Evliliğimi yürütebilir miyim bilmiyorum?

Güzel tespitler zaten herkes mi bu düşüncede veya bu hayatı yaşıyor diye merak ediyroum
 
Yani mükemmel koca var mı gerçekten ya.. aslında şunu merak ediyroum o mükemmel kocalar da benimki gibide ben mi memnun olmuyorum yada onlwr herseyelden çok çabuk mu etkileniyor.. mesela benim eşim yemek yaptığı için çocuğa bakıp benim dışarda istediğim gibi gezmeme karismadigi için veya maaşima karismadigi için kendini mükemmel saniyor
 
Her kez in kendi kriteri var kimisine göre mükemmel ola bilir digerine olmayıverir, kocanız diğer arkadaşları ile kendini kıyaslayarak belki mükemmel olduğunu düşüne bilir.
 
Yazmışsınız işte sevgili doneminde bile acabalar vardı diye o zamandan beri emin olmamışsınız, evliliğin getirdigi zorluklarla daha da bunalmışsınız bence
 
Sen de onun ailesine bal kaymak değilsin. Bu kadar tiksindigin ailenin oğlunu nasıl sevebildin ? Evlilik zaten birbirini tamamlamak değil mi ? Mükemmel eş kavraminin sizdeki tanımı nedir ? Ekstrasi yok demissiniz , sizi farklı kılan ne bu evlilikte ya da bu evliliği ayağa kaldırmak için ne yapıyorsunuz ?
 
Yemek yapıyor
Çocuklarla ilgilenip sana zaman yaratiyor
Ekonomik şiddet uygulamıyor bunlar güzel yanlar çoğu kadına göre de hayal. Cinsellik de önemli ama tek taraflı suclanmaz , siz cinsellikte nasılsınız ?
 
Evlenmeden önce ailesini bu kadar tanımıyordum.. farklı memleketlerdeyiz çok az bir araya geldik.. bir kax gorusmedede ailesi hakkında fikir sahibi olamadım. Evet bal kaymak değilim ama asla onun gibi de davranmiyorum.. onun ailesine gidince telefonum nerde onu bilmem eşimin elinden telefon düşmez mesela sürekli başka odaya geçip uyur mesela bizde kahvaltılar uzun olur sohbet edilir eşim yer fırlar başka odaya mesela.. benim ne ekstram var evet bunu bende düşünüyorum ama benim onda sorun olarak gördüğüm şeyler bende yok esimijn bende sorun olarak adlandırdığı tek şey temizlik ve düzen takıntım abartılacak kadar değilim her kadın kadar eşim daha önce hiç görmediği için fazla geliyor birde nasıl anlatsam mesela o bir işte yardım etti veya bir işi kendi yaptı bu bana bı lütuf gibi görüyor ve mutluluktan havaya uçmami istiyor bende hep şunu savundum ondan daha çok çalışıyorum iş hayatında veya ev hayatında yaptığı şey lütuf değil vicdanı olan her insanın yapması gereken şey..
 

Evlilikler zamanla monotonlaşır, evli olmasanız da hayat monotonlaşır, sürekli harikalar diyarında yaşanmıyor
Eşinizde sizde ortalama insanlarsınız, bence bu erkekleri eleştirelim, full janti olsunlar üstüne de durmadan seks yapsınlar furyasına fazla kapılmayın. Yaşadığımız devir zor, geçim derdi zor, iş stresi hatta trafik stresi bile zor. İnsan akşam eve gelene kadar bin bir mücadeleden geçiyor.
Aile değerli bir şey ve korunmalı , evet insanlar mutsuz yaşamamalı ama mutlu olmanın temeli kocaları yerden yere vurup kusur bulmak değil. Sevmiş evlenmişsiniz üzerine çocukta yapmışsınız memnun olmadığınız yanları iyileştirmeye bakın. Bu arada kimse kimsenin ailesini çok sevmek zorunda değil, bu konuları fazla zorlamak her zaman hüsran getirir, kavga çıkarmıyorsa, saygısızlık etmiyorsa tamamdır.
Bu mesajımı beğenmeyen çok olacaktır ancak bu aralar forumda sürekli benzer şeyler okuyorum nasip buraya yazmakmış. Kadın değerli ve özeldir, herkes evlilikte mutlu olmak ister ama evlilik bir yaşam biçimidir ve tüm yaşam biçimleri gibi emek, sabır ve tahammül ister, kadın ve erkek kimliklerinden önce insanız, bazı şeyleri abartmamak lazım; monoton, mutsuzum başka bir şey bilmiyor kimse, yalnız kalınca yalnızlıktan mutsuzum, evlenmeyince yine mutsuzum, aile evinde anam şöyle babam böyle mutsuzluk sebepleri hep var, elimizdeki şartları ve yanımızdaki insanları iyi değerlendirmek lazım. Herkesin kusurları var eşinize de sorsak bin tane dert yanar mühim olan aileye inanmak ve bunları telafi etmeye çalışmak. Aldatma gibi, şiddet gibi sorunlar yoksa evliliğe emek vermek gerek, kimse mükemmel değil unutmayın
 
