evliliğimize dair endişelerim var

Kesinlikle yapmayacağınızı belirtin yoksa başınız çok ağrır.....uzağız ama benim kvalidemler de sürekli ima edip duruyorlar ....birde yakın olacakmışsınız...yakanızı bir kaptırırsanız sonu yok hep yapmak zorunda kalırsınız bence....ben kendi evimin işini zor yapıyorum dedim susturdum buaralar diyemiyorlar....sürekli başkalarını örnek veriyorlar xin gelini çok iyi çıktı herşeyi o yapıyor falan gece yatmaya gidiyor evine diye...aman dikkat....hastalık olur falan tamam ama sonu olmayan bir yardım bu bekledikleri sizinkilerin de benimkilerin de.....sırf bu yüzden eşim ayrılmakla tehdit etti ve morardıı:52::52:ben sizin gündelikçiniz değilm senin hayat arkadaşınım dedim...bir defa bile yapmadım 2 sene bitti...ve kvalidem henüz 57 yaşında allah ömür verirse 80li 90lı yaşlara dek yaşarsa ben önümüzdeki 30 40 sene annenin temizliğini mi yapacağım dedim eşime..ben bunun için evlenmedim.....neyseki sizinki baştan söylemiş benim sonradan çıktı ortaya...istemiyorsanız muhakkak söyleyin....

Çok geçmiş olsun.

Nişanlınız az çok sizi tanıyordur, babanızda gereken konuşmayı yapmış;
dolayısıyla şimdiden nişanlınızla bu konuda konuşmanız doğru olmaz gibi geliyor bana.

Elbetteki altlı üstlü oturmanın çok sıkıntıları vardır, faydalarının yanında..
Siz zamanla bu düzeni oturtacaksınızdır..
Eşinizle aranızı iyi tutmanız bu mücadelede size çok faydası olacaktır.

Temizlik konusunda da yapılacak ufak tefek işler konusunda yardım edeceğinizi kendiniz söylüyorsunuz;
büyük temizliklerde şuanki haliyle nasıl nişanlınız yapıyorsa sizede yardım eder;
etmezse birgün temizlik yapılacağı zaman yardımcı tutarsınız ve birlikte gidersiniz.

Bu şekilde zaten ne demek istediğinizi anlayacaklardır.

Taşlar zamanla yerine oturuyor, başlarda adapte sorunları yaşanıyor ama zamanla alışılıyor.

Akıllıca davranıldığı sürece kazanırsınız.

İnşaallah çok mutlu olursunuz.

Çok geçmiş olsun.

Nişanlınız az çok sizi tanıyordur, babanızda gereken konuşmayı yapmış;
dolayısıyla şimdiden nişanlınızla bu konuda konuşmanız doğru olmaz gibi geliyor bana.

Elbetteki altlı üstlü oturmanın çok sıkıntıları vardır, faydalarının yanında..
Siz zamanla bu düzeni oturtacaksınızdır..
Eşinizle aranızı iyi tutmanız bu mücadelede size çok faydası olacaktır.

Temizlik konusunda da yapılacak ufak tefek işler konusunda yardım edeceğinizi kendiniz söylüyorsunuz;
büyük temizliklerde şuanki haliyle nasıl nişanlınız yapıyorsa sizede yardım eder;
etmezse birgün temizlik yapılacağı zaman yardımcı tutarsınız ve birlikte gidersiniz.

Bu şekilde zaten ne demek istediğinizi anlayacaklardır.

Taşlar zamanla yerine oturuyor, başlarda adapte sorunları yaşanıyor ama zamanla alışılıyor.

Akıllıca davranıldığı sürece kazanırsınız.

İnşaallah çok mutlu olursunuz.

canım senın yorumlarını her zaman takıp edıyorum,konunun içeriğini çok iyi kavrayıp çok mantıklı şeyler söyluyorsun...tartısma niteliğinde değilde konuyu acıcam ve endişelerimi dile getiricem...
yoksa rahat edemıyorum...acabalar içinde bi evlilik yapmak istemıyorum...
yorum yapan herkese tesekkur ederim bazıarkadaşlar ayrı bi eve cık demıs ama bız o sorunları coktan hallettık..benım derdım nişanlıma bu konuyunasıl izah edceğim...
bi prta yol mutlaka bulunur diye düşünüyorum...

