evliliğimize dair endişelerim var

bulusis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
602
3
0
İstanbul
selam herkese..kızlar 30 eylulde kısmetse düğünüm var...yer tutuldu,eşyalarım alındı..baslarda nişandan sonra aile kültürüne adpte olmama nedeninden dolayı tartışmalar yasadık fakat çok şükür hepsini aşktık...
aramız çok çok iyi nişanlımla evet bi sorunumz yok ama benim aklımı kurcalayan bazı sıkıntılar var...
ayağım kırıldı ve yaklaşık 1 aydır yatıyorum evde,işede gidemedim raporluydum ve bu nedenle kafam bazı ince detaylara takıldı durdu..

nişanlım evin tek erkek çocugu ve ablaları 10 yıllık evlı 2 ablası var herneyse...
geçen pazar nişanlım gelicekti bize baya gecikti bu defa...temizlik yaptım dedi ben soktemizliği annen yapmıyormu dedim...anneim biliyosun çalışıyor dedi ona yardım ediyorum aslında hep yardım ediyorum anneme baslarda yadırgarsın diye söylemedim sana dedi..bende et tabi iyi yapıyosun dedim ama aklımı su sorular kurcalıyor şimdi...
annesi 56 yasında bu arada asırı hareketlı ve titiz temiz iyi biridir...
bilenler bilir bu forumda 3_5 yıl kadar bir üst katlarında oturucaz nişanlımla ve bende çalışcam nihayetinde...
ve evlendikten sonra kayınvalidemin ev temizliğinden benmi sorumlu olucam diye düşünüyorum... bazen sankı bazı laflarıyla bunu ima ediyo gibi geliyo nişanlım...babam bi defa nişanlımla bu konuyu konusmustu...ailen hizmetçimi yoksa gelinmi alıyorlar gibi bişey söylemişti eğer kızımı hizmetçi gibi kullandgnızı görürsem bu işi ben bitiririm kızım alanında kariyer yapıcam bunu bilincine varsın ailen demişti(ilk basta sorunlar yasanırken babamda böyle bişey hissetmişki böyle bi konusma yapmştı nişanlımla bende şaşarmıstım) ve ben bu konuyu nişanlımla konusmayı düşünüoyrum...fakat nasıl söze gireceimide bilmiyorum...kayınpederim sık sık yatmadan yatmaya evinize gidersiniz derdi bunu nişanlıma söyledim asla böyle bişey kabul etmem falan dedim nişanlımda onlar öyle sansınlar evlenince alısırlar merak etme demişti ...ailesinin bende beklentileri bumu yani..yatmadan yatmaya çıkıcam evime temzlkleri bana kalıcak yani öylemı...bunu asla istemıyorum kendi evliliğimi yasamak istyorum elbette yardım ederim ama tüm yuku üstlenmek ayrı birde çalışıcam....ben bu endişelerimi şimdimi anlatmalyım...bazende aklıma takılıyor e kim yapıcak diye...kızlar kaç gündü bunu düşünmekten soğgudum herseyden bana çıkış yolu gösterin tecrübeli arkadaşlarım özellkle:26:
bu arada klavyem bozuk oldgu için bazı net yazamamış olabilirm kusurma bakmayın:44:

Bence şimdidien konuşmalıısn,sonuçta seninDE AYRI evin olacak,ve o evde yaşadığın müddetçe temizliği,yemeği olacak.şöyleki kardeşleri yine yardım etmiyor.?

Son düzenleme:
bunlar zaten sana kısa yoldan aktarılmıs esının aılesı tarafından pardon nişanlının o ne kadarda hayır olmaz takma kafana sen dese bıle ıkı gun sonra kendı evınıze cekılıp rahatca oturamayacaksınız hemde altlı ustlu oturacakmıssınız bence ıyı düşün derım sımdı hayır dıyen kısı ıkı gun sonra onların lafına bakacak ve sen neden bole oluyor dedıgınde o ne var bunda cokmu ıs yapıyosun dıcek bunları dıcek emın ol

Bunu mutlaka eşinle konuş. Ben de çalışıcam herkes kendi evinin temizliğinden sorumlu de. Yemeğimizi de kendi evimizde yiycez ancak haftada bir onlarla yiyebiliriz bunları annenlere anlat ki düğünden sonra başımız ağrımasın de.

