• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk yılı

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Merhaba herkese, şu aralar modum çok düşük :( evliliğimde de sorunlar yaşıyorum sık sık. Daha birkaç ay oldu evleneli, ama bazı günler dengeyi kuramıyoruz, tartışıyoruz. Birbirimizin daha önce bilmediğimiz huylarını öğreniyoruz. Evlenmeden önce 4 sene boyunca beraberdik, o zamanları özlüyorum sanki. Evlenince her şey toz pembe oluyor sanıyordum ama öyle olmuyormuş. Benim de eşimin de hataları oluyor. Ağırlıklı olarak benim oluyor, sonradan geçiyor ama işte birbirimizi yıprattığımızla kalıyoruz. Şunu merak ediyorum, evliliğin ilk yılına özel midir böyle uyuşmazlıklar, iç daralmaları evliliği sorgulama falan? Ne yapacağımı bilmiyorum bazen evliliğimi sorguluyorum çok sık tartıştığımızda. Özellikle iki gün önce ilk defa birbirimize küs olarak uyuduk. Şu anda da aramız limoni, oldukça mesafeli konuşuyoruz birbirimizle. Öyle büyük bir sebep yok ufak tefek sebepler ceviz kabuğunu doldurmayacak tartışmalar ama aramızın limoni olmasına yetiyor. Üstelik ben aramız düzelsin barışalım diye üsteledikçe daha beter uzaklaştı eşim benden, bu nedenle artık üstelemiyorum bende ama çok canımı sıkıyor bu durum. Sevgiliyken ayda yılda bir tartışırdık onlar da hemen tatlıya bağlanırdı. Şimdi neden böyle anlamıyorum. Bunları çoğu insan yaşıyor mudur evliliğinde onu merak ediyorum. Yani alışma süreci olduğu için bunların yaşanması normal mi yoksa öyle bir şey yok mu? Düzelir mi acaba. Çok canım sıkılıyor. Kimseye anlatmak istemedim buraya yazdım, fikirlerinize/tavsiyelerinize ihtiyacım var gerçekten.

Evliligi sevgililik ile karistirmak dogru degil. Ayni evin icine girince ilk baarda catismalar olmasi dogal. Ikinizde yeni duzene ayak uydurmaya calisirken birbirinizi incir cekirdegini doldurmayan seyler yuzunden uzmek yerine bugunlerin tadini cikarin. Paylasmayi ogrenin. Birbirine alanlar acin. 24 saat dipdibe olmak zorunda degilsiniz.

Haklısınız, ama nasıl çözeceğimi bilemiyorum o an aklım gidiyor :KK43: bir öneriniz var mı

Davranislarinizin kaynagini bulmadan cözemezsiniz. Önce bir o anda ne hissettiginizi bir gözetleyin. Korku? (Bana yine haksizlik yapilacak? Beni yalniz birakacak..vs) Haksizliga ugrama hissi? (Ben bunu hak etmiyorum...beni hic dinlemiyor vs) kavga aninda saldiriyormusunuz yoksa kendinizi mi koruyorsunuz? Bu davranislariniz ailenizin icindeki iletisimlere benziyor mu? Kavgayi uzatmakta amaciniz ne?

"Bir tanıdığım evliliğin 2 önemli dönüm noktası vardır; ilk yıl ve çocuk" demişti 🙈
Cidden ilk yılı atlatınca bir şeyler yoluna giriyor. Ancak önemli olan bu ilk yılı nasıl atlattığınız. Küs uyumak falan aslaaa, nasıl alışkanlık edinirseniz öyle devam eder. Yatak ayrılmaz ve o yatağa asla küs girilmez. Uyumadan önce gerekirse saatlerce konuşup sorun neyse çözülmeli ve ertesi gün yepyeni bir güne uyanılmalı. Bunu başaramazsanız evlilik çatırdamaya başlıyor ne yazık ki

