bana da saçma ve utanç verici geliyor ya. sanki güvensizliğin göstergesi gibi bişey. ama anlatılanlara bakılırsa halen uygulayanlar var. sanki gösterilmezse insanlarda hep bir şüphe kalacak gibi geliyor. üfff yaa utanırım ben yaaaa.
bana biraz uydurma gibii geldii göçmenim ve trakyalıyıımm..ama hiç böyle birşey duymadıımmm...trakyada asla böyle şeyler yapılmaz hatta bizim orda bunların doğudaki adetler olduğunu anlatırlarçok saçma şeyler bunlar...
ben 30 yaşından daha fazlayım.90 yıldan da fazla bir geçmişimiz var göçmen olarak.ve böyle bir adeti ilk kez duyuyorum..bizde uygulanan bir adet olmadığını biliyorum sadece..:1no2: :sm_confused:
olabilir sen nerde oturduğunu bile yazmamışın,eyer yolun beykoza düşerde bana haber verirsen bizzat bunu yaşıyan kapı komşumuzun ağzından sana anlattırırım,şuan çocukları 20 küsür yaşına geldi,demekki 20 sene önce olmuş
yaren.cim doğruu olabilirr onlarda başkalarından görmüşlerdir.çünkü geçmişte de olsa o yörenin adetleri değil bunlar.yani ne trakya nede göçmen adeti değil bunlar.:1yes2: :1yes2:
Çocukluğumdan hatırlayıp,mahallemizdeki trakyalı göçmenlerin yaptığı düğün adetlerinden birini önce ben yazıyım
evlenen çiftlerin ilk gece aynı evde kalması için akraba kadınlardan biri beklerdi,gelin damat beraber olunca çarşaflarını alıp aile büyüklerine gösterme görevi onundu,
ilk gecenin sabahında saat 11'e doğru kadınlar arasında geline duvak eylencesi yapılır,gelinliği giydirilir oynayıp zıplar,evliliğinin tatlı huzurlu olması için tepsiye böldükleri ekmek parçalarının üstüne toz şeker döküp gelenlere dağıtırlardı,1saat falan eylenip giderlerdi,bu arada akşamki çarşaf gelinin yatak odası kapısının arkasına asılır merak eden gider bakardı,
bizde böyle adetler ezelden beri hiç olmadı iyikide olmamış,çok saçma bana göre
Ben de trakyalıyım.. Bulgaristan ve arnavut kökenliyim.. Annem bulgaristan göçmeni babam arnavut...
Yakın geçmişte, yani bundan 20 yıl kadar önce.. ilk gece evde akraba kadınlardan biri beklermiş.. Sonradan bu adet kalktı.. onun yerine yine bir saçma adet getirildi ki.. o da .. gelin ertesi gün.. kırmızı bir eşarba, malum bez parçasını sarar ve bohça olarak o yakın akraba olan kadına verir... ahanda ben kızım görün bakın demek için... yani trakya da böyle adetler var arkadaşlar... doğru bir adet değil ama var dı!... bizzat şahit oldum böyle bir olaya....
Ben de trakyalıyım.. Bulgaristan ve arnavut kökenliyim.. Annem bulgaristan göçmeni babam arnavut...
Yakın geçmişte, yani bundan 20 yıl kadar önce.. ilk gece evde akraba kadınlardan biri beklermiş.. Sonradan bu adet kalktı.. onun yerine yine bir saçma adet getirildi ki.. o da .. gelin ertesi gün.. kırmızı bir eşarba, malum bez parçasını sarar ve bohça olarak o yakın akraba olan kadına verir... ahanda ben kızım görün bakın demek için... yani trakya da böyle adetler var arkadaşlar... doğru bir adet değil ama var dı!... bizzat şahit oldum böyle bir olaya....
bu adet var ic anadoludada kiz kendine güvenmiyosa evlenmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?