Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Aslında iyi eğitimli mesleği var ama düşünmüyor boşanmayı
Allah yardımcısı olsun, aklı selim insan bu geleneği bilse de uygulamazdı. Eşinde de var o zihniyet demek ki. Gerçekten çok üzüldüm ama arkadaşınız bunu idrak ettiğinde iş işten geçmiş olacak.

Böyle bir gelenek varsa yaptığı şey normal mi olacak?

Gelenek adı altında bir sürü gereksiz ve kadını aşağılayan uygulama var. Hangi biri kabul edilebilir ki?

Hep kadın ezilmeli ses çıkartmamalı temalı gelenekler var. Erkekler ne kadar korkuyorsa kadınlardan

Töbeler olsun o nasıl gelenek öyle hiç duymadım
Hoş olsa da böyle saçma sapan bir şeyi uygulamaya gerek var mı
Yolarım öyle kocayı ilk geceden terbiyesiz adam
Resmen şiddet bu ya Allah korusun arkası gelir, kuzenin ses çıkarmamış mı duruma

ay daha neler görücez duyucaz ya ne geleneği kardeşim kimin geleneği?

o bana tatlı olsun niye ben ona tatlı dilli olacakmışım?

Hep kadın ezilmeli ses çıkartmamalı temalı gelenekler var. Erkekler ne kadar korkuyorsa kadınlardan
Bunu gelenek adı altında uygulayan erkeğin kadına bakış açısı bellidir. Daha da söylenecek söz yok. Konu sahibi de bir kadın olarak “gelenekse yeni evlileri yanlış yönlendirmeyeyim” düşüncesinde, çok ilginç cidden.

Yuh yani kaçıncı yüz yıldayız, umarım bu tokattan sonra gerdek faslına geçilmemistir, ama ben bizim ülkemizin kızlarından beklerim valla , koca kaçmasın diye susmustur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…