canımmmm üzülme,
evli değilim ama erkek arkadaşımın planlarından biri pazar günü evde oturup dinlenmekdüşün yani daha şimdiden
annemle babam genelde evde otururlar. babam tv izler annem etrafı toparlama derdinde olur.
sonra babam bir ara hadi bari bi markete bir yere gidelim der. annem ayyy daha işim bitmedi der. ve gün böyle geçer.
hatta babam dün 'birlikte bişey yapalım' dedi. annem 'tamam, o zaman birlikte temizlik yapalım' dedi. buaralar babam evde tek olduğu için çok sıkılıyor. ondan böyle gezmek falan istiyor. yoksa normalde yatsın dinlensin akşama kadar ondan keyiflisi olmaz.
teyzemlerde de aynısı oluyor. hatta eniştem pazar günleri spora gidiyor
bir kaç evli arkadaşım var. onlarda birşeyler yapalım haftasonu derdindeler ama erkek çok yorgunum evde oturalım diyen taraf oluyor.
bizim de evliligimiz 23. temmuzda 2inci senesini dolduracakinsallah...
biz c.tesi günleri genellikle alisverideyiz disardayiz yada annemlerdeyiz..yada misafirlikte... yada kocisimle biyerlere gideriz gezeriz..c.tesi günü evde oturmayiz biz..
pazar günü genelde ben evde kalmak isterim..esim yürüyüse cikar yada kosmaya.. bende evde ütü temzlik vs. seyleri yaparim arkadasimi cagirirm.. yada ben disari cikarim arkadasimla yürümeye.. yada esimle biyerlere bisiler icmeye giderz ama genelde evdeyiz paraz günleri ve tv izleriz birlikte.. cay yapariz... hic disari cikmadiigimiz pazarlarda oldu..
telefonlara da bakmayiz öyle ikimiz romatnik romantik evde takkiliriz... güzel olyuo ya cünkü hafta ici zaten pek göremiyoruz sadece aksam yemeginde görüsebiliyoruz..
1 ay sonrada ins. tatile cikcazzz...
bende 9 aylık evli bayan olarak yazmak istedim
c.tesi günleri çalışmadığımdan evimin işlerini yaparım (c.tesileri eşim çalışıyor)
pazar günü de öğlene kadar yatıp öğlen güzel bi kahvaltı safası yaptıktan sonra, mutlaka bi aktivitemiz olur ya yanlız gezmeye gideriz ya arkadaşlarla toplanırız ama mutlaka bişiler yaparız,, hafta içi de haftasonu da günler nasıl geçiyor hiç anlamıyorum ben :26:
ctesi öğlene kadar çalışırım. Öğlenden sonra programım varsa eve uğramam ya dışarıda eşimle ve çocuklarla buluşuruz yada onlarsız takılırım. Programım yokda direkt eve gidip evi temizler toparlarım pazarları da bana kalır. Kahvaltıdan sonra muhakkak dışarı çıkarız. 13 yıllık evliliğim boyunca sadece çok fazla kar varsa oncak o zaman çıkmamışızdır. Mesela geçen pazar A milli Erkek Voleybol takımının final maçına gittik çocuklarla. Verdik ellerine bayrakları çocukların sallayıp durdular. Çok da eğlendik ne yalan söyliyim. Hafta içi ise akşam 19.00 gibi evde olabiliyorum. Yemek faslından sonra ya oturup hep beraber çocuklarla izleyebileceğimiz film izleriz, ya yürüyüşe çıkarız, ya balkonda çekirdek çitler, çay sefası yaparız, yada TV'yi filan bırakır hep beraber oyun oynarız. Mesela dün akşam Uno oynadık 2 saat. Okul zamanı tabiki bu kadar serbest olamıyoruz, vakit daha sıkışık. O zamanlarda da eşim birine ben ötekine ders çalıştırıyoruz. O yüzden okul dönemi daha sıkıcı, böööğğğğğ
aslında ne kadar yoğun bir tempoda da çalışılsa eşlerin hafta sonlarını kısmen de olsa birbirlerine ayrımaları gerek diye düşünüyorum..
