Evliliğimin 2. Haftasında ayrılık kararım psikolojim çöktü

olmadikacariz

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
55
1
16
Bursa
Çok ama çok mutsuzum. Eşim ve benim psikolojilerimiz çok bozuk. 5 yıl zorlu bir birlikteliğin sonunda direnerek evlendik. Direnmemizin nedeni aramızdaki problemler değildi. Daha önceden eşimin tanıdığı bir insanla birlikteydim ardından eşimle sevgili olduk ama bu durumu kabullenemedi. Daha doğrusu insanların kabullenemeyeceğini bu yüzden beni çok sevmesine rağmen evlenemeyeceğini söyledi. Sonunda evlendik ama huzurumuz yok. Geceleri uyumuyor. Sabah çok erken kalkıyor. Kendi kendine konuşuyor. Her yaptığım ona batıyor. Ne söylesem kavga çıkarıyor. İyi davransam kabahat kötü davransam kabahat.

2 haftalık evliyim hayattan soğudum. Pazartesi ailelerimizn yanına gideceğiz bayram muhabbetine. Nasıl davranacağım orda??? Aileme ayrılmak istediğimi söylersem tepkileri çok büyük olur mu? Aslında maddi durumun işim herşeyim çok iyi bugün çekip gitsem istediğim yerde hayatımı kurarım ama bir yanım hala çok seviyor ve bu zor günlerinde destek ol diyor. Ama daha bu sabah uyurken bağırarak beni uyandırdı ve ailemle muhhabbet etçeksin, anneme yardım edeceksin (annesini ayağa dai kaldırmıyorum ) dye bağırındı. Ben annene hep yardım ediyorum deyincede rüyamda gördüm daha da çok ayrdım edeceksin deyip gırtlağıma yapıştı ve ağlama seni öldürürüm diye bağırdı.

Şimdi bunları okuyunca evet ayrıl diyebilirsiniz, bilemiyorum psikolojim çökmüş durumda ....

Allah yar ve yardımcın olsun canım. Bu kadar kısa zamanda böylesi şeyler yaşamak kimsenin haketmediği bi durum kesinlikle. Evlilik kararı alırken eşinin geçmişinde bahsettiğin herşeyi kabullenip sineye çekmiş olması gerekirdi.Şuan hala onları dert ettiğini düşünüp bu sıkıntıların o zamanların etkisiyle olduğunu düşünüyorsan da sevdiğine destek ol, sen karşısında dimdik dur.Hem kendini ezdirme sana naptığının bilincinde olmadan şiddetvari şekilde davranmasına izin verme ve onu sakinleştirmeye çalış.Mademki bu kadar sevip kaybetmek istemiyosun, ona şefkatli davran.Baktın bu da çözüm olmuyo kesinlikle profesyonel yardım alın birlikte. Bunca yılı emeklerinizi bu kadar şeyi geride bırakıp hayallerinizi gerçekleştirdikten sonra kolayca ziyan etmeyin. Allah eşine doğru yolu göstersin,dilerim... Sana da sabırlar sağlıklar versin.

Daha cok yeni evliliginiz, beraberkende böylemi davraniyordu? Bogaziniza yapisip seni öldürüm demesi, nebileyim cok tehlikeli geldi bana... Arkadasiyla cokmu ciddi bi iliskiniz vardi, yada olur olmaz seylermi anlatti acaba ve esinizde bunlari sindiremiyor, ama ozaman keske evlenmeseydi sizinle, sizde zorlamasaydiniz.. Sevginiz her ikinizinde agir basmis belli ama cok tehlikeli yasiyorsunuz, allah korusun yarin öbürgün dayakta atar... Hic sakin oldugu zamanlar olmuyormu, ozaman konusup doktora gitmege ikna etseniz... Hemen pes etmeyin ama böyle nereye kadar yasaya bilirsiniz ki? Siz esinizi en iyi taniyosunuz, eger bi care doktora gitmege ikna edebilirim derseniz, biraz daha dayanin, tedavi olsun, baktiniz gördünüz degismiyor baska careniz yok gibi ayrilmaktan, nekadar sevsenizde bi ömur böyle gecmez... Insallah akli basina gelir esinizin, artik bi yuva kurmusunuz daha neyin derdindeki... Allah yardimciniz olsun...

eşinizin psikolojik sorunları var bence.2 haftalık evlisiniz ve şimdiden böyleyse bir kaç sene sonra düşünemiyorum.

