Evliliğin bana göre olmadığını anladım...

nadirensevda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.036
787
123
Arkadaş çevrem, ailem ve iş arkadaşlarım evlenmem gerektiğini ,bunun çok güzel bir şey olduğunu söyler dururlar, hatta bu yönde çaba sarf ederler.

Ancak ben bugün kesin olarak anladım ki evlilik bana göre bir şey değil..

Yemek yapmak, ütü yapmak, çocuk bezi değiştirmek zor geldiği için değil, benim beklentilerimin bir evlilik içinde gerçekleşemeyeceği için...

Doktora yapıyorum, benden vazgeçmemi isteyen tıp doktorundan ben vazgeçiyorum.

Yurtdışında bir kaç aylığına eğitim amacıyla kalmam gerektiğinde bunu kabul edemeyeceğini söyleyen avukatı ben istemiyorum.

Sürekli evden işe işten eve gidip gelen sıkıcı insanlar olmak yerine birazcık da olsa gezmek ve eğlenmeye vakit ayıralım dediğimde bu durumu abartıp sürekli dışarıda yaşamayı, hesabını bilmemeyi ve düzensizliği adet haline getiren mühendise güle güle diyorum.

İnsan olarak birbirimizi kollamalıyız, bir yardım derneğinde çalışmaya ne dersin dediğimde, hım ne kadar kutsalsın diyip standardlarımdan vazgeçemem kimse için noktasına getiren öğretmene de bay bay diyorum..

Sonuçta yalnızım, yalnız olmaktan da sıkılmıyorum, dert etmiyorum hiç bunu. Ama bugün mesai arkadaşım evliliğin bu isteklerle yüryemeyeceğini ,gerçekçi olmam gerektiğini ve Türk erkekleri için bu tür yaşamın çok zor olduğunu söyledi.

Haklı..:61:

Bırak "evlilik sana göre" olmasın, seni bekleyen "sana göre bir evlilik" olsun.:)))
Doğru insan mutlaka var, arkadaşına da katılmıyorum. Ne kadar marjinal olursan ol, seni anlayan biri mutlaka vardır. İş zamanlamada. Umarım en kısa zamanda karşına çıkar.

Bırak "evlilik sana göre" olmasın, seni bekleyen "sana göre bir evlilik" olsun.:)))
Doğru insan mutlaka var, arkadaşına da katılmıyorum. Ne kadar marjinal olursan ol, seni anlayan biri mutlaka vardır. İş zamanlamada. Umarım en kısa zamanda karşına çıkar.

Ben aslında isteklerimin marjinal olduğunu da düşünmüyorum.

Evlilik, birlikte yemek yemek, sürekli temizlik yapmak, çocuk bakmak, arada tatile gitmek midir?

Bence bambaşka bir şey olmalı...:44:

İster flört,ister evlilik hiç farketmez...

Beklentilerini karşılayacak bir insan mutlaka vardır,

zaten bunu bulduğunda ancak karar verebilirsin evlenmeye.

'' İşte budur '' dediğin kişi çıkmadığı sürece birçok kişiye güle güle demek çok normal.

Zira yuva kurma fikri şimdi itici gelsede,ilerleyen yaşlarda bunun özlemini çekeceğinizi düşünüyorum.

Evlilik, birlikte yemek yemek, sürekli temizlik yapmak, çocuk bakmak, arada tatile gitmek midir?

Evlilik bir ''hayatı'' paylaşmaktır...

bu hayatın içine neler sığdırırsan,nelerle doldurursan,hangi standartda tutarsan evlilik O dur.

Son düzenleme:
İster flört,ister evlilik hiç farketmez...

Beklentilerini karşılayacak bir insan mutlaka vardır,

zaten bunu bulduğunda ancak karar verebilirsin evlenmeye.

'' İşte budur '' dediğin kişi çıkmadığı sürece birçok kişiye güle güle demek çok normal.

Zira yuva kurma fikri şimdi itici gelsede,ilerleyen yaşlarda bunun özlemini çekeceğinizi düşünüyorum.

Asıl sorun şu: bu isteklerim evlilik içinde karşılanabilir mi?

EVLİLİKTE BUNLAR KABUL EDİLMEZ Mİ YOKSA?

çok farklı çevrelerde büyümüş iyi eğitim almış kişilerin bile yaklaşımları işte yukarda yazdığım gibi.

neyse vazcaydım ben:34:

..........

