Parasal bir engel olmadıktan sonra eşinize ben ehliyete yazılıyorum deyip başlamanız gerekirdi . Hatta yazıldıktan sonra bile haber verebilirdiniz. Ben öyle yapmıştım, sürmeyi de eşim öğretmişti. Ama sonradan onun bile içten içe bu zihniyet artıklarına sahip olduğunu farkedip şaşırmıştım. 10 yıldır kullanıyorum, Allah kaza bela vermesin de aklım sende kalır palavrası bağımsız olmanı istemiyorum demektir. 17 yaşında reşit olmamış bir kızla evlenmiş, hep hükmetmiş, ne derse o olmuş, alınmayın lütfen bir evcili gibi nereye götürmek isterse götürmüş, bıraktığı yerde hep bulmuş birinin ilk defa bir taleple karşılaşmasının şokunu yaşayan bir beyefendi eşiniz. Siz de bunca yıl uyumuşsunuz, yaşınızın gerektirdiklerini daha yeni yapmak istiyorsunuz. Yavaş yavaş alıştırın, geri adım atmayın, kayınvalidenizle gidin kayıt yaptırın. Ağır laflar söylemeyin yukarıda anlattıklarımın tercümesini yapın.Benim ozaman ne yapmam lazım kararlı olduğumun oda farkında hatta bugün tekrar gidicez.allah razı olsun ilk yazıldığında esim böle yapınca kayinvalideme soyledim oda ikna edemedi.o arkamda yani ben vericem dedi parasını bugünde onunla gidicem tekrar.yani zoruma giden Eşimin böle olmasını hem yeni anlamis olmam hemde böle yapması.
Seninle evlendiğimde daha çocuktum, artık böyle taleplerim olucak, dünya yıkılmış tavırlarına girme rica ederim deyin. Ama sakın geri adım atmayın.