- 19 Şubat 2016
- 354
- 127
- 18
- Konu Sahibi gulguzeli_89
-
heh tam da aynısı işte uzaklaşıyoruz saçma sapan şeylerden kavga ediyoruz sonraOlduğu gibi kabul edin esinizi fazla beklenti mutsuzluk getiriyor bir de eski konuları açmayın geçmiş bitmiş(bende unutmuyorum kinleniyorum hazmedemiyorum dile getirmek istemiyorum çünkü kavga çıkıyor )her seferinde haksız oluyorum daha da uzaklaşıyorlar biz böyle yaptikca
6 yıllık evliyiz tam tersine baştan eşim rahat kavga eder küserdi bense aman evlilikte küslük olurmuymuş der küsemesin diye uğraşrdım şimdi ben küsüyorum o uğraşıyor ama oda içinde biriktirmeye başlamışNe kadardır evlisiniz? En başlarda böyle değil miydiniz?
ben hiç gözardı edemiyor bin kere iyi yapsa bir kere kötyü çekip önüne veriyorum hp bağırıyorum hep çağırıyorum hep söyleniyorum takıldığım şeyler var kafamda kendimce doğru olanları yapmayınca burnunda getiiriyor sen bana bunu yaptın yapıyorum
gel beni kimse yokken uyar ama o an beni sahiplenki işte bana birşery olmaz diyeyimm ama diyemedim 2 kere örneğini yaşdık çünkü
Burayı anlamadım haksızdınız bunu biliyordunuz ve bağırdınız mı? O da bıkmış biraz. Hoş sohbet edeceği bir kadın istiyor belli ki ama sürekli kavga var.dn gene ben estim gürledim kendimce haksızdım oda bağırdı
heh tam da aynısı işte uzaklaşıyoruz saçma sapan şeylerden kavga ediyoruz sonra
kolay kolay içimi açan biri değilim yaşadıklarımı başka ortamdakimseye yansıtmayı sevmiyorum yani politik davranmaya çalışıyorum... neyse konum evliliğim anlayışlı güleryüzlü iyi niyetli elinden geldiğince yardımcı olan bir kocaya sahibim tabi bunlar iyi yönleri yaşadığım bir kaç olumsuzluk var gözardı edilebilir ama gelgelelim bana... ben hiç gözardı edemiyor bin kere iyi yapsa bir kere kötyü çekip önüne veriyorum hp bağırıyorum hep çağırıyorum hep söyleniyorum takıldığım şeyler var kafamda kendimce doğru olanları yapmayınca burnunda getiiriyor sen bana bunu yaptın yapıyorum eee tabiki herzaman iyi sevimli biri değil hangimizki ben hele hiç değilim ama ben niye na karşı böyleyim bazen soruyorum kendime sevmiyor muyum!!! bana göre yaptığı şeyleri asla unutmuyorum kinleniyorum aşırı ilg, sevgi bekliyorum biraz sevgi açıyım bşr ortama girdiğimizde özel olduğumu hissettirsin istiyorum oo benden çok herkse ilgili bunlar beni yordu beklediğimi bulamamak onu olduğu gibi kabul edememek evet yardımcı oluyor her konuda ama hiç arkamda sağlam biri var diyemiyorum eş kavramım yok bir hata yapsam kim olursa olsun sen hatalısın diyip orda sırt çeviren biri olduğu için yaslanacak eşim var diyemedim bunu konuştuk elbet yanlışımı savunma ama bana gard alma dedim gel beni kimse yokken uyar ama o an beni sahiplenki işte bana birşery olmaz diyeyimm ama diyemedim 2 kere örneğini yaşdık çünkü hatta bir kaç ... dn gene ben estim gürledim kendimce haksızdım oda bağırdı bencilsin beni mutlu etmiyorsun hep sorun çıkarıyorsun diye bende öylemi dedim kinayeli bir şekilde oda''hala ben ne yapıyorum diyip hiç eleştri yapmıyorsun kendine dedi senle muhabbet edilmiyor ben istemiyor muyum eşimle muhabbet etmek dedi'' tabi ben onun içindeki benle ilgili gerçekleri görünce yıkıldım hatırlayamadığım bir sürü şey söyledi haklı bazı yerlerinde ama beni buraya getiren sebeplere de bakması gerekmez mi yada ben mi sebep yapıyorum bunları kendime inanın bilmiyorum oda ben de ağladık daha da konuşmadık onu yorduğumun farkındayım yaptığım yanlışlarında ama peki neden en başında böyle değildim şimdi böyle oldum neden bazen kaçasın geliyor yada neden bazen gerçekten onu üzmek istiyorum tabi ben de üzülüyorum ama ay kıyamam diyemiyorum bilmiyorum bu yazıyı düzenlicem arkadaşlar kusura bakmayın
Bozuyor beni demedim ama sen yanlışsın diyor savunmaya girmiyor kendince yanlışı savunamazmis yada orda hareketleriyle belli ediyor 6 senede 2 3 kez olmuş birşey öncesinde böyle bir durumda kalmadım durduk yere bozmuyor yani ben de sürekli yanlış yapmıyorum daha doğrusu yanlış değilde fevri çıkışlarım varTamam da sen hicmi tanimadan evlendin bu adamla, beni ortamda bozuyor yanlisimi yuzume vuruyor falan diyorsun, hicmi birlikte vakit gecirmedinde simdi evlendigin adamin karakterinden sikayet ediyorsun. Tanimadan da birinin nasil sevildigini cidden anlamis degilim. Tanimadan etmeden kasina gozune bakarak mi evlendiniz.
