
çünkü 1,5 yaşında çocuğun var.
ileride çocuğun büyürde babası çocuğa, annen evden kaçtı seni bana göstermedi derde çocuk hesap sorarsa diyecek lafın olsun. çocuğa, baban aldatmıştı beni dersin, aman anne 1 defa yapmış neden ayırdınki babamdan beni der. en azından çabalarsan, aldattı beni geri kazanmaya çalıştım bunları bunları yaptım ama baban değişmedi dersen çocuk da anlar sıkıntılarını.

1. Türkiyeden Almanyaya gidip, dilini bilmedigi bir ülkede is bulmak zor. Kocasi calismasini isteseydi destek olurdu cünkü yabanci ülkeye giden bir insan tek basina bir is bulamaz. Kocasi bile yardim etmiyorsa baska kim yardim etsin?
2. Kocasi zaten kaybetmeyi göze almis. Neden ihanete ugrayan insan geri kazanmaya calissin ki? Hata yapan insan geri kazanmaya calismali ama aldatma söz konusu olunca o zaman zaten hersey kaybedilmistir.
3. Cocuk hesap sorursa "Baban beni aldatti. Ailemizi degil baska kadinlari tercih etti" demesi yeter zaten...

Back
X