Bence şimdidien konuşmalıısn,sonuçta seninDE AYRI evin olacak,ve o evde yaşadığın müddetçe temizliği,yemeği olacak.şöyleki kardeşleri yine yardım etmiyor.?

temizlik konusunda bilmiyorum canım yaa ama 2 haftada en fazla ayda bir gelir kız kardeşleri...
nişanlım yaptgına göre etmıyorlar

anım sence işe yararmı bu konusma....çok tedirginim yanlış ifade etmekten çok korkuyorum nişanlım kım yapacak gibi bir cümleyle karsıma gelrsi kadın tutumamız gerektni durrumuzun buna musait olcagnı söylıcem yanlıs olmaz değilm?

bu konuda asla kendimi ezdirmek istemıyorum canım bu yuzden erken mudahale yapmak ıstyorum nısanlım böyle bişeyın asla mumkun olmayacagnı anlamalı

56 yaşında bir insan çok yaşlı değil kendi evinin temizliğini yapabilir. Nasıl sen kendininkini yapacaksan o da kendininkini yapsın.Sonuçta sen de çalışacaksın. Hoş çalışmasan da sen onun temziliğini neden yapasın sapasağlam kadın. Benm anneannem 80 yaşında maşallah evinin her işini kendi görüyor. Kayınvalide de haftasonları yapsın temizliği. Herhangi bir hastalığı falan varsa ve geliri de temzilikçi tutmaya yetmiyorsa o zaman temizlikçi parasını verirsiniz. Bunları baştan konuş yoksa sonra çok geç olabilir bilmem anlatabildim mi.

bence nişanlınız temizlik felan yapmıyor sadece bukonuyu anlayın diye size zar atıyor. bencede konuşun derim

nişanlımıda bu sebepten anlamıyorum zaten...nişanlım anesinden fazla çalışıyor..nişanlımda bel fıtıgı sorunuda var neden o yapıyor annesine yardım ediyor,bi yandan iyi diyorum annesine yardım eden ilerde banada yardım eder bi yandanda sıkıyor bu konu beni..
evet konusucam mutlaka bastan konusmak en ıyısı

Tatlım bence tartışma gibi değil de düzgün bir şekilde bu konuyu konuşmayı dene.
Erkekler nedense aileleri yüzünden ayrı bir ev ayrı bir hayat yaşayacaklarını algılayamıyorlar ve bu yüzden de gelinler çok farklı bir konumda oluyor.
Bir de sen çalışırsan zaten kendi ev işlerini yaptırmak gibi bir düşüncesizliğe düşmezler herhalde

Sen zaten çalışıyosun istesen de onların işine yetişemezsin haftasonu kendi işini yaparsın anca.
nişanlına öyle söyle şimdiden hayal kurmasın kendince

canım yanlış mı anladım.

hem çalışacaksın. hem kendi evini temizleyeceksin. hem de gelip kayıvalidenin evinim.
hasta olur, yardıma ihtiyacı olru, acil birşey söz konusu olur elinden gelirse yaparsın. ama gündelikçi gibi daha da neler. ilk baştan eşinle konuş ve açık açık söyle. sonra çok ağzın yanar. baban da gerekeni zaten söylemiş

bendekayınvalidesiyle altlı üstlü oturan biriyim.. tecrübelerime dayanarak söylüyorum.. bence hiiiç boşuna konuşma, ne kadar konuşsan da o annesi.. asla onun önüne geçemezsin.. ki seninki hepten düşkünmüş annesine, temizliğine bile kıyamayıp yardım ettiğine göre..

bence yapman gereken tek şey.. ORADA OTURMAYI KABUL ETME.. kesinlikle ama kesinlikle kabul etme,sonradan sorunlar yaşayıp çıkmak istediğinde sen baştan kabul etmiştin şimdi hiç biyere gidemeyiz, onlar benim ailem asla bırakamam, ben tek oğullarıyım.. gibi laflar duyacaksın..

kesinlikle orada oturma derim ben..

bence en kolay çözüm yolu başka bir evde oturmaktır. 2 sokak arkada olur 3 blok ötede olur, ama aynı apartmanda olmaz. Baştan ne kadar konuşulsa da sözler verilse de hepsi imzayı atıp, düğün olana kadardır.
kayınvaliden çağırdığında, gel şunu yapalım dediğinde; hayır, ben yorgunum, gelemem gibi cevaplar verip tavrını koyabilirsen ne ala (ama çok zor.)
bu gibi durumlarda eşle senin annen böyle dedi, baban şunu ima etti gibi konuya girilirse durum içinden çıkılamaz hale gelir. O yuzden hiç bunları gündeme getirmeden başka bir evde ya da semtte oturmak istediğini söylemelisin (mantıklı sebepler sunarak)

Can_tugba'nın dediklerini kulak ardı etme bence :) en iyisini yaşayanlar bilir çünkü.

Sen o temizliği kayınvaliden için yap veya yapma, seni çok zor günler bekliyor diyebilirim...
Üst katta siz olduğunuz müddetçe siz onlarda, onlar sizde daima çıldırtır vaziyette olacaksınız...
Bunu görmemek mümkün değil.

Bende kayınvalidemle aynı binada oturcam onlar benım bir üst katımda oturcaklar. bazen bende düşünüyorum cunku nişanlım evin en küçüğü acaba kaynanam bende beklermı die temızlık falan.. ama ben nişanlımla konustum. söyledim bir bir ben anca kendi evime yeterim diye. tabıkı oyle dedi. ayda bir kızları gelini fln gelıp büyük temizlk yapar giderms sende katılırsın istersen dedi tamam dedm bence sende konus cnm calısan birisin evinemii yeteceksnn onlaramıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…