Bir de ne var biliyor musunuz epey süredir arkadaşlarım birileri ile tanıştırmak istiyorlar, ben sürekli kaçıyorum.... neden hiç bilmiyorum...

Son düzenleme:
Asıl sorun şu: bu isteklerim evlilik içinde karşılanabilir mi?

EVLİLİKTE BUNLAR KABUL EDİLMEZ Mİ YOKSA?

çok farklı çevrelerde büyümüş iyi eğitim almış kişilerin bile yaklaşımları işte yukarda yazdığım gibi.

neyse vazcaydım ben:34:

Çok iyi eğitim almış iyi kariyer yapmış insanların bile at gözlüğüyle dolaştığına

işten ve evden başka bir hayatı olmadığına şahidim hemfikirim.

Yukarıda yazdığın istekler kabul edilir cinsten,evlilikte bu isteklerin karşılanabilir yani imkansız değil.

Bir kaç adama uymamıştır hepsi bu,sen gibi düşünen,sen gibi hareket eden birileri mutlaka vardır.

..........

Bir de ne var biliyor musunuz epey süredir arkadaşlarım birileri ile tanıştırmak istiyorlar, ben sürekli kaçıyorum.... neden hiç bilmiyorum...

Zannediyorum ki;

beklentilerini karşılayamayacak olan adamlara güle güle dedikten sonra,

'off !Bu insanların hepsi aynı,tanışsam ne olacak yine hayal kırıklığı yanıma kar kalacak' endişesi taşıdığın için

yeni arkadaşlıklardan kaçıyorsun.

....................mesaj tekrarı.........................

Son düzenleme:
....................mesaj tekrarı.........................

galiba..

belki de evet diyerek kendi isteklerimden vazgeçmekten korkuyorumdur.

zaten ben geriye dönüp baktığımda karşılaştığım insanların hayattan beklentileri ve hayata kazandırdıkları ile benim beklenti ve planlarımın çok farklı olduğunu görüyorum.

artık insanlar değişmeli, erkeler eşlerini her konuda desteklemeli... kadını sadece yemek yapan ve erkeğin bir takım ihtiyaçlarını gideren bir varlık olarak görmemeliler... bilmiyorum dünyanın diğer erkekleri de Türk erkekleri gibi mi?

güzel dileklerin için teşekkür ediyorum brownim.

Yok canım marjinal değil tabi. Yazdıklarından aşağı yukarı nasıl bir yapın olduğunu anlayabiliyorum. Ben "marjinal bile olsa" minvalinden söyledim.
Şimdilerde canın istemiyor demek ki bu konuda birşeyler yaşamayı. Akışına bırak. En beklemediğin anda, en düşünmediğin şekilde geliyor "doğru adam". Ve senin zaten "hayır" deme şansın olmuyor. :)))))) Bana öyle oldu, darısı başına.

Yok canım marjinal değil tabi. Yazdıklarından aşağı yukarı nasıl bir yapın olduğunu anlayabiliyorum. Ben "marjinal bile olsa" minvalinden söyledim.
Şimdilerde canın istemiyor demek ki bu konuda birşeyler yaşamayı. Akışına bırak. En beklemediğin anda, en düşünmediğin şekilde geliyor "doğru adam". Ve senin zaten "hayır" deme şansın olmuyor. :)))))) Bana öyle oldu, darısı başına.

Çok teşekkür ediyorum..

samimi olarak ben de bu durumdan şikayetçi değilim...

olacaksa olacak diyorum ama ne bileyim eğer bu isteklerim fazla ise şimdiden vazgeçeyim aklımdan çıkarayım diyorum. Bir de arkadaşlarıma bırakın bu çöpçatanlıkları demeliyim...:32:

Karşına gerçekten sevdiğin biri çıkmamış canım hepsi bu
Çıksa seve seve yemek de yapar çocuk bezi de değiştirir işten eve evden işe tarzı bir insan olmayı da kabullenirsin bence, çünkü bunlar evliliğin dışarıdan gözüken tarafları, rahat birer işiniz olursa yine gayet aktif sosyal eğlenceli bir hayatınız olabilir
Ben evliyim ama mesela yazın fransadan ev kiralayıp 5 hafta orda kaldım, kursa gittim, evlilik illaki seni kısıtlayacak diye bakma
Türk erkeklerine uygun değil gibi genellemelerden pek hoşlanmam ama yabancı veya yurtdışında büyümüş biriyle daha çok uyum sağlayacağını düşünüyorum, ee malum eğitimli de bir insansın çevrende mutlaka her seviyeden her kültürden bir çok insan vardır, bahtın açık olsun
Olumsuz düşünme, gönlüme göre bulamadım henüz diye düşün bence