önceden evli bir arkadaşıma sormuştum neler yapıyorsunuz diye..arkadaşım c.tesileri çalışmıyor eşi çalışıyor.
o yokken ev temzliği yapıyorum demişti..peki pazarları diye sormuştum arkasından..pazarları 13.00 hatta 14.00 e
kadar uyuduklarını,sonra kahvaltı ( ! ) yaptıklarını sonra da oturup tv izlediklerini söylemişlerdi..bunu sorduğumda 1
yıllık evliydiler..uykuyu bu kadar uzun tutmak zamanla insanı miskinleştiriyor..bende yoğun ve günde 3/4 saatlik bir yol
çekiyorum ama uyku sürem çok az..bana kalacak çok zamanım oluyor..eğer örnekteki gibi çok uyuyorsanız bu süreleri
kısaltabilirsiniz en başta..en verimli zamanlarımız..
bunun dışında kendi ailemden örnek vermem gerekirse annem hariç hepimiz çalıştığımız için akşamları bizi bir araya
getiren sofra tabi ki..bazen dışarı çıkıyoruz,çoğunlukla çay sefası balkonda..ailece izlediğimiz dizi ya da film varsa
ona bakarız yoksa herke için serbest zamandır..ben genelde kitap okurum..
hafta sonları c.tesi çalışılıyor yine..genelde evde oluruz ama pazarları muhakkak güzel bir kahvaltı ardından dışarı çıkılır....
ben bazen kahvaltıyı da dışarıda organize ediyorum..havanın güzel olduğu zamanları değerlendirmek adına..
anne,baba ve kardeşle durum farklı tabi ki..kendi evliliğimde de zamanı daha verimli geçirmek adına çaba sarfedicem.
ama tabi ki tek taraflı değil..o yüzden sevgilimi çokça gözlemliyorum..çok şükür ki ikimizde gezmeyi seviyoruz..yeni
yerler görmeyi..
inşallah gönlünce olur nazapcım hoş vakitleriniz..
Bende evliligimin 2. Yilini doldurmus bulunmktayim yeni evli oldugumuz zamanlar kocacim yanmdn hic ayrilmsin hep evde olsn benmle olsn istiodum snucta hic kimseyi tanimdm bi yere gelin gelmmisim gerci eltimde karsi binada oturuodu ama onlarida tanimiodm ki her aksm disari ckmk istrdm ama esm yrgn oldgu icn ckmzdik ara tartisirdk zaman gectkce ben cevraye alismaya bsladkca kocacigimi skmyi brktim .d artik pazar gunlari kesinlikle berber biseyler yapark geciriyoruz hafta icleri o calisio bende genellikle eltimle takiliyorm yani zaman gctkce evlilikte oturuo gerci herkes kocacigimin ustne cok dustugumu brz rahat brkmam gerktgini syluo ama bn oyle dsnmuyrm
8 yillik bir evliligim var.Aksam esim isten hep yorgun gelir,aslinda bende o gelene kadar bitap pozisyona gecmis olurum.(cocuk,yemek,temizlik.utu vs.vs)
Yemek fasli vs.bittikten sonra babamiz ogluyla 1 -2 saat oynar.Disari cikarir ,parka goturur,bisiklet surdurur.Bende mutfagi vs.toplarim.Oglan uyuduktan sonra esimle klasiklesmis bir turk kahvesi muhabbetimiz olur.Oglum kacta yatarsa o saatte baslar bizim muhabbetler.
kahveler icilirken gunun genis ozeti gecilir.Sohbet edilir.
Haftasonu esim calismiyor o yuzden hic evde durmayiz.
Eger esin hep yorgun geliyorsa eve,sen ele alicaksin biseyleri.Zorla yaptir,belli sure sonra alisir.Yuruyuse,sinemayw biyerlere gidin.Cocuk varmiydi bilmiyorum ama cocuktan sonra daha zor alistirmak beyleri.
teşekkür ederim.... ben eşimle aynı zamanda değil yemek yemek, kahvaltı bile edemiyorum... pazarları ikimiz evde olmamıza ragmen ben 10-11 gb eşim ise 2-3 gb uyanıyor. haliyle bende o saate kadar kahvaltıyı bekleyemıyorum.... düzelme gibi bişe de olmuyor... sadece üzülüyorum, bütün hayatım böyle mı gececek bılemıyorum.
teşekkür ederim.... ben eşimle aynı zamanda değil yemek yemek, kahvaltı bile edemiyorum... pazarları ikimiz evde olmamıza ragmen ben 10-11 gb eşim ise 2-3 gb uyanıyor. haliyle bende o saate kadar kahvaltıyı bekleyemıyorum.... düzelme gibi bişe de olmuyor... sadece üzülüyorum, bütün hayatım böyle mı gececek bılemıyorum.
eşimle farklı mekanlarda takılır olduk artık.. o ayrı ben ayrı.. mesela o iş arkadaslarıyla ben ise kardeşimle... bana hıc vakıt ayırmıyor, ben ne kadar istesem de. yanlış giden birşeyler seziyorum. ama hata nerede? yanan ışık sönüyor mu yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?