Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Bunu biliyordum,başka bir şey sandım. Bu bile kâfi gerçi. O bana kurban olsun. Mesela şey var bizim buralarda damadın yenge,ablalarından biri gelinin ağzına bir parmak bal sürer kocasına karşı tatlı dilli olacakmış. Çıldırmamak elde değil.

Buna taa ilkokuldayken okutulan bir hikayenin içinde rastlamıştım. Siz geç duymuşsunuz.

Hey Allahım yarabbim.

Yani kv yemin etmiş bizim geleneğimizde var demiş zaten şok olduğu için tepki verememiş ilk etepta
Nereli bunlar? Kuzeniniz böyle saçma bir gelenek uygulasa da kabul edecekler miymiş? Tokadı yiyen kendi oğlu olmadığından tabii ki sürdürmek isterler bu saçmalığı.

Bunu internette bir görmüstüm. Erkek kadina öyle tokat atiyordu, herkes de alkisliyordu. Kuzeninize gecmis olsun. Ne zihniyetde biriyle evlendigini anlamis olmustur. Adam hic de gelenekle baslamasin. Esine saygisi olan bunu yapmazdi. Kuzeniniz bir sorsun esine simdi kendini daha erkeksi hissediyor mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…