evliliğimizin 2. yıllına yaklaşırken...

Nm88326

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
4.612
5.539
723
öncelikle günaydın herkese... sabah sabah patlama noktasına gelip gözyaşım süzülürken kendimi yine kk da buldum. önemli bir noktada görüşlerinizi almak istedim.. çünkü insanın çevresine yansıtmadığı, yansıtamadığı durumlar var.
merak ediyorum.. herkesi... evlilikleri nasıl... mesela pazar günleri eşinizle ne yapıyorsunuz...cocuklarınız varsa işten gelince onlarla nasıl vakit geçiriyorsunuz.. gerçi benim henüz çocuğum yok..olsun siz yine de anlatın...eşiniz eve gelince ne gibi şeyleri paylaşıyorsunuz, yoksa sizinde mi bütün gününüz oturup sessizliğe bürünmek oluyor...hadi bakalım.. başlayalım biyerden... ozaman içimdeki huzursuzluk da çıkıverecek....

canımmmm üzülme,
evli değilim ama erkek arkadaşımın planlarından biri pazar günü evde oturup dinlenmek düşün yani daha şimdiden

annemle babam genelde evde otururlar. babam tv izler annem etrafı toparlama derdinde olur.
sonra babam bir ara hadi bari bi markete bir yere gidelim der. annem ayyy daha işim bitmedi der. ve gün böyle geçer.
hatta babam dün 'birlikte bişey yapalım' dedi. annem 'tamam, o zaman birlikte temizlik yapalım' dedi. buaralar babam evde tek olduğu için çok sıkılıyor. ondan böyle gezmek falan istiyor. yoksa normalde yatsın dinlensin akşama kadar ondan keyiflisi olmaz.

teyzemlerde de aynısı oluyor. hatta eniştem pazar günleri spora gidiyor
bir kaç evli arkadaşım var. onlarda birşeyler yapalım haftasonu derdindeler ama erkek çok yorgunum evde oturalım diyen taraf oluyor.

bizim de evliligimiz 23. temmuzda 2inci senesini dolduracak insallah...
biz c.tesi günleri genellikle alisverideyiz disardayiz yada annemlerdeyiz..yada misafirlikte... yada kocisimle biyerlere gideriz gezeriz..c.tesi günü evde oturmayiz biz..
pazar günü genelde ben evde kalmak isterim..esim yürüyüse cikar yada kosmaya.. bende evde ütü temzlik vs. seyleri yaparim arkadasimi cagirirm.. yada ben disari cikarim arkadasimla yürümeye.. yada esimle biyerlere bisiler icmeye giderz ama genelde evdeyiz paraz günleri ve tv izleriz birlikte.. cay yapariz... hic disari cikmadiigimiz pazarlarda oldu..
telefonlara da bakmayiz öyle ikimiz romatnik romantik evde takkiliriz... güzel olyuo ya cünkü hafta ici zaten pek göremiyoruz sadece aksam yemeginde görüsebiliyoruz..
1 ay sonrada ins. tatile cikcazzz...

bu pazar eşime baskıyla denize gitmeye ikna ettim sabah kahvaltı yaptık sonra dükkan gidip gelicem hazırlan 2de gideriz dedi ben hazırlandım 3ü geçerken geldi sinirlendim bağırdım beyfendi alttan aldı suçlu tabi sonra gittik gönlümü aldı yüzdük piknik yaptık geldik....amaaaaaaa genelde pazarları eşim dükkana gider ben evde temizlik yaparım

çok monoton değil mi? acaba evlenirken de böyle olacağını hayal ediyorlar mıydı....mesela eşim işten gelir. tvnın karşısına geçer uzanır.. sus pus konusacak halım bıle yok der.. hergun hergun cekılmez...

maşallah allah mutluluğunuzu bozmasın... peki daha önceden bu düzeni oturtmak adına nasıl bir yol izledınız.. kim alttan aldı... sen aldıysan nasıl aldın... ben malesef yapamıyorum ya da insan o kadar yorgun oluyor ki (hegun nası olur bılmıyorum ama) hiçbişe yapası gelmiyor...