canım senın yorumlarını her zaman takıp edıyorum,konunun içeriğini çok iyi kavrayıp çok mantıklı şeyler söyluyorsun...tartısma niteliğinde değilde konuyu acıcam ve endişelerimi dile getiricem...
yoksa rahat edemıyorum...acabalar içinde bi evlilik yapmak istemıyorum...
yorum yapan herkese tesekkur ederim bazıarkadaşlar ayrı bi eve cık demıs ama bız o sorunları coktan hallettık..benım derdım nişanlıma bu konuyunasıl izah edceğim...
bi prta yol mutlaka bulunur diye düşünüyorum...

canım olaya müdahele etmek istemem ama çok iyi düşün ve tart derim sana sonuçta sedece nişanlınla değil ailesiylede evlilik yapıyorsun. ben de nişanlıyken senin gibi düşündüm altlı üstü oturacaktık 2 tane görümcem vardı dedim ne güzel hep beraber anlaşırız gideriz herşey çok güzel olur sandım ama altlı üstlü olmadı çok yakın binalarda oturduk ve benim hayatımın zindan dolu günleri başladı. sürekli onlara gitmek zorundaydım yemeğe yardım temizliğe yardım misafir gelir git ne bileyim cam silinir gel halı yıkanır gel ve benim eşim ailesinede çok düşkündü ve benim ezildiğimi hiç farkedemedi ve ben evlendiğimde 20 yaşındaydım toydum daha ve hepsine katlandım ve inan daha buraya yazamadığım birsürü eziyet çektim 5 yıl bunlara katlandım ben tek kızım ve annem herşeyi bende görecekti ben hiç bir sıkıntımı dile getirmedim 5 yıl boyunca susutum ve inanın 5 yıl aradan sonra ilk defa eşimin ailesi ne karşı çıktım artık fikirlrimi benimde bir hayatım oldunu bir evim oldunu savunmaya kalktım ve 5 yıllık yuvam o kadın ve tayfası yüzüne yıkıldı biraz baş ağrıttım ama kusura bakma kısacası iyi düşün derim tabi herkes benim gibi olmaz kimsede olmasın zaten

Babanı tebrik ederim. Cok güzel sahip çıkmış.

Nişanlına bu konuyu acmak senin icin sıkıntı olmasın çünkü annesi yatalak, bakıma muhtaç bir kadın değil.

Sen çalışan bir kadın olacaksın. Kendi evine yetisemeyeceksin zaten. Senin işlerin bile yarım kalacak. K.pederinin söylediğini de yabana atma bence adam resmen bir nevi beraber yasamanızı teklif etmiş.

O senin nişanlın. Her konuyu rahatça konuşabileceğim belki de tek kisi.

Soru işaretlerini gidermeden asla evlenme.

nisanliniza direk onlarin temizliklerini kim yapacak diye sormayin...
altli ustlu oturacagimiz icin benden beklenti icinde ailen, ama ben calisacagim icin kendi evimin isini zor yapacaagim, ne olur kimse benden bir sey beklemesin bunu simdiden soyluyorum sonra evlenince sorun olursa sorumlusu sen olursun, ben karismam de...

evlilige dair icinde ne varsa evlenmeden once konus ve bir sonuca baglamaya calis, olumlu ya da olumsuz...
olumlu olursa ne ala, olumsuz olursa da evlilik kararini ona gore verirsin...

selam herkese..kızlar 30 eylulde kısmetse düğünüm var...yer tutuldu,eşyalarım alındı..baslarda nişandan sonra aile kültürüne adpte olmama nedeninden dolayı tartışmalar yasadık fakat çok şükür hepsini aşktık...
Aramız çok çok iyi nişanlımla evet bi sorunumz yok ama benim aklımı kurcalayan bazı sıkıntılar var...
Ayağım kırıldı ve yaklaşık 1 aydır yatıyorum evde,işede gidemedim raporluydum ve bu nedenle kafam bazı ince detaylara takıldı durdu..