Karşına gerçekten sevdiğin biri çıkmamış canım hepsi bu
Çıksa seve seve yemek de yapar çocuk bezi de değiştirir işten eve evden işe tarzı bir insan olmayı da kabullenirsin bence, çünkü bunlar evliliğin dışarıdan gözüken tarafları, rahat birer işiniz olursa yine gayet aktif sosyal eğlenceli bir hayatınız olabilir
Ben evliyim ama mesela yazın fransadan ev kiralayıp 5 hafta orda kaldım, kursa gittim, evlilik illaki seni kısıtlayacak diye bakma
Türk erkeklerine uygun değil gibi genellemelerden pek hoşlanmam ama yabancı veya yurtdışında büyümüş biriyle daha çok uyum sağlayacağını düşünüyorum, ee malum eğitimli de bir insansın çevrende mutlaka her seviyeden her kültürden bir çok insan vardır, bahtın açık olsun
Olumsuz düşünme, gönlüme göre bulamadım henüz diye düşün bence

teşekkürler cemre,
haklı olduğun pek çok yön var hele ki Türk erkekleri için yaptığın yorum tam isabet:27:
bakalım nasip artık...
ben hiç takmıyorum ama dediğiniz gibi bu isteklerle evlilik yürütülebilirse ben de daha tanışmadan reddettme huyunu bırakayım bari...:34:

Son düzenleme:
Arkadaş çevrem, ailem ve iş arkadaşlarım evlenmem gerektiğini ,bunun çok güzel bir şey olduğunu söyler dururlar, hatta bu yönde çaba sarf ederler.

Ancak ben bugün kesin olarak anladım ki evlilik bana göre bir şey değil..

Yemek yapmak, ütü yapmak, çocuk bezi değiştirmek zor geldiği için değil, benim beklentilerimin bir evlilik içinde gerçekleşemeyeceği için...

Doktora yapıyorum, benden vazgeçmemi isteyen tıp doktorundan ben vazgeçiyorum.

Yurtdışında bir kaç aylığına eğitim amacıyla kalmam gerektiğinde bunu kabul edemeyeceğini söyleyen avukatı ben istemiyorum.

Sürekli evden işe işten eve gidip gelen sıkıcı insanlar olmak yerine birazcık da olsa gezmek ve eğlenmeye vakit ayıralım dediğimde bu durumu abartıp sürekli dışarıda yaşamayı, hesabını bilmemeyi ve düzensizliği adet haline getiren mühendise güle güle diyorum.

İnsan olarak birbirimizi kollamalıyız, bir yardım derneğinde çalışmaya ne dersin dediğimde, hım ne kadar kutsalsın diyip standardlarımdan vazgeçemem kimse için noktasına getiren öğretmene de bay bay diyorum..

Sonuçta yalnızım, yalnız olmaktan da sıkılmıyorum, dert etmiyorum hiç bunu. Ama bugün mesai arkadaşım evliliğin bu isteklerle yüryemeyeceğini ,gerçekçi olmam gerektiğini ve Türk erkekleri için bu tür yaşamın çok zor olduğunu söyledi.

Haklı..:61:

Tüm bunları yaşadığın zaman yaşlandığında yanında kimsecikler kalmadığında ne yapacaksın? Bir de sen hiç aşık oldun mu? Düşüncelerinde hep mantık evliliği gördüm, aşık olursan eğer bakış açının değişeceğinden eminim.

Evlenmeden önce bu mantıkta olan çok kişi evlendikten sonra "evliliği hiç böyle düşünmemiştim" diyor.

Konu sahibi buralardaysan bende senin gibiyim henüz evli değilim ama bana benzeyen bir sevgilim var ve Türk;-) yani umudunu kaybetme...

Ben de ne hayallerlr evlendım. Ama tatıle bile goturemedıgım bir kocam oldugu ıcın tam bi hayal kırıklıgı yasıyorum

Back
X