• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligimiz yolundamı sizce ben mi abartiyorum

26 yaşında ve 9 yıllık evli misiniz?Ben daha çok buraya takıldım.Calisiyor musunuz?Maddi bir geliriniz yoksa,tek maaş ile gecinmenin çok zor olduğunu sizde biliyorsunuzdur.Belki de maddiyat yönünden verdi bu tepkiyi eşiniz.
Evet yasımız genç ama eşim işi kendi işimiz.evimizide aldik 25 yaşındaydı eşim.ev aldığında.yani yük omzunda çalışır didinir.

Siz karar verdikten sonra saat(çocuk bakımını paylaşmak vs adına ..) ve bütçe ayarlamasını yaptıktan sonra neden karışıyor?
Onun hayat veya işle ilgili bir kurs almasına siz karışıyor musunuz?

Yok ya o kadar da degil :) yanımda falan götürmem.ver parayi derim kendim giderim.ama inanin eşimden bunu beklemiodum.yani 2 ay önce oldu bu olay 2 aydir surekli soyledim halen zamanı var diyor.amâ peşini birakmiycagimi anladı bu ona yeter.nolur biraz akıl.verin ne yapmam lazim daha sadece ehliyet de deil genel olarak
Niye goturmeyesiniz ki öyle yada böyle 9 seneyi devirmissiniz. Yasinizda daha gencmis kiskaniyorda olabilir. Ehliyete yazilinca hergun derslere filan gideceksiniz farkli ortama filan girmeniz yani bunlara da kendince sikinti yapıyor olabilir. Şimdi size takmayın gidin filan desem olmaz aile ortamınızı bilmiyorum eşinizi en iyi siz tanırsınız ama tartışarak çok biyere varamamis gibisiniz siz inat ettikce oda ediyor gibi. Bi süre üstüne gitmeyin bi kaç ay sonra tatlı dille konuşun. Gerekirse her akşam kendisinin sizi calistirmasini teklif edin inatlaşarak değilde alttan girerek istediğinizi yaptırın

Biraz daha ozenli yazsaniz keske. Esiniz tamam bakariz diyerek sizi oyalamis zaten kendiside soylemis istemedigini sizde istediginizi soyleyin diretin.

Siz karar verdikten sonra saat(çocuk bakımını paylaşmak vs adına ..) ve bütçe ayarlamasını yaptıktan sonra neden karışıyor?
Birde şuna olabilir evet hata yapiorum farkındayım ben ama.bizim gözle görülür bi sorunumuz yok.ben ufak biseyi büyüten biriyim.erkekler bi tartisma olunca evden gider ya o gidince bende evden çıkarım annem ablam.vs.haber vermem.belki diorum ben alıp alıp gider yani beni düzelsin biraz da oylemi dusunuyorki diyorum.inanin çok kafam karışık

Eşiniz sizi genelde engelleyen biri midir? Eğer öyle biriyse sebep malum, sizin gelişmenizi engellemek. Zaten bence 18-19 yaşında bir kadınla evlenen erkeklerin çoğunluğu “gözü açılmamış” kadın aradığı için evleniyor. Doğal olarak okuyan, para kazanan kadının kendine güveni ve seçim hakkı oluyor. Bunu yaratmadan ev, bark, çoluk çocukla meşgul edip ayaklarını bağlıyorlar bir bakıma.

Yok değilse bence sadece haber vermemenize kızmış olabilir. Sonuçta evliysek eşimize de haber vermemiz gerekir özellikle de bütçeyi eşimiz karşılıyorsa, izin alın demiyorum tabi ama haberdar olmalıydı.

Birde şuna olabilir evet hata yapiorum farkındayım ben ama.bizim gözle görülür bi sorunumuz yok.ben ufak biseyi büyüten biriyim.erkekler bi tartisma olunca evden gider ya o gidince bende evden çıkarım annem ablam.vs.haber vermem.belki diorum ben alıp alıp gider yani beni düzelsin biraz da oylemi dusunuyorki diyorum.inanin çok kafam karışık

Erkekler bir tartişma olunca evden cikip cikip gitmez bu arada, doğru bir davraniş degil.
8 yillik evliyim hic bir tartişmada evden filan gitmedi eşim, bir kere cikti o da markete gidip gelmisti.
Bu adam size yaptigi sacmaliklari " erkek yapar diye" inandirmiş. Oylece oturup beklemişsiniz demek ki surekli.
17 yaşinda evlenen biri zaten ayrim yapmakta zorlanir.

Ehliyetinizi alin, oturmayin evde. Umarim yapabilirsiniz.

Erkekler bir tartişma olunca evden cikip cikip gitmez bu arada, doğru bir davraniş degil.
8 yillik evliyim hic bir tartişmada evden filan gitmedi eşim, bir kere cikti o da markete gidip gelmisti.
Bu adam size yaptigi sacmaliklari " erkek yapar diye" inandirmiş. Oylece oturup beklemişsiniz demek ki surekli.
17 yaşinda evlenen biri zaten ayrim yapmakta zorlanir.

Ehliyetinizi alin, oturmayin evde. Umarim yapabilirsiniz.

Bu konunun bu kadar büyük mevzu olması ilginç. Dokuz senedir hiç bir şey talep etmiyor muydunuz, her adımda eşinizden izin mi alıyordunuz?

Eee eşiniz sinirlenince çıkıp gidebiliyorsa siz neden gidemeyesiniz? Erkek yapınca hata olmayan şey kadın yapınca neden hata olsun.