Nişanlım evin tek erkek çocugu ve ablaları 10 yıllık evlı 2 ablası var herneyse...
Geçen pazar nişanlım gelicekti bize baya gecikti bu defa...temizlik yaptım dedi ben sok:53:temizliği annen yapmıyormu dedim...anneim biliyosun çalışıyor dedi ona yardım ediyorum aslında hep yardım ediyorum anneme baslarda yadırgarsın diye söylemedim sana dedi..bende et tabi iyi yapıyosun dedim ama aklımı su sorular kurcalıyor şimdi...
Annesi 56 yasında bu arada asırı hareketlı ve titiz temiz iyi biridir...
Bilenler bilir bu forumda 3_5 yıl kadar bir üst katlarında oturucaz nişanlımla ve bende çalışcam nihayetinde...
Ve evlendikten sonra kayınvalidemin ev temizliğinden benmi sorumlu olucam diye düşünüyorum... Bazen sankı bazı laflarıyla bunu ima ediyo gibi geliyo nişanlım...babam bi defa nişanlımla bu konuyu konusmustu...ailen hizmetçimi yoksa gelinmi alıyorlar gibi bişey söylemişti eğer kızımı hizmetçi gibi kullandgnızı görürsem bu işi ben bitiririm kızım alanında kariyer yapıcam bunu bilincine varsın ailen demişti(ilk basta sorunlar yasanırken babamda böyle bişey hissetmişki böyle bi konusma yapmştı nişanlımla bende şaşarmıstım) ve ben bu konuyu nişanlımla konusmayı düşünüoyrum...fakat nasıl söze gireceimide bilmiyorum...kayınpederim sık sık yatmadan yatmaya evinize gidersiniz derdi bunu nişanlıma söyledim asla böyle bişey kabul etmem falan dedim nişanlımda onlar öyle sansınlar evlenince alısırlar merak etme demişti ...ailesinin bende beklentileri bumu yani..yatmadan yatmaya çıkıcam evime temzlkleri bana kalıcak yani öylemı...bunu asla istemıyorum kendi evliliğimi yasamak istyorum elbette yardım ederim ama tüm yuku üstlenmek ayrı birde çalışıcam....ben bu endişelerimi şimdimi anlatmalyım...bazende aklıma takılıyor e kim yapıcak diye...kızlar kaç gündü bunu düşünmekten soğgudum herseyden bana çıkış yolu gösterin tecrübeli arkadaşlarım özellkle:26:
Bu arada klavyem bozuk oldgu için bazı net yazamamış olabilirm kusurma bakmayın:44:

bence şimdiden konuşmalısınız sen evleniyorsun ve ayrı ev açıyorsun evinde oturmak vakit geçirmek istiyorsun sende çalışıyormuşsun evlenince kayın validenin ev işlerinimi yapıcaksın yoksa kendi ev işlerinimi çok yıpranırsın her konuda taviz verme tabiki yeri geldiğinde kayın validenin işlerini yapıcaksın evlendiğinde evinde yemek pişir yemeklerinizi evinde yiyin kayın validende yerseniz yemeklerinizi bu hep böle devam eder yemek yersiniz bulaşık yıkarsın çay faslı başlar yatane kadar canın çıkar yane benim kız kardeşimde 6 aylık evli kayınvalidesine çok yakın bi yerde ev tuttular evliliğinin ilk başlarında kayın validesinde yemek yiyiyorlardı yemek çay felan derken 12 gibi evlerine gidiyolardı baktı kardeşim böle olcak gibi değil kayın validesine dedi ben yemeğimi evimde pişirmek istiyorum evimin işini bilmiyorum sabah buraya gekliyorum ev işi yemek felan canı çıkıyodu kardeşimin kayın validesi yok olmaz öle şey bi daha sizmi masraf yapcaksınız burda yemek pişiyo işte demiş kayın validesi hasta şuan ameliyat olcak ee eve gelen giden olcak haliyle ve kayın validesi çalışıyo hastalığından dolayı evde şuan kız kardeşim sonunda sinirlenmiş eşine ya bir sene içinde ev alırsın yada başka yere kiraya çıkarız artık kızın canına tak etmiş kardeşim bir yere gitse surat yapıyo her gittikleri yeri ona söliceklermiş yana canım anlayacağın sakın taviz verme ne evliliğini anlarsın ne de evinin işini bilirsin nişanlınla uygun bi dille konuş sen evleniyosun hizmetçi olarak o ailenin evine gitmiyosun

