- 1 Aralık 2021
- 14.818
- 53.862
- 548
- 35
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Neye sinirlenmiş ki hakim olamamış. Ne biçim gelenek bu?Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Bizde kadın burna kafa atıyor erkek tokat attıktan sonra. Kan akıtmak adettir.Canım siz geleneği biraz yanlış uygulamışsınız. Erkek tokat attıktan sonra kadın da ona atmalıydı. Söyleyin bu gece öyle yapsınlar. Örf ve adetlerimize sahip çıkalım.
Aynen hatta erkeğin burnundan akan kanın beyaz çarşafa sürülüp konu komşuya gösterilmesi lazım. Aaah ah nerede o eski gerdekler? Geleneklerimiz unutulmaya yüz tuttu.Bizde kadın burna kafa atıyor erkek tokat attıktan sonra. Kan akıtmak adettir.
Yav ne geleneği???Bunun her tarafı gelenek olsa kaç yazar!Kanlı çarşaf yüzyıllardır devam ediyor "gelenek"adı altında. Lütfen normalleştirmeyin.Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Ay neymiş çok merak ettimGüne bak, neler duyarak başlıyoruz.
Ben daha bu kına adetinin altında yatan alt metinleri hazmedemedim. Bir de bu çıktı.
Doktor korkuyorumGüne bak, neler duyarak başlıyoruz.
Ben daha bu kına adetinin altında yatan alt metinleri hazmedemedim. Bir de bu çıktı.
Göstermeyince zaten dedikodu çıkıyor kocası erkek değilmiş diye. Gerdekte burnu kırılmayan erkek mi olur allasen?Aynen hatta erkeğin burnundan akan kanın beyaz çarşafa sürülüp konu komşuya gösterilmesi lazım. Aaah ah nerede o eski gerdekler? Geleneklerimiz unutulmaya yüz tuttu.
Üç şeye kına yakılırmış.Ay neymiş çok merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?