Ben haklıyım,hayır ben. Niye kıcınnı donup yattı,niye bana sarılmadan yattı,sabah giderken niye beni öpmedi,yemegi niye hep ben yapıyorum,senin annen soyle dedi neden!? Ablan o lafı bana mı soyledi ne demek istedi? Niye acıklı sarkı dnliyorsun eski seviglin mi geldi aklına? İnsanlarin yanında bana neden askım canım demiyorsun? Eve gelince neden telefonla oynuyosun,neden benim yanımda oturmuyorsun.vs...vs hep bir cekişme alınganlık halinde gidiyor ilk yıllar. Sonraları kak git içerde yat ya bu sıcakta g.tume kadar girmişsin 😆 evde işim var anana mı gidiyorsun nere gidersen git ayagıma dolanma yemegini de orda ye aksam yemekle neyle ugrasamam . Kartı yatırdın mı alıısveriş yapcam moduna giriyorsun😆 hah işte ozaman rahatlıyosun. Ben de ilk zamanlar herseye alınırdım haklı hep ben ozur bekleyen hep ben haksızsam bile yine küsüp özür bekleyen ben oluyordum yani zamanla herseyı geyige almak umursamamak lazım. İlk zamnalr makarnadan baska yemk bilmiyonmu ya diyordu esim küserdim begenmiyorsan git annende ye der küserdim kose kapmaca oynardık aynu evde. Şimdi ise babam sofordu mesela yuetdısına gider Rusya uk Romanya faln esimde oo baba Rusların içine gidiyon demek diye saka yapmıstı ben de ne var Ruslarda burda da mis gibi Suriyeli var sende sanslısın diyip gülmüştük takmayın bişeyi . Ters konustugu zaman sakaya vurun aldırmayın he diyn gecin aynı sekilde sizde cok büyük tepkiler vermeyin. Rahat olun

Genel olarak benim aşırı alıngan olmam, en ufak bir kavgayı bile çok büyük bir kavgaymış gibi büyütmem ve bu nedenle eşimin de gerilmesi. En küçük bir tartışmada veya eşimin eleştirisine karşı hemen tavır alıyorum, surat asıyorum bazen de konuşmuyorum küsüyorum. En ufak şeyde bile böyle oluyor. Sonra da o ufak şey hakkında konuşma açıyorum neden böyle yaptın böyle olmaz falan filan gibi. Ama duymamazlıktan gelebilirim dimi? Eşim de bazen dozu kaçırıyor böyle anında sinirleniyor söylediklerini kulağı duymuyor sonra pişman olup özür diliyor beni güldürmeye gönlümü almaya çalışıyor ama bu sefer ben asla oralı olmuyorum, uzattıkça uzatıyorum elimde olmuyor çoğu kez :KK43:
Benim eşim aynı sizin gibiydi. Her lafımı yanlış anlar tartışma çıkarırdı. Gece hiç uyumayip sabaha kadar tartıştığımız zamanlari hatırlıyorum. Bende sürekli ben bu adamla neden evlendim diye düşünüyordum. Bu seferde beni sen sürekli boşanmayı düşünüyorsun diye suçlardı. Sonra sonra düzeldik. Şuan 8 yıllık evliyiz iyi anlaşıyoruz çok şükür. Arada ilk yıllardan konu açılıyor, eşim kabul ediyor hatalı davrandığını. Neden öyle yapıyordum bende bilmiyorum diyor. Ama gerçekten ilk yılki gibi devam etseydi boşanırdim ben, çünkü çekilecek gibi değildi.

İşte her şeyi büyütüyorum kücük şeyleri bile :KK43:
Evliliğinizin en güzel olabilecek zamanını böyle geçirdiğiniz için inanın ilerde çok pişman olacaksınız hele ki hep siz büyütüyorsanız. İnsan hayal kırıklığı ve beklenti ile daha da kırılgan oluyor maalesef.