canım çıkcası şuan benım yaşadıgım durumu yaşıyorsun bend eeşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyorum .. evlendıkten sonra ilk 5 ay sürekli aşagı in çıktan bıkkınlık gelmiş kendi evimde oturmaya fırsatım olmuyoru.. şuan işe basladım 1.5 ay oldu kaynanamlarla yeme içme beraber yapıyoruz kahvaltı hariç kendını bu kadar kasma bence ne kadar cok takarsan o kadar cok bogulursun nabcam dıye oluruna bırak derım ben öyle yapıyorum kaynanam çalışmıyorr evdeler kayınbederımle fakat yaşları baya var ben sabah kahvaltıyı kendı evımde yapıp eşimle işe gidiyorum akşam geldıgımde allah razı olsun yemegım hazır oluyor yemegı yıyıp bulasıgı yıkayıp kendı evıme cıkıyorum yemekten yatmaya kadar orda kalıcaksın dıye bişey yok çünkü insanın kendı evındede iş bitmiyor bitse dahi ayak uzatıp tv ızlemek vs.. istiyorsun..hafta içi böyle geciyor hafta sonuda zaten ögleye dogru kalkıyorum kendı evımı temızlıyene kadar ikindi oluyor ondna sonra ugruyorum ...daha sonra eşimle zaten bır pazar var dıyerekten dışarı cıkıyorum yahut arkadaşlarım gelıcek dıyerekten kendı evıme cıkıyorum.. demek istedigim olması gerektıgı gıbı yetiştigi kadar yaparsın zorlama kendını arada bır buyuk temızlıge bır hafta sonunu ayarlarsın yardım edersın zorla tum hafta sonunu onun evınde gecırecek degılsın yaa.. başlarda bende çok sıkılıyordum kasıyordum ama baktim ki kendı keyfımı kaçırıyorum şuan rahatım olması gerektigi gibi yetiştigim kadar yapıyorum hakkında hayırlısı olsun canım ...

Son düzenleme:
Ilgilenip yorum yapan herkese gerçekten tesekkür ederim...aynı binada oturma diyen arkadaşlar için yazıyorum maalesfki bu konuda yapacagım şey kalmadı iş işten geçti misaı...laf ağızdan çıktı 3_5 yıl belkıde 1 yıl orda yasayacagım bunu su saatten sonra degtrmem mumkun değilki zaten esyalarımız alındı ev dösendi yanı yerleştrlecek sadece...olay cıkartmıs olurum...
Onun haricinde birazdan nişanlım gelicek ve ben bu konuyu içimde daha fazla dert edemıcem konusucam en basta kı kımse umutlara kapılmasın benım ÜZERİMDEN hayaller kurmasın...kayınpederimin kayınvalidemin istedği yönde biri olmak değil amacım kendi içimden geldiği gibi biri olmak ve öyle davranmak istiyorum ne olursa olsun beni yönetmelerini istemıyorum bunu için çabam...

Son düzenleme:
babndan ziyade annen konuşsa kadın kadına hani ben kızıma iş yaptırmadım o mutsuz olur filan dese.ay ne bileyim başka evde oturma ihtimalin yoksa konuşa konuşa çözülür belki.

selam herkese..kızlar 30 eylulde kısmetse düğünüm var...yer tutuldu,eşyalarım alındı..baslarda nişandan sonra aile kültürüne adpte olmama nedeninden dolayı tartışmalar yasadık fakat çok şükür hepsini aşktık...
aramız çok çok iyi nişanlımla evet bi sorunumz yok ama benim aklımı kurcalayan bazı sıkıntılar var...
ayağım kırıldı ve yaklaşık 1 aydır yatıyorum evde,işede gidemedim raporluydum ve bu nedenle kafam bazı ince detaylara takıldı durdu..