bende 9 aylık evli bayan olarak yazmak istedim

c.tesi günleri çalışmadığımdan evimin işlerini yaparım (c.tesileri eşim çalışıyor)

pazar günü de öğlene kadar yatıp öğlen güzel bi kahvaltı safası yaptıktan sonra, mutlaka bi aktivitemiz olur ya yanlız gezmeye gideriz ya arkadaşlarla toplanırız ama mutlaka bişiler yaparız,, hafta içi de haftasonu da günler nasıl geçiyor hiç anlamıyorum ben :26:

bende cumartesılerı çalışmıyorum, temizlik hemen bıtıyor 3 saatı almıyor... sonra yıne baslıyor yalnızlık... galıba gurbete gelın olmak boyle bıse...

ctesi öğlene kadar çalışırım. Öğlenden sonra programım varsa eve uğramam ya dışarıda eşimle ve çocuklarla buluşuruz yada onlarsız takılırım. Programım yokda direkt eve gidip evi temizler toparlarım pazarları da bana kalır. Kahvaltıdan sonra muhakkak dışarı çıkarız. 13 yıllık evliliğim boyunca sadece çok fazla kar varsa oncak o zaman çıkmamışızdır. Mesela geçen pazar A milli Erkek Voleybol takımının final maçına gittik çocuklarla. Verdik ellerine bayrakları çocukların sallayıp durdular. Çok da eğlendik ne yalan söyliyim. Hafta içi ise akşam 19.00 gibi evde olabiliyorum. Yemek faslından sonra ya oturup hep beraber çocuklarla izleyebileceğimiz film izleriz, ya yürüyüşe çıkarız, ya balkonda çekirdek çitler, çay sefası yaparız, yada TV'yi filan bırakır hep beraber oyun oynarız. Mesela dün akşam Uno oynadık 2 saat. Okul zamanı tabiki bu kadar serbest olamıyoruz, vakit daha sıkışık. O zamanlarda da eşim birine ben ötekine ders çalıştırıyoruz. O yüzden okul dönemi daha sıkıcı, böööğğğğğ

çocuk sıkıntını alıyor demek ki... eşin de size katılıyorsa cok güzel... yorgun gelen bir eş ile vakit hiç geçmek bilmiyor.

Hafta içi çalışıyorum ben. Akşam saat 7-8 gibi evde oluyorum. Bir oğlum var. Saat 9'a kadar onunla ilgileniyorum sadece uyutuyorum sonra eşim her akşam tv izler onun yanına uzanıyorum beraber biraz vakit geçirdikten sonra ben yatıyorum o da 1- 2 saat sonra gelir yanıma. Biz öyle çok tartışmayız. Ama ben alttan alırım hep eşim sakindir çünkü durduk yere birşey söylemez hiç. Hafta sonları ise, cumartesi günüöğlene kadar temizlik yapıyorum. Eşim yardım etmez o film izler. Sonra beraber dışarı çıkarız. Gezer, alışveriş yapar, yemek yeriz. Cumartesi akşamı kesinlikle canlı müzik olan bir yere gideriz. Pazar günü ise, ben kalan işlerimi tamamlarım. O gün tamamen oğlumla geçiriyorum. Onu eğlence emrkezine, parka götürürüm. Onun dışında yemek işleri oluyor. Bazen eşim ızgara yapar. Ama o gün eşimi dışarı çıkarmak büyük bir mucizedir. Evde akşama kadar film izler. Bende oğlum uyurken ona eşlik ederim. Konuşuruz, sohbet ederiz. Bana hayallrinden bahseder. Öyle işte...

aslında ne kadar yoğun bir tempoda da çalışılsa eşlerin hafta sonlarını kısmen de olsa birbirlerine ayrımaları gerek diye düşünüyorum..