Bende birden parlar sönerim. Bir süre ağlarım sakinleşince ya probisin bunda ne vardı der pişman olur sonrasında özür dilerdim(bazen bunu da gururuma yedirmezdim). İlk üç dört ay böyle geçti. Sizde de durum böyle ise tavsiyem bozulduğunuz an yada tartışacağınızı hissettiğiniz an ortam mekan değiştirin, sakin kafa ile tekrar olayı gözden geçirin. Karşınızdaki zihninizi okuyamaz. Onun açısından nasıl göründüğünü düşünün ve sakinleşince gidin konuşun.

Genel olarak benim aşırı alıngan olmam, en ufak bir kavgayı bile çok büyük bir kavgaymış gibi büyütmem ve bu nedenle eşimin de gerilmesi. En küçük bir tartışmada veya eşimin eleştirisine karşı hemen tavır alıyorum, surat asıyorum bazen de konuşmuyorum küsüyorum. En ufak şeyde bile böyle oluyor. Sonra da o ufak şey hakkında konuşma açıyorum neden böyle yaptın böyle olmaz falan filan gibi. Ama duymamazlıktan gelebilirim dimi? Eşim de bazen dozu kaçırıyor böyle anında sinirleniyor söylediklerini kulağı duymuyor sonra pişman olup özür diliyor beni güldürmeye gönlümü almaya çalışıyor ama bu sefer ben asla oralı olmuyorum, uzattıkça uzatıyorum elimde olmuyor çoğu kez :KK43:
Güzel günlerinizi ziyan etmeyin. Tartışma başlıcağını anladığınız an yapışın dudağına olsun bitsin. Mutlu düşünün mutlu olun.

Ben haklıyım,hayır ben. Niye kıcınnı donup yattı,niye bana sarılmadan yattı,sabah giderken niye beni öpmedi,yemegi niye hep ben yapıyorum,senin annen soyle dedi neden!? Ablan o lafı bana mı soyledi ne demek istedi? Niye acıklı sarkı dnliyorsun eski seviglin mi geldi aklına? İnsanlarin yanında bana neden askım canım demiyorsun? Eve gelince neden telefonla oynuyosun,neden benim yanımda oturmuyorsun.vs...vs hep bir cekişme alınganlık halinde gidiyor ilk yıllar. Sonraları kak git içerde yat ya bu sıcakta g.tume kadar girmişsin 😆 evde işim var anana mı gidiyorsun nere gidersen git ayagıma dolanma yemegini de orda ye aksam yemekle neyle ugrasamam . Kartı yatırdın mı alıısveriş yapcam moduna giriyorsun😆 hah işte ozaman rahatlıyosun. Ben de ilk zamanlar herseye alınırdım haklı hep ben ozur bekleyen hep ben haksızsam bile yine küsüp özür bekleyen ben oluyordum yani zamanla herseyı geyige almak umursamamak lazım. İlk zamnalr makarnadan baska yemk bilmiyonmu ya diyordu esim küserdim begenmiyorsan git annende ye der küserdim kose kapmaca oynardık aynu evde. Şimdi ise babam sofordu mesela yuetdısına gider Rusya uk Romanya faln esimde oo baba Rusların içine gidiyon demek diye saka yapmıstı ben de ne var Ruslarda burda da mis gibi Suriyeli var sende sanslısın diyip gülmüştük takmayın bişeyi . Ters konustugu zaman sakaya vurun aldırmayın he diyn gecin aynı sekilde sizde cok büyük tepkiler vermeyin. Rahat olun
Ayy ilk yazdığınız cümlelerde kendimi gördüm, resmen öyle oluyor ya tüm kavgalarımız da onlardan sebep çıkıyor. Dediğiniz gibi takmamak lazım oda zamanla olacak herhalde, çok teşekkür ederim yazdıklarınız için gerçekten moralim yerine geldi ya🥹

Evliligi iktidar savasina cevirmeyin. Hayat zaten zor. Ufak seyler yuzunden zaten zor olan hayati birbirinize daha da zor yapmayin. Hayati paylasin. Birlikte gecireceginiz guzel anılar biriktirin. "Biz" olmayi ogrenirseniz bu isi yurutursunuz.

Back
X