Bence boşuna kendinizde hata aramayın. Eşiniz bir gerekçe bile sunamamış. Zaten ehliyet almamanız için ne gibi haklı bir gerekçe olabilir bilmiyorum. En fazla maddi sebeplerden ertelenmek istenebilir, ki öyle bir durum da yok anlaşılan.

Çıkıp gidiyor derken evi terketmek değil yani.bixim burası küçük bi yer Eşimin kötü alışkanlığı yok.1 2 saat ya durur ya durmaz yani.her zaman da böle deil evde olduğu da olur ama benim çene de biraz var ben hatalarımı kabul ediyorum.cunki kendi söyler senin lafların ağır diye

Bu konunun bu kadar büyük mevzu olması ilginç. Dokuz senedir hiç bir şey talep etmiyor muydunuz, her adımda eşinizden izin mi alıyordunuz?

Eee eşiniz sinirlenince çıkıp gidebiliyorsa siz neden gidemeyesiniz? Erkek yapınca hata olmayan şey kadın yapınca neden hata olsun.

Bence boşuna kendinizde hata aramayın. Eşiniz bir gerekçe bile sunamamış. Zaten ehliyet almamanız için ne gibi haklı bir gerekçe olabilir bilmiyorum. En fazla maddi sebeplerden ertelenmek istenebilir, ki öyle bir durum da yok anlaşılan.

Bugüne kadar hiç ederi birkaç binden yüksek bir şey istedin mi eşinden?
Kendin için ama,buzdolabı süpürge falan değil..tamamen sana özel bir şey ,keyfi bir şey.
Muhtemelen bunca zaman ayagini yorganına göre uzattığın için göremedin bu yüzünü, ilk isteğinde karsilastin.
9 yıllık evliysen çocuğun da artık bebek degildir. Bence işe gir, kendi paranı kazan. Üç kurus için de azar işitme. Biraz çalışıp çıksan bile eşinden gizli birikimin olsun,bilezik falan al

Para için değil diyor tek dediği biraz öğren sonra yazil diyor.bende hep bilenler mi yazilio orda ogretilio dedim olsjn diyor.bole yorumlar da söyledikçe esim gerçekten böylemi düşünüyor diyip bu seferde evliligimi bitirmeyi gerekliki diyorum

Bugüne kadar hiç ederi birkaç binden yüksek bir şey istedin mi eşinden?
Kendin için ama,buzdolabı süpürge falan değil..tamamen sana özel bir şey ,keyfi bir şey.
Muhtemelen bunca zaman ayagini yorganına göre uzattığın için göremedin bu yüzünü, ilk isteğinde karsilastin.
9 yıllık evliysen çocuğun da artık bebek degildir. Bence işe gir, kendi paranı kazan. Üç kurus için de azar işitme. Biraz çalışıp çıksan bile eşinden gizli birikimin olsun,bilezik falan al

Evet şimdiye kadar böle bisi talep etmemistim.tek dedihi ben seni her yere goturuom.oglum 8 yaşında o bile ben sunnet paralarimdan verrim diyor ama eşimde para için değil zamanı var diyo kafayı yicem.bole dusunmesi gerçekten beni kendinden soguttu simdi

Gerçekten 9 yıldır ehliyet almak gibi şeyleri bile eşinizin izniyle mi yapıyorsunuz? Ne hayatlar yaşanıyor ya.
ilişki, yıllardır kademe kademe manüpilasyon ve şiddeti artan baskılarla devam ettiği için kişi bir süre sonra içinde bulunduğu durumun farkına bile varmamaya başlıyor.izin almak istemesen bile içten içe vereceği tepkiden korktuğun için kendini izin alırken buluyorsun.o tepkiyle uğraşmamak için çoğu isteğinden vazgeçiyorsun.yılların manüpilasyonu.kurtulmak kolay değil.benim de bu tarz bir ilişkim olmuştuboradan biliyorum.

Bizim üniveristede (Almanyadayim ben) bir kac türk erkek bu konu bir acildiginda "Kadinin ehliyeti olmamasi daha iyi. Kafasina göre saga sola gidemez" demisti. Yani esiniz o tiplerden mi bilmiyorum, ama ehliyet en gec cocuk olunca ihtiyac. Benim de uzun zaman ehliyetim yoktu. Oglum evde havale gecirdikten sonra aslinda ne kadar önemli oldugunu anlayip yaptim. Esiniz karsi cickiyorsa adam akilli bir sebep söylesin. Yoksa da susacak.
Aklı kalıyormuş işte.maazallah kurt kapıverir biricik karısını.koca gün gece yarısına kadar dışarıda gezen kadınlar kadın değil zaten.sebep söyler de sana bana adamakillı gelmez işte.

ilişki, yıllardır kademe kademe manüpilasyon ve şiddeti artan baskılarla devam ettiği için kişi bir süre sonra içinde bulunduğu durumun farkına bile varmamaya başlıyor.izin almak istemesen bile içten içe vereceği tepkiden korktuğun için kendini izin alırken buluyorsun.o tepkiyle uğraşmamak için çoğu isteğinden vazgeçiyorsun.yılların manüpilasyonu.kurtulmak kolay değil.benim de bu tarz bir ilişkim olmuştuboradan biliyorum.

Benim ozaman ne yapmam lazım kararlı olduğumun oda farkında hatta bugün tekrar gidicez.allah razı olsun ilk yazıldığında esim böle yapınca kayinvalideme soyledim oda ikna edemedi.o arkamda yani ben vericem dedi parasını bugünde onunla gidicem tekrar.yani zoruma giden Eşimin böle olmasını hem yeni anlamis olmam hemde böle yapması.

Back
X