- 26 Temmuz 2020
- 1.452
- 4.614
- 88
- 28
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Yani kv yemin etmiş bizim geleneğimizde var demiş zaten şok olduğu için tepki verememiş ilk eteptahayır öyle bişi yok.. uydurma gelenek mi artık valla ne gelenekler çikmiş da haberim yok..
Neymiş ki? Savaşa gidenlere yakarlarmış acaba o mu? Kesin yine kadının bekareti ile falan alakalıdır.Güne bak, neler duyarak başlıyoruz.
Ben daha bu kına adetinin altında yatan alt metinleri hazmedemedim. Bir de bu çıktı.
Bunu biliyordum,başka bir şey sandım. Bu bile kâfi gerçi. O bana kurban olsun. Mesela şey var bizim buralarda damadın yenge,ablalarından biri gelinin ağzına bir parmak bal sürer kocasına karşı tatlı dilli olacakmış. Çıldırmamak elde değil.Üç şeye kına yakılırmış.
Kesim hayvanına; Allah'a kurban olsun diye.
Askere giden gence, vatana kurban olsun diye.
Evlenen genç kıza, kocasına kurban olsun diye.
Kabus gibi.
Biz gelenek diye yapıyoruz ama altında yatan sebepleri duydukça kahroluyorum.
Neyse ki kına gecesi hiç yapmadım.
Buna taa ilkokuldayken okutulan bir hikayenin içinde rastlamıştım. Siz geç duymuşsunuz.Üç şeye kına yakılırmış.
Kabus gibi.
Hey Allahım yarabbim.Üç şeye kına yakılırmış.
Kabus gibi.
Geleneklerden uzak durmaya çalışıyorum:)Buna taa ilkokuldayken okutulan bir hikayenin içinde rastlamıştım. Siz geç duymuşsunuz.
Nereli bunlar? Kuzeniniz böyle saçma bir gelenek uygulasa da kabul edecekler miymiş? Tokadı yiyen kendi oğlu olmadığından tabii ki sürdürmek isterler bu saçmalığı.Yani kv yemin etmiş bizim geleneğimizde var demiş zaten şok olduğu için tepki verememiş ilk etepta
Yok kavga etmişler yüz görümlüğü bekkerken böyle bir şey olmasının şoku ileNe cevap vermiş kuzeniniz, refleks olarak o da tokat atsaymış keşke. Tokadı yedikten sonra ay gelenekse tamam mi demiş sinir oldum.
Evet, Kınalı Ali hikayesinde öğrenmiştim ben de.Buna taa ilkokuldayken okutulan bir hikayenin içinde rastlamıştım. Siz geç duymuşsunuz.
EEşi karadenizli bizde böyle bir şey yok zatenArkadaş aynı ülkede mi yaşıyoruz nerde yaşıyorsunuz siz uganda serengitisinde mi mağarada mı çukurda mı köy oğlu köylerde mi ahırda mı ne geleneği ya neyin kafası bu ne saçmalık ne ahmaklık ve aptallık.
Gelenekleri batsın. Kıçlarından gelenek uydurup geline had bildiriyorlar akıllarınca.Manyaklar.Yani kv yemin etiş bizim geleneğimizde var demiş zaten şok olduğu için tepki verememiş ilk etep
Heh evet o. Hatırlayamadım adını, aratacaktim tam. Teşekkür ederim.Evet, Kınalı Ali hikayesinde öğrenmiştim ben de.
Yani gelenekte olsa bile insan yeni evlendigi karisina kiyip da tokat atabilir mi kiymet verseYani kv yemin etmiş bizim geleneğimizde var demiş zaten şok olduğu için tepki verememiş ilk etepta
Ahahahaha.Aklımdan gecen yorumNeye sinirlenmiş ki hakim olamamış. Ne biçim gelenek bu?Ay ben duramaz tekme tokat dalardım bizim gelenek de böyle diye.
niye karşı gelmicekmiş... ayol.."Düğünde Damadın Gelecekte Kendisine Karşı Gelmemesi İçin Geline Tokat Atması"adı altında bir gelenekmiş. Sırf bu yüzden bile o davardan ayrılması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?