Merak etmeyin kimse esinin ailesini cok sevmiyor. Sonradan edinilen akraba iliskilerinde mesafe her daim iyidir. Esiniz ailenizle mesafeli diye uzulmenizi anliyorum ama siz de mesafelisiniz bunu sorun etmeniz sacma.
Siz esinizin ve kendi ailenizi bi kenara birakin. Nugun varlar yarin yoklar. Yastiga basinizi esinizle koyuyorsunuz. Onunla birebir yasadiginiz sorunlari konusarak cozmeye calisabilirsiniz. Ayrica her evlilikte sorunlar oluyor ve asla hepsi %100 cozulmuyor. Erkekler maalesef yonetilmeyle ev islerini yapiyolar. Esime sofrayi sen toplayip bulasiklari yerlestirir misin diyorum. Adam yapiyor. Sonra bakiyorum lavabonun icini temizlememis. Ocak desen ayni. E bazen sitem edip kavga ediyorum. Bazen de aman ne kendini yoruyosun tekrar soyle lavabo ivi ve ocagi da temizler misin de kafani agritma. Evlilik hergun mukemmel sirnasmalarin oldugu bisey degil. Hele ki cocuk olduktan sonra.
 
Eşim de bu kafada kendine de 10 üzerinden 8 puan veriyor. Cinsellik konusu bizde de ayda 2 çoğunlukla nadiren 3 . Diğer evlilikleri ve kocaları iyi gözlemlediği için ve çoğunlukla o eşler hiçbir şey yapmıyorsa kendi yaptığı lütuf olarak gösteriyor. Ekstra takdir bekler bir de.
 
Doğru....genede insan mutlu edemiyorsa anlasamiyorsa cinsel uyumu hayata karşı ekip olmayı basaramiyorsa amaç evlilikte topluma uydum anne de oldum şimdi çocukları büyütür üredik ya ölebilirim olmamalı ....Bazen iki insan iyide olsa birbiri için iyi olmuyor ....Toplum bu yüzden mutsuz ve bıkkın insanlarla dolu....bir yerde bir hata var bu erkekleri büyütende kadınlar sonra gelinlerle iktidar savaşı yapıp hayatı dar eden yine kadınlar .... Ömrün sonunda evet günün sonunda yada insan sorguluyor bunu bile yapmamıza karşı olanlar var evlisin ölene dek böyle yaşamak zorundasın gibi .. hâlbuki hayata ters tutmaz bu iş artık günümüzde evliliklerin hızla bitmesinin nedenide bu ....insanlar hayata ve kendine önem vermeye başladı toplum istiyor diye kimse çürük çarık olmayacak ilişkilere devam etmiyor dünya hızla değişiyor hersey değişiyor ....Bende sadece mutlu anlaşan kavgalarını çözebilen sağlıklı nesiller yetiştirmesi mümkün insanların evlenmesi yada evli kalmasi taraftarıyım diğerlerini bilemem
 
Senin beklentilerin ve hayalinde hiçbir sorun yok arkadaşım.hâlâ kendinde sorun bulmaya çalışıyorsun ama yok, yok, yok.cinsellik normale yakın olsaydı yorum yapılıp, üstünde münakaşa edilebilir meseleler bence ama cinselliğin olmaması bence tartışma ortamı bile sunmuyor.bir erkekle yaşamanın ne anlamı kalıyor ki o zaman.en yakın arkadaşımla eve çıkarım, gül gibi geçiririm o zaman.o kadar ılımlı mesaja da bir anlam veremedim doğrusu.bizim buralarda cinsellik kırmızı çizgisi oysa ki.bir de hayal diyecek bir beklentiniz bile yok ki.siz normal aile hayatı istiyorsunuz sadece.hayal bile değil.
 
Daha çok ihtiyaçları olduğuna katılmıyorum ama kadınlar olarak ilk adımı erkeklerden beklemeyi seviyoruz.bazı cinsiyet rolleri isteniyor şimdi inkar etmemek lazım.dediği şey de bahane bu arada.isteyen karısından mi bekleyecek? Demem o ki hem konuşma tarzı hem sizin anlattıklarınız bu ilişki olmamış.hatta başından beri olmamış.neden evlendiniz onu da anlamadım.zaten o zaman bile çok emin değilmişsiniz ki yanılmamışsınız. arada anlattığınız kadarıyla hiçbir uyum söz konusu değil.sırf dövmesi sövmesi, şiddeti, maaşına el koyması gibi çok ekstrem durumlar olmamasını bile düşünüyorsunuz.bu çok yanlış.bu ilişki bence bitmeli.hiç elle tutulur bir durum göremedim ben.çok kötü olmayan bir insanla ev arkadaşsınız sadece.eşliğe dair bir durum yok ortada.yorumlar neden bu kadar ılımlı onu da anlayamadım ya neyse.bence boşanın siz.
 
Yemek yapıyor
Çocuklarla ilgilenip sana zaman yaratiyor
Ekonomik şiddet uygulamıyor bunlar güzel yanlar çoğu kadına göre de hayal. Cinsellik de önemli ama tek taraflı suclanmaz , siz cinsellikte nasılsınız ?
Karşılıklı bir uyum ve çekim yok ki bu durumdalar.kim ne yapmış, o mu istemiş bu mu istemiş ne önemi var ki?Bu işler kendiliğinden gelişir.
 
Karşılıklı bir uyum ve çekim yok ki bu durumdalar.kim ne yapmış, o mu istemiş bu mu istemiş ne önemi var ki?Bu işler kendiliğinden gelişir.
Yok ama kadın bütün suç kocasindaymis gibi anlatmış ! İnsan önce iğneyi bir kendine de batirmali. Bahane arıyor, ama aradığı bahaneler yeterli değil o da farkında.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…