önceden evli bir arkadaşıma sormuştum neler yapıyorsunuz diye..arkadaşım c.tesileri çalışmıyor eşi çalışıyor.
o yokken ev temzliği yapıyorum demişti..peki pazarları diye sormuştum arkasından..pazarları 13.00 hatta 14.00 e
kadar uyuduklarını,sonra kahvaltı ( ! ) yaptıklarını sonra da oturup tv izlediklerini söylemişlerdi..bunu sorduğumda 1
yıllık evliydiler..uykuyu bu kadar uzun tutmak zamanla insanı miskinleştiriyor..bende yoğun ve günde 3/4 saatlik bir yol
çekiyorum ama uyku sürem çok az..bana kalacak çok zamanım oluyor..eğer örnekteki gibi çok uyuyorsanız bu süreleri
kısaltabilirsiniz en başta..en verimli zamanlarımız..

bunun dışında kendi ailemden örnek vermem gerekirse annem hariç hepimiz çalıştığımız için akşamları bizi bir araya
getiren sofra tabi ki..bazen dışarı çıkıyoruz,çoğunlukla çay sefası balkonda..ailece izlediğimiz dizi ya da film varsa
ona bakarız yoksa herke için serbest zamandır..ben genelde kitap okurum..

hafta sonları c.tesi çalışılıyor yine..genelde evde oluruz ama pazarları muhakkak güzel bir kahvaltı ardından dışarı çıkılır....
ben bazen kahvaltıyı da dışarıda organize ediyorum..havanın güzel olduğu zamanları değerlendirmek adına..

anne,baba ve kardeşle durum farklı tabi ki..kendi evliliğimde de zamanı daha verimli geçirmek adına çaba sarfedicem.
ama tabi ki tek taraflı değil..o yüzden sevgilimi çokça gözlemliyorum..çok şükür ki ikimizde gezmeyi seviyoruz..yeni
yerler görmeyi..

inşallah gönlünce olur nazapcım hoş vakitleriniz..

Ben şu an çalışmıyorum. 1,5 yaşında kızım var ona bakmak için işten ayrıldım. Eşim devamlı çalışıyor. Yeri geliyor cumartesi pazar bile. Hatta devamlı şehir dışında diyebilirim. 3 aydır mesela şehir dışında.

Ama evde olduğunda geldiği zaman akşamları yemeğimizi yeriz. Beraber kızımızla oynarız. Onu beraber yıkarız. Saat kaç olursa olsun kafamız eserse hadi çıkıp dolaşalım deriz. (Tabi kızımın uyku saatine göre ayarlarız) Hiç olmadı evimize 10 dk olan bir kafeye gider, evde oturup tvnin karşısında esir olacağımıza orda çayımızı içer evimize geliriz.

Hafta sonları evdeyse kalkarız eşim kızımla ilgilenir ben kahvaltı hazırlarım. Hep beraber güzelcene kahvaltı yaparız. Ortalığı topla et derken 1-2 saat geçer, sonra kesin dışarı çıkar gezeriz. Eşim oturayım tv karşısında maç izleyeyim dinleneyim demez. İsterse çok yorgun olsun geçip kanepeye yatmaz. İlla ki bizimle vakit geçirir. Bende eşim evdeyken kesinlikle temizlik yapmam. Vaktimi temizlik yaparak geçirmem eşim evdeyken. Eşime ayırırım. O yokken kızımıda uyutunca yaparım. Zaten akşamları işten gelince 4-5 saat görüyoruz onuda temizliğe ayırırsam 1 saat anca görürüm yüzünü.

Bu arada 3.senemize gireceğiz.

Bende evliligimin 2. Yilini doldurmus bulunmktayim yeni evli oldugumuz zamanlar kocacim yanmdn hic ayrilmsin hep evde olsn benmle olsn istiodum snucta hic kimseyi tanimdm bi yere gelin gelmmisim gerci eltimde karsi binada oturuodu ama onlarida tanimiodm ki her aksm disari ckmk istrdm ama esm yrgn oldgu icn ckmzdik ara tartisirdk zaman gectkce ben cevraye alismaya bsladkca kocacigimi skmyi brktim .d artik pazar gunlari kesinlikle berber biseyler yapark geciriyoruz hafta icleri o calisio bende genellikle eltimle takiliyorm yani zaman gctkce evlilikte oturuo gerci herkes kocacigimin ustne cok dustugumu brz rahat brkmam gerktgini syluo ama bn oyle dsnmuyrm