2 haftalık evlilik nasıl biter yahu

çok zor bi durum ne diyeceğimi bilemedim
evlilikten önce nişanlılık vs olmadımı o 5 yl içinde :26:

kendi kendine konuşması boğazına yapışması
uyku probleminin olması
bunların hepsi psikiyatriste gitme zamanının geldiğini gösteriyor

Esin kabullenemiyorsa bastan evlenmeseymis. Bu yaptiklari tamamen sacmalik. Bosanmaya gelirsek bence bosanmak cesaret istiyor. Karar verme asamasi insani cok yipratiyor. Kolay gelsin.

hayat ne kadar zor ya gerçekten nasıl mutlu olacaksan öyle yap. seviyormusun bilmiyorum ama çabala olmuyorsa, ailen destek olursa ayrıl.

Başta eşiniz sizi sevdiği için önceki ilişkinizi umursamamış ama içine çok atmış demekki psikolojisi bozulmuş tam 5 yıl kolay değil İlk önceki birlikteliğinizde eşinizin kaldıramayacağı yada kabullenemeyeceği ne yaşadınız da eşinizin psikolojisi bu denli alt üst oldu merak ettim doğrusu... Üstelik daha 2 haftalık evliymişsiniz ve siz boşanmayı düşünüyosunuz gitmek kolay yol kalıp yuvanızı sizi bukadar seven insanın sizi içine attığı için psikolojisi bozulmuş olan eşinizi düzeltmek yerine Maddi imkanlarınız yeni bi hayat kurmanıza yardım eder ama ya sevgi verirmi onu bilemem

adam delirmiş aaa boğazına yapışmış,aman üzerine gitme iyi değil belliki
biraz daha sabır et,acele karar verme,emin olana kadar da sakın çocuk yapma

Baştan belliymiş böyle olacağı.
Evlenmeden önce de kabullenmediğini görmüşsün, elbette evlendikten sonra yine böyle devam edeceği öngörülebilir bir şey.
Psikolojisi cidden kötü. Madem bu kadar seviyorsun, mutlaka doktora gitmesine aracılık et.
Yoksa senin de ruh halin daha kötüye gidecek.
Sağlığından olma. Normal bir kafa yapısı değil eşindeki.
Kim bilir geçmişte nasıl bir travma yaşadı da bu hale düştü.

bence karşınıza alıp konuşmayı deneyin psikologa gidelim felan derseniz hepten delirir. sadece birbirinize verdiğiniz emekten 5 senedir. birbiriniz için uğraştığınızdan bahsedin. emek emek gelmenizden bahsedin. onu çok sevdiğinizi ama onun sizden vazgeçmesi durumunda onun hayatından isterse çıkabileceğinizi ona uygun sinirlenmeden anlatın derim benn . ben olsam öyle yapardım

Bazen birseylere diretmemek gerek diye düşünüyorum. Siz evlenmek için çok ısrarcı olmuşsunuz ama o hala kafasindaki soru isaretlerini cevaplayamamiş, sindirmemis
Biraz zamana bırakın

Ayrıl... desem bu insan size hayatı zehir eder... Ayrılma.... desem yine durum aynı Allah doğru karar vermeyi nasip etsin sizi bu adamın serrinden korusun :44::44:

Boşanmayı düşünmüyorsanız bir süre ayrı kalın.
En azından eşiniz tedavi olana kadar.

Zira adam uykulardan uyanıp, sizi uyandırıp boğazınıza sarılıyor,
canınıza kastediyor.

Tedaviyi kabul etmiyorsa da ayrılın.
Çünkü bir gün 3. sayfa haberlerinde yer alabilirsiniz...

çok üzüldüm gerçekten. ne denilebilir ki? eminim evliliği böyle hayal etmemişsinizdir. eşinizin psikolojisi gerçekten bozuk!

katılıyorum, bu derece kıskançlık psikopatlığa giriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…