Ya o sıra haksız olduğumu düşünmedim tabiki sonrası oda cevap verince büyüdü . Onun sohbeti farklı oturup konuşmak değil herşeyi tiye alarak konuşmak ben bazen kendime pay çıkartıyorum o yüzden diyirBu durumlarda haksızsınız? Ben terapi öneririm. Evlilğimizin ilk yıllarında ben de hiç hata affetmeyen, kafamda haklıysam esip gürleyen, orta yola asla gelmeyen bir insandım. O yüzden çok tartışırdık. Ve bu tartışmalar uzun ve keyifsiz olurdu. Terapiye gittim ve büyük ölçüde düzeldi her şey.
Onu bende düşündüm acaba yardım mı alsam yada alsak evlilik danışmanına mi gitsek
Bu konuda haklısınız ama diğer konularda o kadar çok söyleniyorsunuz ki o kadar çok beklentiniz var ki bu araya kaynıyor muhtemelen. Sadece bu olsaydı o sizin hatrınız için değişmeye çalışabilirdi belki de. Çok özel değilse bu iki örnek neydi bir de?
Birinci ailesiyle yaşadığım bir olayda iki defa gaza geldi ki kendide bu durumu kabul etti.ikici olay kızıma 1 yaş doğum gününde çok özendim ..bir kadına güvenerek aslında kanser anlattığı için onun kızım doğum gününü organize etmesini istedim başkasına gitmek istemedim herşeye garanti verdi hepsini beraber yapicam şunlar şunlar olacak dedi dediği hiçbirini yapmadı öncesini eş geçtim Cano sağolsun dedim en son doğum gününde herşey eksik olunca size güvenmiştim yanılmışım dediğiniz hiçbirseyi yaomamissiniz diyip surat astım geçtim karışmadım yaptığı işe sonra eşim kalktı ayağa kadının başını bekledi neymiş evimize gelmiş kanser hastasıymis hasta olabilir hepimizin başına gelebilir ama bana verdiği sözleri tutmadı ben yapsam daha güzel yapardım neyse kusura bakmayın dedim o da zaten evet haklısınız şunları yapmadım dedi biz kapattık ama eşimin kadının başını bekleyişini hala unutmam...
Burayı anlamadım haksızdınız bunu biliyordunuz ve bağırdınız mı? O da bıkmış biraz. Hoş sohbet edeceği bir kadın istiyor belli ki ama sürekli kavga var.
Ben de buz gibi oluyorum eskiden alttan alırdım şimdi o alıyor ama ne bileyim çok etkileniyorum herseydenVallahi bende senin gibiyim maalesef. Bazen geçen seneki mevzular aklıma geliyor buz gibi oluyorum. Konuşmuyorum, görüşmuyorum, onu zorluyorum. Sonra da açıklıyorum nedenini. Çözümü nedir bilmiyorum ama ben son zamanlarda icimde biriktirmemeye basladim. Geçen sene daha çok alttan alıyordum. Bu sene alttan almıyorum çok fazla. Kizginsam kizginim. Fedakarlık yapmak istemiyorsam yapmıyorum. İstediğimi, kırıldığım noktayı hemen söylüyorum. O yüzden bu sene daha rahatım. En azından içimde birikmiyor.