8 yillik bir evliligim var.Aksam esim isten hep yorgun gelir,aslinda bende o gelene kadar bitap pozisyona gecmis olurum.(cocuk,yemek,temizlik.utu vs.vs)
Yemek fasli vs.bittikten sonra babamiz ogluyla 1 -2 saat oynar.Disari cikarir ,parka goturur,bisiklet surdurur.Bende mutfagi vs.toplarim.Oglan uyuduktan sonra esimle klasiklesmis bir turk kahvesi muhabbetimiz olur.Oglum kacta yatarsa o saatte baslar bizim muhabbetler.
kahveler icilirken gunun genis ozeti gecilir.Sohbet edilir.
Haftasonu esim calismiyor o yuzden hic evde durmayiz.
Eger esin hep yorgun geliyorsa eve,sen ele alicaksin biseyleri.Zorla yaptir,belli sure sonra alisir.Yuruyuse,sinemayw biyerlere gidin.Cocuk varmiydi bilmiyorum ama cocuktan sonra daha zor alistirmak beyleri.

teşekkür ederim.... ben eşimle aynı zamanda değil yemek yemek, kahvaltı bile edemiyorum... pazarları ikimiz evde olmamıza ragmen ben 10-11 gb eşim ise 2-3 gb uyanıyor. haliyle bende o saate kadar kahvaltıyı bekleyemıyorum.... düzelme gibi bişe de olmuyor... sadece üzülüyorum, bütün hayatım böyle mı gececek bılemıyorum.

eşimle farklı mekanlarda takılır olduk artık.. o ayrı ben ayrı.. mesela o iş arkadaslarıyla ben ise kardeşimle... bana hıc vakıt ayırmıyor, ben ne kadar istesem de. yanlış giden birşeyler seziyorum. ama hata nerede? yanan ışık sönüyor mu yoksa

hayır canım çocugumuz daha yok... erken olduğunu düşünüyoruz. oysa kı bu halde daha cok bırbırımıze zaman ayırmamız lazım ama olmuyor. hep iş, hep toplantı.. eve iş getirdiği için de özel hayatımız olmayacak gibi görünüyor. zamanı ben yaratabılıyorum. çok yoğun iş tempom olsa bıle onun sevdığı seylerı organıze ediyorum mesela yemek, film vs. ama toplantısı uzuyor, acil iş çıkıyor..bunların hepsı de suya dusuyor. bu hayat tarzından bıkar mı bılmem ama ben sanırım gittikçe onu özlüyorum ve istemesemde ondan soğuyorum...

farklı saatlerde kalksanızda sen kahvaltını yapmış olsanda onunla beraber yine masaya otur, keyif çayını yada kahveni yudumla onunla beraber. İlla yemen önemli değil ki önemli olan aynı masada oturmanız.
Benim eşimde bazı günler geç gelir. Kızımı yedirirken bende onla birşeyler atıştırırım. Karnım tok olsa da onunla aynı masaya oturur çayımı kahvemi içerim. Kızımızıda oturttururum ki oda alışsın aile kavramına masanın önemine. Bazı şeyleri sen ayarlayacaksın. Erkekler bazı şeyleri öenmsemez. Onlar karnım doysun yeter düşüncesindeler.

nazap, peki başka farklı avranışları var mı? dediğin gibi çocuğunuz da yokken
sizin bol bol değil evde olmak imkan ölçüsünde gezmeniz lazım..hani en rahat dönemler..
maddi anlamda bir sıkıntınız var mı onu bu derece fütursuzlaştıran?

ve çok önemli bir nokta, yemek yemek bir ailenin sadece açlık ihtiyacını gidermez..orada yapılan
hoş sohbetler,geçirilen zamanlar her zaman daha güzel bağlar kurar..yediğin yemeğin önemi olmadan..
bu noktayı düzeltme gibi bir şansın yok mu?

şu şartlarda çocuk için gerçekten erkenmiş..:26: özel hayatınız ne derece düzenli bilmiyorum ama
ne denebilir bilemedim gerçekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…