- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.973
- 798
Peki gercekten bosanmmaliyim degilmi cok iyi geldiniz ama ona nasil guvenecem o var iste
Boşanma tabi ki
Bu forumda bile bir sürü kadın var aldatılan ama boşanmayan. Gerçek hayatta daha çok.
Dışarıdan mutlu gördüğümüz ailelerin kapalı kapıları ardında ne olup bittiğini bilmiyoruz ki. Bir çoğunda kadın dayak yiyor, eziliyor, aldatılıyor. Ama dışarıya hiç belli etmiyor. Facebook'a, instagrama mutlu mesut fotoğraflarını koyuyor, biz de hepimiz aaaaa ne mutlular, ne güzel aile tablosu diyoruz.
Hele ki sizde çocuk da var.
Daha önce de dedim, çocuğa hem anne hem baba olmak zor.
Farzedin ki eşiniz hiç arayıp sormadı çocuklarını. Ne olacak? Yazık, onların da baba sevgisine ihtiyaçları var. Sonra çocukların psikolojileri bozulacak, okul başarıları düşecek. Allah korusun kötü alışkanlıklar edinecek. Siz tek başınıza güçlü olabilir misiniz? Olamazsınız, buradan görünen o.
Başka bir sorun, size herkes boşanmış kadın olarak bakacak. Hele ki bu fırsatı bazı kötü niyetli erkekler kaçırmak istemeyecek. Siz de zaten naif ve duygusal, sevgiye aç bir kadın olarak onların tuzağına düşmeniz ihtimali yüksek.
Hem bedenen sizden faydalanabilirler, hem maddi olarak.
Bir de şöyle düşünün. Tek başınıza çocuklarınızın masraflarını karşılayabilecek misiniz? Büyüyüp arkadaşlarının yanında ezik hissetmesin, onu da alayım, bunu da alayım diyebilecek misiniz? Ya babaları hiç nafaka vermezse? Daha doğrusu mahkemeler ayda 300-400 tl gibi ufak bir miktar veriyor. Yapabilecek misiniz?
Düşünün ki çocuğunuzun ateşi çıktı gece 11'de. Ne yapacaksınız? Başınızda kocanız yok, hastaneye nasıl götüreceksiniz, kimi arayacaksınız vs vs
Yani demem o ki bence boşanmayın.
Ama nasıl güvenicem sorusunu da aklınızdan çıkarın. Onu artık kocanız gibi görmeyin. Serbest bırakın, istediği kadına gitsin, gelsin. Nasılsa siz evde onun eşi, vazgeçilmezisiniz. Onları sevmiyor, onlara aşık değil. Bedeni ihtiyaçlarını tatmin ediyor o kadar. Öyle düşünün.
Onu kocanız olarak değil, çocuklarınızın babası olarak görün. Çocuklarının başında mı? Evet. Yeter o zaman. Çocuklarınıza okulda annesi babası ayrı muamelesi yapılacak mı? Hayır. Annesi ile babasının soyadı aynı mı? Evet. Tamam, bu kadarı yetmeli size.
Eşinizden de sizi yazları tatile götürmesini isteyin. Fotoğrafları facebook'a koyun. altına da canım kocişim yazın. Tamamdır.
Tekrar güvenmeyi beklemeyin ama.
Bu arada başka kadınlara gittiğini öğrenirseniz, sakın bildiğinizi belli etmeyin. Kocanıza söylemeyin, başının etini yemeyin. Hep kendi kendinize deyin ki, onlar geçici, ben kalıcıyım. Eğer ki bir arkadaş, komşu size gelip aldatılıyorsun derse, hemen onunla ilişkini kes, sen benim evliliğimi kıskanıyorsun, defol git de.
Yani bir atasözümüz var, kan kusup kızılcık şerbeti içtim diye. Evinde olanları dışarı belli etme sakın. Kendini mutsuz hissettiğinde çocuklarına bak. Babasız büyütemem onları de, içine su serpilsin.