Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Nane Limon Kabugu

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Aralık 2021
14.818
53.862
548
35
Kuzenim boşandı ama kendi isteği ile değil adam başka birine aşık oldum diyerek terketti

ve şiddet olayı da arttıkça arttı kollarını mor görmüştüm hasta kendine gelirken yaptı demişti inanmamıştım o zaman da dayak yemiş şimdi anlatıyor yyaşadıklarını çok şey var ama kurtulmuş olması bizim için sevindirici
Benimle yaşadığı bir olaydan dolayı eski samimiyetim kalmadı kuzenimle yinede her zaman destek olmaya çalışacağım

Son düzenleme:
Neye sinirlenmiş ki hakim olamamış. Ne biçim gelenek bu? Ay ben duramaz tekme tokat dalardım bizim gelenek de böyle diye.

"Düğünde Damadın Gelecekte Kendisine Karşı Gelmemesi İçin Geline Tokat Atması"adı altında bir gelenekmiş. Sırf bu yüzden bile o davardan ayrılması lazım

Canım siz geleneği biraz yanlış uygulamışsınız. Erkek tokat attıktan sonra kadın da ona atmalıydı. Söyleyin bu gece öyle yapsınlar. Örf ve adetlerimize sahip çıkalım.
Bizde kadın burna kafa atıyor erkek tokat attıktan sonra. Kan akıtmak adettir.

Bizde kadın burna kafa atıyor erkek tokat attıktan sonra. Kan akıtmak adettir.
Aynen hatta erkeğin burnundan akan kanın beyaz çarşafa sürülüp konu komşuya gösterilmesi lazım. Aaah ah nerede o eski gerdekler? Geleneklerimiz unutulmaya yüz tuttu.

Yav ne geleneği???Bunun her tarafı gelenek olsa kaç yazar!Kanlı çarşaf yüzyıllardır devam ediyor "gelenek"adı altında. Lütfen normalleştirmeyin.

Kadin mi erkege tokat atiyor, erkek mi kadina?
Su yaşımdayim, ülkenin heryerinden, her sehrinden insan tanidim sayilir ama hic böyle bir adet duymadim.
Kuzeninizi iyi keklemisler, daha ilk geceden adet bahanesiyle tokatlayan eş kişisi, ilerleyen zamanda bayramseyran ayagina tekme tokat girişir heralde.

Onun bunun cocugu sinir oldum

Aynen hatta erkeğin burnundan akan kanın beyaz çarşafa sürülüp konu komşuya gösterilmesi lazım. Aaah ah nerede o eski gerdekler? Geleneklerimiz unutulmaya yüz tuttu.
Göstermeyince zaten dedikodu çıkıyor kocası erkek değilmiş diye. Gerdekte burnu kırılmayan erkek mi olur allasen?

Ay neymiş çok merak ettim
Üç şeye kına yakılırmış.
Kesim hayvanına; Allah'a kurban olsun diye.
Askere giden gence, vatana kurban olsun diye.
Evlenen genç kıza, kocasına kurban olsun diye.
Kabus gibi.
Biz gelenek diye yapıyoruz ama altında yatan sebepleri duydukça kahroluyorum.
Neyse ki kına gecesi hiç yapmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…