Evliliğin bana göre olmadığını anladım...

Herkes aynı degil ki hic beklemediğin bir anda bir bakmışsın karsına cıkıvermiş

A
galiba..

belki de evet diyerek kendi isteklerimden vazgeçmekten korkuyorumdur.

zaten ben geriye dönüp baktığımda karşılaştığım insanların hayattan beklentileri ve hayata kazandırdıkları ile benim beklenti ve planlarımın çok farklı olduğunu görüyorum.

artık insanlar değişmeli, erkeler eşlerini her konuda desteklemeli... kadını sadece yemek yapan ve erkeğin bir takım ihtiyaçlarını gideren bir varlık olarak görmemeliler... bilmiyorum dünyanın diğer erkekleri de Türk erkekleri gibi mi?

güzel dileklerin için teşekkür ediyorum brownim.
sla. Turk erkegı, kadınınkole gıbı gormesıne sebep olan , çunku kendı de bırılerıne köle olmuş kadınlar tarafından yetıstırılıyorlar. Mutfaga gırmeyı ayıp bilen cahil odun insanlar. Onları yetıstıren de ayno sekılde.

Ben aslında isteklerimin marjinal olduğunu da düşünmüyorum.

Evlilik, birlikte yemek yemek, sürekli temizlik yapmak, çocuk bakmak, arada tatile gitmek midir?

Bence bambaşka bir şey olmalı...:44:

Isteklerin abartı değil bence de.
Yanındakinin kafa yapısı çok önemli.
Herkese yilda iki tatil yapmak istemem fazla geliyor (biri yurt disi)
Ayni yil icinde ev almak istemem. (Ki durumum bunlari yapmaya hic musait degil ama esim benim yarim kadar istese olur biliyorum. Istiyor da ama onun ki hayal benimki hedef) kiraya verelim gel uzak doguya gidelim orda yasayalim ben yapabilirim (beni gorsen beklemezsin bu harketi belki:) eşim için benim hayallerimden biri. Söyleye söyleye isliyorum. Etrafindakilerden cok farkli evrensel bi dunya olduğunu gostermeye çalışıyorum. Zaman alacak ama imkansiz olmayacak.
Sen eğer bakis acina daha yakın birini bulursan istediğin herseyi yapabilirsin!! :KK200:

Ben sende ki bu durumun altında yatan başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Yani bir çeşit bağlanma korkun var ve bunun altında başka bir sebep yatıyor olmalı. Ben de aynı durumdayım. 22 yaşındayım ama bırak evliliği , ilişki diyince bile elektrik çarpmış gibi oluyorum. Evlilik biraz da mantık üzerine kurulu olmalı gibi bir düşünce öne sürdüğümde herkes bana saçmaladığımı söylüyor. Şimdi bak kadınların çoğunda Türk kadını aşık olduğu zaman kocası için herşeyi yapar mantığı bizim erkeklerin beynine yerleşmiş. Evet sevdiği insan için herşeyi yapabilmek güzel bir şey ama ben tüm bunları yaparken karşımda ki insan ot gibi duruyorsa neden ben sürekli emek veren taraf olayım ? Onun canı tatlı da ben sokakta mı buldum ? Yani mantıklı davranmak istemeni kesinlikle kabul ediyorum ve yargılamıyorum. Malum bir ömür geçireceğin insan sonuçta kalbin pıt pıt etti diye balıklama tabi atlama ama sen de daha çok bir bağlanma korkusu var gibi. Belki geçmişinde çok fazla yanılman ya da çok fazla sorunlu evliliğe şahit olman gibi bir problem olabilir. Önce senin bu isteksizliğinin derininde ki şeyi araştırman gerek.

Arkadaş çevrem, ailem ve iş arkadaşlarım evlenmem gerektiğini ,bunun çok güzel bir şey olduğunu söyler dururlar, hatta bu yönde çaba sarf ederler.

Ancak ben bugün kesin olarak anladım ki evlilik bana göre bir şey değil..

Yemek yapmak, ütü yapmak, çocuk bezi değiştirmek zor geldiği için değil, benim beklentilerimin bir evlilik içinde gerçekleşemeyeceği için...

Doktora yapıyorum, benden vazgeçmemi isteyen tıp doktorundan ben vazgeçiyorum.

Yurtdışında bir kaç aylığına eğitim amacıyla kalmam gerektiğinde bunu kabul edemeyeceğini söyleyen avukatı ben istemiyorum.

Sürekli evden işe işten eve gidip gelen sıkıcı insanlar olmak yerine birazcık da olsa gezmek ve eğlenmeye vakit ayıralım dediğimde bu durumu abartıp sürekli dışarıda yaşamayı, hesabını bilmemeyi ve düzensizliği adet haline getiren mühendise güle güle diyorum.

İnsan olarak birbirimizi kollamalıyız, bir yardım derneğinde çalışmaya ne dersin dediğimde, hım ne kadar kutsalsın diyip standardlarımdan vazgeçemem kimse için noktasına getiren öğretmene de bay bay diyorum..

Sonuçta yalnızım, yalnız olmaktan da sıkılmıyorum, dert etmiyorum hiç bunu. Ama bugün mesai arkadaşım evliliğin bu isteklerle yüryemeyeceğini ,gerçekçi olmam gerektiğini ve Türk erkekleri için bu tür yaşamın çok zor olduğunu söyledi.

Haklı..:KK61:
İlk başta herşeye tama derler evlendikten sonra odun olurlar evlilik güzel ama iyi insanı bulunca o da çok zor hatta imkansız

Erkekler anlaşılmazlar yorumcular en iyisi uzak durmak herkesin bi yarısı var derler tam yarımımı bulup bir bütün oldum diyorsun ama o da gidiyo

Back
X