iyi adamları uzmeyin yakolay kolay içimi açan biri değilim yaşadıklarımı başka ortamdakimseye yansıtmayı sevmiyorum yani politik davranmaya çalışıyorum... neyse konum evliliğim anlayışlı güleryüzlü iyi niyetli elinden geldiğince yardımcı olan bir kocaya sahibim tabi bunlar iyi yönleri yaşadığım bir kaç olumsuzluk var gözardı edilebilir ama gelgelelim bana... ben hiç gözardı edemiyor bin kere iyi yapsa bir kere kötyü çekip önüne veriyorum hp bağırıyorum hep çağırıyorum hep söyleniyorum takıldığım şeyler var kafamda kendimce doğru olanları yapmayınca burnunda getiiriyor sen bana bunu yaptın yapıyorum eee tabiki herzaman iyi sevimli biri değil hangimizki ben hele hiç değilim ama ben niye na karşı böyleyim bazen soruyorum kendime sevmiyor muyum!!! bana göre yaptığı şeyleri asla unutmuyorum kinleniyorum aşırı ilg, sevgi bekliyorum biraz sevgi açıyım bşr ortama girdiğimizde özel olduğumu hissettirsin istiyorum oo benden çok herkse ilgili bunlar beni yordu beklediğimi bulamamak onu olduğu gibi kabul edememek evet yardımcı oluyor her konuda ama hiç arkamda sağlam biri var diyemiyorum eş kavramım yok bir hata yapsam kim olursa olsun sen hatalısın diyip orda sırt çeviren biri olduğu için yaslanacak eşim var diyemedim bunu konuştuk elbet yanlışımı savunma ama bana gard alma dedim gel beni kimse yokken uyar ama o an beni sahiplenki işte bana birşery olmaz diyeyimm ama diyemedim 2 kere örneğini yaşdık çünkü hatta bir kaç ... dn gene ben estim gürledim kendimce haksızdım oda bağırdı bencilsin beni mutlu etmiyorsun hep sorun çıkarıyorsun diye bende öylemi dedim kinayeli bir şekilde oda''hala ben ne yapıyorum diyip hiç eleştri yapmıyorsun kendine dedi senle muhabbet edilmiyor ben istemiyor muyum eşimle muhabbet etmek dedi'' tabi ben onun içindeki benle ilgili gerçekleri görünce yıkıldım hatırlayamadığım bir sürü şey söyledi haklı bazı yerlerinde ama beni buraya getiren sebeplere de bakması gerekmez mi yada ben mi sebep yapıyorum bunları kendime inanın bilmiyorum oda ben de ağladık daha da konuşmadık onu yorduğumun farkındayım yaptığım yanlışlarında ama peki neden en başında böyle değildim şimdi böyle oldum neden bazen kaçasın geliyor yada neden bazen gerçekten onu üzmek istiyorum tabi ben de üzülüyorum ama ay kıyamam diyemiyorum bilmiyorum bu yazıyı düzenlicem arkadaşlar kusura bakmayın
Canım savunmasını beklemiyorum öyle birşey istemem zaten sadece orda bana köstek olmasın çeksin kenara yanlış yapıyorsun hayatım desin ... Ki ben öyle yapıyorum normal bir insan zaten ne yaptığının farkinda olur niye bende tersliyeyim onu orda canım böyle yaptın ama diyince birbir sakinlesiyir mantıklı düşünüyor insan öteki türlü kirleniyor çünkü ben ona öyle yapiyorumHatalı olduğunuzu bildiğiniz halde karşınızdaki insandan sizi savunmasını beklemek saçma değil mi? Hatalı olan kim olursa olsun savunmam ben de, belki karışmam susarım ama savunmam. Eşiniz bu konuda haklı.
Herkesin içinde ilgi beklemek kısmını anlamadım. Bir toplantıda sadece sizinle ilgilensin başkasıyla sohbet etmesin mi istiyorsunuz mesela? O zaman ortama girmenin ne anlamı var ki? Başbaşayken olur sadece bir insanla ilgilenmek.
Sorunlarınızı çözmeden üstünü kapatıyorsunuz muhtemelen. Bu da sizin o problemi bilinç altınızdan atamamanıza sebep oluyor. Isıtıp ısıtıp önüne sürüyorsunuz. İnanın bu davranış biçimi bir evlilikte yapılacak en büyük hatalardan biri. Sorununuz neyse oturun konuşun, gerekirse kavga edin, günler boyu tartışın ama çözmeden rafa kaldırmayın. O zaman bilinç altınızda yer etmez.
:) ben de üzmek istemiyorum inan üzüldüğüm için üzülüyorumiyi adamları uzmeyin ya
kimse kusursuz değil hataları olur
buyuk resme bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?