nişanlım evin tek erkek çocugu ve ablaları 10 yıllık evlı 2 ablası var herneyse...
geçen pazar nişanlım gelicekti bize baya gecikti bu defa...temizlik yaptım dedi ben sok:53:temizliği annen yapmıyormu dedim...anneim biliyosun çalışıyor dedi ona yardım ediyorum aslında hep yardım ediyorum anneme baslarda yadırgarsın diye söylemedim sana dedi..bende et tabi iyi yapıyosun dedim ama aklımı su sorular kurcalıyor şimdi...
annesi 56 yasında bu arada asırı hareketlı ve titiz temiz iyi biridir...
bilenler bilir bu forumda 3_5 yıl kadar bir üst katlarında oturucaz nişanlımla ve bende çalışcam nihayetinde...
ve evlendikten sonra kayınvalidemin ev temizliğinden benmi sorumlu olucam diye düşünüyorum... bazen sankı bazı laflarıyla bunu ima ediyo gibi geliyo nişanlım...babam bi defa nişanlımla bu konuyu konusmustu...ailen hizmetçimi yoksa gelinmi alıyorlar gibi bişey söylemişti eğer kızımı hizmetçi gibi kullandgnızı görürsem bu işi ben bitiririm kızım alanında kariyer yapıcam bunu bilincine varsın ailen demişti(ilk basta sorunlar yasanırken babamda böyle bişey hissetmişki böyle bi konusma yapmştı nişanlımla bende şaşarmıstım) ve ben bu konuyu nişanlımla konusmayı düşünüoyrum...fakat nasıl söze gireceimide bilmiyorum...kayınpederim sık sık yatmadan yatmaya evinize gidersiniz derdi bunu nişanlıma söyledim asla böyle bişey kabul etmem falan dedim nişanlımda onlar öyle sansınlar evlenince alısırlar merak etme demişti ...ailesinin bende beklentileri bumu yani..yatmadan yatmaya çıkıcam evime temzlkleri bana kalıcak yani öylemı...bunu asla istemıyorum kendi evliliğimi yasamak istyorum elbette yardım ederim ama tüm yuku üstlenmek ayrı birde çalışıcam....ben bu endişelerimi şimdimi anlatmalyım...bazende aklıma takılıyor e kim yapıcak diye...kızlar kaç gündü bunu düşünmekten soğgudum herseyden bana çıkış yolu gösterin tecrübeli arkadaşlarım özellkle:26:
bu arada klavyem bozuk oldgu için bazı net yazamamış olabilirm kusurma bakmayın:44:

kimse kimseyi kandırmasın dip dibe oturduğun müddetçe tabiki beklicekler, nişanlın bugün öyle diyo yarın yapsan nolur elinemi yapışır dicek, uzağa kaç ikinizde çalışıyosunuz ev tutacak gücünüz var heralde

56 yaşında bir insan çok yaşlı değil kendi evinin temizliğini yapabilir. Nasıl sen kendininkini yapacaksan o da kendininkini yapsın.Sonuçta sen de çalışacaksın. Hoş çalışmasan da sen onun temziliğini neden yapasın sapasağlam kadın. Benm anneannem 80 yaşında maşallah evinin her işini kendi görüyor. Kayınvalide de haftasonları yapsın temizliği. Herhangi bir hastalığı falan varsa ve geliri de temzilikçi tutmaya yetmiyorsa o zaman temizlikçi parasını verirsiniz. Bunları baştan konuş yoksa sonra çok geç olabilir bilmem anlatabildim mi.

yan komşumuz 75 yaşında ve yeni gelin gibi, iş ki insan kendini salmasın başkalarını hizmetçi gibi görmesin
bide onu nasıl söylesem bunu nasıl söylesem olayı beni geriyo, bize nasıl anlatıyosan aynen böyle anlat, hatta de ki bende malzeme bu yiyosa kardeşim, beğenmeyen oğluna almasın, bu kadar, emin ol çok kıymetli olcaksın ben bunun örneğini çok gördüm

Bence hiç kendini rahatlatmaya çalışıp da kendini kör etme, bal gibi bekleyecekler iş. Oğluna iş yaptıran kadın gelinine mi yaptırmayacak?
Şu an konuşmanın da bir şey kazandıracağına inanmıyorum. Nişanlın tabi ki "aaa sen kendi evine yetişirsin ancak" diyecek. İleride o cümle "anneme yardım etmek mi koyuyor?", "eline mi yapışır?", "seninle evlendiğim güne lanet olsun!"(konu anne olunca erkekler böyle benciller.) a dönüşecek.
Şu an başka eve geçme şansınız yokmuş, konuşmak da bence işe yaramayacak. Hayırlısı olsun.

bence sen şimdiden yavaş yavaş eşinde de ki... işte bugün çok yoruldum hiç halim kalmadı. evlenince napacağım ben. ev işlerini nasıl yapacağım. arada temizlikçi tutarız ben hepsine yetişemem filan de.. kayınvalidenleri hiç karıştıma.. sanırım anlar.

bu arada benim de kayınvalidemler alt katta. ilk başlarda giidp gelmeler beni çok sıktı. ben sürekli surat asıp ağlayıp zırlayınca eşim mutsuz olduğumu farketi. karar verdik haftada bir yemeğe gidiyoruz. arada uğruyoruz kısa kısa. eşim merhametlidir yeri gelir annesine yardım eder, ama bana da yardım eder. şimdi 8.aydayız. eve yeni alışıyorum yeni yeni oturuyor bazı şeyler. eğer nişanlın merhametli biriyse seni üzmez bence.

Back
X