- 1 Aralık 2021
- 14.818
- 53.862
- 548
- 35
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Aslında iyi eğitimli mesleği var ama düşünmüyor boşanmayı48 saat içinde nikah iptal edilebiliyor diye biliyorum. Hani arkadaşınız bunu düşünürse.
Biz ayağa basma bile yapmadık o hadi bir derece kabul edilebilir de tokat nedir gerçekten üstünlük kuracağım diye ne yapacaklarını şaşırmışlar.Yani gelenekte olsa bile insan yeni evlendigi karisina kiyip da tokat atabilir mi kiymet verse
Trabzon'dan bildiriyorum biz de yok oyle adet,EEşi karadenizli bizde böyle bir şey yok zaten
Yani birde ben biraz kızdım öyle şey mi olur diye üstünü kapattık biz dediYani gelenekte olsa bile insan yeni evlendigi karisina kiyip da tokat atabilir mi kiymet verse
Allah yardımcısı olsun, aklı selim insan bu geleneği bilse de uygulamazdı. Eşinde de var o zihniyet demek ki. Gerçekten çok üzüldüm ama arkadaşınız bunu idrak ettiğinde iş işten geçmiş olacak.Aslında iyi eğitimli mesleği var ama düşünmüyor boşanmayı
Eh kendi bilir. Adam ilk gunden gostermis kendini. Bundan sonra sikayet edip, dery yanacak hakki kalmiyor bence kuzeninizin.Aslında iyi eğitimli mesleği var ama düşünmüyor boşanmayı
Böyle bir gelenek varsa yaptığı şey normal mi olacak?
Gelenek adı altında bir sürü gereksiz ve kadını aşağılayan uygulama var. Hangi biri kabul edilebilir ki?
Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
ay daha neler görücez duyucaz ya ne geleneği kardeşim kimin geleneği?Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Allah akıl fikir versin ya yavaşta vurmuyor ha cat diye çarpıyor tokatı daha neler duyacagim göreceğim bilmiyorumBaya baya vuruyor
o bana tatlı olsun niye ben ona tatlı dilli olacakmışım?Bunu biliyordum,başka bir şey sandım. Bu bile kâfi gerçi. O bana kurban olsun. Mesela şey var bizim buralarda damadın yenge,ablalarından biri gelinin ağzına bir parmak bal sürer kocasına karşı tatlı dilli olacakmış. Çıldırmamak elde değil.
Bunu gelenek adı altında uygulayan erkeğin kadına bakış açısı bellidir. Daha da söylenecek söz yok. Konu sahibi de bir kadın olarak “gelenekse yeni evlileri yanlış yönlendirmeyeyim” düşüncesinde, çok ilginç cidden.Hep kadın ezilmeli ses çıkartmamalı temalı gelenekler var. Erkekler ne kadar korkuyorsa kadınlardan
Ay bayilacagim, bir de gülüyorlarAllah akıl fikir versin ya yavaşta vurmuyor ha cat diye çarpıyor tokatı daha neler duyacagim göreceğim bilmiyorum
Hiçço bana tatlı olsun niye ben ona tatlı dilli olacakmışım?
Yuh yani kaçıncı yüz yıldayız, umarım bu tokattan sonra gerdek faslına geçilmemistir, ama ben bizim ülkemizin kızlarından beklerim valla , koca kaçmasın diye susmustur..Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?